Jorma Nordlin

Valtiojohto huijasi kansaa, turvallisuustilanne ei ole hallinnassa

Turun terrori-iskujen jälkeisen alkupropagandan jälkeen tihkuu tietoja todellisesta tilanteesta. Asia ei ole niin kuin pääministeri, sisäministeri ja turvallisuusviranomaiset selittelivät. Selittelyt osoittautuivat vain kansan rauhoittelemiseksi ja tietojen pimittämiseksi.

Yleensä valtiojohdon selittelyt noudattavat kaavaa, jossa ensin todetaan, että asia on ollut tiedossa ja on osattu jo odottaakin. Sen jälkeen tulee vaihe, jossa herätellään luottamusta toteamalla viranomaisten seuraavan tilannetta ja tilanteen olevan hallinnassa. Sen tueksi ei yleensä esitetä vakuuttavia tietoja. Vahvin esitetty näyttö ja tieto on tyypillisesti sellainen, jossa kerrotaan ettei ole havaittu mitään, tai ei ole tullut tietoon mitään sellaista johon pitäisi reagoida.

Sisäministeriön kansliapäällkkö kertoi haastattelussa, että suojelupoliisissa ja keskusrikospoliisissa on ongelmia tietotulvan käsittelyssä. Käytännössä turvallisuusviranomaiset eivät kykene reagoimaan tietoihin turvallisuusuhista. Kun vakavia turvallisuusriskejä nousee julkisuuteen, niin todetaan suojelupoliisin seuraavan tilannetta. Todellisuudessa he ovat ongelmissa tietotulvan kanssa.

"Nergin mukaan poliisilla on ollut ongelmia seuloa saamiaan vihjeitä ja vinkkejä rikosepäilyistä ja turvallisuusuhista, kertoo Savon Sanomat."

Tilanne kehittyy myös hallitsemattomasti maahanmuuttajien asuinalueilla, niihin muuttaa lisää maahanmuuttajia ja asuinalueiden väestörakenne vinoutuu entisestään. Päättäjillä ei näytä olevan keinoja tilanteen hallitsemiseksi. Esimerkiksi Itä-Helsingin alueilla on jo liikaa maahanmuuttajia. Maahanmuuttajien määrä on kasvanut rajusti viiden vuoden aikana.

Pääministeri keskittyy muiden haukkumiseen turvapaikanhakijoiden suojelemiseen liittyvästä politikoinnista, jossa hän itse avasi pelin ensimmäisenä markkinoiden maailmalle, kuinka antaa kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Suomesta syntyi kuva maana, joka ottaa avosylin vastaan kaikki tänne haluavat. Todellisuudessa ei ole resursseja, eikä Suomesta löydy maahanmuuttajille riittävästi töitä. Niukasta ja heikkenevästä sosiaaliturvasta muodostuu pysyvä toimeentulo, joka huonontaa tilannetta entisestään. Oleskeluluvan saamisen jälkeen ne ongelmat vasta alkavatkin.

"Sipilä arvosteli sitä, että tilanteella on mielestä on ihmeellistä, että turvapaikanhakijoiden suojelemisella on alettu politikoimaan."

Suomella ei tule jatkossakaan olemaan riittävästi resursseja turvallisuusuhkiin varautumiseksi. 

Nyt elämme hiljaista odottelun aikaa ja odotamme milloin tapahtuu niin dramaattinen ja raju terrori-isku, mikä pakottaa kaventamaan ihmisoikeuksia.


"Sisäministeriön Nerg Savon Sanomille: Poliisilla ongelmia vihjetietojen seulonnassa"
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005337927.html

Sipilä Ylellä paperittomien tilanteesta: ”Auttamista ei kriminalisoida millään tavalla”
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005351873.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Oleskeluluvan saaminen ei takaa yhtään mitään maahanmuuttajille. Esimerkiksi eräs irakilainen turvapaikanhakija oli yllättynyt saatuaan oleskeluluvan miten vaikeaa Suomessa on työn saaminen. Oleskeluluvan saaneilla ei ole realistista kuvaa suomalaisen yhteiskunnan todellisesta tilanteesta ja toimeentulomahdollisuuksista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Automaattikassojen yleistyminen kaupoissa tulee luomaan yli 100 000 uutta työtöntä. Suomen kokoisilla työmarkkinoilla, erilaiset siivous-, vartiointi- varastointi-, kuljetus- ja logistiikka-alan työpaikat on äkkiä täytetty.

Perustulo tulee olemaan välttämätön pakko. Se tulee joko hyvällä tai pahalla. Esimerkiksi Itä-Helsingin ostareilla "maleksii" työttömien maahanmuuttajien laumoja, kuinka kauan sellainen elämäntyyli heille kelpaa ja tyytyvät kohtaloonsa. Se on aika masentavan näköistä katseltavaa.

Marko Parkkola

"Sipilä arvosteli sitä, että tilanteella on mielestä on ihmeellistä, että turvapaikanhakijoiden suojelemisella on alettu politikoimaan."

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005251125.html

Kyllä on yliherrallamme huolestuttavan lyhyt muisti.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Syrjäytyneet Suomalaiset ne vasta suuria turvallisuuuhkia luo?

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/hs-sis%C3...

"Suomella ei tule jatkossakaan olemaan riittävästi resursseja turvallisuusuhkiin varautumiseksi.

Nyt elämme hiljaista odottelun aikaa ja odotamme milloin tapahtuu niin dramaattinen ja raju terrori-isku, mikä pakottaa kaventamaan ihmisoikeuksia."

Kyllä äkiä pitää saada se urkintalaki käyttöön kun uhkakuvat lisääntyy..

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Näin turkulaisena minua kiinnostaa montako iskua Turussa oli "Turun terrori-iskujen jälkeisen alkupropagandan jälkeen tihkuu tietoja todellisesta tilanteesta. "?

Sipilän ja Terhon julkitulojen välillä on myös ristiriita. Terhon mukaan auttaminen kriminalisoidaan, Sipilän mukaan vain viranomaisten työn haittaaminen, mutta sehän on jo sanktioitu.

Outoa on myös, ettei mikään järjestö ole ilmoittanut olevansa iskun takana, yleensä niitä riittää jonoksi asti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset