Jorma Nordlin

Kouluttaako maan hallitus varainhoidon vahtikoiraa kiltimmäksi?

Valtion tase, kenelle töitä teet! Halutaanko tarkastusviraston vahtikoira pois läheltä, kun Sipilä ja Lintilä "möyhivät" tasetta töihin?  Eläkkeelle jäänyt Valtiontalouden tarkastusviraston työntekijä kertoi Iltalehdelle viraston menettäneen otettaan ydintoiminnassaan, eli valtiontalouden varainhoidon vahtikoirana toimimisessa.

Onko tämä sattumaa juuri pääministeri Sipilän tase töihin kampanjan ja Yleisradiossa sattuneen sensuurin aikana? Uutistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen sensuroi pääministerin liiketoimintaa käsitteleviä juttuja ja lopulta kielsi niiden julkaisemisen. Sensuroituja juttuja julkaistiin myöhemmin Seura-lehdessä.

Tarkastusvirastossa tarkastusaiheita rajataan etukäteen harmittomampiin aiheisiin. "Useat tuloksellisuustarkastuksen ja finanssipolitiikan tarkastuksen yksikön tarkastusaiheet ovat viime vuosina olleet niin maailmoja syleileviä, ettei johtopäätöksinä voi olla muuta kuin yleisiä latteuksia."

Haastateltu työntekijä kertoo viraston pääjohtajan ja ylijohtajan sensuroivan, sekä korjailevan raporttien sanamuotoja. Tarkastussuunnitelmiin johto lisäilee asioita, joiden perustelu on vaikeaa. Viraston pääjohtajan vaihtuminen vuonna 2016 on heikentänyt viraston tarkastuksen tasoa ja uskottavuutta.

Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastustoiminta kohdistuu myös esimerkiksi puolueiden puoluetukien käyttöön. Tältä osin virasto on todennut aikanaan, etteivät keinot ole riittäviä. Virasto haluaisi ulottaa tarkastustoiminnan kuittitasolle asti.

IL-raportti Valtiontalouden tarkastusvirastosta: "Kultaisessa häkissä muhii paha olo"
http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201706242200217154_u0.shtml

Seuran selvitys: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla
https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtion-tuella-ja-harskeilla-tutunkaupoilla/

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siinä on meillä maassa hallitus! Kokoomus on hallituspuolueena kunnostautunut lähinnä "hassaamalla" valtionomaisuutta myymällä edulliseen hintaan monopoliyhtiöitä (esimerkiksi lähetysverkkoyhtiö Digita ja sähkönsiirtoyhtiö Caruna) ja pääministeri on kunnostautunut tekemällä bisneksiä valtion tukemana.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Veikeitä nimityksiä Pöystiltä:
"IL:n tietojen mukaan Pöystin kuvailemassa toisessa tapauksessa henkilön titteli muutettiin suunnittelupäälliköstä ylijohtajaksi, mutta henkilön asemaa organisaatiossa ei nostettu."

Eli hommat ennallaan, mutta ylijohtaja? No, palkkataulukossa varmaan noustiin.

Hämmentävää tarinaa uudesta oikeuskanslerista:

https://vastavalkea.fi/2017/05/08/tuomas-poystin-n...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset