Jorma Nordlin

Eikö vaaleissa käsitelty kuntalaisille tärkeitä asioita?

Kertooko alhainen äänestysprosentti 58,2%, ettei puolueilla ollut mitään tarjottavana?

 

Television vaaliväittelyissä kuntauudistuksen käsittely korostui ja liian vähälle jäivät kuntalaisia kiinnostavat konkreettiset asiat. Kuten esimerkiksi isoissa kaupungeissa asuvia koskettava asumisen kalleus.

 

Olivatko nämä vaalit kuntalaisia koskettavien asioiden suhteen kampanjointia sammutetuin lyhdyin? Jos ei ole ratkaisuja tarjottavana, niin äänestäjät jäävät kotiin.

 

Edustuksellisen demokratian paradoksi on siinä, että se lopulta "ulkoistaa" kokonaan itsensä, kun äänestäjillä ei ole enää kiinnostusta vaaleja kohtaan. Liian usein ovat joutuneet pettymään.

 

 

Borg: Äänestysprosentin lasku oli yllätys

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ylessä hyvä analyysi. Valtakunnallisessa julkisuudessa puhuttiin rakenteista, eikä palveluista, eikä ihmiset saaneet oikein siitä otetta.

Tästä juuri oli kyse.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Se, ja ihmiset ajattelevat että sama se kuka niiden kuntaliitosten ajan siellä penkkiä lämmittää...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Entäpä jos on selvinnyt,että käskytys tulee valtiotasolta ja EU:sta? Noiden lisäksi vielä raha ja hyvävelikauppa runnoo niin eipä siinä paljon vaikuta äänestys,kun noista poikkeavaa ehdokasta ei löydy.

Käyttäjän RitvaKorhonen kuva
Ritva Korhonen

Minä olin pettynyt Sastamalan äänestyshalukkuuteen.

Edellisellä kaudella Kokoomus oli johdolla. Ei saada uimahallia, jotkut jopa muuttivat sillä perusteella naapurikaupunkiin. Terveydenhuoltopalveluja yksityistettiin ja kouluja lopetettiin, uusista työpaikoista ei ole tietoakaan.

Ja nyt on taas sama Kokoomus saanut eniten ääniä ja 37% jättänyt äänestämättä???

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Voi olla niinkin, että tämä on osoitus "arvaamattomuuden" lisääntymisestä, eli nämä nukkuvat äänestäjät saattavat tulevaisuudessa isommallakin joukolla siirtyä jonkun uudenlaisen aatteen, tai ilmiön taakse.

Käyttäjän Mikihoijer kuva
Miki Höijer

Ei käsitelty, kun jotkut veivät keskustelua johonkin EU-asiaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sinänsä tilanne on erikoinen, kun ne samat tahot ovat saaneet jälleen kerran aika tukevan luottamuksen äänestäjiltä, jotka ovat aiheuttaneet ihmisille kalliit laskut. Asunnot ovat kalliita, vuokrat ovat korkeat ja ruuan hinta on korkea. Näihin kaikkiin on kaavoituspolitiikalla vaikutettu kuntatasolla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset