Jorma Nordlin

Stubb haluaa investointien Troijan hevosen eli hallintarekisterin

Hän moittii hallintarekisterin arvostelijoita. Maa velkaantuu hurjaa vauhtia ja nyt ollaan huolissaan, että rikkaat ja yritykset saavat rahansa "jemmaan" verottajan ulottumattomiin. Kun roikutaan eurossa, eikä voida korjata kilpailukykyä valuuttadevalvaatiolla, sitä korjaillaan hallintarekisterillä ja palkkadevalvaatiolla.

 

Kuinka paljon Stubbin omaa omaisuutta on ulkomailla ja siten Suomen verotuksen ulottumattomissa?

 

100 miljardia meni valtion velassa rikki, sen verran on valtion velkaa. Valtio tarvitsee lisää verotuloja jotta saadaan valtiontalous kuntoon. Hallintarekisteri on turvapaikka niille, jotka eivät halua maksaa enää lisää veroja. Siis ei tätä voi selkeämmin sanoa, kuin toteamalla, että rikkaiden rahat piiloon ja palkat alas. Siinä on Suomen kilpailukykylääkkeet. Toivottavasti euro kaatuu mahdollisimman nopeasti ja saadaan valuuttadevalvaatio keinoksi kilpailukyvyn parantamiseksi. Silloin vähenisi tällainen kieroilu ja venkoilu kilpailukyvyn nostamisen kanssa.

 

Ilmeisesti poliittinen paine on kova ja jotkut tahot painostavat Stubbia hallintarekisteriasiassa. Jos tämä hallitus onnistuu ja perustaa hallintarekisterin, niin seuraava hallitus tulee sen lopettamaan. Nykyisessä taloustilanteessa, jossa raskaimman taakan kantavat tavalliset työssäkäyvät palkansaajat hallintarekisteri on moraalisesti kestämätön. Se on sitä muutenkin, mutta erityisesti nyt sen luoma epäoikeudenmukaisuus korostuu.

 

Verohallinto ottaa kokoajan käyttöön tehokkaampia analysointityökaluja, jolla se voi automaattisesti analysoida ihmisten verotustietja. Siinä on vaikeaa selitellä, miksi on ilmoitettu pienemmät tulot, koska järjestelmä automaattisesti vertailee ja tuottaa vertailutiedot. Onko tämän takia tullut hätä käteen hallintarekisterin kanssa.  Ovatko poliitikot, "hallitusammattilaiset" ja muut miljonäärit niin huonoja omaisuutensa hoitajia, kuin mitä verottajan julkaisemat tiedot näyttävät? Eivät ole ja siitä syystä halutaan heille parempi mahdollisuus piilottaa omaisuustietonsa.

 

Hallintarekisteriin ei merkitä omaisuuden todellista omistajaa, joten mitä muuta järkeä kenelläkään olisi siirtää omistusta hallintarekisteriin, kuin sen piilottaminen. Pääministeri on piilottanut omaisuutensa kapitaalisaatiosopimuksella. Sillä saa omistuksensa salaiseksi ja tulot verottomiksi.

 

Hallituksessa istuu Berner ministerinä, joka on "kunnostautunut" veroparatiisiyhtiön hallituksessa. Kokoomuksen ministereistä Toivakka on viimeisin hallituksen ministereistä, jonka omaisuuden piilottamiset tulivat julkisuuteen. Hallitus pitäisi harjata siten, että nähtäisiin taustalla olevat omaisuuskähminnät. Harjaamatta on useampi ministeri. Media on saanut jo jonkin verran kolmea ministeriä harjattua ja harjaamista näyttää riittävän.


Stubb moittii hallintarekisterin arvostelijoita: "Eivät ymmärrä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112720733740_uu.shtm
l


YLE: "Ministeri Toivakka järjesteli suuren kauppakeskuksen omistuksia Belgiaan perheensä holdingyhtiölle"
http://yle.fi/uutiset/ministeri_toivakka_jarjesteli_suuren_kauppakeskuksen_omistuksia_belgiaan_perheensa_holdingyhtiolle/8440333

 

Yle: "Valtion velka ylittää 100 000 000 000 euroa"
http://yle.fi/uutiset/valtion_velka_ylittaa_100000000000_euroa/84
8

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Sitä minä en tämän kaiken keskellä oikein käsitä, että jos finanssivalvonta ja valtuovarainministeriö on jo myöntänyt, että kuka tahansa suomalainen voi jo nyt rekisteröityä ulkomaalaisen pankin asiakkaaksi ja sieltä hallintarekisterin kautta omistaa osakkeita, niin mikä tässä on big deal? Ainoa mikä muuttuisi olisi se, että suomalaisetkin pankit saisivat tarjota samaa palvelua suomalaisille, kuin ulkomaalaisetkin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kysymys rahojen siirtämisestä pois verottajan ulottumattomista, joten me muut maksetaan se jäämättä saanut verotulo. Teki sen ulkomaisen tai suomalaisen hallintarekisterin kautta, niin molemmat ovat huonoja vaihtoehtoja.

Nyt kun verottajan työkalut kehittyvät, niin joutuu piilotetun omaisuutensa kanssa tiukille. Suomalainen hallintarekisteri tekisi koko touhusta hyväksyttävää.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

On toki huono vaihtoehto, mutta vaikka me jätettäisiin nyt hallintarekisteri luomatta, niin siitä huolimatta ne miljoonat voi jäädä saamatta ja sille me ei tälläkään hetkellä voida mitään. Hallintarekisterin myötä mikään ei muutu, paitsi että kotimaiset pankit tulee samalle viivalle ulkomaalaisten kanssa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Arvio: Hallintarekisteri veisi satojen miljoonien eurojen verotulot ulkomaille
http://www.iltalehti.fi/talous/2015100420468492_ta...

Stubb ja Sipilä puolustavat kiisteltyä hallintarekisteriä
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100820490273_u...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Taitaa Stubbin puheet hallintarekisteristä olla kuin pölynimurikauppias myisi imuria vanhukselle. :-D

HS: "Vain kymmenen prosenttia viranomaisista myönteisiä hallintarekisterille – ministeri Stubb puhui 90 prosentista"
http://www.hs.fi/politiikka/a1448606137482

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juha Sipilä haluaa leikata palkkoja – IL: Avustajalle yli 700 euron palkankorotus
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/341164-ju...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Toivottavasti Perussuomalaiset pitävät hallintarekisterin suhteen linjansa, eivätkä lähde siitä lipeämään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Periaatteessa hallintarekisteri on aika yksinkertainen idea. Mutta se mitä Stubb virittelee, jotta saa sen myytyä kansalaisille, on sitten kokonaan oma lukunsa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hallintarekisteri

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset