Jorma Nordlin

Hautasiko hallitus puolessa vuodessa haaveensa jatkokaudesta?

Seuraavassa hallituksessa istuvat  vasemmistopuolueet ja vihreät. Mitä järkeä on sellaisessa politiikassa, joka päästää vasemmistopuolueet ja vihreät korjaamaan asiat mieleisekseen seuraavaan hallitukseen? Hallituksen politiikka on hölmöläisen politiikkaa, hallitus on perustettu korjaamaan edellisen hallituksen aikaansaannoksia ja  sitten omalla politiikallaan seuraava hallitus "korjaa" taas edellisen tekemisiä.

 

Jotta saa enemmistön on saatava niitä äänestäjiä, jotka ovat pettyneitä vasemmistopuolueisiin. "oikeistolaiset" äänestäjät eivät riitä. Jos nämä pettyneet äänestäjät "skippaa" sivuun,  niin hallituksen on turha haaveilla jatkokaudesta.

 

Mikä nykysen hallituksen toiminnassa on erilaista verrattuna vasemmistopuolueiden hallitukseen? Ainoastaan se, miten hallitus kurittaa köyhiä ja yrittää piilottaa omaisuudet hallintarekisteriin. Hallitus tekee samanlaista maahanmuuttopolitiikkaa kuin vasemmistopuolueetkin. Vasemmistolais-vihreä pakolaispolitiikka on jo kirjattu hallitusohjelmaankin.

 

Tämä hallitus on "skandaalinkäryinen" hallitus. Ministerit piilottelevat omaisuuksiaan ja hallintarekisteriesitystä viedään eteenpäin valheellisin perustein. Esitystä tukevia perusteluja keksitään omasta päästä.

 

"Alexander Stubb (kok) väitti virheellisesti, että noin 90 prosenttia viranomaisista kannattaa kiisteltyä hallintarekisteriä." "Todellisuudessa hallintarekisteriä kannattaa noin 10 prosenttia siitä lausunnon antaneista viranomaisista."

 

Stubb ei joudu eroamaan, koska Kokoomuksesta ei löydy riittävän vahvaa vastustajaa hänelle.  Aikanaan Jäätteenmäen kaatoivat pääministerin paikalta Keskustan oma väki. Ilkka Kanerva joutui lähtemään ulkoministerin paikalta tekstiviestikohun takia. Kanervan tekstiviestikohu on vähäpätöinen verrattuna  väärän tiedon antamiseen hallintarekisteriesityksen tueksi. Ministerit eroavat vain jos omalta väeltä menee luottamus.

 

Hallitus tekee poukkoilevaa politiikkaa. Hallintarekisterisotku, asumistukisotku,  mitä vielä on tulossa?  Kreikkan tukipaketti, lisää pakolaisia ...

 

Minulla on epäilys, että näemme vielä samanlaisen poliittisen sirkuksen, kun näimme lautakasa-Matin pääministerikaudella. Näemmekö seuraavan poliittisen teatteriesityksen päänäyttelijänä Juha Sipilän? Näytelmänä voi olla esimerkiksi ministerien piilotettu omaisuus.

 

 

Hallitusohjelmasta

"Kiintiöpakolaisten määrä pidetään ainakin viime vuosien tasolla ja tällä osallistumme kansainväliseen
taakanjakoon. Valtio lisää yhteistoimintaa kuntien kanssa ja käytössä on riittävät resurssit."

Hallitus ei ole asettanut ylärajaa ollenkaan kiintiöpakolaisille, alaraja on asetettu ja se on siis vähintään edellisien vuosien taso. Kiintiöpakolaisten määrän kasvattaminen on tämän hallituksen hallitusohjelman mukaista toimintaa.


"Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumaksut nousevat vuodenvaihteessa noin 30 prosenttia."

"Sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilla tänään julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että eläkkeensaajan asumistukeen vaikuttavat asumismenot jäädytettäisiin ensi vuonna."

 


"Stubb myönsi keksineensä prosenttiluvun omasta päästään"
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015113020752161_uu.shtml


"Asiantuntijat: Hallituksen vaivihkaa valmistelema asetus vie rahaa köyhiltä ja sairailta"
http://yle.fi/uutiset/asiantuntijat_hallituksen_vaivihkaa_valmistelema_asetus_vie_rahaa_koyhilta_ja_sairailta/8490713

 

"Eduskunta pöyristyi: Hallitus pyörsi jälleen päätöksensä – eläkeläisten asumistuesta leikataan sittenkin"
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448347040652.htm
l

 

"Merkel siirtäisi pakolaisia Turkista EU-maihin, Suomi tukee ajatusta"
http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2015113020752460_cm.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

10% lausunnon antaneista virkamiehistä kannattaa hallintarekisteriesitystä. Siinä on hallituksella selittelemistä, kun yrittävät saada esitystä läpi. Näiköhän nolona hautaavat vähin äänin koko esityksen ja odottavat parempaa ajankohtaa, jolloin se putkahtaa jälleen esiin. Kenties yrittävät runnoa sen läpi ennen hallituksen vaihtumista, kun eivät jatkokautta saa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Eduskunnan kyselytunnilla syyskuussa 2014 perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi asiaa näin:
– Mikä nykytilassa on nyt sitten niin kamalan väärin, että täytyy tällaista piilottamista tehdä? Kun me hyvin paljon täällä yhteiskunnassa vaadimme tavallisilta ihmisiltä – tavalliset ihmiset joutuvat esittämään kaikki tulonsa, menonsa, ajonsa – niin miten voi olla, että sitten suuri raha, suuret omistukset nauttisivat tällaista hämärärekisterin suojaa? Arvoisa hallitus, tehkää yksi hyvä päätös vielä ennen joulua: haudatkaa tämä!

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Tuskin tällä menolla tämä hallitus saa jatkokautta. Sitten tuleekin vasemmistohallitus sotkemaan asioita lisää ja SDP:n kannattajat valuvat Perussuomalaisiin unohtaen kuinka se käänsi viimeksi takkinsa, jos Perussuomalaisia enää onkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset