Jorma Nordlin

Palkat ovat korkeat, koska elinkustannukset ovat "räjähtäneet"

Suurin osuus elinkustannuksista ovat asumisen kustannuksia. Suuret asumiskustannukset on aiheutettu poliittisella kähminnällä. Asuntomarkkinoille halutaan "vapaata" kilpailua, mutta kaavoituksella se estetään. Vapaa kilpailu on vastoin puolueiden omaa etua.

 

Tämä on esimerkki siitä, miten edustuksellinen demokratia meillä toimii. Edustukselliset päätöksentekijät ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa kansan elämä on todella kallista ja kituuttamista. Kansa pakotetaan asumaan kasvukeskusten kalliisiin asuntoihin, koska työpaikat ovat siellä. EU PATISTELEE SUOMEA LAITTAMAAN PALKKATASON KURIIN. Meidän markkinamme on ongelmissa, korkea palkkataso seuraa siitä. On pakko nostaa palkkoja, koska markkinat eivät toimi ja elinkustannukset eivät ole millään tavoin hallinnassa. Ei ole riittävää vapaata kilpailua, joka pitäisi elinkustannuksia kurissa. Poliittisesti ohjattu kartellitalous nostaa elinkustannuksia.

 

"EU-komissio: Suomalaisten palkat ja velkaantuminen pantava kuriin."

 

Eikä tässä vielä kaikki, kuten ostostelevision sanonta kuuluu. Meitä odottaa talouden "hevoskuuri", valtion budjetti on 7000-8000 miljoonaa euroaa alijäämäinen ja nyt on ollut kova hälinä siitä, kun Kataisen hallitus onnistui tekemään vaivaiset 300 miljoonaa euroa leikkauksia ja toiset 300 miljoonaa euroa veronkorotuksia.Mutta miksi mitään ei tapahdu, eikä kansaa näytä kiinnostavan? Pitääkö odottaa ja toivoa tilanteen mahdollisimman nopeaa ja jyrkkää pahentumista, jotta olisi toivoa paremmasta, ettei tarvitsisi mennä pitkään "kituutellen" kohti kriisiä vaan se tulisi nopeasti. Sen jälkeen aloittaisimme rakentamaan raunioille. Elämä on aivan liian kallista käymme joka päivä töissä, mutta mitä se hyödyttää?Poliittisin toimin on aiheutettu korkea palkkataso, se ei ole määräytynyt markkinoilla. Nyt pitää palkkoja roimasti korottaa. Esimerkiksi Helsingissä joutuu maksamaan 35 neliön yksiöstä
vuokraa 750-900€. Vallilassa 44 neliön kaksio maksoi 174 000€, jos ostaisi velaksi niin aiheutuisi noin 1700-1900€ asumiskuluja kuukaudessa.Miettikääpäs minkälaista palkkatasoa tämä edellyttää? Nykyiset palkat ovat aivan likaa kustannuksia jäljessä. Meillä keskipalkka on nyt kustannustasoon nähden aivan liian pieni. Keskipalkka on noin luokkaa 3200€/kk. Se pitäisi olla lähellä 4000€/kk.

 

Teet taksvärkkiä valtiolle noin vähän yli 40% vuoden työajasta (kokonaisveroaste yli 40%), sinulla on todellisuudessa liian paljon asuntolainaa, vaikka et sitä vielä itse ymmärrä,
valtion velkojen osalta velat tulevat olemaan niin suuret, että velkavastuut ulottuvat sukupoliven yli, valtiontalous joutuu "hevoskuurille" valtavan budjettialijäämän takia, tulevaisuudessa tullaan edellyttämään, että käytät omaisuutesi, esimerkiksi asuntosi ensin tarvitsemiisi palveluihin, kun olet vanha.


En todennäköisesti ole kovin paljon väärässä jos ennustelen, että meistä tulee maa, josta paremmin koulutetut ihmiset haluavat muuttaa muualle, nyt tänne muutetaan. Elämä tulee vaikeutumaan huomattavasti.

 

Meille on asuntomarkkinoille ja asuntotuotantoon luotu katrellisoitunut poliittisen kontrollin alainen järjestelmä. Jos asuntojen hinnat ja vuokrat laskisivat, se vähentäisi puolueiden johdon ja puolueiden tuloja asuntoliiketoiminnasta. Viimeksi Keskustan asuntoliiketoiminta oli julkisuudessa vaalirahasotkujen takia, mutta Kokoomus onnistui peittelemään omat liiketoimintansa.

 


Nyt Kokoomus on vallassa ja on esimerkiksi Helsingissä vastustanut yhdessä Vihreiden kanssa
aina kaavoituksen merkittävää lisäämistä. Pääkaupunkiseudun asuntojen hintataso ja vuokrataso vaikuttaa koko maahan. Verorahoin rahoitettu Yleisradio voisi tonkia puolueiden asuntoliiketoimintatunkion ja kääntää sen päivänvaloon. Se ei sitä tee, koska poliittista kontrollia lisättiin. Yleisradion johto on nyt Kokoomuksen käsissä. Me maksamme julkisesta palvelusta, joka peittelee puolueiden omaa kyseenalaista liiketoimintaa julkisuudelta.

 

Edustuksellinen demokratia, raha ja kansan vähäinen yhteiskunnallinen aktiivisuus,
siinä on kriisien siemenet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Eiköhän tuollaisilla lausumilla yritetä syyllistää ihmisiä ?
Kuitenkin, Saksalaiset tilastot kertovat muuta kuin komission jutut.
EU komissiota on pyydetty (tahon voi jokainen arvata itse) tuon ”propagandan syöttämiseen.”

http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdek...
"Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa"
"Palkan sivukulut Suomessa EU:n keskitason alapuolella"

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/06/2...
”Suomi on euroalueen kallein maa kuluttajalle, käy ilmi Tilastokeskuksen luvuista”

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2002/10/03/ruoka-suom...
"Ruoka on Suomessa EU:n kolmanneksi kalleinta"

Aikaisempi ketju samasta aiheesta:
http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137588-...
”Ruoka on Suomessa EU:n kolmanneksi kalleinta”

ulf fallenius

Totuus on silti se että kilpa maihin nähden Suomen palkkataso mahdottoman korkea ja seuraamukset näkyy jo vahvasti siitä.Yritykset painuneet kovalla vauhdilla halpamaihin että jäisivät henkiin ja pystyisivät kilpailemaan globaalisilla markinoilla,joka päivä irtisanotaan ja yt päällä samasta syystä ja muista syistä.Ennustaan suurta työttömyyttä elintason laskua ja jopa palkkan alennuksia tavalla tai toisella ja oma ala on jo kanattavuudessa 1983 tasolla niin joka päiväinen leipä on enemmän kun tiukkassa.Suomi on histooriansa pahimassa murroksessa ja lopputulos väärin hoidettuna voi jopa olla katasroofi suurimalla osalla kansalaisilla ja sitä ei Ay liike ymmärrä.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Entäpä ylisuuri sosiaali puoli ja ylisuuri julkinen sektori (muihin maihin verrattuna erikoisen suuri)?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mutta, jos meillä pystyttäisiin alentamaan asumisen, ruuan ja polttoaineiden hintoja, niin minkälainen vaikutus sillä olisikaan talouteen?

Silloin pienemmälläkin palkkatasolla pärjäisi, sosiaalimenot pienenisivät ym.

Kovin bisnes on juuri välttämättömyystarpeiden tyydyttämisessä, niissä yritetään saada kovin kate hilaamalla hinnat ylös. Ihmisten on pakko tietty määrä kuluttaa.

Maa kurjistuu, koska elinkustannukset ja palkkataso ovat karanneet käsistä. Tässä maassa ei ole mitään erityistä, jonka takia täällä elämisestä pitäisi maksaa näin kalliisti. Me emme ole periferiassa, jättimäinen markkina-alue on aivan meidän kyljessämme kiinni. Emme vain ole halunneet käyttää mahdollisuuksiamme, niin kuin se kannattaisi tehdä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ruokahan ei ole koskaan maailmanhistoriassa ollut näin halpaa. Tonni viljaa maksaa muutaman satasen, peruna, sipuli kaali jne. samaa luokkaa, joten muutaman päivän työllä pystyy duunari hankkimaan koko vuoden ruokatarpeet perheelleen tältä osin. Ruokakorin hintaahan ei nostakaan ruoka itse, vaan kuluttajien tottumukset, jotka ovat muuttuneet kaurapuuron syönnistä erikoisuuksiin ja pieniin pakkauksiin.

Asumisen alkuun pääsemiseksi pitäisi antaa mahdollisuus rakentaa edullisesti. Ylellisyydestä tinkien on mahdollista rakentaa hyvin edullisesti ja päästä oman elämän alkuun ilman suurta velkaa. Tämä olisi hyvä ratkaisu etenkin asutuskeskusten ulkopuolelle.
http://timokohvakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/13738...

ulf fallenius

No ennen tehtiin 2-3 duunia että kämppä maksettaisiin eipä juuri nykyään kukaan tee niin turha valitus pois.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Siis mitä duunia, eihän sitä riitä yli puolelle miljoonalle työttömällekään?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Muistan ton ajan. Äitini teki kahta työtä joskus vielä 80-luvun alkupuolella. Sen jälkeen se ei ole enää kannattanut. Siitä verottaja on pitänyt huolen.

ulf fallenius

Kyllä duunia riittää mutta ne ovat näitä niin sanottuja paskaduuneja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset