Jorma Nordlin

Suomen Sisusta on syntymässä uusi puolue

Järjestö rakentaa piirijärjestöorganisaatiota. Piirijärjestöorganisaation luominen on tie kohti poliittista puoluetta. Järjestöön liittyy nyt paljon jäseniä, ilmeisesti viimeaikoina mediassa ja sosiaalisessa mediassa vallinnut valtava "hulabaloo" on aiheuttanut jonkinlaisen jäsenhakemusten vyöryn.

 

Järjestökentässä, jos jokin aatteellinen järjestö onnistuu saamaan paljon julkisuutta ja jäseniä, niin tie kohti puolueeksi on ykkösvaihtoehto, koska puolueet voivat tehdä julkisuudessa "politiikkaa". Harvalla yhteiskunnallisella järjestöllä on oikeasti mahdollisuus toimia puolueena, koska valtakunnallisen organisaation luominen on vaikeaa ja erittäin työlästä. Se vaatii paljon jäseniä. Tästä syystä houkutus on suuri, jos tilaisuus tarjoutuu jäsenmäärän kasvun myötä. Piiriorganisaation luominen on jo selvä merkki siitä, että puoluevaihtoehto otetaan jo vakavasti ja tosissaan. Aika näyttää miten käy. 

 

Nyt järjestöllä on "maalipaikka" on tullut suoraan syöttö, medialta on tullut pallo suoraan maalin eteen. Jäsenhakemuksia putoilee postiluukusta. Myös on erittäin mahdollista, että järjestö saa useita nyt jo julkisuudessa tunnettuja poliitikkoja edustajakseen. Tällaista mahdollisuutta harvalla järjestöllä on. Pidän lähes varmana, että järjestöstä tulee puolue. Voin tietenkin olla väärässä, mutta tämä onkin vain minun mielipiteeni. 

 

MTV3: "Kasvava Suomen Sisu selvittää aktiivisuusvalmiuksiaan: "Juuri nyt on oikea aika tulla kaapista"

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kasvava-suomen-sisu-selvitta...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miksi jokin "yhteiskunnallinen" järjestö lähtisi rakentamaan piiriorganisaatiota siis alueellisia järjestöjä, jos ei haluaisi muuttua puolueeksi? Sellainenhan olisi täysin turhaa. Joten on vain ajan kysymys, kun kannattajakorttikeräys lähtee käyntiin.

Rolle Törnroos

Tilaus uudelle isänmaalliselle puolueelle on olemassa. Löytyykö karismaattista johtajaa vetämään uutta puoluetta? Se on avainkysymys.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Löytyy ja myös näkyviä poliitikkoja, en viitsi "ääneen" sanoa. Mutta selvät merkit on olemassa usammankin kohdalla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Samaa mieltä. Jopa puolet Perussuomalaisten nykykannatuksesta olisi helposti lohkaistavissa Sisun taakse, ehkä enemmänkin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

En tässä sano mitä tapahtuu mistäkin suunnasta. Se on kuitenkin selvää, kun katsoo nykyistä poliittista tilannetta, että nyt on tilaisuus, jota ei todennäköisesti kovin nopeasti toisen kerran tule.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Kyllähän tietyissä piireissä varsinaista äärioikeistopuoluetta on Suomeen jo pitkään haikailtu. Ex.kansanedustaja J. Hirvisaari kyseli eräässä kommentissaan, olisiko se nyt niin paha, että Suomessa olisi ihan varsinainen natsipuolue.

Tätäkö kohta ollaan menossa vai mistä Nordlin ilakoit? Meille muille on päivänselvää, että isänmaallisuuden kanssa tällä ei ole yhtään mitään tekemistä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Tätäkö kohta ollaan menossa vai mistä Nordlin ilakoit?"
Siis mitä ilakoimista olen harrastanut, nyt en ymmärrä?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sisun laarista kun kuuluu jotain,se on yleensä sitä tasoa että harmittaa oikeasti ihmisten puolesta: välillä on puheenjohtaja kirjoittamassa monista erilaisista peloistaan tai on kiukuspäissään toivottelemassa Suomen kansalaisia muuttamaan Ruotsiin, välillä on Sarastuksen kynämies kirjoittelemassa häväistysviestejä raiskattujen naisten tukilinjalle tai naispoliitikoille, järjestämässä kulkueita joissa kulkee airutnauha ylösalasin. Ja nämä ovat siis ne esikuvat järjestössä.

Mutta katsotaan, paraneeko meno kun uusi toimenpideohjelma on valmistunut. Kiinnostaisi erityisesti naisten asema ja miten sisulaiset/sarastuslaiset aikovat jatkossa käyttäytyä suhteessa naisiin, vaikken sillä lailla feministiasioita seurailekaan.

Soisin porukan painottavan mm. alkuperäisten eläinrotujen suojelua (koirat, hevoset, lehmät, lampaat) ja muuta tällaista yleishyödyllistä suomalaishenkistä, ettei mene pelkäksi vihollis- ja pelkokuvien maalailuksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suosittelisin sisulaisille kansantansseja. Niitä tanssiessa ei ehdi puhua tyhmiä ja pääsee joskus koskettamaan toista sukupuolta edustavaa ihmistä.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Peukutan kahdelle viimeiselle kappaleelle 0/

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vennamolaisten populistien ja sarastushenkisten sisulaisten jakautuminen kahteen eri puolueeseen rauhoittaisi todennäköisesti yhteiskuntaa ja tekisi epätodennäköiseksi kummankaan puolueen pääsemisen seuraavaan hallitukseen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tolta näyttää nykyisessä vallitsevassa tilanteessa. Kyse onkin siitä minkälaiset näkymät ovat ja miten tilanne muuttuu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Meidän tavallisten taatiaisten onnena on viime vuosikymmeninä ollut, että ääliöoikeistossa on ollut enemmän tunkua führereiksi kuin joukoiksi heidän taakseen. Niinpä ne ovatkin sirpaloituneet ja näyttävät pirstoutuvat vain lisää erilaisiksi keskenään kilpaileviksi kuppikunniksi. Toivottavasti linja jatkuu ja me muut saamme olla rauhassa kun nuo "isänmaalliset" tahot kiroavat keskikaljakuppiloiden nurkkapöydissä mamujen vievän työpaikat ja läsivän meidän sosiaaliturvalla sekä vievän peräkammarinpojilta naiset.

Jotenkin mieleeni heistä tulee Life of Brian -elokuvan juutalaiset vapautusliikkeet. Täytyy vain varoa, ettei joku löydä uutta Brianin sandaalia merkiksi: https://www.youtube.com/watch?v=Ka9mfZbTFbk. Sen jälkeen meitä taas viedään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onkohan nyt jo esityksen alkutekstit maassa näytetty ja katsojat ovat istuneet ihmetellen penkki märkänä, mistä tässä "tarinan" juonessa on oikein kysymys?

Kuppikuntapolitiikka on kaikenlaisissa järjestöissä "kantavana" voimana, jopa taloyhtiöiden hallituksissa. Lienee ilmeisesti sosiaalisen olennon luontainen keino hoidella asioita.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #14

Nordlin on oikeassa kuppikunnissa. Niin pientä porukkaa tuskin saadaan kasaankaan jottei siihin paria sellaista mahdu. Joissakin taidetaan tosin jakautua pikemminkin tuoppikuntiin.

Itsekin olen joskus miettimyt politikoimaan ryhtymistä mutta olen päätynyt siihen, että minun pitäisi perustaa itse itselleni oma puolue: MOP eli Minun oma puolue. Siitä ei tosin tulisi mitään joukkopuoluetta, sillä todennäköisesti jo toinen jäsen hajottaisi sen fraktioihin. eli se siitä sitten.

Näiden persuleiden hajoamisen erilaisiin ryhmäkuntiin eroaa kuitenkin muista siinä, että tottumattomampina kalustettuihin huoneisiin, heillä on parempi viihdearvo kuin kokkuleilla, kepuleilla, demuleilla, vassuleilla taimitäniitäonkaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä oli minulle hyvää politiikan oppimateriaalia:

"Tiededokumentti: Apinoiden saari"
http://areena.yle.fi/1-2195137

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos mietitte polittista historiaa, niin eikö juuri tämänkaltaisissa tilanteissa, joissa nyt olemme juuri synny uusia puolueita ja juuri sellaisista yhteiskunnallisista järjestöistä, joissa kannattajakunta lisääntyy?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

MTV 30.8.:

Jäsenmäärä räjähti, perustaa piirijärjestöjä

Järjestö sai noin 390 uutta jäsenhakemusta Olli Immosen heinäkuisen Facebook-päivityksen jälkeen.

- Jos n. 390 on räjähtävä määrä niin montakohan sitä ennen oli.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomen...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Toi jäsenhakemusten määrä on valtava mille tahansa suomalaiselle järjestölle näin lyhyen ajan sisällä. Jäsenistön määrän lisääntyminen muuttaa järjestöjä oli kyse mistä tahansa järjestöstä. Järjestön toimintaan vaikuttavien ihmisten määrä lisääntyy.

Petteri Hiienkoski

Paljonko jäseniä Sisulla oli sitä ennen? Tietääkseni KD:n jäsenmäärä kasvoi noin 400 kun silloinen pj. Päivi Räsänen oli esiintynyt Ylen Homoillassa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Miten pitkällä suunnitelma on? Keskustelun asteella? Ollaanko esimerkiksi korttien keräämistä aloittamassa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kaikki on varmaan avoimena aina mahdollista puoluen nimeä ja puolueohjelmaa myöten.

Tosin toimii eräänlaisena uhkana puolueen johdolle joka tukee kaikessa hallituksen politiikkaa.

Pääasian ollessa hallituskumppaneiden tyytyväisyys, tosin jäsenistössäkin ilmenee tyytymättömyyttä, niin erotettavia riittänee ja uusien paikallisyhdistysten laboratorioita, kun sääntöjen mukaan yhdessä kunnassa voi olla vain yksi yhdistys ja yhdistyksen voivat lakkauttaa vain yhdistyksen jäsenet.

Rolle Törnroos

Kiinnostaako Niklasta asia ihan oikeesti vain vaan uteliaisuutta. Uusi puolue toisi Usarillekin paljon vipinää ja mainoskassan kilinää. Niin ja onhan pätevien miesten tarve suuri.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Uteliaisuus. Mihinkään puolueeseen en liittyisi. Yhteiskunnan kehitys tietysti kiinnostaa ja Suomen Sisun järjestäytyminen puolueeksi tai yritys järjestäytyä puolueeksi olisi totta vie mielenkiintoista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sen verran kun olen ollut mukana noissa järjestötöissä, niin jonkin verran ymmärrän tollasen järjestöorganisaation pystyttämiseen vaadittavan työn mittakaavaa. Siihen nähden jokin kannattajakorttien kerääminen on hieman helpompi juttu.

Jos lyhessä ajassa postiluukusta tipahtaa 390 uutta jäsenhakemusta ja piirijärjestöjä perustellaan, niin suunta on aika selvä.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #30

Jeah, ymmäärrän. Mutta onko tämä a)yksityistä tuumailua, b)useamman henkilön tuumailua tai c)tuumasta on ryhdytty toimeen?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #33

Minulla on tästä omat tietolähteeni.

Nyt on näköjään alkanut tapahtua enemmänkin. Suomen Sisun puheenjohtaja tekee edelleen aika "tiukkaa" oppositopolitiikkaa, piti keskittyä eduskuntatyöhön.

Oppositiossa, vai hallituksessa, vaiko molemmissa? Siinäpä vasta pulma.
Aikamoisia irtiottoja Suomen Sisun puheenjohtajalta. Jos noi ei ole selviä "pelisiirtoja" oman eduskuntaryhmän muodostamiseksi niin mihin oikein pyrkii? Kauanko PS:n puheenjohtajalla kärsivällisyys riittää? Puolue istuu hallituksessa ja kansanedustajista osa tekee oppositiopolitiikkaa. Saas nähdä mitä tuleman pitää.

SK: "Kohu-Immoselta taas kova päivitys Facebookissa: Nyt kohteena pääministeri Sipilä"
http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/119499702973...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mikäli näin lopulta käy, toivon kuitenkin, että joku kielitoimisto estää sanan "SISU" käyttämisen poliittisiin tarkoituksiin. Sanan merkitys on vaarassa vääristyä muutenkin, jos miettii, mitä sisu oikeasti tarkoittaa.

Puolueen nimeksi sopisi Sinivalkoinen sarastus.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Koska sisulaiset ovat aivan höpsönä kaikenlaiseen pompöösiin kansallishenkiseen sanahelinään. Mutta miksei, suomidemokraatit olisi varmaan monen mieleen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #40

Voisivatko hekin ryhtyä puolueeksi?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Siitä tulee tietysti Nationalististen SuomiDemokraattien AatePuolue.

Tuo lyhennetään sitten ytimekkäästi muotoon NSDAP.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Radikaalinen Suomalainen Kansan Puolue= RSKP,puolueeseen voisivat liittyä jäseniksi myös ruotsinkieliset suomalaiset.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomen kansan oppositiopuolue, eli SKOP.

Mika Rajala

Tokkopa sisu-sanaan on tekijänoikeuksia...Tuo Sinivalkoinen sarastus on mielestäni silti aika hyvä, vaikka taisit sarkastisesti heittää idean. Joka tapauksessa, sehän kuvastaisi puolueen arvoja (sinivalkoinen -> suomalaisuus), (sarastus -> toivo uuden päivän koittamisesta, jostain paremmasta).

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Sinivalkoinen sarastus olisi kyllä aikamoisen hyvä nimi siksikin, että se toisi heti mieleen heidän eteläeurooppalaisen sisarpuolueensa Kultaisen aamunkoiton. Viiteryhmä selvillä siis heti nimestä.

Mika Rajala

Jaa, suottaappi olla, vaan suottaapi olla että ei.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Suomessahan on melko laaja yhdistysmisvapaus, joten siitä vaan. Mitä pienempiin blokkeihin nämä persufiilit saadaan hajotettua, sitä parempi Suomelle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Börje, nyt vaan vihreiltä jäsenhakemuksia sisään, niin pääsette vaikuttamaan sisältäpäin.

Käyttäjän MarkusDharmaBunders kuva
Markus Bunders

Puolueeksi rekisteröityminen on Suomessa erityisen keskeisessä roolissa, koska vain rekisteröityneet puolueet ja vastaavat yhdistykset voivat asettaa vaaleissa ehdokkaita. Tämän takia yhdistysten ja niihin kuulumisen kriminalisointi olisi Suomessa erittäin radikaali toimenpide, jota esimerkiksi Jukka Relander on esittänyt tiettyjen yhdistysten osalta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kommentissasi ei ole oikein järjen hiventäkään. Ehdokkaita saavat Suomessa asettaa myös valitsijayhdistykset, joita perustetaan jotakin nimenomaista vaalia varten.

Käyttäjän MarkusDharmaBunders kuva
Markus Bunders

Nuo ovat juuri niitä muita yhdistyksiä, joihin viittasin. Yhdistykset eivät saa ilman kannattajakorttien keräämistä asettaa vaaleihin ehdokkaita. Siksi olennaista on, että Suomessa on yhdistysvapaus ja jos sitä Jukka Relanderin tapaan haluaa kaventaa kieltämällä tiettyjä yhdistyksiä ja niihin kuulumista, puututaan suomalaisen yhteiskuntajärjestyksen perusteisiin.

Suomen Sisu ry ja Suomen Sisu rp ovat huomattavan eri asia ja nimenomaan tuon oikeuden asettaa ehdokkaita takia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #44

Anteeksi nyt, mutta miten mikään Relanderin sanoma liittyy valitsijayhdistyksiin? Puhut aivan sekavia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Valitsijayhdistys

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hommafoorumilla menee keskusteluketjussa äänestys:

Onko Suomen Sisu poliittinen puolue viimeistään vuonna 2018?

On 28 kpl (49,1%)
Ei ole 29 kpl (50,9%).

Äänestäjiä yhteensä: 57

Tilanne tällä hetkellä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Uusi "isänmaallinen" puolue. Kyllä nykyisetkin puolueet ovat isänmaallisia, isänmaallisuutta kun on vaikeaa määritellä, yhdelle se merkitsee yhtä, toiselle toista, mutta sen omimista itselleen tai jollekkin puolueelle ei ole hyväksyttävää.

Petteri Hiienkoski

Kiitos mielenkiintoisesta blogikirjoituksesta!

Suhtaudun silti epäillen väitteisiin, joiden mukaan SS olisi ainakaan lähiaikoina perustamassa uutta puoluetta.

Vuoden 2013 lopulla jäsenmäärän kerrotaan olleen noin tuhat. Jos määrä nyt on lisääntynyt vajaalla 400 jäsenellä, työtä puolueen perustamiseen edellytettävien vähintään 5000 kannatuskortin keräämisessä kuitenkin riittää. Kaikkien allekirjoittajien ei tietenkään tarvitse ryhtyä puolueen jäseniksi saati äänestää sitä. Kannatusilmoituksen voivat siis allekirjoittaa myös PS:n poliittiset kilpailijat.

SS:n järjestäytymisasteen lisääntyminen viittaa pikemminkin siihen, että sen asema PS:n sisäisenä ryhmänä ja oppositiona vahvistuu merkittävästi. Tämä tarkoittaa sitä, että PS siirtyisi entistä enemmän SS:n suuntaan.

Niin kauan kuin poliittinen toiminta kanavoituu puolueorganisaatioiden kautta ja tavoitteille haetaan kannatusta vapaissa vaaleissa, se edistää demokraatiaa, jolle yhteiskuntamme rakentuu. Ongelmat alkavat yleensä siinä vaiheessa, kun toiminta painottuu puoluejärjestelmän ja vaalien ulkopuolelle ns. ulkoparlamentaariseen toimintaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kansanedustaja Olli Immosen mielestä pääministeri Juha Sipilä "pelaa rikollisjärjestöjen pussiin." Ovatko tuossa uuden puolueen syntysanat?

http://seura.fi/isanpikajuna/2015/09/07/olli-immon...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Rikollisjärjestöistä puheenollen on tärkeä seurata rikollisten moottoripyöräjengien ja suomen sisun yhteyksiä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt se "härdelli" taas alkoi, näinköhän Soini kohta näyttää ovea?

Ilta Sanomat: "Olli Immoselta jyrkkäsanainen päivitys Juha Sipilästä: ”Pelaa rikollisjärjestöjen pussiin"
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144160020013...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Immonen ei selvästikään viihdy hallituspuolueen kansanedustajana. Mikäli hän haluaa oman possen, en usko että esim. Halla-aho lähtisi hänen kelkkaansa. Mutta Hirvisaari lähtisi heti, uskon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset