Jorma Nordlin

Onko uusi vaihtoehto oikeasti vain muutaman kansanedustajan kokoinen?

Vai putoavatko seuraavissa vaaleissa eduskunnasta? Kaksi mielipidemittausta on nyt julkaistu. Ylen mittaus antaa loikkareille kylmää kyytiä. Kansanedustaja Elon media-avautumiset tuskin auttavat ryhmän menestymisessä. Veikkaukseni on, että ryhmän jäsenet putoavat eduskunnasta. Eivät kerkeä saamaan kattavaa valtakunnallista vaaliorganisaatiota valmiiksi eduskuntavaaleihin mennessä. Hallituksen täytepuolueille ja tässä tapauksessa täyteryhmälle käy huonosti hallituksen kannatuksen sulaessa. Perussuomalaiset todennäköisesti istuvat eduskuntavaalien jälkeen oppositiossa ja ryhmä uv istuu eduskunnan ulkopuolella. Ehkä jokunen heistä saattaa käydä kahvilla eduskunnan lisärakennuksen kahvilassa ja muistelemassa miten ura kulki Soinin kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomen siniveriset - unohtuneet kansan puolelta!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ylen mittauksen 0,7% kannatuslukema on uv-ryhmälle kylmäävä mittaus. Onko Hesarin mittaus heidän mielestä oikeampi tulos?

Ovet paukkuen lähteminen vanhasta puolueesta ja perään kiukuttelu, tuskin ainakaan parantaa mahdollisuuksia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Käutännössä ryhmällä ei ole omaa kohderyhmää puolueita äänestävien keskuudessa, heidän kohderyhmänsä ovat Kokoomusta äänestävät.

Kokoomus mieluusti tekee yhteistyötä hallituksessa pahimman kilpailijan kanssa, koska näkee kilpailijan "kertakäyttötavarana", jolla ei ole mitään poliittista tulevaisuutta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olihan tuo aika selvä asia, jonka he ilmoittivat jo lähtiessään, että ei ehkä tulevaisuutta ole.

Toisaalta kunhan nyt edes saavat puolueen pystyyn, niin ehkä sitten saavat 2-4% kannatuksen, joka olisi uudelle puolueelle huipputulos.

Taitaa muuten olla ensimmäinen kerta, kun mitataan kannatusta jollekin, jota ei edes ole :)

Samaan pikkuiseen marginaaliin vajoaa persutkin, suunta on selvästi alaspäin sielläkin, kaikki muut lähtevät paitsi maahanmuuttokriittiset, yleispuolueen aika on ohi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Perussuomalaiset saavat muutaman kansanedustajan, koska heillä on selvä kohderyhmä eli maahanmuuttokriittiset.

Uusi vaihtoehto on käytännössä eräänlainen uusi Kokoomus (uk), joka on ajatuksenakin jo järjetön.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Varmaan UV koettaa nyt epätoivpoisesti keksiä jotain teemaa jolla erottuvat persuista. Jos sellainen löytyy ja Timo Soini pysyy puolueen riveissä, niin puolueella on toivoa.

Timo Soini ei ole koskaan itse ollut kovin maahanmuuttokriittinen, mutta on hautonut näitä mamukriitikoita pesässään, siipiensä suojassa ja saanut sillä tavalla nostetta puolueelleen.

On sanottu että Soini olisi toisaalta tehnyt hyvin, johtaessaan maahanmuuttokritiikin tuvallisiin uomiin.

Nyt maahanmuuttokritiikki on siis vapaasti valloillaan, ilman Soinin ohjausta, toisaalta sillä ei ole enää Soinin siipien suojaa.

Luulisin ettei UV pysty löytämään itselleen kannatusta, nyt kun se hylkäsi maahanmuuttokriitikot. Toisaalta perussuomalaiset muuttuivat nut suomidemokraattien tapaiseksi hallituskelvottomaksi lainsuojattomaksi puolueeksi, jonka kanssa muut eivät tee yhteistyötä.

Vanha vennamolaisuus ei enää innosta kansaa, toisaalta maahanmuuttokriittisyys kasvaa, tai ei ainakaan katoa, niinpä UV lienee tuhoon tuomittu seuraavissa vaaleissa. Minusta tämä on vahinko, sillä siellä on joitain päteviä politikkoja ja voisihan sellainenkin puolue olla olemassa. Mutta minkäs teet, kansa päättää, enkä minä sille mitään mahda.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #8

Vennamolaisuudella oli Perussuomalaisissa käyttöarvoa vain poliittisessa markkinoinnissa ja siihen se sitten jäikin. Sillä sai huomiota.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #8

Sitä ei ole vielä otettu huomioon mitä oikeasti pienpuolueen asema tarkoittaa? Medianäkyvyys putoaa rajusti. Esimerkiksi RKP, tai Kristillisten kansanedustajat ovat hyvin harvoin mediassa verrattuna hallituspuolueiden edustajiin. Pienpuolueen poliittinen sanoma kuuluu huonosti.

Uusi vaihtoehto tulee jatkossakin saamaan enemmän julkisuutta vain arvostelemalla Perussuomalaisia. Sitä he joutuvat tekemään pysyäkseen julkisuudessa. Soini todennäköisesti jonkun muisteluteoksen kirjoituttaa toimittajalla puolueen hajoamisesta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Petteri,
Taitaa muuten olla ensimmäinen kerta, kun mitataan kannatusta jollekin, jota ei edes ole,
mutta jolla kuitenkin on viisi ministeriä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Uuden vaihtoehdon periaateohjelman sisältö kertoo miten uudesta vaihtoehdosta onkaan kysymys.

Periaateohjelma:
http://sampoterho.fi/?p=3881

Onko ryhmän kohderyhmänä melkein kaikki suomalaiset? :-D

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Oma veikkaus että PS:n ja Sinisten Uuvattien kannatus löytyy jostain hesarin ja ylen tutkimusten väliltä, PS 2 ja uv 7.

Sanoisinko että valehtelun ja vedätyksen tulokset on nähtävissä näissä luvuissa.

Silti mielenkiintoisinta alkaa olla vihreiden ylikävely kepusta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vihreät eivät ole olleet vielä koskaan pääministeripuolue.

UV ajaa ovelasti EU-kriittisyyden kanssa sammutetuilla lyhdyillä. Kokoomus näyttää hyväksyvänsä EU-kriittisyyden hallituskumppaniltaan. Natoon ei myöskään uudeksi puolueeksi haluava ota kantaa.

Nämä tarkoittavat, että ovat valmiita ajamaan EU-myönteistä ja Nato-kielteistä politiikkaa, jos tarve vaatii.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Ehkä vihreät on tällä menolla seuraava pääministeripuolue tai ainakin päähallituspuolue?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin on. Tapahtuminen on siirtynyt vihreät-kepuakselille. PS vakiintuu pikkupuolueeksi joka liimautuu kokoomukseen ja on kokoomuksen roisiosasto. Mutta vihreiden noste on jotain muuta. Vihreät koetaan oikeasti vaihtoehdoksi. Myös siksi että eivät oikeastikaan ole kovin falskeja. Nimenomaan korruptiosta ja tahmeasta hyvä velisysteemistä halutaan eroon. Persut olivat liian vanhakantaisia. Halusivat hyödyntää systeemiä, ei muuttaa sitä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Se mitä olen ollut mukana kenttätyössä useissa vaaleissa, niin olen havainnut, että vihreät ovat todella hyviä vaalityössä. He osaavat tavoittaa äänestäjiä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Näillä muutaman prosentin tuntumassa pyörivillä prosenttiluvuilla kansanedustajan uran tulevaisuus on kaikilla hyvin epävarma. Niillä joilla on tutkinto valtiotieteellisestä on edessä uuden ammatin ja koulutuspaikan etsiminen. Työmarkkinoilla ei tee sillä tutkinnolla mitään.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Kansanedustajan uran pitääkin olla epävarma. Varsinkin silloin kun puhuu ja lupaa mutta tekee täysin päinvastoin.

Kyllä nyt jytkyttää

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siinä on varmasti useampikin uv-ryhmän edustaja miettinyt miten heille tulee käymään seuratessaan Soinin poliittisen unelman toteutumista. Yhdelle hillotolpan saavuttaminen on toisille tappio.

Nyt se oppositiopolitiikkakin näyttää houkuttelevalta vaihtoehdolta vaalien jälkeen.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

»Pettäjän tie
On tuskainen käy harhaan
Vei valhe sun
Mun Elon ainaisen»

Ainoa joka voi päästä Eduskuntaan on Soini ja mahdollisti Jussi Niinistö.

Heidätkin valitaan Persujen listalta. Routa ajaa porsaat kotiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Heidätkin valitaan Persujen listalta. Routa ajaa porsaat kotiin."

Soinilla on jo muuta mielessä kuin politiikka ja Niinistökin löytänee meriiteillään jonkin muun leipäpuun. Eivät he lähde rivimieheksi persuihin, jossa Hakkarainen on puheenjohtajana ja käskyttää heitä.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#19
Käytännössä se on varmaan niin kuin Arto toteaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #20

Niinistölle järjestyy joku homma puolustushallinnosta. On ollut aikaisemmin tutkijana, todennäköisesti se virka on myös odottamassa.

Huonommin todennäköisesti käy tälle niin sanotulle "adios-porukalle", mitä tämä henkilö edustaa: "Itse lähdin koska minut myös heitettiin ulos. On selvää, että Vennamon, Pientalonpoikien, SMP:n, SKYP:n ja vanhan Soinilaisen liikkeen ydin heitettiin syrjään. Itse Vennamolaisuuden oppipoika, Perussuomalaisen puolueen alku-aatteen isä Timo Soini moukaroitiin epähenkilöksi."
http://mattitorvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2403...

Minkälaisen kuvan pitkäjänteisestä oman poliittisen linjan ajamisesta tämä antaa äänestäjille, jos ei kestetä oman linjan tappiota, vaan loikitaan heti muualle etsimään vihreää oksaa. Eihän sellaisia kannata äänestää.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Blogin otsikko sisältää vastauksen: Kyllä se on.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nykyinen hallitusratkaisu on keinotekoinen, pitäisi järjestää ennenaikaiset vaalit ja päivittää hallitustilanne vastaamaan valtakunnan todellista poliittista tilannetta.

Hallituskuvio on Sipilän venkoilupelin tuloksena syntynyt. Kuinka kauan Kokoomuksella on mielekästä jatkaa nykyisen hallituskuvion kanssa, kun omat poliittiset tavoitteet sulavat ennenaikaisesti?

Käytännössä kohta ollaan tilanteessa, jossa Kokoomus saa saman lämmitellessään välejä vahvoihin oppositiopuolueisiin ja istuessaan heidän kanssa hallitukseen.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

En näe UV:lla mitään toivoa.

Hallituksen apupuolueen on mahdotonta profiloitua uskottavana vaihtoehtona vaaleissa. Lisäksi hallitus tulee jatkamaan sekoilulinjallaan loppuun asti, joten siitäkään ei tule olemaan vetoapua.

--

Politiikasta on tullut nykyään kivaa viihdettä. Isänmaan uppoaminen yhä syvemmälle suohon on toki sen ikävä sivuvaikutus.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Politiikasta on tullut nykyään kivaa viihdettä. Isänmaan uppoaminen yhä syvemmälle suohon on toki sen ikävä sivuvaikutus.''

Sitten ihmetellään miksi Kiinalaiset vetivät investointinsa pois Suomesta.

Kiinalaiset ovat kaiketi kuulleet maanmiehensä kohtalosta Kouvolassa.

https://yle.fi/uutiset/3-5370551

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Tutkija: Viherjytkyn ainekset alkavat olla koossa"

"Kun kysytään, mitä kaikkia puolueita ihmiset voisivat kuvitella äänestävänsä, on vihreät Suomen suosituin puolue."

"Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juha Rahkonen ennustaa, että vihreistä voi tulla vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen jopa pääministeripuolue."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707202200275...

Soinin Perussuomalaiset eivät onnistuneet koskaan vakiinnuttamaan asemiaan, jytkyt eivät tuoneet pääministeripuolueen asemaa. Vihreillä on nyt vakiintuneena suurena puolueena siihen mahdollisuus.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Moni on tarttunut vihreään ”oljenkorteen” ja se on täysin ymmärrettävää. Kuvitellaan, että sieltä löytyy leipäpuuta tulevaisuudessa. Lyhyellä tähtäimellä näin saattaa ollakin, mutta pitemmällä tähtäimellä se johtaa troikan tuloon Suomeen. Suomi on ylikoulutettujen ihmisten maa ja kaikille pitäisi löytää jos jonkinlainen leipäpuu. Julkinen sektori on ollut tässä apuna ja ylisuuri julkinen sektori halutaan säilyttää. Se säilytetään nimenomaan kunta- ja eduskuntavaalien avulla. Sitä ei pysäytä muu kuin troikan kavioiden kopse.
Totuus on se, että tyhjäntoimittajia on aivan liikaa veronmaksajien kustantamana. Tällä en tarkoita niitä ihmisiä, jotka työskentelevät tärkeillä terveydenhoidon, poliisihallinnon ja puolustushallinnon aloilla.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kun Siperia sulaa, uudet kansainvaellukset alkavat, mare nostrum muuttuu asumiskelvottomaksi alueeksi, ja ruoasta tulee pula, niin Federaatioon liittyminen voi olla ainoa mahdollisuus. Onkohan sillä mitään merkitystä kuka täällä on hallituksessa ja kuka ei?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Onkohan sillä mitään merkitystä kuka täällä on hallituksessa ja kuka ei?"

Voisi olla parempikin jos joku ulkopuolinen äänestäjistä riippumaton taho saisi sananvaltaa, silloin olisi ehkä helpompi saada talous parempaan jamaan, niin että velaksi eläminen loppuisi ja enemmistöporvarihallitukset eivät enää voisi estää sitä että myös köyhistä pidettäisiin huolta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset