Jorma Nordlin

Halla-aho pelaamassa pallot vastustajille

Varmin tapa maton vetämiseksi kriittisen maahanmuuttopolitiikan alta on työttömyys- ja sosiaaliturvan leimaaminen yhteiskunnan luksustoiminnaksi. Yritetäänkö sillä kääntää Kokoomuksen äänestäjiä maahanmuuttokriittisemmäksi ottamalla tiukempi linja sosiaaliturvan suhteen? SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto saivat hyvän vaaliaseen.

On syntymässä poliittinen vastakkainasettelu maahanmuuttokriittisyyden ja työttömyys-, sekä sosiaaliturvan kanssa.  Minkä vaihtoehdon suurin osa äänestäjistä haluaa valita? Tämä on paha "piikki" pienituloisten ja niiden keskituloisten suuntaan joilla on tukien varaan joutuneita sukulaisia. Voi siis kannatuksen suhteen syntyä kerrannaisvaikutus. Sosiaaliturva ja työttömyysturva ovat merkittävä asia. Useat ihmiset joutuvat sosiaaliturvan varaan myös byrokraattisista syistä. Joutuvat suorastaan absurdeihin tilanteisiin. 

Halla-ahon palkka EU-parlamentissa on noin 7000€/kk. Verojen jälkeen siitä taitaa jäädä käteen noin 5000€/kk. Siitä jos perhe käyttää 3000€/kk elämiseen, niin joka kuukausi jää pari "toimintatonnia" tilille.  Se on luksusta. Julkisuuteen heitetyt lausunnot kertovat miten eri sfääreissä suurituloiset poliitikot elävät verrattuna tavalliseen kansaan.

 

Halla-ahon tiukat talouslinjaukset: "Työttömyys- ja sosiaaliturva ovat yhteiskunnan luksustoimintoja"  http://m.iltalehti.fi/politiikka/201703132200084759_pi.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kuinka paljon Halla-ahon äänestäjissä on heitä, jotka kokevat että sosiaaliturvaa jaetaan epäoikeudenmukaisesti? Onko heille se oikea vastaus: "Sosiaaliturvahan on muutenkin luksusta"?

Media on viimeaikoina käsitellyt usein tapauksia joissa ihmiset ovat joutuneet sosiaaliturvan kanssa järjettömiin tilanteisiin. Se mielikuva leviää median kautta kuinka arvaamaton ja byrokraattinen sosiaaliturva on. Suomen nykyisessä taloustilanteessa ihmisten pienituloisuuden ja sosiaaliturvan varaan joutumisen riski on kasvanut. Tätä varmasti vaaleissa hyödynnetään.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kansalle on aina annettu ymmärtää että se tuloton ,köyhin saa eniten.Esim.työtön. Totuus on ollut toinen -94 lähtien.

On Halla-Aho oikeassa. Mutta tuskin 6 porvaripuoluetta sitä tulee muuttamaan. (Kepu,kok,Rkp,Krst,Vihr,Ps)
Eihän muilta ole viety lapsilisiäkään kuin köyhimmiltä-94 lähtien

RIKKAIDEN TULONSIIRROT
Taas on se aika vuodesta, kun perusturvasta leikataan. Listalla ovat tällä kertaa esimerkiksi työmarkkinatuki, kansaneläke sekä eräät vammaisetuudet. Säästöjen kohdistumista köyhimpiin perustellaan jälleen sillä, että rikkailla ei ole tulonsiirtoja leikattavaksi.

Tämähän ei ole totta. Tilastokeskuksen tulonjakotilaston mukaan köyhin kymmenes suomalaisista saa tulonsiirroista vain 9,4 prosenttia. Rikkain desiili saa tasan , siis pikku10 % .
Loput 80,6 prosenttia jakautuvat väliryhmille.

Alemmissa tuloluokissa on enemmän tulonsiirtoja saavia ihmisiä, mutta rikkailla könttäsummat ovat suurempia: siinä missä keskimääräisen köyhän nostamat veronalaiset sosiaalietuudet jäävät alle 2 000 euroon vuodessa, mätkähtää rikkaan pankkitilille lähes 70 000 euroa.

Tulonsiirtojen allokointia hyvätuloisille perustellaan sillä, että ansiosidonnaiset etuudet ovat enemmän omaa rahaa kuin suoraan verorahoitteiset perusturvaetuudet.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/206443-nyt-kyseen...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Näin on. Rikaat ovat usein suurimpia sosiaalipummeja. Eikä pidä myöskään unohtaa, että työeläkkeet eivät ole (vaikka niin yleisesti väitetään) itse ansaittua rahaa, vaan verovaroista maksettava sosiaalietuus.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #9

Niinpä. Sitä on porvarihallitukset aina pitänyt yllä. Työttömät sossupummit ,verovaroilla. Tosiasiahan on se että ne saa Kelan kaikkein pienimmän tuen.
Asumistuki,lapsilisät,kotihoidontuet ym.lasketaan paperilla tuloksi ja vähennetään toimeentulotuesta.
-Myös työmarkkinatuki/peruspäiväraha lasketaan tuloksi.
Käteen kk elantoon nyt 487e.
Vuokra,sähkö,lääkärikulut maksetaan. Tekee yht. n.1 200e/kk.
Niitäkin on työttömistä vain n.150 000 pitkäaikaistyötöntä.
110 000 loput on kotitalouksia jotka saa edm. tukea.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Halla-aho ei ole ilmeisesti perehtynyt Ruotsidemokraattien politiikkaan?

Jaakko Häkkinen

Nyt blogisti taisi ymmärtää jotain väärin?
"- Yhteiskunnalla on perustehtävät, kuten turvata kansalaistensa ulkoinen ja sisäinen turvallisuus. Sen lisäksi on luksustoimintoja, kuten työttömyysturva ja sosiaaliturva. Sitten on sellaisia tehtäviä, jotka minun mielestäni eivät lainkaan kuulu valtion ja veronmaksajien toimialueeseen, kuten esimerkiksi rahan siirto Etelä-Eurooppaan tai vielä kauemmaksi maailmaan, Halla-aho sanoi.
- Minulle oleellisinta on aina ollut se, että olipa meidän taloudellinen tilanteemme mikä tahansa, meidän pitää pystyä elämään omien varojen mukaisesti, Halla-aho sanoi Iltalehdelle helmikuussa."

Kuten näet, pointti on: emme voi elää velaksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ymmärsin oikein. Kirjoitukseni pointti on sosiaaliturvan ja työttömyysturvan kärjistäminen luksustoiminnoiksi. Asiat voi sanoa monella tavalla. Sanavalinnalla heitettiin koukku medialle ja yritettiin herättää huomiota.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Huoli työpaikasta ja toimeentulosta koskettaa entistä useampia, heillä on asuntolainoja. Kärjistykset sosiaaliturvaa vastaan. Juuri sitä vasemmistopuolueet ja Vihreät tarvitsevat menestyäkseen.

Tietenkin tarvitaan valtion velkaantumisen hillitsemistä. Se ei ainakaan kärjistyksillä onnistu. Siitä monipuoluejärjestelmä pitää huolen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Pikkuisen eri mieltä. Lasken vihreiden äänestäjiin koko lailla hyvätuloisiin.

Vasemmisto taas on ajanut aina että sosiaaliturvaa saa kaikki yhdenvertaisesti.
Kun Ahon hallitus leikkasi rajusti köyhimmiltä.Se teki samalla toimeentulotukeen -94 muutokset ja ehdot. Jotka on vieläkin voimassa.
Toimeentulotuessa otetaan tulona huomioon kaikki mikä ylittää edm.tuen normin. Ja vähennetään pois toimeentulotuesta.

Esim.ansiosidonnaista vanheimpainrahaa ei työtön saa ,koska ei ole tuloja.Vain sosiaalinen tuki.

sdp,vas on tehnyt monta aloitusta sen korjaamikseksi. Aina ne on kaatunut 2-6 porv.puol.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vihreissä taas on todennäköisesti enemmän niitä, jotka paremmin soveltuvat istumaan vasemmiston kanssa samaan hallitukseen, kuin esimerkiksi Kokoomuksen porukoissa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #12

Älä anna oppositiopolikoinnin hämätä. Yhtä "työväenpuolue" kuin PS oli oppositiossa.

Vihreet oli päättämässä orjatyöstä 0 eurolla työttömille ja Paltamo-kokeilusta -08-10
Jaksaako duunia tehdä toimeentulotuella 419,11e/kk ja Hurstin ruoka-avulla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #14

Tietty oikeistolaisempi porukka Vihreissä voi tota ajaa. Silloin kun on tarjolla paikka hallituksessa jota demarit vetää, niin tilanne voi olla toisenlainen.

Kokoomus on istunut jo useissa hallituksissa peräkkäin, kaksi kokoomusvetoista hallitusta sai siipeensä ja nyt kolmannelle hallitukselle, jossa istuvat on käymässä niin. Demarit todennäköisesti määrävät seuraavan hallituksen askelmerkit. Hallitusneuvotteluissa voimasuhteet ovat avian erilaiset, kun Perussuomalaiset ovat pienpuolueena menossa opposition ja lisäksi ovat vielä sisäisesti vaikeassa jakautuneessa tilanteessa.

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

Muistaakseni Halla-Aholla oli toinenkin yhtä kylmäävä ehdotus eräässä vaalikonevastauksessa.
Hän ehdotti luopumista kokonaan kuntien valtionosuusjärjestelmästä. Kukin kunta tulkoon toimeen omilla verotuloillaan, ja jos asukkaat eivät ole tyytyväisiä, ainahan he voivat muuttaa pois parempaan kuntaan.
Tätä voi olla vaikea myydä Itä-, Pohjois-, Keski- ja Länsi-Suomen vaaliteltoilla.
Eirassa kyllä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tässä voi olla osa Halla-ahon omistakin kannattajista hieman sormi suussa ihmettelemässä, kun heidän maahanmuuttokriittisyyden taustalla on näkemys epäoikeudenmukaisesta sosiaaliturvasta, jossa sosiaaliturva määräytyy statuksen mukaan ja toiset joutuvat elämään paljon niukemmalla toimeentulolla kuin toiset. Nyt sitten koko sosiaaliturva on luksusta. Voi hieman herättää hämmennysta kannattajissa nämä poliittiset valinnat.

Kannattaako tiukempaa maahanmuuttokriittisyyttä, vaiko sellaista tiukempaa linjaa yhteiskunnan tukien suhteen, joka kolahtaa omaan nilkkaan, kun se omakaan toimeentulo ei ole mikään hyvä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Perusongelma yhteiskunnan tukien suhteen on ettei poliitikot yleisesti tunne todellista tilannetta.

Syntyy sellaisia "ahaa-elämyksiä", kuten Harri Jaskarillekin, joka tajusikin tilanteen kun joku avasi realiteetteja, miten työvoimatoimistoista lentää mielivaltaisesti suoraan tulottomien kategoriaan.

Selittelyt ovat ovelia, emme me päätä mehän teemme vain lausunnon ja Kela päättää. No se lausunto on käytännössä se, joka asian ratkaisee.

Halla-aho taisi tässä haksahtaa, teki poliittisen linjavalinnan tärkeässä kysymyksessä heikoin tiedoin ja skippasi valtavat määrät potentiaalisia äänestäjiä suoraan toisten puolueiden syliin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Perusongelma yhteiskunnan tukien suhteen on ettei poliitikot yleisesti tunne todellista tilannetta.

Juma kun osuit asian ytimeen.Just noin.

Hallituspuolueen k.edustaja kok valittaa kun "Mirrien "hoito on kallista,eläinlääkäreillä.

Toinen (kesk.)vastaa että ne kuuluu samoihin rahoihin kuin terveyspalvelut.

Mummoilta vietiin lääkekorvauksia,oma vastuuta lisättiin.Osasta poistettiin kokonaan Kela-korvaus.

YKSKÄÄN hallituspuolueen kansanedustaja ei ole sanallakaan sanonut tai tehnyt mitään
Kelassa kaikkein köyhimpien takia jotka odottaa leipärahaansa .
Eläkeläisiä,lapsiperheitä,työttömiä.
Ehkä huhtikuuhun asti.
"Mirritkö" vai Kelassa jonottavat on kuntavaali- ja -19 eduskuntavaaleissa äänestäviä?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tässä taas näkee kuinka jokainen Halla-ahon sanominen menee ensin provo-otsikoksi, keltainen media tietysti elää niistä, ja sitten joku pillastuu ja pilkun...nauttii niistä.

Valtion määritelmä ja perustoiminto on todellakin sisäinen ja ulkoinen turvallisuus. Kaikki muu on eriasteista 'luksusta'. Herää ennemmin mieleen kuinka tämän turvallisuuden kanssa menee tällä hetkellä ...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei pidä unohtaa sitä että kansa maksaa itse "Luxusesta" joka vuosi
ALV 17 Mrd
Muita veroja 9,5 Mrd.
Mikäli uskomme VM-17 talousarvioon.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Et kai tosissaan kuvittele, etteikö kyseinen heitto ollut tarkaan harkittu ja laskelmoidusti medialle heitetty koukku tunnetulta poliitikolta?

Jo eduskunnassa istunut poliitikko on oppinut median kanssa toimimaan, viimeistään hänelle on sen Putkonen opettanut. Taustajoukot miettivät nämä asiat valmiiksi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Olet hyvin perillä PS "sielunmaisemista"! Sama taktiikka käytössä kuin Soinilla kun Ps aloitti-03.

Sillä pääsi vihdoin ministeriaitioon .Mutta ensin täytyi kääntää Berberiä.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Halla-aho on köyhän kyykyttäjä. Maahanmuuttajen olojen kurjistaminen on vasta alkua.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Niissä köyhissä ja pienituloisissa on myös hänen kannattajiaan. Onko siinä porukassa suurin osa heitä? Se pitäisi katsoa vaalituloksista.

Paljonko lähtee ääniä ja paljonko niitä saa tilalle Kokoomuksen kannattajista, siinä onkin se kysymys. Liikkuvissa äänestäjissä taitaa suurin osa olla niitä, joita sosiaalipolitiikka liikuttaa.

Tässä viitteitä yleisestä kannatuskehityksestä:
"Kuntavaalien äänestysprosentti ei ole jäänyt Suomesa koskaan alle viidenkymmenen. Markku Jokisipilän mukaan sellaisen vaara on nyt todellinen."
http://yle.fi/uutiset/3-9506732

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Näin on.Moni työtön duunari äänesti PS.Seisoo nyt Kelan luukulla ja odottaa tukiaan jotka on myöhässä. Jos viimeeksi on tuen saanut kunnalta tammikuussa 480e,voi olla kierrokset lujilla.

Kun Halla-Aho viittaa turvallisuuteen ,se on hyvin tietoinen EU liittymisen johtuvista syistä.
Neuvostoliiton vaikutusta pelättiin ja kaatuminen,arvaamattomuus oli jo tiedossa.
-92 Maasrichtin -sopimus:
Pilari II=Yhteinen puolustus.
(Vastaveto Varsovan-liitolle,NATO)
Lissabonin sopimus/Islannin Nato lennot/Täällä Nato harjoitukset.
Nytkä erottaisiinkin EU?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset