Jorma Nordlin

Taistelijaksi ryhtymisestäkö hyvä palkkio?

Suomessa harkitaan parempia asunto- ja sosiaalietuja Isis:n entisille taistelijoille. Suomi on hyvin ristiriitainen maa. Esimerkiksi äitini on tullut aikanaan evakkona Karjalasta. Hän on jo iäkäs ja häntä terveydenhoitojärjestelmä kohtelee huonosti. Hän ei halua käyttää julkisen terveydenhuollon palveluita. Vanhukset ovat heikoimmassa asemassa suomalaisessa terveydenhuollossa.

Samaan aikaan harkitaan erityisetuja entisille Isis-taistelijoille. Juuri tänään aamulla metrossa lipuntarkastajat eivät joustaneet työttömän naisen kohdalla, joka oli erehtynyt ostamaan lipun vasta laiturialueella kännykkäänsä ja lippu oli tullut hieman myöhässä. Olemme joustamattomia omaa kansaamme kohtaan ja samalla harkitsemme terroristijärjestöjen taistelijoille ohituskaistoja.

Ylipäätään se, että tällainen on edennyt virkamiesten harkintaan ja valmisteluun on ikävä asia. Jos ohituskaista tulisi käyttöön, se kannustaisi liittymään mukaan terroristijärjestön toimintaan.

"Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, kuntoon, ministeriön ehdotuksessa kerrotaan."

"MINISTERIÖ huomauttaa, että oikeustajun kannalta voisi olla ongelma myöntää Isisin luota palanneille ohituskaista yhteiskunnan palveluihin, kun muut kansalaiset joutuvat jonottamaan pitkään esimerkiksi asuntoa."

 

 

IS: "Suomeen palaaville Isis-taistelijoille esitetty ohituskaistaa sosiaalipalveluihin – ministeriö pitää ongelmallisena"
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005345630.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Terroristijärjestöt varmasti hyödyntäisivät markkinoinnissaan suomalaisen ohituskaistan olemassaolon. Esimerkiksi entisen turvapaikanhakijan on hyvin vaikeaa saada yksityisiltä markkinoilta asuntoa. Vuokranantajat eivät halua heitä vuokralaisiksi. Esimerkiksi juuri tämä huonompi asema asuntomarkkinoilla on yksi tekijä, jota terroristijärjestö voi hyödyntää markkinoinnissa.

Marko Parkkola

Tanskassa on sama meininki käytössä. Terroristeille annetaan hienot asunnot, etteivät terrorisoisi enää. Ei taida toimia.

Käyttäjän KreiviOlaf kuva
Tommi O. Pälve

Tanska poistaa kansalaisuuden ja potkii ulos maasta, jos liittyy ISIS-järjestön riveihin. Sekoitatko johonkin toiseen maahan. Ruotsiin?

Käyttäjän denkku kuva
Deniz Söderström

Mielenkiintoinen menettely. Miten Tanska toimii, jos kyseisellä henkilöllä on vain Tanskan kansalaisuus?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikö tässä ehdotuksessa juuri ole annettu pelolle valtaa?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Sisäministeriössä näyttää toimivan virkamiehiä, joilta on järki paennut kokonaan. Mistä kummasta meitä rangaistaan tällaisilla älyttömyyksillä?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suomi on hyville maahanmuuttajille huono maa, huonoille hyvä ja erittäin huonoille erittäin hyvä.

Se, joka on tulossa tänne töihin, joutuu käymään läpi työlupaprosessin ja todistamaan, että häntä ja hänen ammattitaitoaan tarvitaan.

Se, jonka tarkoituskaan ei ole tulla töihin, ilmoittaa tarvitsevansa turvapaikkaa ja elatus on turvattu ainakin pariksi vuodeksi. Valtion maksamat juristit tekevät parhaansa pidentääkseen hänen maassaoloaan ilmeisen perusteettomissakin tapauksissa.

Se, joka on toiminut terroristijärjestön riveissä, on etuoikeutettu sosiaalietuuksiin ja pääsee niiden jaossa ohituskaistalle. Jos hän lisäksi on syyllistynyt niin vakaviin rikoksiin, että häntä mahdollisesti saattaisi uhkata kuolemantuomio, hänet turvaverkkonsa ovat täysin murtamattomat.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Terroristit pitäisi laittaa vankilaan.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

rasismia,viherkukkahatut pahoittais mielensä,se(hyysääminen) on tärkeämpää kuin että omat vanhukset tulis hoidettua !

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Sille nyt ei voi mitään, että joillekin tulee paha mieli. Suomi ei voi katsoa sivusta kun täältä lähtee porukkaa terroristien kuolemanpartioihin ja toivottaa sitten nämä takaisin kukkapuskat kourassa kun ovat tappaneet viattomia ihmisiä tarpeeksi.

Timo Ala-Harja

Maksetaanko näille virkanaisille oikein palkkaakin?

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Ihan kunnioitettavaa ja loppuun asti harkittua politiikkaa suomalaisten varoilla. Tästä pisteet kokoomukselle, Petteri Orpolle sekä Paula Risikolle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset