Jorma Nordlin

Perussuomalaiset yllättää 9,7%:n kannatuksella

Ylen uusimmassa mielipidemittauksessa. Uuden vaihtoehdon kannatus on 2,3%. Veikkasin Perussuomalaisten kannatuksen vähintään puolittuvan. Mitä on tapahtunut äänestäjäkentässä, kun Halla-ahon suosio on näin suuri? Onko maahanmuuttokriittisyys levinnyt äänestäjien keskuudessa? Yllättääkö äänestäjien käyttäytyminen meidät? Mielipidemittauksen perusteella ihmiset eivät pidä tapahtuneista loikkauksista. Ylen mielipidemittaus on Soinille, Terholle ja Elolle karua luettavaa. Äänestäjät tuomitsevat heidän tekonsa. 

Lisätty: 22.06.2017 klo 7:52:

Vallankaappaus puolueessa saa uusien kannatustulosten perusteella uuden merkityksen. Onko edes mitään kaapattavaa sellaisilta, joilta ovat hävinneet äänestäjät puolueessa ja vaalikentällä? Näillä tuloksilla puolue näyttää suorastaan kaatuneen, tai romahtaneen Halla-ahon syliin. Ei ole tarvinut muuta kuin asettua ehdolle ja marssia puhujapönttöön kiittämään, sekä kumartamaan. Soinin ja hänen lähipiirinsä puheet vallankaappauksesta kertovat, ettei heillä ole ollut enää käsitystä mitä on tapahtunut heidän omassa äänestäjäkunnassa.

 

"Ylen kannatusmittaus: Uudelle vaihtoehdolle eduskuntaryhmistä pienin kannatus, perussuomalaiset nosti suosiotaan"

 https://yle.fi/uutiset/3-9684222

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinille tuli tauluun karut lukemat. 20 vuoden ura päättyi 2.3%:n kannatuslukemiin. Näin ison mahalaskun tehneen poliittisen historian kanssa Soini joutuu elämään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

:D Soini on kertonut olevansa vain rivijäsen Sinisissä, joten pitäisiko kanntuslukema laskea Elon ja Terhon "piikkiin"?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

2,3 % kannatuslukemin peräti viisi ministeriä hallituksessa !

Taitaa olla poliittisten ryhmien/puolueiden kaikkien aikojen Suomen ennätys vaikka kyseessä ovatkin gallup-lukemat.

Ei lainkaan huono suoritus Timo Soinilta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Katso kommenttini No.: 20!

Uusi Vaihtoehto tai Sininen Tulevaisuus olivat vastaajille tuiki tuntemattomia asioita gallupin alkupäivinä ja myöhemminkin vain valveutuneet niistä jotain tiesivät. Perussuomalaisten kannattajiksi ilmoittautuneet luulivat ilmoittaneensa kannattavansa Soinin puoluetta.

Tämä käy hyvin ilmi myös sitä kautta, että erikseen kysyttäessä Sininen Tulevaisuus oli suositumpi kuin perussuomalaiset.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #22

Ei gallup juurikaan vaaleista eroa. Tietämättömyyttä esiintyy molemmissa.

Ja joidenkin mielestä vääriä valintoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Tässä tapauksessa kyse on aivan eri asiasta. Jos suurin osa vastaajista ei edes tiedä mikä on "Uusi Vaihtoehto" eikä ole koskaan siitä kuullutkaan, niin ei se mitenkään voi gallupissa saada kannatusta. Aika älytöntä tällä galluptuloksella hehkutella mitään. Persujen kannattajiksi ilmoittaneet eivät suurimmaksi osaksi ole edes ajatelleet sitä, että ryhmä oli juuri hajonnut. Heille se oli edelleen Soinin puolue.

Pekka Iiskonmaki

#3
Soini palaa kannatuksensa kanssa juurilleen ja ympyrä sulkeutuu.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Keskusta putoaa ja Sipilän tilanne huononee.

Halla-ahon johtaman puolueen näinkin suuri kannatus on yllätys. Seuraava kannatusmittaus on mielenkiintoinen, onko siinä samat lukemat, niin se jää nähtäväksi.

Jos kannatus myöhemmin vakiintuu nykyisiin lukemiin, se kertoo maahanmuuttokriittisyyden vahvistumisesta äänestäjien keskuudessa. Pitävätkö äänestäjät nykyisiä Perussuomalaisia kovinkaan radikaalina puolueena?

Pekka Iiskonmaki

''Keskusta putoaa ja Sipilän tilanne huononee.''

Juomalla ja ruualla ei saa leikkiä.

Kepu rupesi leikkimään pyhillä asioilla. Ei sellaista tuuliviiriä kukaan usko.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos Halla-ahon puheet eivät muutu nykyisestä linjasta radikaalimmiksi, niin hänellä on mahdollisuus nykyisen mielipidemittaustuloksen perusteella kannatuksen lisäämiseen mikäli muuttaa puolueen sosiaalipolitiikan linjaa paremmin pieni ja keskituloisille sopivaksi.

Puolue menetti kannattajia, kun lähti hallituksessa mukaan tekemään kokoomuslaista sosiaalipolitiikkaa. Maahanmuuttoon liittyvien ongelmien pahentuminen Euroopassa ja "pehmeämpi" sosiaalipolitiikka lisäisi puolueen kannatusta. Liian radikaali maahanmuuttopolitiikka vetoaa "marginaaliryhmiin", niissä ryhmissä ei ole riittävästi äänestäjiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mutta missä on se jytky?

Eikös pitänyt tulla valtakuntaa järisyttävä jytky, jolla tullaan suurimmaksi puolueeksi Halla-Ahon johdolla.

Taitaa edelleen vahvistua se käsitys, että oppositio on persujen ikuinen koti.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Halla-ahon johtama politiikka on äänestäjille vielä arvoitus. Puolueen äänestäjiksi jäi ilmeisesti suurin osa Halla-ahon linjan kannattajista ja Soinia, sekä hänen ryhmäänsä äänestäneet äänestivät kunnallisvaaleissa jaloillaan.

Nyt äänestäjät ovat odottavalla kannalla minkälaiseksi Halla-ahon edustama puolue muodostuu.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Eiköhän se sieltä tule 2019 eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiikä tuo ole mitenkään karua luettavaa irtaantuneille, yli kahden prosentin kannatus puolueelle, jota ei edes ole :)

Ja tuollakin kannatuksella saa muutaman paikan eduskuntaan, sehän on uudelle puolueelle huippusaavutus.

Blogisti selvästi luuli, että irtaantuneet haaveilevat jostain kymmenen prosentin kannatuksesta, mä luulen että ovat erittäin tyytyväisiä tuohon.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Arvioin loikkareiden kannatustulosta siitä näkökulmasta, että se on myös äänestäjien mielipiteen osoitus. Oletin että prosenttiluku olisi ollut lähellä 5%. Samaa luokkaa olevaa lukemaa veikkasin Perussuomalaisille.

10% kertoi, että voisivat harkita äänestävänsä loikkareita. Siis se ei ole pois suljettu vaihtoehto. Harkitsijoiden äänistä kilpailevat muutkin.

Niko Sillanpää

#6: On se sikäli karu, että jos tuo toteutuu -- ja harva lisää kannatustaan sisäisen devalvaation hallituksessa --, se tarkoittaa valtaosalle loikkareista poliittisen uran loppua. Osa tulee toki saamaan palkkioksi poliittisen virkanimityksen Sipilältä ja Orpolta.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Mukana kuitenkin joitakin ääniharavoja ja koko perussuomalaisen puolueen käytännössä luonut Timo Soini, sekä yli puolet persujen entisestä eduskuntaryhmästä, joka kauhoi edellisissä vaaleissa paljon ääniä.

Kahden prosentin kannatus on karu, koska se ei tarkoita välttämättä yhtäkään edustajaa tähän pisteeseen. Toki tilanne kehittyy, mutta kehittyykö edes suotuisampaan suuntaan sinisen hetken osalta?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tuskin menee kovinkaan arvaus metsään jos veikkaa ST:n ja PS:n olevan 2019 eduskuntavaaleissa samalla listalla keräämässä ääniä toisilleen.

Ennakko-oletuksen tekeminen siitä ettei yhteislistaa tule, on yhtä lailla arvaus. Ero on vain se, että yhteislista hyödyttää molempia ryhmiä/puolueita, joten on sen vuoksi todennäköisempi skenaario.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #53

ST:n ainoa mahdollisuus saada edustajia 2019 on vaaliliitot. Muutoin kannatus-% jää alle kynnyksen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sipilällä tulee vaikeuksia. Taloustalkoon hyytyvät, sote-uudistus ajautuu todennäköisesti suurempiin vaikeuksiin, loikkariryhmä haluaa oman linjansa paremmin näkyviin hallitustyössä. Seuraavien eduskuntavaalien vaalipaineet alkavat näkymään hallituksen työssä. Kestääkö tämä hallitus edes vuotta pystyssä?

"Karu luku hallituksen säästötavoitteesta: Yli 500 milj. € ilmaa kuntien mukaan"

 https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223773-karu-luku-hallituksen-saastotavoitteesta-yli-500-milj-eu-ilmaa-kuntien-mukaan

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Sinisen Tulevaisuuden merkittävin tukipilari on Huhtasaari. Herjaaminen ja haukkuminen kertovat enemmän sanojasta itsestään kuin kohteesta. Sintu saanee puoluekorttinsa pikavauhtia kasaan. Potentiaalisia (nukkuvat mukaanlukien) riittää. Ministereillä on joka tapauksessa iso painoarvo, kunhan pääsevät kentälle.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Minusta hyvän jatkon toivotukset UV:lle Sipilän ja Orpon peukalon alla oli kohtelias ja totuudenmukainen ele :-)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Vistbackakin näytti olevan samaa mieltä.

Pekka Iiskonmaki

Huhtasaarelta harvinaisen selkeä kommentointi luusereista oli mukavaa kuultavaa hyssyttely ja sääntely Suomessa.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Loikkareiden kannatus on yllättävän kova. Sitä tosin selittänee se että osa vihervasemmistosta on ilmoittanut läpällä heitä kannattavansa. Ilmiö tuttu tältäkin alustalta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tarkoitatko 10% lukemaa, joka siis on niiden määrä, jotka voisivat harkita heitä äänestävänsä? Se ei ole kannatuslukema.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Tarkoitan näitä kannatuslukemia jotka näyttävät vaihtelevan 2,3-3,9 välillä, mittaajasta riippuen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soininryhmän ja nykyisten Perussuomalaisten näin suuri kannatusero kertoo, ettei todennäköisesti Soinilla ja hänen lähipiirillä ollut puolueen sisälläkään enää kovinkaan paljon väkeä, jota houkutella puoluekokoukseen vaaliuurnille. Sitä tarkoittaa puolueen muuttuminen. Omat lähtivät kävelemään jo Soinin aikana ja ilmeisesti hyvissä ajoin kunnallisvaalien rökäletappion jälkeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jäitä hattuun:

"Erikseen kysyttäessä uutta vaihtoehtoa voisi äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa 11 prosenttia, perussuomalaisia seitsemän prosenttia ja kumpaa tahansa kuusi prosenttia äänestäjistä."

Haastattelut on tehty 13-20.6., joten alkutaipaleilla haastattelussa ei "sinistä tulevaisuutta" vielä ollutkaan. Tuo perussuomalaisten kannatus sisältää sinisen tulevaisuuden kannatuksen niiden osalta, jotka eivät asioita olleet edes seuranneet.

Vasta tulevat gallupit näyttävät suunnan. Eivätkä silloinkaan kaikki "perussuomalaisten kannattajat" vielä tiedä, että Soini ei ole niissä riveissä ...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Toi mainitsemasi suurempi lukema on niiden määrä, jotka voisivat äänestää. Eivät siis ilmoita kannattavansa. Ne on sitä porukkaa joita näkee vaalikentällä. Ovat uteliaan kiinnostuneita useista vaihtiehdoista ja harkitsevat vielä.

Kyselyn alkutaipaleella tiedettiin Halla-ahon kannatuslukemat ja puheenjohtajien vaalikampanjat olivat käynnissä. Ne vaikuttavat tuloksessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen sitä mieltä, että tällä tuloksella ei perussuomalaisten ja siitä irrottautuneen uuden ryhmän kannatusvertailussa ole mitään arvoa tai validisuutta.

13.6., kun gallut aloitettiin, ryhmä oli hajaantunut vasta "eilen", ja suurin osa vastaajista, ehkä 90%, ovat henkilöitä, jotka eivät näissä somekuvioissa minuutin tarkkuudella analysoi tilanteita ja saa vaikutteita kanssakeskustelijoilta. Vastaukset annettiin vanhan puoluekartan pohjalta ja vain valveutuneimmat edes älysivät, että uusikin ryhmä oli vaihtoehtona.

Siksi tuo suuri ero spontaanin vastauksen ja erikseen kysytyn välillä. Ja silloin siis soinilaiset päihittivät halla-aholaiset.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #27

Ihailen Juhan sinnikästä järkeilyä, mutta asiaa toisesta vinkkelistä katsoen voin vakuuttaa että seuraavassa ylen kannatuksessa perussuomalaisten kannatus on yli 10% ja silloin jokainen tasan tarkkaa tietää mikä on sininen vaihtoehto.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #46

Niin, se nähdään sitten. Otin kantaa vain tämän blogin sanomaan tässä vaiheessa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ja kun prosentit jaetaan per nenä, Perussuomalaisten kansanedustajien henkilökohtainen kannatus on prosenttejakin suurempi.

Linkki Ylen juttuun väärä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Minusta tuo on varsin katastrofaalinen tulos uuvateille. Muistan nimittäin heidän karjuneen kuinka tuhat henkeä vei vallan puolelta miljoonalta.

Näyttäisi siltä, että tuki oman puoleen sisällä lähestyi logaritmisesti nollaa niin puoluekokouksessa kuin kentällä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Radio Jerevan” on ollut jälleen toiminnassa. Puoluekannatukseen ei voi osallistua ryhmää, joka ei ole puolue. Puoluetta ollaan vasta perustamassa. Puolueohjelmaa ei ole vielä olemassakaan jne. On hyvä, että halla-aholaiset ovat löytäneet nyt uuden ”remontoidun” kodin oltuaan tyytymättömiä Perussuomalaisten hallituksessa tekemiin kompromissipäätöksiin. Heille eivät käy mitkään kompromissit.

Jäitä on kuitenkin hyvä laittaa hattuun. Perussuomalaisten vaaliohjelma voi muuttua hallitusohjelmaksi vain vaalien avulla saavutetun ehdottoman enemmistön kautta eduskunnassa. Tarvitaan siis 101 kansanedustajaa. Tämä voi tapahtua aikaisintaan vuonna 2019 ja se tarvitsee taakseen noin 1,5 miljoonaa äänestäjää. Lisäystä viime vaaleihin olisi silloin noin miljoona äänestäjää. Tämä on utopiaa, sillä esimerkiksi Kepulla ja Kokoomuksella on vaaleista toiseen suhteellisen vakaa oma kannattajakuntansa. Viime vaaleissa 2015 Kepu sai 626 218 ääntä ja Kokoomus 540 212 ääntä. Perussuomalaisten äänimäärä oli 524 054 ääntä, johon lukemaan Timo Soinilla oli suurin merkitys.

Vanha kansanviisaus sanoo ”Kiittämättömyys on maailman palkka” ja se on toteutunut jälleen kerran. Puoluekokouksessa se oli tullut erityisen selvästi esille. Uusi puheenjohtaja ei osannut pitää edes kiitospuhetta väistyvälle puheenjohtajalle, joka oli nostanut puolueen tyhjästä hallitusvastuuseen. Käytöstavat ovat olleet oven ulkopuolella. Ilman Soinia puheenjohtajanelikko toimisi todennäköisesti omissa työtehtävissään politiikan ulkopuolella.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

https://www.suomenuutiset.fi/timo-soini-kielsi-lak...

Toki Suomen Uutisten uutinen mutta kuitenkin - Soini kielsi läksiäisjuhlien järjestämisen.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Toisekseen Soini oli johtajana ja päättämässä kokousjärjestelyt.
Ei kai kukaan epäile ettei Soini olisi saanut haluamansa läksiäiset kun oli vielä johdossa?

Niko Sillanpää

#29:

1) Halla-ahohan viestitti Sipilälle ja Orpolle, että hallitusohjelma käy kokonaisuudessaan ilman muutoksia. Toki Soinin kompromissi, että hallitusohjelmaa ei tarvitse noudattaa kuin keskustan ja kokoomuksen tavoitteiden osalta, oli ehkä liiallinen vai sanoisinko kohtuuton. Vai oletko tästä kompromissista kenties eri mieltä?

2) Ylipäätään mikään puolue ei saa vaaliohjelmaansa suoraan hallitusohjelmaksi ilman vähintään 101 paikkaa eduskunnassa. Eikä Halla-aho ole tällaista esittänytkään.

3) Nykytietojen mukaan Soini päättäväisesti kieltäytyi kunnianosoituksista jo puoluekokousta edeltävästi. Tämä sinänsä viisaasti, koska tiesi olevansa valtaan rakastunut juudas, joka antoi blogissaan vain muutama päivä aiemmin räikeän väärän todistuksen.

Jusulan ohjeistamanako muuten olet täällä? Vai muuten vaan Soini-kulttilainen?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ei tässä olla Jukka Jusulan ohjelmoimia, vaikka kaimoja ollaankin. Jusula on fiksu mies ja se tuli esille ”Sensuroimattomassa Päivärinnassa.” Kannattaa muuten katsoa. Ehkä se avaa silmiä ”Hallankumouksen” suhteen. Puolueen logo on myös Jukka Jusulan käsialaa.

Tutustuin Vennamolaiseen aatemaailmaan jo yli 30 vuotta sitten vuonna 1984. Sen keskeinen perusta on ”Jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas.” Timo Soini on sanonut julkisuudessa, että Veikko Vennamo on hänen oppi-isänsä. Se Soini-kulttilaisuudesta.
Suosittelen vilpittömästi kommentoijaa tutustuman Veikko Vennamon muistelmiin. Muistelmateokset ”Kulissien takaa” (1987) ja ”Kekkosdiktatuurin vankina” (1989) kannattaa ensin lukea, jos haluaa ymmärtää oikeasti Vennamon perintöä. Kolmas kirja on ”Jälleenrakennuksen ihme” (1988), jonka hän kirjoitti yhdessä P.O . Väisäsen kanssa. Veikko Vennamolla oli erittäin keskeinen asema ASO:n ylijohtajana noin 420 000 karjalaisen asuttamisessa sodan jälkeen.
Itse olen myös evakon jälkeläinen. Isoisäni maatila ”Ala-Hovi” jäi Kivennavalle ensin vuonna 1939 ja sitten vuonna 1944. Välissä oli paluu kotiin toukokuussa 1942.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #55

Mennyttä maailmaa kaikki tyynni.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ei jaksa tehdä uusia aloituksia niin jos hetki sitten päättyneen streamin missasitte Kike Elomaa on taas tai pikemminkin yhä ps.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Vastuuton loikkari, kyllä. Niinhän ne kaikki. Mutta et tunne loikkarin sielunmaailmaa selvästikin: Joka kerran loikkaa, loikkaa tarvittaessa toistekin. Joka pettää vaimoaan, pettää myös business kavereitaan. Näin se vaan menee, valitettavasti.

Saadaan vielä nähdä lisää loikkareita. Kun tilanne selkenee, sieltä saattaa olla lähdössä isojakin nimiä. Ennen seuraavia vaaleja nykyiset ministerit katsovat miltä listoilta voisi oikeasti päästä seuraavaan hallitukseen ja ne listat ei ole sinisiä hetkiä, vaan ehkä Terho ja Niinistö katsovat Kokoomuksen paremmaksi vaihtoehdoksi.

Ymmärrän toki, että muutamat joutuivat tekemään nopean päätöksen ja hyvä että nyt miettivät.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Parikolme selitysmahdollisuutta:
Natsit ovat uhkailleet kyselyyn osallistujia.
Kyselyyn vastaajat ovat olleet epätietoisia.
Soini on ollut kannatusesteenä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Keskimmäinen vaihtoehto on tässä gallupissa se oikea veikkaus. Seuraavissa nähdään todellisuus, josta en itse ala veikata mitään tässä vaiheessa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eka oli läppä, myönnän. Kolmannessa voi olla vähän perää. Epäselvä tilanne mielipidemittauksen kannalta. Voinee varovasti päätellä, että PS+Siniset yhteiskannatus on kohonnut. Sekä sen, ettei SMP:llä ole enää isoa kannatusta. SMP = Sininen meidän puolue.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Yhden Soinin vankimman kannattajan Kike Elomaan paluu takaisin on yllättävää. Elomaa on taustaltaan "vennamolainen", hän on ollut pitkään puolueessa. Uuden vaihtoehdon kannatustulos todennäköisesti saa muitakin harkitsemaan paluuta. Sekavassa tilanteessa ei ehkä nyt oman poliittisen uran kannalta päätös ollut loppuun asti harkittu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kike kuunteli äänestäjiensä ääntä, tosin somesta vain.
Muutoin jako Sinisiin ja PS:ään näytti pääosin menevän SMP-taustan pohjalta. Kiken paluu sinisestä tulevaisuudesta tekee jakolinjaa mutkikkaammaksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kike oli saanut myös paljon soittoja ja sähköpostia.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Ei se nyt jako linjoja muuttanut, on muitakin SMP-taustan omaavia perussuomalaisissa. Puolueveteraanikin Toivo Mäkelä kertoo tämän päivän Perussuomalainen lehdessä, tukevansa edelleen perussuomalaisia ja sanoo Soinista ”loikkari , mikä loikkari”

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Halla-aho toivotti loikkareita tervetulleeksi takaisin: "Toivon, että ne, jotka säikytettiin mukaan tähän loikkaukseen, pohtivat asiaa uudelleen. Uskon, että näin kyllä tapahtuukin, Halla-aho sanoi."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223806-lisaa-palu...

Ei siis kiukuttele Soinin tyylillä loikkauksista.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Lisäloikkauksilla Kiken esimerkkiä seuraten voidaan päästä ennen aikaisiin eduskuntavaaleihin. Ennenaikaiset eduskuntavaalit tietäisivät puoluetuen putoamista kansanedustajapaikkojen myötä murto-osaan siitä, mikä se on nykyisin. Puoluetuki on noin 180 000 euroa kansanedustajaa kohden. Edessä olisi melkoinen suonenisku puolueen taloudelle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onko sinulla kristallipallo josta vaalien tulos näkyy noin niinkuin ennalta?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #51

Looginen ajattelu riittää kristallipalloksi. Se on käsitykseni mukaan perinnöllinen ominaisuus kuten älykkyyskin. Siihen kuuluu oleellisena osana kyky nähdä ”metsää puilta.”

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #56

No, nytpäs jäämme sitten seuraamaan tuota mainitsemaasi perinnöllistä ominaisuuttasi. ;) Tuota varten onkin kopioitava kommenttisi arkistoon.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #58

Perintötekijät tulevat puoliksi isän ja puoliksi äidin puolelta, kuten tiedät. Sukututkimus yhdistettynä DNA-tutkimukseen on tuonut tullessaan mielenkiintoisia asioita. Omat juureni johtavat 14 sukupolven kautta vuoteen 1612, jolloin suvun kantaisä sai haltuunsa autioituneen tilan. Esivanhempientaulussa eräs haara ulottuu mutkien kautta jopa Englantiin. Se menee kronologisesti tosi kauas. Family Tree DNA-tutkimuksen kautta uusia ”geneettisiä serkkuja” tulee vähän väliä sähköpostissa. Suosittelen vilpittömästi DNA-tutkimusta, jos sitä ei ole vielä tehty. Tutkimus on ehdotonta faktaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #56

# 56

Keskustan ex-puheenjohtajan Matti Vanhasen isä professori Tatu Vanhanen oli samoilla linjoilla.

P.S. Pojasta polvi paranee.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini väistelee todellisuutta:

"Yle mittasi Uudelle Vaihtoehdolle 2,3 %, Helaingin Sanomat Siniselle Tulevaisuudelle 3,9 %. Onko tämä nyt sitten tulkittava, että kannatus nousi nimenmuutoksen myötä…höpö höpö. Puolueiden kannatusta voi mitata vasta sitten, kun on olemassa puolue."

Nyt on mitattu tulevan puolueen kannatusta. Senhän noi teki selväksi jo heti loikatessaan, että uutta puoluetta ovat perustamassa.

http://timosoini.fi/

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sipilän, Soinin ja Terhon poliittinen ura on todennäköisesti taputeltu nopeammin kuin osasimme odottaakaan.

Kimmo Kiljunen: ”Ennenaikaiset eduskuntavaalit tulossa – Sipilän pakko tehdä johtopäätökset”

"Ei voida kuvitella, että Suomen historian suurinta yksityistämisoperaatiota, SOTE-ratkaisua valinnanvapauksineen voitaisiin vakavasti yrittää toteuttaa äärimmäisen niukalla eduskuntaenemmistöllä. Sama koskee Suomen historian suurinta väliportaanhallinnon uudistusta, maakuntahallintoa."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223847-kimmo-kilj...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset