Jorma Nordlin

Soini pitää huolen ettei Perussuomalaisten kanssa kähinä lopu

Soini kiukuttelee blogissaan ja paikallislehdessä, kun Vistbackalle joudutaan haastemiehen välityksellä toimittamaan selvityspyyntö. Alkaako yleisö jo väsymään tähän kähinään, vai jatketaanko sitä yleisön pyynnöstä, kuten Soini blogissaan totesi?

Pitävätkö Soini, Elo ja Vistbacka tietoisesti kähinää yllä, jotta Uusi vaihtoehto pysyy julkisuudessa. "Lilliputtiliikkeellä" ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin hakea julkisuutta riitelyllä isomman puolueen kanssa ja profiloitumalla julkisuudessa olevan puolueen merkittäväksi vastustajaksi. Politiikassa pitämällä vihollista julkisuudessa saa julkisuutta. Kävelikö Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen riitelyyn taipuvainen osapuoli ulos puolueesta?

Soini: "Mielestäni on julkeaa ja täydellistä arvostelukyvyn puutetta pistää haastemies perääsi. Se ei kerro mitään Sinusta, mutta kaiken muusta."

Voisiko Soini "skarpata" valtioneuvoston jäsnenenä ja edes yrittää nousta samalle aktiviteetin tasolle siinä työssä, kuin ministerin uran alussa? Vai onko riitely tyhjentänyt jo takin? Koville se ottaa kun hiihti Vennamon latuja pitkin päin mäntyä.

Onneksi mediassa on kuitenkin tämän tyyppisille aiheille se "parasta ennen" päivä, jonka jälkeen ei enää jutut mediaa kiinnosta, koska suuri yleisö ei niistä innostu. Se oma porukka ei edusta suurta yleisöä.

Soini on lyönyt löylyä kiukaalle asian osalta nyt useamman kerran ja Simon Elo vuorottelee kauhan varressa. Vistbacka jeesaa siinä löylyporukassa. Saunanlauteilta puolue alkoi, sauna ei palannut mutta riitelyä on jatkunut terassin puolella kokoajan. Sen lystin ovat veronmaksajat maksaneet. Nyt riitelylle halutaan haastemiehen avulla loppu.

Haastemiehen käyttäminen on normaali toimenpide kun halutaan selvä näyttö vastineen tai selvityksen mahdollisuuden antamisesta. Silloin ei pääse väittämään, ettei ole annettu mahdollisuutta. Juuri tällaista peliä on puolueessa pelattu Soinin aikana aina.

Muistan hyvin nämä venkoilut. Milloin piti kirjatulla kirjeellä piirin puheenjohtajaa lähestyä, jotta saataisiin pitämätön syyskokous pidettyä, milloin hävisi yhdistysten perustamispapereita ja puolueesta erotetut jäsenet kertovat ettei annettu mitään mahdollisuutta selvityksen antamiseen. Lopulta sitten tällaisen pelaamisen lopettaa haastemies, jolloin jää selvä näyttö asioiden hoitamisesta.

Katsovatko Soini ja Vistbacka olevansa kaikenlaisen viranomaismenettelyn yläpuolella ja siten eri asemassa kuin tavalliset kansalaiset?

Onko yksikään puolue Suomessa kuluttanut niin paljon viranomaisten ja oikeusviranomaisten resursseja ja veronmaksajien rahaa kähinöintiin kuin Perussuomalaiset Soinin aikana ja aikanaan SMP? Toimittaja kyseli Veikko Vennamolta haastattelussa SMP:n jäsenten lukuisista käräjäreissuista. Juttu löytyy Yleisradion Elävästä arkistosta.

Miksi Vistbacka nyt jatkaa SMP-aikaisia perinteitä ja tahallaan härnää puoluetta? Eikö olisi reilua, että ilmoittaisi, joko julkisuudessa tai kirjallisesti puolueelle, että on saanut selvityspyynnön, eikä aio selvitystä antaa. Silloin puolueen oma hallinnollinen prosessi voi kulkea eteenpäin, eikä kuormiteta turhaan viranomaisia.

"Perussuomalaisten puoluehallitus ei päättänyt perjantaina yhdenkään jäsenen erottamisesta. Halla-ahon mukaan puoluehallitus sai yhden vastauksen, joka "ei täysin tyydyttänyt", joten puoluehallitus ryhtyi jatkoselvittelyihin. Kaksi ei ollut noutanut kirjattuna kirjeenä toimitettua selvityspyyntöä, Halla-aho sanoi. Näiden kahden henkilön joukossa on PS-konkari Raimo Vistbacka, Halla-aho kertoi Iltalehden tiedustellessa Vistbackan kohtaloa."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708042200306625_pi.shtml


"YLEISÖN PYYNNÖSTÄ: AVOIN KIRJE RAIMO VISTBACKALLE"
http://timosoini.fi/2017/08/yleison-pyynnosta-avoin-kirje-raimo-vistback...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Toivottavasti tämä riitely loppuu, tai ainakin media sen hautaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tämä blogi ei auta asian unohtamisessa. ;)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Auttaa se, koska lisää ihmisten kyllästymisen astetta. ;-)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Varmuus on paras, toivottavasti haastemieslukee sen selkokielellä Ramille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Varmuus on paras, toivottavasti haastemieslukee sen selkokielellä Ramille.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Oman puolueensa jättänyt loikkari kumisee tyhjyyttään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uuvatit eivät muuten enää samassa määrin kuin persut käytä Puheenvuoroa omien uuvattikysymysten keskusteluun. Taitaa olla kuitenkin pieni ideologinen ero näiden kahden joukkion välillä mikä heijastuu mediasuhteeseen. Ero on uuvattien hyväksi 1-0.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Uuvatit eivät käytä enää Puheenvuoroa oikein mihinkään. Syynä kai häpeä ja joidenkin osalta epätoivo. Simon Elo kai kokeili käyttää eikä salli kommentoijia...... ei mikään ihme. Uuvattien hyväksi vaikka olisi mikä kuviteltu 1-0 tai vaikka 101-1, niin minkäänlaista poliittista tulevaisuutta heillä ei ole. En edes usko Terhon saavan tarpeeksi ääniä (vaikka loikkaisi esim. Kokoomukseen), jotta koskaan olisi enää eduskunnassa.

Koko loikkausepisodi tuntui olevan ministerivirkojen ja (ministeris)palkkojen pito eli oma etu.... sekä jotkin palkkiovirat (sekä katkeruus Soinin taholta kun oli hävinnyt pelin puolueen hallinnasta... mistä häntä varoiteltiin monesti että näin kävisi). Suuri osa muista (=niistä joille ei hyötyä koidu) houkuteltiin mukaan koska olivat herkkäuskoisia/naiiveja ja helposti mukaan vedettäviä.

Simon Elo laitettiin nuorena naiivina johtoon, vaikka mies on hommafoorumin vakiokommentoijia ollut aikaisemmin ( ja selvästi on huomattu Sini ettet ole heidän kannattajiaan ;) ). Hänet ja monet muut uhrattiin näköjään ihan säälimättä, jotta muutamat saisivat pitää ministeripaikat ja jotkut saisivat palkkiovirat..... Soinista moni varoitti vuosikausia, mutta vasta nyt useimmat ovat huomanneet sen mistä varoiteltiin.

Ja tapahtui niinä päivinä, että yhtäkkiä jotkut hommafoorumin nuivat muuttuivat kivoiksi "sinisiksi" loikattuaan ja ei-rasisteiksi............... ja samoin siniset hyljänneistä persuista tuli yhtäkkiä kauheita rasisteja :D (aikaisemmin kehuttuja puoluetovereita.. ihan muutama päivää aikaisemmin kehuttuja monen osalta..)

Aivan hillittömän hauskaa ja toisaalta törkeän typerää sekä osoittaa taas osaltaan miksi äänestysprosentti Suomessa on mitä on. No nyt suomalaisilla on taas mahdollisuus osoittaa kehen luottavat.... jos edes 2% luottaa "soinilaisiin/siniseen tulevaisuuteen", niin minäkin menetän lopunkin luottamuksen suomalaisiin. Onneksi sitä vaaraa sentään ei ole luultavasti olemassa ja kannatus jäänee alle 1%.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eivät uuvatit historiastaan mihinkään pääse, varsinkaan Soini. Mutta se etteivät käytä usaria omaan keskeiseen keskusteluun on positiivinen asia mikä tekee heidät juuri siitä yhdestä näkökulmasta persuja paremmaksi.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Erinomainen kirjoitus. Kiitos siitä!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Millä tavoin luulet tämän Soinin kirjoittelun vaikuttavan? Nostaako vaiko laskee Perussuomalaisten kannatusta? Nostaako vai laskeeko se Sinisten kannatusta?

Vai onko vaikutus pyöreä nolla kummankaan kannalta?

Luulen, että kirjoittelulla on tarkoituksensa ja kirjoittaja itse tietää, mihin hän kirjoittelullaan pyrkii. Saihan hän taas julkisuutta ja sanoilleen painoa lehtikirjoittelun avulla. Olkoon tämä blogi siitä osoituksena.

Sananvapauden vallitessa Soini kirjoittaa ja saman sananvapauden vallitessa Nordlin saa arvostella. Tyhjän kanssa!

PS. Räkätoteemi oli hieno sana, itse otan termin käyttöön Halla-ahoa kuvatessani. Nyt oikein luvan kanssa!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Todennäköisesti kirjoittelu vain laskee Uuden vaihtoehdon kannatusta, yleensä sellaisella peitellään sen puutetta ettei ole tarjota oikeaa vaihtoehtoa poliittisella areenalla. Sen ihmiset näkevät, jos tietoisesti kohde yritetään pitää jossain muualla kuin varsinaisessa tarjottavassa poliittisessa sisällössä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Soini hävisi täysillä ja tietää sen ( vihdoin kyennee tuon myöntämään... mies ei vain kuunnellut varoituksia ja liika ylimielisyys koituu kohtaloksi monelle ). Koko planeetalta ei löydy sellaista ihmistä joka pystyisi tuon kääntämään enää voitoksi. Mutta jäähän Soinille sentään rahaa ja kadotettu maine. Palkkiovirkakin siintänee hyvällä tuurilla... ainakin ellei hallitus kaadu eli myöntynevät lähes mihin vain hallituksessa...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jos kirjoittelu laskee Sinisten kannatusta, sinun lienee turhaa olla huolissasi. Olen ymmärtänyt sinun suhtautuvan Sinisiin muutenkin kriittisesti. Nythän on vaarana, että esimerkiksi tämä kirjoittelusi vaarantaa tuon sinulle suotuisan kehityksen ja Sinisten kannatuksen vääjäämätön lasku ei toteutuisikaan.

Minusta kuitenkin tuntuu, että Soini ja kumppanit onnistuvat kerta toisensa jälkeen pääsemään ihon alle ja nakertavat ulostuloillaan Perussuomalaisten kannatusta. Perussuomalaisten kommentit ja kiemurtelu välittävät kuvan epävarmuudesta puolueen sisällä. Onnistuvatko Siniset sitten siirtämään tuon persuilta syödyn kannatuksen itselleen, on sitten ihan eri kysymys. Menetetyt äänet saattavat valua myös Keskustaan, Kokoomukselle ja SDP:lle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Soini itse lähti Persuista. Mikä vimma hänellä on saada Vistbacka jäämään "räkätoteemien" puolueeseen? Ellei Vistbackaa käytetä ns. myyränä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Taitaa uuden vaihtoehdon tunnetuilla jäsenillä olla kaikillaan blogiensa kommentoinnin esto päällä. Se kertoo miten ihmiset suhtautuvat heidän touhuihin ja minkälainen menestys politiikassa on jatkossa luvassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niillä, joilla on oli jo ennen lähtöä. Perinne on persujen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"Niillä, joilla on oli jo ennen lähtöä. Perinne on persujen."

Eikös nyt ollut kyse esim. Elosta, jolla tässä uusimmassa nuoleskelussaan kommentoinnin esto päällä? Sitä ennen toista sataa blogia täällä ja kaikissa aiemmissa kommentointi sallittu.
Koittaisit nyt edes Sini. Kohta sinua ei enää peukuta kuin Ritala ja Elkama.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Ok tapauksessa Elo. Mutta on tynkäpersuja joilla on kilometrin pituiset bannilistat ja on uuvatteja jotka keskustelevat. Jos tämä blogi oli vain Elosta se meni minulta ohi.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Aivan totta. Jos asian voisi saada keskusteluun ja sitä kautta päätökseen vaikka vaan allekirjoittamalla kirjeen niin miksi hitossa pitää haastemiestä asialla vaivata.

Olin aikoinaan perussuomalainen. Nyt en ole mitään, koska en ole edes uuvatti - no ehkä olen eniten vihreä.

Sen vaan sanon, että saatte vielä nähdä sen päivän kun "näitä juttuja" luemme ministerismiehen muistelmista - niin - kuka lukee, kuka jättää lukematta?

Nykymenolla on varmaa vain se, että Soini jättää politiikan täysin v.2020, ellei sitten hallitus sitä ennen kaadu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset