Jorma Nordlin

Eloa höykytetään facebookissa

Petturiloikkarit on nimitys johon mielikuva Sinisestä tulevaisuudesta "kiteytyy" loikkarien puheenjohtajan Simon Elon facebook-seinällä olevissa kommenteissa. Vain muutama kommentti on kannustava, noin 90% on negatiivisia. Jos tämä kertoo yleisestä mielikuvasta loikkariryhmän suhteen, he todennäköisesti kaikki putoavat eduskunnasta.

Ylen kyselyn mukaan Sininen tulevaisuus ei houkuttele piirijohtajia. Vaaleissa menestymisen kannalta toinen ratkaiseva tekijä petturi- ja loikkarimielikuvan lisäksi on kenttäorganisaation muodostuminen ja koossa pysyminen. Loikkariryhmän heikko menestymisen mahdollisuus ei houkuttele uusia jäseniä. Miksi pitäisi lähteä mukaan sellaiseen josta todennäköisesti ei tule mitään. Ihmiset tuskin haluavat samaistua loikkariryhmän mielikuvaan ja kuunnella kentällä ikäviä palautteita loikkaamisesta. Heikon kenttäorganisaation vuoksi useat pienpuolueet hyytyvät heti alkumetreillä. Se edellyttää vuosien työtä. Siinä asiassa loikkarit loikkasivat myös melkoisen loikan taaksepäin loikatessaan omaksi ryhmäkseen.

Kenttäorganisaation rakentaminen edellyttää vuosien työtä. Kuka loikkareista haluaa ja kerkeää jäsenhankintaa ja kenttäorganisaation rakentamista johtamaan, jossa useat pienpuolueiden puheenjohtajat ovat epäonnistuneet? Jo niinkin arkinen asia kuin vaalikylttien asettaminen telineisiin koko maassa edellyttää mittavaa työmäärää ja vaatii paljon ihmisiä.

Yle: "Perussuomalaisten piiriväki pysyy puolueessa – Sininen tulevaisuus houkuttelee vain harvoja"  https://yle.fi/uutiset/3-9680524

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (130 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

... jos tämä kertoo yleisestä mielikuvasta loikkateita kohtaan...
UV ei ole loikkariryhmä vaan irrottautujaryhmä.
Ja tiedät hyvin missä piireissä tapana on veetuilla toisten fb-sivuilla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tästä olen eri mieltä. Blues-miehet ja naiset ovat loikkareita ja seteliselkärankaisia ja uskon, että kansa tuomitsee heidät ankarasti ensi vaaleissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En minäkään heille loistavaa tulevaisuutta ennusta. Alkuperäisestä emopuolueesta puuttui sisäinen keskustelu. Senkään takia heillä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta vaikuttaa asioiden kulkuun siellä. Eivät he muuta voineet kuin lähteä. Itsensä vain veivät pois ei mitään rahaa, tai äänestäjäkuntaa tai yhtään mitään. Kyllähän kansa senkin huomaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #8

Soinin porukka ei osannut johtaa puoluetta ja ajoivat tilanteen umpikujaan omien kannattajiensa lähdöllä puolueesta. Puolueessa tapahtui sisäisesti iso muutos. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se mitä tapahtui Soinin porukan kannattajille. Juuri niille oli Soini ja Jussi Niinistö kohdistanut sanomansa, ettei puolueessa ole pakko olla jos ei miellytä.

Soini havahtui joukkojensa harveneniseen todetessaan, että maantiellä on huono olla.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #13

Näyttäisi siltä, että yksi puolueen sisäisestä demokratiasta viisveisaava on korvattu toisella samankaltaisella. Ei välttämättä ole herkkua olla tuon puolueen jäsen jollei kuulu kulloinkin vallankahvassa olevaan ryhmittymään. Toki tällainen hajoamistilanne helposti vielä vahvistaa näitä asemia, mutta juuri nyt en näe, että että perussuomalaisilla olisi mitään merkittävää pyrkimystä päästä sisäisistä epädemokraattisista toimintatavoistaan eroon.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Loikkariryhmä ja loikkaus on sekä mediassa ja ihmisten kirjoituksissa, sekä puheissa vakiintunut käsitys ryhmästä ja tapahtuneesta.

He eivät jääneet itsenäisiksi toimijoiksi vaan oma ryhmä oli suunniteltu etukäteen, jotta hallituksessa voisivat jatkaa. He siis loikkasivat omaksi ryhmäksi. Samaan tapaan kuin toiset loikkaavat toiseen puolueeseen.

Silloin ei loikkaa, jos jää itsenäiseksi toimijaksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Se, ettei kokoomus jatka hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon kanssa, oli selvää jo huhtikuun alussa. Simon Elolla ja muilla "uraohjuksilla" piti olla varasuunnitelma.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Loikkari hyppää puolueesta toiseen (mm. Toimi Kankaanniemi), mutta nämä 20/22 ovat kyllä lähtijöitä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #6

Kannatuksen kannalta on ratkaisevaa mielikuvilla, määrittelyt politiikassa luodaan aina kunkin etua palveleviksi.

Mielikuvaksi on vakiintunut loikkaus ja pettäminen. Media on pitänyt huolta, että asia on tullut äänestäjille selväksi käyttämällä valittuja sanamuotoja.

Asiaa pahentaa hallituksessa pysyminen, joka on teon tärkein motiivi. Se näyttää myös henkilökohtaisen edun tavoittelulta. Kunnallisvaaleissa tuli äänestäjiltä tuomio ja äänestäjien tuomitsemaa toimintaa jatketaan kyseenalaisella tempulla.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #6

Toimi ei loikannut vaan jäi sitoutumattomaksi. Myöhemmin vasta liittyi PS:ään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Haluaisitko selittää miten tuo poikkeaa smurffeista, jotka jättäytyivät puolueeseen sitoutumattomaksi ryhmäksi ja vasta myöhemmin perustetaan puolue?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #6

Kanssasi samaa mieltä. Minusta asioista voitaisiin keskustella asiallisesti. Lähtijät ovat jääneiden kanssa eri mieltä ja koska ovat eri mieltä he saavat vihaa niskaan. Sitä vihaa ei pidä kehua vaan tuomita.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #44

Siis ensin tehdään historiallisen mittaluokan petos äänestäjiä kohtaan, sitten äänestäjät suuttuvat, ja joku tulee hurskastelemaan, että se s u u t t u m i n e n onkin se isompi rikos!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #74

Mistä tiedät heidän äänestäneen Eloa?

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #44

" Lähtijät ovat jääneiden kanssa eri mieltä ja koska ovat eri mieltä he saavat vihaa niskaan."

Siis mistä asiasta lähtijät, oikeammin loikkarit, ovat eri mieltä? Harvinaisen demokraattisesti suoritetusta puhenjohtajiston vaaleista vai hallitusohjelmasta? Jäsenistö valitsi ja hyväksyi puheenjohtajiston, joka hyväksyi ja aikoi noudattaa vaalikaudeksi hyväksyttyä hallitusohjelmaa. Loikkaukselle ei löydy mitään asiaperustaa muuta kuin epäilyjä.

Arvoissa ja moraalissa on ainakin Orpolla ja Sipilällä loikkareiden lisäksi paljon korjaamisen varaa. Usko meni Sipiläänkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Luusereita ovat, turha kaunistella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No jos on vakiintunut kansan suussa niin sekään ei tarkoita ettei voisi miettiä onko nimitys osuva. Irrottautujat on minusta heidän kuvaukseksi sopiva.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #12

Voi sitä miettiä. Kannatuksella on tässä kuitenkin merkitystä ja siinä mielikuvat ratkaisevat. Niiden lunastaminen on eri asia ja siinä Soinin porukka ei edes halunnut onnistua.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Niin tuskin houkuttelee. Elon ja kumppaneiden julkisuuskuva ei liene juuri nyt olevan plussan puolella. Nykyisen nopean uutisvälityksen ja somen aikana heidän volttinsa mielipiteiden ja asenteiden saralla on ollut sellaisia, että voin itsekin sanoa, etten lähtisi auto- enkä hevoskaupoille yhdenkään "sinisen tulevaisuuden" kanssa. Raamatun Juudas -vertaus ei ole kaukaa haettu.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Taitaa harvassa olla ne aktiivit, jotka lähtisivät kenttätyöhön loikkarityhmän riveihin kuuntelemaan ihmisten palautetta.

Politiikka on herkkä laji. Menestyminen perustuu luottamukseen.

Ensin loikannut ryhmä tuhosi puolueen kannatuksen ja puolueen sisällä kannattajat katosivat. Suurin osa lähti puolueesta. Ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin se huonoin mahdollinen temppu ministerien paikkojen säilyttämiseksi eli loikkaaminen.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Loikkari tai takinkääntäjä on sellainen, joka jättää eroilmoituksen puolueesta muutettuaan mielipidettä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei loikkari eikä edes Juudas kuitenkaan merkitse koskaan niin paljon ulkopuolisille kuin niille jotka kokevat itsensä petetyiksi.
Ansoista loikataan. Kannattiko virittää ansa?
Olisi kannattanut Turkkilan tehdä lehdestänne oikea keskustelufoorumi mikä olisi kitannut teitä yhteen. Tietoisesti ohjasi osan hommaforumiin. Sitä makaa kuten petaa. Äärijärjestöt aina petaa huonosti. Ainakin Turkkila teki niin. Turkkila hajoitti PSn.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Eikö asian voi nähdä myös niin, että on uskollisempaa omia äänestäjiä kohtaan pitää kiinni niistä periaatteista/ arvoista, joilla on vaaleihin osallistunut.
kuin puolueesta, jonka uusi johto ei näitä arvoja edusta?

En väitä, että näin olisi tässä tapauksessa, mutta puolueita ja ryhmiä on syntynyt tällaisestakin syystä.
Jos oman puolueeni kaappasi ryhmä ( vaikka kuinka näennäisen demokraattisesti ),
jonka politiikka olisi juuri sitä, jonka vastustamiseksi olen puolueeseen liittynyt, lähtisin varmasti.

Tätähän Suomessa on tapahtunut.
Kaikki lähteminen ei ole irtautumista siitä alkuperäisestä puolueesta.
Se alkuperäinen puolue voi olla todellisuudessa se lähtijä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jotenkin ihmeellistä tuollainen vihareaktio, mikä on syntynyt tästä tapauksesta. Osoittaa hyvin ainakin sen, millaista väkeä jäi persuihin, koska valtaosa haukuista tulee juuri persuista.

Pitäisi sen verran kuitenkin omata järkeä ja käyttäytymistapoja, että ymmärtää, että kyseessä on politiikkaa ja oma ratkaisu, eikä mikään maailman suurin asia.

Jos haluaa tehdä toisenlaista politiikkaa, niin miksi siitä pitää ihmisiä lynkata, ei vaan ymmärrä.

Mitään nämä eronneet eivät persuilta vieneet, rahat jäi ja maine ainakin persujen keskuudessa meni, eli mikä ihme saa sitten vielä tuon vihan aikaseksi.

Ensimmäisessä puheessahan kerrottiin, että he ymmärtävät tämän olevan todennäköisesti poliittisen uran loppu, eli mitään suuria tuskin on odotettavissa, ja silti täällä epäillään, että eivät varmaan menesty vaaleissa, juu ei varmaan ole edes kovat tavoitteet.

Haukkuminen ja uhkailu on älytöntä, kun hieman ajattelee mittasuhteita, mutta kun puolueen johdossa on vihapuheen mestarit Halla-Aho ja Hakkarainen, niin ei kai muuta järkevämpää voi kannattajilta edes odottaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Uhkailu ei ole hyväksyttävää. Aina joku prosentti ihmisistä sitä tekee.

Politiikka perustuu luottamukseen vaktakirja on saatu tietyillä puheilla ja linjalla. Valtakirjan antajat petettiin sitä kertoo kunnallisvaalien tulos. Samaa tekoa haluttiin jatkaa hallituksessa loikkauksella. Sitä vasten äänestäjien reaktiot ovat ymmärrettäviä.

Todennäköisesti hallituksen toiminnan turvaamisesta on tarjolla palkkiovirkoja.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

En millään ymmärrä petturien puolustelijoita. Kaikki sympatiani ovat niiden "haukkujien" puolella. Tässä yritetään nyt tehdä petollisesta toiminnasta täysin hyväksyttävää, ja petoksellisesta toiminnasta suuttuneita niitä pahimpia pahiksia. Voiko kenenkään moraali olla noin nurinkurinen!?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mutta jos tilanne olisikin kääntynyt toisin päin? Halla-ahon kannattajat olisivat loikanneet ja perustaneet oman ryhmän. Soini olisi jatkanut juudas-kirjoitteluaan ym.

Politiikka on läpeensä kaksinaismoralistista touhua. Siinä pätee sanojen varsinaisessa merkityksessään se, että säännöt koskevat vain vastustajia, joiden niitä pitää noudattaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #78
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kenttäorganisaation rakentaminen edellyttää vuosien työtä.

Näin on. Halla-ahon Perussuomalaisilla on nyt tässä asiassa 22 vuoden etumatka smurffeihin nähden.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sotapäälliköt ovat kautta aikain tienneet, että sotajoukkojen ruokkiminen on helpompaa valmiiksi katetusta pöydästä kuin kasvattaa ja korjata sato itse...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tämä kertoo vain, miten järjettömiä ihmiset ovat sosiaalisessa mediassa. "Ei perussuomalaiset ole vankila." Eikö? Ainakaan sieltä ei saisi lähteä?

Toisaalta, eihän Insinööri-Saksassakaan Überläuferia hyvällä katsottu vaan pyrittiin jopa ampumaan rajavyöhykkeelle.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinin porukka olisi voinut pitää valtansa jos puolueessa olisi ollut samanlainen edustuksellinen johdon valintatapa. Se kuitenkin on yksi iso syy miksi muissa puolueissa on jäsenkatoa.

Käsittämättömällä tavalla Soinin porukka on kääntänyt häviönsä muiden syyksi. Ei sellaisella asenteella mikään kehity. Ei kehittynyt puolueessakaan vaan puolue polki vuosia paikallaan sisäisen toiminnan suhteen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Soinia käy vähän sääliksi. Olisi voinut lopettaa nousujohteisen poliitikon uransa viimeistään tässä puoluekokouksessa. Nyt on tästä edespäin vain alamäkeä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siirtyy suurlähettilääksi tms. Etu kuuluu ministerin pakettiin ja olisi menettänyt sen ilman loikkariryhmää.

Missä vaiheessa tulee uutinen työpaikan vaihdosta? Todennäköisesti vuoden verran kuluttaa ministeriaudin takapenkkiä. Vaimolle se on hyvä ratkaisu. Pääsee pois kiireisestä ja stressaavasta lääkärinduunista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27

Soini siirtyy suurlähettilääksi, ja Audin takapenkin päällys menee vaihtoon. :)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Kapteeni jätti laivansa = loikkarit. Ryhmää voi arvioida sen mukaan.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Matkustajat valitsivat laivalle uuden kapteenin ja vanhan miehistön merkittävimmät jäsenet häipyivät. Ei se kovin hyvää kuvaa anna uuden kapteenin kyvyistä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suurin osa ei saa pysyvää eläkettä eduskuntatyöstä, kun poliitikon ura loppuu. Ainakin puolella eduskuntaryhmästä kansanedustajan ura olisi loppunut Perussuomalaisissakin.

Mitä työtä aikovat tehdä eduskuntavaalien jälkeen? Onko tarjolla jotakin, kun auttavat hallituksen jatkamisessa.

Valtiotieteellisen tutkinnoilla on heikko työmarkkina-arvo yksityisillä työmarkkinoilla. Esimerkiksi Elolla on alempi korkeakoulututkinto. Sillä ei pääse julkisella puolella päällikkötason virkoihin. Koulutustaso ei riitä. Julkisella puolella on muutenkin vähän töitä tarjolla.

Marko Parkkola

Ihmettelisin, jos Elo EI saisi kärjekästä palautetta. Sen verran kauan herra ehti Hommaforumilla näytellä isänmaallista, että nyt on varmasti hyvin monella erinomaisen pettynyt olo tähän näytelmään. Elohan on joko siirtynyt isänmaallisesta federalistiksi ennätysajassa tai sitten on huijannut äänestäjiään ja tukijoitaan jo pitkään.

Soini on toki pahemman luokan petturi, mutta Soinin käytös ei ollut mitenkään yllättävää.

Nythän hallitus on kokoomuksen johdolla kehitellyt kuitenkin uuden teeman näytelmään, jossa uuvattiryhmän mainetta pyritään kohentamaan. Nyt kikkaillaan pakolaisten kustannuksella väläyttelemällä pakolaiskiintiön nostoa 300 hengellä, jonka jälkeen uuvattiryhmä ponnekkaasti estää tämän. Ei taida vain upota enää kehenkään tämä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Eikös koko Hommafoorumin idea ole, että siellä näytellään isänmaallisia? Jos minä oikeasti isänmaallisia ihmisiä lähtisin etsimään, niin takuuvarmasti en sille sivustolle suuntaisi. En siis oikein näe miten Elo eroaisi niistä muista sivustolla vaikuttavista poliitikoista...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se on Hommaforum katsos venäjäksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ollaan sitten mitä mieltä tahansa näistä eronneista, niin joka tapauksessa se on paljon parempi tie, kuin jäädä samaan porukkaan Halla-Ahon, Hakkaraisen ja Huhtasaaren kanssa.

Totta se on, että Soini antoi noiden koohojen touhuta puolueesa, jotta sai kaikilta äärimölöiltä kannatusta, se nyt sitten lopulta osui omaan nilkkaan.

Silitikään, ei oli koko persussuomalaisia ilman Soinia, hoten siihen nähden kohtelu on ollut lapsellista.

Tuollainen petturi-sanan viljely on tietysti hauskaa, mutta edelleen ihmetyttää, että miksi tämä niin kauheasti peruja nyt harmittaa, että pitää joka plastalla itkeä.

Eikö se nyt ola hyvä juttu, että huono ja petturi Soini kavereineen lähti? Miksi sitä pitää sitten vielä itkeä.

Ryhdistäytykää persut ja keskittykää Halla-Ahon viestin viemiseen, siinä on varmasti sopivaa askaretta kaikille ihmsirakkaille puolueen jäsenille.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Joo, siinä olet oikeassa, että on lopulta hyvä asia että petturiporukka lähti. Mutta etkö sinä itse yhtään ns. itkisi tai pahoittaisi mieltäsi, jos joku hyvä ystäväsi pettää sinut ja käy ilmi, että hän on suunnitellut sinun pettämistäsi jo pidemmän aikaa muiden kanssa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Voi kun tietäisitte minkälaista mainittua "lapsellista" kohtelua puolueessa on harjoitettu oikeastaan aina sisäistä oppositiota kohtaan. Siinä suhteessa ei mitään uutta auringon alla.

Eräs tunnetuimpia sisäpiirin esimerkkejä on se miten Soini ja hänen lähipiirinsä kohteli puolueen entistä puoluesihteeriä Rolf Sormoa. Nyt sitten kiukutellaan lapsellisuudesta, mitäs se sitten on ollut?

Onko jotenkin ihmisten aivoissa joku musta katvealue siinä kohtaa missä pitäisi se ymmärrys kaksinaismoralistisesta käytöksestä sijaita?

Soini itse on sanonut, että puolueessa vaikutetaan toimialla puolueessa, eikä kiukuttelemalla ulkopuolelta. Nyt sitten hyppäsivät kiukuttelemaan ulkopuolelle.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Ollaan sitten mitä mieltä tahansa näistä eronneista, niin joka tapauksessa se on paljon parempi tie, kuin jäädä samaan porukkaan Halla-Ahon, Hakkaraisen ja Huhtasaaren kanssa. "

Jokaisella on oma tulkintansa jäämisestä ja lähtemisestä. Itseä asia ei hetkauta suuntaan tai toiseen.

Herkuttelen sillä tulkinnalla, että Halla-aho kykeni harjaamaan Soinin ja muut soinilaiset puolueesta alle 72 tunnissa. Teki sen mitä Soini yritti halla-aholaisten suhteen ja siinä onnistumatta ollenkaan.

Ihmettelen miksi tuo tulkinta ei tule kenenkään mieleen?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Halla- aho sai joko juuri sen,mitä halusi - tai paljon enemmän kuin uskalsi edes uneksia:
marttyyrin ja " petetyn" roolin ja mahdollisuuden toimia oppositiossa ilman vastuun tuomaa kannatuksen laskua.

Nyt ojentelee kättä kaikille oppositiopuolueille, joita on ennen pitänyt verivihollisinaan.
Ja nämä onnettomat lähtevät tähän mukaan!

Eikö kukaan näe t ä s s ä mitään suunnitelmaa , epärehellisyytä, opportunismia tai petturuutta?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mitä porukkaa Soini petti alunperin?

Se oli niitä, jotka olivat auttamassa kriittisillä hetkillä, kun muut eivät uskoneet mahdollisuuksiin.

Eräs tällainen henkilö hoiti koko Terhon EU-vaalikanpanjan kiertueen ja Teho pohti henkilön vanhassa matkailuautossa millä saisi julkisuutta.

Tämä oli niitä henkilöitä, joka teki valtavasti vaalityötä ja orgabisoi, sekä hoiti kenttätapahtumat telttoja ja soppatykkejä myöten.

Juuri hänenlaisiaan lähti puolueesta. Se oli uskomattiman hölmö moka Soinilta ja hänen porukoiltaan. Käytännössä siinä laskivat hinnan minkä olivat valmiit maksamaan henkilökohtaisesta menestyksestään.

Juuri näiden aktiivien kantavia voimia vastaan petos näkyy kaikkein räikeimmillään.

Ajatelkaa heitä, jotka olivat silloin apuna kun apua tarvittiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sekavaa Jorma. Eräs henkilö....juuri tällaiset lähti tai miten se meni?
Eräs henkilö ja joku matkailuauto. Pystyt parempaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Esimerkki tärkeimmän kannattajaryhmän edustajasta. Heitä ei enää ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Niin ja? Missä oli rikkoutumisen sydän. Hommaforumilaisten järjestäytymisessä hommaforumissa esim sen sijaan että olisivat tuottaneet syventäviä artikkeleita linjastaan esim PSfacebooksivulle. Mutta hommaforumilla puolueen ulkopuoliset ja sisäiset ääri-ideologit lahkoutuivat keskenään. Turkkila ei tehnyt mitään houkutellakseen heitä oikeaan puoluetyöhön. Koko ajan myyriä olivat halla-ahot ja turkkilat.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #40

Se oli siinä, kun Soini alkoi menettää sisäisesti kannatustaan. Ei enää kyennyt pitämään porukkaa. Soinin porukka ei saanut tuotua lisää kannattajiaan puolueen jäseniksi. Puolueen hajoaminen oli nähtävissä jo kauan aikaa sitten. Sitä ennakoitiin niiden sisäisten toimintatapojen perusteella jotka puolueessa on aina ollut, ennakoitiin tapahtuvan kun puolue kasvaa riittävän isoksi ja se väistämättä karkaa silloin Soinin lähipiirin hallinnasta.

Soinin lähipiirin johtamistapa ei mitenkään istu nykyaikaan, sen toimiminen isommassa organisaatiossa on mahdottomuus. Soini itse teki puolueen tulevaisuuden kannalta pahimman virheensä oman porukkansa kannalta siinä, kun ei vaihtanut suoraa jäsenistödemokratiaa pois turvatakseen harvainvallan puolueessa. Kasvava puolue Soinin toimintatavoilla ei luvannut hyvää jäsenistön suoran demokratian vuoksi.

Puolueen toimintatavat olivat käytännössä samanlaiset SMP-ajoista lähtien ja sen toiminta päättyi huonosti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #60

Ja mitkä ne on nyt. Mestari antaa ukaaseja Brysselistä?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #68

Se nähdään myöhemmin minkälaisilla toimintatavoilla Halla-aho puoluetta johtaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kärjekäs palaute kertoo vain irrottautumisoperaation onnistumisesta ja siitä kihelmöivän miellyttvästä frustraatiosta, jota halla-aholaiset tuntevat havaitessaan, että "puolueen valtaus" osoittautui Pyrrhoksen voitoksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos se olisi onnistunut, olisi lähtenyt paljon jäseniä mukaan. Ei lähtenyt, koska ovat ne menettäneet, joten näyttää viimeiseltä oljenkorrelta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mitä minä olen lukenut, yksikään Kokoomuksen tai Keskustan edustaja ei ole moittinut Sinisiä mistään. Ei kait se tulevaisuus voi ihan synkkä silloin olla?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tuskin saavat heiltä äänestäjiä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ajattelinkin vähän niinkuin päinvastoin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miksu Mäenpää on kyllä aika näkyvä kokkarivaikuttaja tällä forumilla. Eiköhän Enbuskekin ole jonkin sortin kokkari.
Ennen teillä oli vihervasemmistosyypääkaikkeen. Nyt se on Orpovapaavuori. Kenen takki se kääntyikään?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

:D ...ja täällä blogeissakin nähdään, ketkä ja minkä aatemaailman edustajat eniten "ymmärtävät" näitä smurffeja. Eli kuten erään loikkarin blogissa luki, "kannatusta sataa" :D

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Käytännössä puolue hajosi 20 vuoden henkilökultin ja suoran jäsenistödemokratian yhdistelmään josta tuli puolueen kasvaessa tikittävä aikapommi.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Noin tietysti on, jos tarkoitus oli säilyttää puolue Soinin näpeissä kaikissa oloissa alusta iäisyyteen. Eikö suora demokratian idea ole juuri siinä, että epäpätevä tai huono johto vaihdetaan toiseen?

Kun vanha johto saa lähdön, eikö silloin tapahdu juuri se, mitä pitääkin tapahtua? Jos johdon tavoitteet ja ideologia muuttuu tai poikkeaa jäsenistön näkemyksistä, suora jäsendemokratia toimii juuri siten kuin on alunperin ajateltu sen tarkoituksena olevan. Puolue jää palvelemaan jäsenistön tavoitteita.

Epäilemättä suunta meni nyt epätoivottavaan suuntaan, jos humaanista näkökulmasta asiaa pohtii. Omasta näkökulmastani tarkastellen. Toisaalta myös toivottava suunta vahvistui. Halla-aholaiset heikentyivät ja tilalle saatiin vähemmän radikaali ryhmä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kylläpä kuluu poppareita näitä persujen mutapaineja seuratessa ja naureskellessa.

Persuihin liittyneiden ihmisten merkittävin yhdistävä tekijä ei ole ollut maahanmuuton vastustaminen vaan muiden syyllistäminen omista ongelmista. Tässä maahanmuuttajat ovat olleet vain tärkein syntipukki. Nyt sitten pääsee kumpikin ryhmä syyttelemään vielä vanhoja kavereitaankin. Niissä vasta vikaa onkin.

Jatkakaa, olkaa hyvät.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinin menestys perustuu Halmeen menestymiseen. Halme veti Soinin eduskuntaan. Hän pääsi Halmeen äänillä. Puolueen menestyksen alku perustuu Halmeeseen. Muuten puolue olisi hiipunut jo aikoja sitten. Menestyksen rakentaminen oli laskelmoitua toimintaa. Siihen otettiin mukaan maahanmuuttokriittiset ja muihin puolueisiin pettyneet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan, mutta kuka käski jo etabloituneen hommaporukan lähteä mukaan? Ei Soinilla ollut mitään pakkoliittymiskeinoa. Ihan oma vika. Soinin ketkuilun kyllä näki ihan kaikki.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #48

Puolueeseen on aina rekrytoitu jäseniä. Halla-ahon kannattajilla oli samanlaiset keinot käytössä kuin puolueen nuorisojärjestössäkin. He seuraavat aikaansa.

Puolueessa on tehty aktiivista rekrytointityötä erityisesti ennen ensimmäistä jytkyä. Puolueeseen liittyi paljon uusia jäseniä. Soini itse totesi miten hyvin puolue onnistui hankkimaan ja säilyttämään jäseniä suhteessa toisiin puolueisiin. Se loppui kun kanan lento, kun Soinin ja lähipiirin toimintatavat eivät kuitenkaan muuttuneet edustamaan nykyaikaa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Kylläpä kuluu poppareita näitä persujen mutapaineja seuratessa ja naureskellessa"

Suomen kansalla on siihen hyvät valmiudet. Seurattiinhan täällä vuosikymmeniä puoluetta, jossa oli enemmistö ja vähemmistö. Sitten vielä enemmistön enemmistö ja enemmistön vähemmistä kuten myös vähemmistön enemmistö ja vähemmistön vähemmistö.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sekö sitä kansallismielisyyttä on että matkitaan kaikkea kornia. No onhan se.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tähän sopineekin sitten jo kaikkien unix-miesten tuntema 'less is more'...

(tai vaihtoehtoisesti Asterix ja Gootit).

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Kokoomuksen ja Uuden vaihtoehdon arvot törmäsivät jo – Terho ja Elo vastasivat "ei" pakolaiskiintiön nostolle"

 https://yle.fi/uutiset/3-9682314

Hallitusohjelman mukaan kiintiötä voidaan nostaa.

Marko Parkkola

Tämä on sitä poliittista teatteria, jossa nähdään minkä (ihmis)arvon kokoomus antaa kiintiöpakolaisille.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hallitusohjelma toteaa selvästi ja yksiselitteisesti, että kiintiöpakolaisten määrässä on pelivaraa määrän nostamisessa ylöspäin.
Se ei siis ole hallitusohjelman vastaista toimintaa.

"Pakolaispolitiikka Kiintiöpakolaisten määrä pidetään ainakin viime vuosien tasolla ja tällä osallistumme kansainväliseen taakanjakoon. Valtio lisää yhteistoimintaa kuntien kanssa ja käytössä on riittävät resurssit."

Hallitusohjelma (sivu 37)

http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1427398/R...

Nyt Kokoomus petaa jo seuraavaa hallitusyhteistyötä. Vanha "kotiäitikähinä" Soinin kanssa nousee vielä myös pöydälle.

Ainakin tarkoittaa joka tapauksessa, vähintään.

https://fi.wiktionary.org/wiki/ainakin

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hallituksessa osataan laskea missä äänestyksissä tarvitsevat loikkareiden apua. Pakolaiskiintiön nostoon tulee tukea oppositiostakin, loikkareiden apua tarvitaan sotessa ja maakuntaäänestyksissä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Isänmaan etu kulkee muun edun edellä. On täysin turhaa käyttää niistä ihmisistä sanaa ”petturiloikkarit”, jotka ovat asettaneet Isänmaan edun oman edun edelle. He eivät jääneet ”äänettömiksi yhtiömiehiksi” puolueeseen, jolle eräs perussuomalainen blogisti antoi nimen ”Hallankumous”. Se, jos mikä olisi ollut täyttä itsepetosta. Puoluetukimenetyksenä se tekee kaiken muun lisäksi noin 180 000 euroa kansanedustajaa kohden. Siis melkoinen taloudellinen menetys.

Ihmisiä on kahdenlaisia. Toiset pystyvät reagoimaan nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen ja toisilta menee pitemmän aikaa nähdä totuus. Osa ei näe koskaan totuutta. Ymmärrys ei anna siihen myöten.

Mitä sanaan ”loikkaus” tulee, niin Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä lähteneet eivät loikanneet mihinkään. He erosivat eduskuntaryhmästä omaksi ryhmäksi ja puoluehallitus erotti heidät puolueesta. Sama koskee niitä noin 150 puolueen jäsentä, jotka omaehtoisesti erosivat puolueesta.
Sanaa ”loikkaus” on käytetty yleisesti henkilöistä, jotka ovat siirtyneet puolueesta toiseen joko eduskunnassa tai sitten kaupungin/kunnanvaltuustoissa.

Yhden asian tämä ”Hallankumous” on tuonut esille. Monet kommentit ovat osoittaneet, miten vähän tarvitsee ”raaputtaa”, kun pinnan alla oleva raadollisuus tulee esiin haukkumisena ja vihamielisyytenä. Moni huomaa silloin olleensa täysin väärässä seurassa.

Marko Parkkola

Antaisitko absoluuttisen määritelmän isänmaan edulle, kiitos.

Niko Sillanpää

#45: Tuossa narratiivissa, joka on -- kaikella kunnioituksella -- pelkkää roskaa, eniten ihmetyttää, että eikö normaali reaktio oman suosikin tappiolle äänestyksessä ole parantaa omaa politiikkaa ja kampanjointia ja yrittää uudelleen seuraavissa vaaleissa, jotka persujen kohdalla näyttävät olevan kahden viikon päästä? Niin ainakin muissa puolueissa näyttää tapahtuvan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihmeellisesti Sillanpäällekin joku puolue on itseisarvo jota pitäisi pönkittää vaikka se on kilpailijoiden kaappaama.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #57

Siis kahden vuoden eikä viikon.

#57: Enemmänkin havainto, miten 99,5% politiikassa tällaisessa yhteydessä toimii.

Politiikka on kai määritelmällisestikin kilpailua. Kilpailussa voi ja tuleekin välillä takkiin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #58

Kaikissa puolueissa on sama tilanne kuin valta vaihtuu. Kilpailijat voittavat vaalit ja siten kaappaavat vallan. Demokraattinen vallankaappaus.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #58

Politiikka e i ole määritelmällisesti kilpailua.
Se, että tätäkin prosessia seurataan kuin jalkapallo - ottelua ( jossa vielä toivotaan jonkun loukkaantuvan pahasti), osoittaa, ettei kyse ole enää politiikasta vaan huonosta viihteestä.

Bisnes hoitaa ehkä kohta sitten kaiken sen, mikä politiikan pitäisi määritelmällisesti hoitaa.

Ja bisneshän sitä kilpailua vasta onkin.
Joten ei ihme, että tässäkin kiinnostaa enemmän eri yksilöiden asema hierakioissa kuin politiikan asiatavoitteet.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"...eniten ihmetyttää, että eikö normaali reaktio oman suosikin tappiolle äänestyksessä ole parantaa omaa politiikkaa ja kampanjointia ja yrittää uudelleen seuraavissa vaaleissa..."

Sisäinen oppositiopolitiikka ei houkutellut. Perinteisesti puolueessa on rivit ammuttu suoriksi ja sisäinen oppositio on vaiennettu todettu, ettei puolueessa ole pakko olla.

Vaihtoehtona oli ministerin paikka tai sisäinen oppositio ja myös oppositio eduskunnassa. Todellisuudessa loikkarit ymmärtävät puoluepelin ja demokraattisen toiminnan, he vain pelaavat poliittista peliään kiukuttelemalla vallankaappauksesta, koska sillä haluavat luoda parempaa mielikuvaa hallituspuolueiden silmissä.

Vääntö alkaa, nyt pakolaispolitiikassa yrittävät vetää omaa linjaansa suhteessa Keskustaan ja Kokoomukseen. Tulossa on EU-integraation syventämiseen tähtäävät ratkaisut ym. Näinköhän tämä hallitus kerkee kaatumaan ennen varsinaisia eduskuntavaaleja. Soinilla on kiire päästä lähettilääksi.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #69

#69: Mikäköhän se "sisäinen oppositio" muka oli? Ennen pj-vaaleja näytti siltä, että substanssikysymyksissä pääehdokkaiden tuskin oli havaittavaa eroa. Ainoa ero oli, että toinen oli Soinin perintöprinssi ja toinen ei.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #79

Pääehdokkaiden erot on eri asia kuin sisäinen oppositio. Sisäisen opposition välinen yksi jakolinja menee niissä, jotka kannattavat, tai eivät kannata Soinin ja SMP:n aikaisia toimintatapoja. Sitten on myös jakolinja niiden välillä jotka eivät kannata, tai kannattavat Halla-ahon edustamaa maahanmuuttopoliittista linjaa. Kolmas ryhmä on ollut ne, jotka ovat vastustaneet liian oikeistolaista sosiaalipolitiikkaa. Nämä ryhmät ovat olleet osittain myös päälekkäin.

Se ettei niitä ole kovin selvästi näkynyt puolueesta ulospäin johtuu tavasta miten on ammuttu rivejä suoriksi.

Nyt on näissä ryhmissä tapahtunut isoja muutoksia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mitä sanaan ”loikkaus” tulee, niin Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä lähteneet eivät loikanneet mihinkään."

Siniset uuvatit erosivat puolueesta kieltäytymällä noudattamasta oman puolueen vaatimuksia hallitusohjelmasta. Linjaerimielisyydet oman puolueen kanssa aiheuttivat vahinkoa puolueelle eikä jatko siten ollut mahdollinen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Minäkin otan isänmaan etuna mielelläni seteliniput sinivalkoiseen pakettiin käärittynä (ministerin liksat).

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sinisten uuvattien saavutuksia hallituksessa voidaan tästä lähtien alkaa tilastoida :

- limuviina lasten ja nuorten janojuomaksi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Masentavaa seurata sitä aggression määrää minkä Persuista irtautuneiden määrä saanut aikaan. Ihmiset omilla nimillään kirjoittelevat läpiä päähänsä julkisilla somepalstoilla.

Että kyllä puolueen kannattajakunta tai siitä räkyttävien sakki näyttää olevan semmoista "kansaa", jonka kanssa haluaisin olla vuorovaikutuksessa mahdollisimman vähän.

Ilmeisiä koulu- ja työpaikkakiusaajan piirteitä: konfliktiherkkyyttä, yhteistyökyvyttömyyttä, sokeutta uskoa todeksi mitään muuta, mikä menee oman todellisuushorisontin sivuun.

Joku totesi, että jos tällaisilla "kansan" avuilla maatamme johdettaisiin, nauttisimme vielä kaskinauriita suon laidalla olevissa hökkeleissä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tämä on vielä pientä sen rinnalla, mitä puolueen uusi 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari oli sanonut eduskunnassa. Tämän päivän Ilta-Sanomista saa lukea: ”Tukisäätiön puheenjohtaja Raimo Vistbacka luonnehtii Laura Huhtasaaren puhetta törkeäksi.” Itse en nähnyt koko puhetta, joten en ota siihen kantaa.

Hallitusohjelma ei kelvannut joukolle puolueen jäsenistöä. Vaaliohjelman saa hallitusohjelmaksi yksinkertaisella tavalla: Puolue tarvitsee yksinkertaisen enemmistön seuraavissa eduskuntavaaleissa. Se vaatii noin 1,5 miljoonaa ääntä. Viime vaaleissa Perussuomalaiset saivat 524 054 ääntä. Tarvitaan siis noin miljoona ääntä lisää. Muutoin on tyydyttävä kompromisseihin, mikäli yleensäkään on mahdollisuutta hallitukseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Hallitusohjelma ei kelvannut joukolle puolueen jäsenistöä."

Hallitusohjelma ei kelvannut näille sinisille uuvateille vaikka olivat olleet itse sitä tekemässä. Halla-aholle halitusohjelma olisi kelvannut.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Masentavaa on seurata sitä, kun ihmiset eivät oikein sisästä sitä, että kaikilla foorumeilla ja some - tasoilla tapahtuu sille valitettavan ominaisia ylilöyntejä. Itse inhoan termiä uhriutuminen mutta kyllä se nyt kuvaa smurffeja aika hyvin.

http://www.kissamaailma.net

"Foorumissa ei mennä henkilökohtaisuuksiin, vaan keskustellaan kissoista asiallisesti ketään haukkumatta. Tällainen toiminta johtaa automaattisesti banniin."

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Tässä on argumentointivirhe "Kaksi vääryyttä tuottaa yhden oikeuden". Eli kun hiekkalaatikolla Pate kiusaa Peteä, niin Petellä on omasta mielestään oikeus kiusata Lissua.

Tai kun netissä somekommentoidaan alatyylisesti tappouhkauksin ja raiskausfantasioiden, niin Uuvatteja on oikeus kommentoida samaan tapaan.

Sopii sinänsä Persuajattelun sokeiden pisteiden listalle, yhdessä koulu- ja työpaikkiusaus-asenteiden kera. Hävetkää saatana ja käyttäytykää joskus kuin aikuiset.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Puolueessa toiminta on aivan samanlaista kuin muissakin yhteisöissä. Peli on kovaa ja samaa peliä pelävät aivan kaikki. Vallassa ollut Soinin porukka on saanut vastaansa samaa peliä, jota itsekin harjoittavat.

Yhteistyökyky on puolueissa sitä, että vahvimpien kanssa tehdään yhteistyötä, heikot ammutaan heti alas ja tasavahvat yrittävät pelata toisensa pois pelilaudalta. Se on hyvin raadollsita ja "darwinistista" kilpailua.

Vain äänet ratkaisevat.

Hyvä ajankohtainen esimerkki mistä on kysymys, on Putkosen toiminta puoluekokouksessa. Soini ei ollut hänelle enää yhtään mitään, kun Halla-ahon porukka voitti. Se oli tyypillistä Putkosta. Tuli keittiön kautta puolueeseen kun Soini hänet hyväksyi puoluetoimistoon. Ei noteerannut mitenkään muita puolueessa kuin ainoastaan kansanedustajat ja ministerit. Se näkyi aina hänen käytöksestään. Muilla ei ollut mitään merkitystä. Siinä sitä "joukkuepeliä". Oli tyylipuhdas opportunistinen teko miten suhtautui Soiniin puoluekokouksessa.

Soinin käyttöarvo oli Putkoselle muuttunut nollaksi. Halla-aholla on sama tilanne. Putkonen juoksee perässä niin kauan, kun ääniä on riittävästi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Halla-aho johtaa puoluetta Brysselistä ja se tulee olemaan varmasti hankalaa. En pidä lainkaan ihmeenä sitä, että kahden vuoden päästä puolue tulee siirtymään vielä enemmän oikealle ja valitsee uuden johdon. Se tarvitsee vielä kentän ”muokkausta” ja siihen on kyllä aikaa.
Minusta Huhtasaari on silloin varteen otettava ehdokas puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Halua valtaan tällä Trumpin ihailijalla tuntuu riittävän.
Halla-aho on mielestäni enemmänkin älykäs teoreetikko kuin operatiivinen puoluejohtaja. Brysselistä ei myöskään ”jalkauduta turuille ja toreille.” Tätä taustaa vasten valta saattaa olla varsin helposti otettavissa. Tyhjiöllä on tapana täyttyä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #75

Yksi asia lienee kuitenkin varmaa ja se on, PS puoluetta ei tulla johtamaan puolueen ulkopuolelta, vaikka haluja nöyttäisi tuollaiseen olevan monilla. ;)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #85

Tuskinpa niitä nyt juuri on. Puolueen ulkopuolelta on jo tultu puolueen sisäpuolelle. Taitaa olla itse asiassa nyt niin, että Laura Huhtasaari on ottanut 1. puheenjohtajana operatiivisen johdon käsiinsä puolueessa. Ehkä tämä eduskunnassa pidetty "linjapuhe" viittaisi myös siihen. Mene ja tiedä.
Minulla on ollut jotenkin sellainen käsitys, että Halla-aho ei ole ollut halukas alun perin koko puheenjohtajuuteen. Hän joutui sitten siihen, kun Timo Soini vetäytyi johdosta. Syntyi niin sanottu ”pakkorako.” Halla-aho kieltäytyi myös etukäteen ministeripostista ja tämä viittaisi myös siihen. Puolueen puheenjohtaja toimii tietysti normaalisti myös hallituksessa. Tätähän Sipilä ja Orpo olivat myös vaatimassa. En kiellä sitä, että saatan olla tietenkin täysin väärässä tässä puheenjohtajuusasiassa.

Brysselissä 750 muun mepin kanssa on mukavampaa. Lehtitietojen mukaan hän viihtyy sielläkin enemmän omissa oloissaan. Tämä on tyypillistä älykkäälle ihmiselle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #94

En usko etteikö Halla-aholla ole ollut kiinnostusta puheenjohtajuuteen. Ei kai hän mietinnän jälkeen olisi muutoin ehdokkaaksi ryhtynyt. Ehdokkaaksi oli jo tuossa vaiheessa ilmoittautunut Sampo Terho.

Itse en ole ollut Brysselissä katsomassa missä H-a kulkee ja toimii, joten en voi spekuloida mihinkään suuntaan. Ei tosin ole tarvettakaan. Tuo tarve näyttää olevan ulkopuolisilla tahoilla vallan suurta. On yksinomaan PS puolueen johdon asia kuinka he puolueen toiminnan hoitavat H-ahon meppinä jäljellä olevan ajan. Ymmärrän hyvin ettei ole mielekästä poistua parlamentista kun ei ole kansanedustajan vakanssiakaan. EU:ssa sentään pysyy ajan hermolla asioita käsitellessä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #98

Nyt ei voida ainakaan puheenjohtajana toimimista kyseenalaistaa hallitustyöskentelyn hankaluudella.

Soini johti puoluetta Brysselistä käsin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #101

No mut kamoon. Kuinka matalalle te halla-aholaiset haluatte vajota. Tai onko Hallo-ahon suurin tarkoitus pitää yllä mataluutta.
Puolitoista vuotta on levitetty Soini on iso ----a-puhetta. Sitten Jorma Nordlin puolustaa uuden ihanan johtajan Brysselisijaintia sillä että Soini johti puoluetta Brysselistä käsin.
Ja puolustaa väelle joka ei ole erityisen Soiniin koskaan hurahtaneita.
Halla-aholaisuus= suuri rimanalitus?! Sitä se on jos siltä näyttää.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #108

En tiedä ketä kommentissa tarkoitetaan Halla-aholaisilla, mutta itse asian suhteen niin ei ole vaikeuksia nykyaikana hoitaa oppositiopuolueen asioita etänä ja kokoustaa etänä, kuten yrityksissäkin tehdään. Niin olen itsekin usein tehnyt. Se toimii hyvin.

Oppositiopuolueen puheenjohtajan ei tarvitse olla läsnä jokaisessa eduskuntaryhmän kokouksessa. Siellä voi olla varapuheenjohtaja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #117

Joo joo mutta vetosit siihen että Soinikin johti puoluetta Brysselistä. Todella ristiriitaista. Kuka Soinista välittää. Miksi hän yhtäkkiä kelpaakin esikuvaksi. Tuommoista se on teikäläisten kanssa aina. Ette edes yritä vaikuttaa johdonmukaisilta. Mikä vaan argumentti käy.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #118

Se maininta nyt oli esimerkkinä miten se onnistuu, se oli syy miksi sen otin esimerkiksi, en suinkaan henkilön vuoksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #75

Brysselistä ei myöskään ”jalkauduta turuille ja toreille.”

Tästä Brysselistä pidetään turhankin paljon melua. Tohtorin vakituinen asunto on Helsingissä, mistä hän käy Brysselissä töissä.

Soini johti samaa puoluetta Brysselistä käsin. Väyrynen on useissa vaaleissa ehtinyt ”jalkautua turuille ja toreille”, vaikka onkin Brysselissä töissä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #107

Mutta Ville Niinistö vei porukkaansa eteenpäin menestykseen olemalla ihan vaan Suomessa. Mikä vitsi vedota heppuihin joiden työ on outoa. Soini ja Väykkä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos/Kun Suomessa tapahtuu ensimmäinen terrori-isku, niin se todennäköisesti aiheuttaa kähinää hallituksen sisällä. Varsinkin kun eduskuntavaalit lähestyvät. Siinä saattaa loikkariryhmä yrittää kerätä kannatusta omista heikoista lähtökohdistaan huolimatta.

Soini on ollut Kokoomuksen kanssa vaikeuksissa hallitusyhteistyön kanssa. On ollut kovaa vääntöä, koska Kokoomus on halunnut avata jo sovittuja asioita. Tämä vääntö tulee jatkumaan. Kokoomus käyttää varmasti hyväksi vahvistunutta kannatustaan ja yrittää myös turvata kannatuksensa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Perussuomalaiset kansanedustajat saivat yhteensä ääniä 86301, Sininen Tulevaisuus puolestaan 163178 ääntä.

On muistettava, että suurin potti äänistä, yhteensä 274298 ääntä saivat rannalle jääneet. On mahdotonta ennakoida, kumpi puolue värvää nämä rannalle jääneet riveihinsä ja pystyvätkö nämä kannatuksensa millä tavoin säilyttämään.

Tein laskelman jakamalla nämä rannalle jääneet tasan kahteen puolueeseen ja jaoin varmuuden vuoksi tuon rannalle jääneiden äänimäärän kolmella ja kansanedustajien äänimäärän kerroin 0,9:llä ja ministereiden 0,95:llä, jolloin kokonaiskannatus olisi 9 % tuntumassa ja kansanedustajille ja ministereille laskin varmuuden vuoksi vain pienen kannatuksen laskun. Halla-aholle laskin 21 000 äänen kannatuksen Helsingistä (hiharavistus).

Sain paikkajaoksi Sinisille 10 ja PS:lle 8. Laskelma muuttuu, jos Halla-aho saisi 29 000 ääntä tai enemmän, silloin PS voisi saada 9 Sinisten saadessa yhä tuon 10 paikkaa.

Mutta jos Perussuomalaiset saisivat kaikki rannalle jääneiden äänet (kannatuslaskun mukaisesti kolmella jaettuna), PS saisi 2 lisäpaikkaa nousten samaan paikkalukuun Perussuomalaisten kanssa ja nousisi tasoihin sinisten kanssa. Siniset eivät - ihme kyllä - välttämättä menettäisi yhtään paikkaa. Ainoa paikan menettäjä nimittäin olisi Sampo Terho. Helsingissä, jos hän ei saisi lisä-ääniä muilta ehdokkailta, hänen laskennallinen äänimääränsä 9536 ei riittäisi kansanedustajapaikkaan. Pidän epätodennäköisenä, että Terho menettää ylipäätään mitään kannatuksestaan. Viime vaalien kannatuksella hän olisi kiinni viimeisessä edustajapaikassa. Muutama sata ääntä muille sinisen tulevaisuuden ehdokkaalle varmistaa Terholle edustajapaikan seuraavissa vaaleissa.

Pidän todennäköisenä, että Sinisen tulevaisuuden edustajia tullaan näkemään muiden puolueiden ehdokkaina. Maria Tolppanen (ainoa varma oikea loikkari) ja Arja Juvonen ovat melko varmasti mittauttamassa kannatustaan uusissa puolueissa.

Hanna Mäntylän kannattaa hypätä toisen puolueen riveihin. Lapin edustajapaikkaa ei enää Persujen nykykannatuksella pysty uusimaan, ei vaikka osallistuisi Perussuomalaisten riveistä ja Sininen vaihtoehto ei asettaisi kilpailevia ehdokkaita jakamaan ääniä. Mäntylä voisi paikan saada vaaliliiton kautta (Sininen tulevaisuus ja KD?). Mäntylä nousisi minkä tahansa vaaliliittouman kärkiehdokkaaksi yli 7000 äänellään. Viime vaaleissa Mäntylä keräsi 8027 ääntä, laskua voi tulla muutamia satoja ääniä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nukkuviin siirtyi paljon Perussuomalaisten äänestäjiä, eli siis juuri sen linjan aiheuttamana, jota nyt loikkariryhmä edustaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä taas ennakoin, että Hallapersujen kannatus laskee huomattavasti, kun puolueen linjan koetaan muuttuvan yleispuolueesta yhden asian liikkeeksi. Eihän kansalaisten olot oikeasti parane maahanmuuttajien asemaa heikentämällä.

Mutta saamme nähdä. Halla-aholla on henkilökohtaista suosiota. Sen voimin Helsingissä voisi tavoitella yhtä lisäpaikkaa, Uudellamaalla kahta.

Äärinuivuuden vastapainoksi muiden puolueiden (ml. Sininen tulevaisuus) kannattaisi siirtää vaaliteemansa valoisampaan tulevaisuuteen: talouskasvuun, työllisyyteen ja hyvinvoinnin turvaamiseen; kansakunnan kehittämiseen. Aurinkoisella ja positiivisella kampanjalla nämä sysimustaa tulevaisuutta maalaavat hallapersut jäisivät jalkoihin. Jos sorrutaan synkkyyteen, niiden omilla aseilla taistellen, jäädään tietenkin kakkoseksi ja kolmoseksi, sijoille ynnämuut.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #82

Näin tulee tapahtumaan, jos eivät onnistu laajentamaan sanomaansa. Maltillinen maahanmuuttokriittisyys ja sosiaalipolitiikassa liikkuminen demarien reviirille on se missä ne äänestäjät oikeasti ovat. Kenttätyössä huomaa minkälaisia nukkuvien enemmistö näyttää olevan. Kun heidän kanssa keskustelee, niin tavalliset arjen epäkohdat joihin nyt SDP ja Vasemmistoliitto kohdistavat sanomansa on niitä, jotka nousevat esiin.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #82

Jos yli miljardi euroa laitetaan maahantulijoille, niin kai se jostain on pois. Valtion rahat on rajalliset ja jos jonnekin laitetaan jostain toisaalta se on pois.

Meidän pitää suojella omaa maata ja pitää turvallisena. Emme halua Rinkebytä/Rosengårdia tänne.

Ihmisarvo ja inhimillisyys on tärkeitä perussuomalaisille, mutta ei se tarkoita että tänne otetaan elintasopakolaisia. Meillä ei ole varaa sellaiseen. Meidän pitää vaalia suomen perinteitä ja pitää Suomi turvallisena.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #87

Tämä on juuri sitä puhetta, jolla äänestäjät karkoitetaan.

Se miljardi, joka annetaan maahanmuuttajille jää kokonaan talouselämämme kiertoon. Se laitetaan vastaanottokeskusten vuokriin, työntekijöille, maahanmuuttaneille, kouluttajille jne. Suurin osa kiertoon laitetusta rahasta palaa verokertymänä takaisin valtiolle.

Suomen perinteiden ja ylipäätään suomalaisuuden ja nationalismin nostaminen esiin keskustelussa maahanmuutosta tuo ikävän tuulahduksen kansallissosialismista. Se taas on suurin mahdollinen noste Siniselle tulevaisuudelle vs Perussuomalaiset. Juuri tuollaista puhetta Soini joukkoineen kaipaa suomensisulaisilta Perussuomalaisilta.

En toki väitä sinua Suomen Sisun jäseneksi tai edes hengenheimolaiseksi. Pyrin kommentoimaan asiaa yleisesti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persut ja seteliselkärankaiset ovat kaikkien huulilla, vaikka tänään klo 14 on eduskunnassa ratkaiseva äänestys meille kaikille tärkeästä postilaista. Onko oikein, että populistien sisäiset riidat jyräävät mediassakin kaiken alleen?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Minäpä kerron kuinka käy: hallitus kannattaa yksimielisesti ja oppositio vastustaa yksimielisesti.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Suunnitelma olisi sinänsä juonikas.

Jos Halla-Aho valitaan, 20 eroaa. Tarkoitus oli saada puheenjohtajistoon = puoluehallitukseen "soinilaisia" ja saada puoluehallitus päättämään että uuvatit ovat puolueen ainoa virallinen eduskuntaryhmä. Yksi Soinilainen olisi tehnyt sikäli kesän puheenjohtajistossa, että puoluehallitus olisi ollut päätösvaltainen yhdenkin puheenjohtajistoon kuuluvan komennossa.

Tällöin Halla-Ahon perussuomalainen eduskuntaryhmä olisi jäänyt ilman rahaa.

Siinä Soini todella taisi tehdä virheen että kuvitteli kannatuksensa kentällä ja piireissä, sekä jopa puoluehallituksessa suuremmaksi kuin se lopulta olikaan. Puoluehallituksesta tuli ensimmäisen kokouksen jälkeen palautetta että kokous oli hyvähenkinen ja keskustelevampi kuin moneen vuoteen.

On mielenkiintoista miten nämä 20 valikoituvat. Osa varmasti uhkailemalla ja pelottelulla, smp-kaarti seuraa Soinia vaikka helvettiin ja sitten oli se ministeriporukka joille ministeriys palkkana ja ministerineläkkeenä on mittava taloudellinen asia elämässä. Muutama varmasti lopettava haluaa varmistaa oman vihreän oksansa.

Sekin on mielenkiintoista että esim. Arja Juvosta ei kysytty Isä Timon porukkaan. Valistunut arvaus oli Timon katkeruus Arjan äänestyskäyttäytymiseen tasa-arvoisen avioliittolain äänestyksissä.

Mutta kyllä minä pettureiksi ja huijareiksi näitä lähtijöitä, tai ainakin sen porukan pääsuunnittelijoita nimittäisin ihan perustellusti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Mutta kyllä minä pettureiksi ja huijareiksi näitä lähtijöitä, tai ainakin sen porukan pääsuunnittelijoita nimittäisin ihan perustellusti."

Minä nimitän heitä ministereiksi ihan perustellusti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

On mielenkiintoista miten nämä 20 valikoituvat.

Eksklusiivisella eli poissulkevalla menetelmällä. Nuivan manifestin tukijat pudotettiin tietenkin pois ensimmäiseksi. Sen jälkeen pollariedustajat, jotka äänestivät hallintarekisterilakia vastaan, ja Arja Juvonen, joka äänesti "kikkelilakia" vastaan. Sillä nimellähän lain esittelyyn vastenmielisesti pakotettu ministeri Lindström sitä kutsui. Soini ja Oinonen, ihmisoikeussankarit, nauraa hörähtelivät.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sellainen näkökulmakin tähän on, että tämäkin menee nyt nappiin, suunnitelmien mukaan kun huomio menee smurffeihin ja esim. täällä ei ole kymmentä aloitusta Orposta ja Sipilästä.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sipilan-kanss...

Näytelmän tärkeimmät elementit ovat demokratian halveksunta ja maan tärkeimpien ministerien suoranainen valehtelu.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Eduskuntavaalit 2019: Persut rasistiäänillä 12 paikkaa, Viagratulevaisuus uskollisimmilta 4.

Sen lorun loppu.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt on lähtenyt Soinin nettisivuilta Perussuomalaisten logot pois.

http://timosoini.fi/

Näin jälkeenpäin tuntuu hieman huvittavalta lukea hänen blogikirjoituksia, kun asiaa tarkastelee viimeaikaisten tapahtumien jälkeen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Terhon avustajana toimii Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtaja Toni Ahva.

Näinköhän hän joutuu jättämään avustajan paikkansa, koska toimii nyt kilpailevaan eduskuntaryhmään kuuluvan henkilön avustajana? Toinen vaihtoehto on, että loikkaa mainittuun uuteen ryhmään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tuo on mielenkiintoinen juttu, kun perussuomalaiset nuoret ovat asettuneet järjestönä puoluekokouksen valitseman johdon taakse.

Muissa avustajissa ja ministeriössä vääränmieliset jo siivottiin pois.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hanna Mäntylän (sininen tulevaisuus) oma hillotolppa on selvillä.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?conte...

"
Lehdistötiedotteet, 21.6.2017
Kansanedustaja Hanna Mäntylä erityisneuvonantajaksi Euroopan neuvostoon

Tiedote 118/2017
21.6.2017

Kansanedustaja Hanna Mäntylä on siirtymässä asiantuntijaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön Strasbourgiin. Tehtävän vastaanottamisen edellytyksenä on, että eduskunta myöntää Mäntylälle vapautuksen edustajantoimesta.
"

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Meinasin samasta laittaa tänne linkin. Huomasin, että oli kommentoitu jo.

Noniin ensimmäinen palkkiovirka on jaettu, joten peli on avattu. Soini voi lähteä suurlähettilääksi yllättävänkin nopeasti.

Niinistölle on varmaan odottamassa puolustushallinnossa joku johtavan virkamiehen paikka.

Terholle joku urheiluhallintoon liittyvä homma.

Nää varmaan liukenevat hallituksesta hyvissä ajoin ennen kuin vaalisähinät alkavat.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Toki hallituksen piirissä pitää ottaa vihreitä oksia jakaessa huomioon se, että myös tilalle tulevan varakansanedustajan pitää olla smurffi. Mäntylän tapauksessa näin varmasti on.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #105

Mietiskelin tuossa, miten mahtaa olla perussuomalaisten varatilalla olevan Torvisen eduskuntaan nousun kanssa? Onko ensin kuitenkin tultava PS:n eduskuntaryhmään ja sen jälkeen loikattava Elon ja Terhon poppooseen? Entäpä, jos onkin jo erotettu perussuomalaista? Silloin suoraan siniseen palettiin?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #115

Varmaan tekniset seikat ovat sivuseikka. Torvinen ilmoitti jo hakevansa smurffeihin ja hänet sinne hyväksyttäneen ihan jo tasapainon takia.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #115

Todellisuudessa eduskuntaan ei kukaan tule jonkun puolueen edustajana. Kaikki tulevat vaaleissa edustamaltaan listalta valittuna kansan edustajana. Sen jälkeen kansanedustajat voivat muodostaa eduskuntaryhmiä, joten varmaan uudetkin edustajat voivat liittyä haluamaansa ryhmään (, jos kelpaavat).

Jos vaaleissa oleva lista on vaikka kahden puolueen välinen liitto, edustajan vaihto voi myös aiheuttaa puolueiden voimasuhteiden muutoksen. Taitaisi muuten aiheutta myös puoluetuen jakoperusteiden muutoksen, toisin kuin tuo ryhmän vaihtaminen.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Lähtijöistä voinee käyttää selkeästi heidän päämiehensä itsensä valitsemaa nimitystä:
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005252617.html

Äänestyksessä valitaan edustajia jostain puolueesta tai sitten edustajat ovat ilmoittaneet äänestyksessä itsensä riippumattomiksi. Sitten jos puoluetta vaihdetaan, ei Juudas nimitystä tarvitse jos hakee uutta mandaattia uuden puolueen riveissä. Äänestäjät antavat mandaatin henkilölle puolueen riveissä, koska politiikkaa ajetaan Suomessa puolueiden kautta ja puoleet hyvin usein määrittelevät miten äänestetään eduskunnassa ja puolueen ohjelmat ovat ne joihin sitoudutaan.

Kesken vaalikautta toiseen puolueeseen siirtymiseen ei ole annettu äänestyksessä mandaattia ja äänestys on kansan tahdon ilmaus nykyisessä systeemissämme. Näin sen itse ymmärrän. Timo Soini valitse minusta itselleen sopivan nimityksen: Juudas.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ministerisalkun hinta: 6 hopearahaa

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö ns. Halla-aholaisillakin - jos olisivat halunneet protestoida kuten siniväriset - ollut jo monta tilaisuutta loikata omaksi ryhmäkseen niinä vuosina, jolloin avainpaikoille tuli puoluekokouksissa valituksi muita kuin heitä? Mutta he kunnioittivat kuitenkin puoluekokouksen äänestystuloksia.

Noina vuosina (2007-2015) heidän äänensä EK-vaaleissa menivät puolueen kasvaneeseen yhteiskannatukseen. Silloin he kelpasivat hyvin entiselle puoluejohdolle eikä Soini esikuntineen kovasti rutissut siitäkään, että EU-vaaleissa 2014 tuli kaksi edustajaa, joista Halla-aho oli se ääniharava (lähes 81.000 ääntä).
Nuiva manifesti on vuodelta 2011 ja sen allekirjoitti myös mm. Maria Lohela. Sen kanssa on eletty jo 6 vuotta...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset