Jorma Nordlin

Politiikassa on nyt pinnalla viestintä- ja verosuunnittelu

Hauskoja termejä verosuunnittelu ja viestintäsuunnittelu. Ensimmäinen tarkoittaa veronkiertoa ja jälkimmäinen on saanut uuden merkityksen, se tarkoittaa salailua ja sensurointia. Olisikohan sitten vapaa-ajansuunnittelu lintsaamista ja luvattomia poissaoloja? Sinänsä viestintäsuunnittelu on työelämässä oleville ihmisille tuttua, sitä on useassa organisaatiossa. Tässä ministeriön touhuissa viestintäsuunnittelu saa aivan uusia merkityksiä.

 

"Tavoitteista yksi on keskustelun näkökulman kääntäminen omistusten julkisuudesta kilpailun avautumiseen." Siis viestintäsuunnittelulla sivuutetaan omistuksen julkisuus ja korostetaan kilpailun avautumista. 


"Keskustelu omistusten julkisuudesta on ollut hallintarekisterilakia ajavalle valtiovarainministeriölle kiusallista. Lakiesitystä on arvosteltu erityisesti siitä, että rekisteri voisi lisätä omistusten siirtämistä veroparatiiseihin viranomaisten ulottumattomiin."


"Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen ei pidä yllättävänä sitä, että ministeriössä on pyritty ohjaamaan viestintää haluttuun suuntaan. Vastoin valtionhallinnon tasapuolisen tiedottamisen periaatetta se hänen mukaansa kuitenkin on."

Ministeriön toimintatavat ovat jo vanhanaikaisia ja sosiaalisen median aikakaudella eivät pitkälle lennä tällaisten toimintatapojen kanssa.

 

"VM:n viestintäjohtaja: Kohuttu viestintäsuunnittelu on normaalia toimintaa"
http://yle.fi/uutiset/vmn_viestintajohtaja_kohuttu_viestintasuunnittelu_...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset