Jorma Nordlin

Avautuuko Perussuomalaisille euron suhteen huikea "pelipaikka"?

Riittääkö rohkeus omaan linjaan ja siten jopa Suomen talouden kannalta merkittävään muutokseen, joka auttaisi Suomen pois tästä vuosien taantumakierteestä. Euro on "lukinnut" Suomessa vallitsevan taantuman paikalleen.

Rohkeat ja valtiomiesmäiset poliitikot uskaltavat tehdä Suomen kannalta merkittäviä ratkaisuja tiukoissa paikoissa. Löytyykö nyt sellaisia päättäjiä, kun näyttäisi avautuneen huikea tilanne ja Suomi voi saada tilaisuutensa ja mahdollisuutensa.


HS: "Panokset ovat suuret. Esimerkiksi perussuomalaiset voivat halutessaan horjuttaa koko yhteisvaluutan olemassaoloa pitämällä sanatarkasti kiinni Suomen vanhasta Kreikka-tukilinjauksesta. Tosin loppukesästä hallitus pysyi Kreikka-tuessa yhtenäisenä."

"Joulun jälkeen arvioitavaksi tulee sekin, pitääkö Kreikan tukipaketin ehtoja höllentää."

"Euromaiden valtiovarainministerien euroryhmä käsittelee Kreikan rahoitustukipakettia maanantain kokouksessaan."

"Käynnissä olevista ensimmäisen vaiheen päätöksistä valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) voi tehdä päätökset yksin, mutta väliraportin jälkeinen toinen tukierä on tuotava eduskunnan suuren valiokunnan päätettäväksi. Silloin alkaa todennäköisesti keskustelu Kreikan velkojen leikkaamisesta ja siitä, voiko Suomi olla kolmannessa rahoitustukiohjelmassa mukana, jos IMF irtautuu ohjelmasta."

"Suomelta odotetaan tällöin todennäköisesti velkaehtojen lisähuojennuksia: joustoja lyhennyspiikkeihin eli vuosiin, joissa velkoja pitäisi lyhentää rutkasti. Vastaavia huojennuksia on myönnetty aiemmin Portugalille ja Irlannille pelastusohjelmien päättymisen yhteydessä."

 

HS:"Suomi voi joutua höllentämään Kreikka-tuen ehtoja – ohjelman kaatuminen uhkaisi koko euroa"

http://www.hs.fi/talous/a1448165227207#kommentit

 

 

Aikaisempi kirjoitus: "Verosuunnittelutalouden "Fixit"-kansalaisaloiteelle kansainvälistä huomiota"

http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207067-verosuunnittelutalouden-fixit-kansalaisaloiteelle-kansainvalista-huomiota

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

"Puolueet eivät kaadu puheisiin, vaan siihen mitä tekevät tai jättävät tekemättä." Näin kuuluu Jorman motto.

Päättäkää nyt persut, käännättekö takin taas kerran vai kaadutteko saappaat jalassa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Soini ei taida käyttää saappaita. Näin ollen saappaat jalassa kaatuminen lienee persuille mahdotonta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri näin. Juuri niitä asioita äänestäjät ajattelevat, mitä on tehty ja mitä on jätetty tekemättä. Nimenoman ne tuntuvat äänestäjien arjessa. Puheet unohtuvat.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Porvarikaveri kertoi:
Näiden Ranskan juttujen jälkeen Marine Le Pen nähtävästi voittaa vaalit ja hän on sanonut, että ensimmäinen mitä hän tekee on "Ranska ulos Eurosta".
_______________________

Euro-vaaleissa, jotka on viimeisimmät vaalit Ranskassa (2014), hänen puolueensa sai neljänneksen äänistä, ollen nyt suurin ranskalainen puolue EU-parlamentissa.
Ensi vuonna on taas vaalit ja Le Pen on lainannut rahaa venäläiseltä pankilta näitä paikallisvaaleja varten...

Ja Cameron tappelee omalla sarallaan ja Nasse-täti istuu kuulemma suht' höllästi.

Joten pakka menee kuitenkin uusiksi.

Henry

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Etkö tiedä, että puolueesi on ilmoittanut kannattavansa Suomen pysymistä eurossa eikä siellä suvaita poikkeavia mielipiteitä. Muuten lentää ulos komeassa kaaressa!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuikka on oikeassa!

Soinin suunta on nyt euroalueessa pysyminen ja Kreikan tukipakettien tukeminen!

Markku Tervo

Euron vertaaminen omaan kansalliseen rahaan, markkaan on sama kuin vertaisi Ashuraa vihtomiseen. http://blogs.ft.com/photo-diary/files/2015/10/kabu...

Hullun hommaa! Lähes yhtä mielipuolista kuin leikkiä markkinataloutta näillä pelisäännöillä.

Antti Pesonen "Velkaraha tulee tyhjästä mutta velan maksu ei – siinä ongelma"
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19809...

Eiköhän tätä oman talouden ruoskimista olla kokeiltu jo tarpeeksi jotta tämän leikin seuraukset ymmärrettäisiin muuallakin kuin Perussuomalaisten taholla.

Toisaalta, sitä saa mitä tilaa. Jos tätä isompien puolueiden ajamaa taloudellista Ashurahulluutta sittenkin vielä halutaan jatkaa niin helppoa nähdä että pidot senkun paranee ja se lopullinen kliimaksi on vielä kokonaan edessä. Sitäpaitsi hätäkös tässä oikeasti on, talous kukoistaa ja asuntokeinottelukin jatkaa tutulla uralla.

Nalle köllöttelee rahasäkkinsä päällä Ruotsalaisessa linnassaan ja nauraa meille idiooteille. Nallen vinkki meille on: Jatkakaa pässit samaa rataa niin hyvä tulee, veret alkaa olemaan loppu mutta luut paistaa jo.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset