Jorma Nordlin

Vihapuhekeskustelulla huomio pois vakavista puutteista

Iltalehti uutisoi turhautuneesta vastaanottokeskuksen työntekijästä joka kertoi, ettei poliisi ole ottanut heidän ilmoituksia vakavasti. Yhteydenpito poliisin kanssa ei näytä toimivan. Poliittinen peli vihapuhekeskustelun muodossa vie huomion pois varsinaisista viranomaistoimintaan liittyvistä ongelmista.

Käytännössä presidentti Niinistön neuvon noudattamisessa ei ole mitään järkeä, kun viranomaiset ja poliisi eivät ota vakavasti heille ilmoitettuja turvallisuusongelmia. Niinistö neuvoi pitämään matalaa kynnystä ja raportoimaan epäilyttävistä tapauksista. Presidentti itse kohtasi viranomaistoimintaan liittyvän välinpitämättömyysongelman ministeriaikanaan. Hän oli matkoilla Thaimaassa ja joutui tsunamin keskelle. Niinistö otti yhteyttä ulkoministeriöön, jossa asia ei kiinnostanut virkamiehiä.

Suomalaisten viranomaisten kyky huolehtia yleisestä turvallisuudesta on huono. Poliisi reagoi vain vakaviin tapauksiin jälkeenpäin. Poliittinen paine ei ole vielä riittävää. Keskustelemme keskustelemisesta emmekä turvallisuusongelmista.

Il. Vastaanottokeskuksen työntekijä epäili asukkaalla olevan terrorismitaustaa - "Poliisi ei ole ollut ikinä kiinnostunut"

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201709102200383376_u0.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Poliisin toiminnasta syntyy absurdi kuva, kun seuraa poliisin twiittailuja. On aikaa puolustella aikuisten turvapaikanhakijoiden istumista lasten kanssa samoissa luokkahuoneissa ja on jätetty vastaanottokeskuksista tulevia ilmoituksia turvallisuusuhista huomiotta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomen viranomaisten heikkous yleisen turvallisuuden hoidossa on nousemassa päivänvaloon. Antavatko viranomaisten tiedotustilaisuudet väärän kuvan viranomaisten kyvyistä ja mahdollisuuksista liittyen yleiseen turvallisuuden hallintaan?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ongelmana on se, että virallinen taho (hallitus, poliisi...) haluaa välttää kaikenlaista vastakkainasettelua ja tyynnyttää kiivaaksi käyvää keskustelua. Tämä on tietysti ymmärrettävää, sillä yhteiskunnallinen veneen keikuttelu on vaarallista ja se noteerataan ulkomaillakin. Viimeksimainittu onkin viranomaistemme tärkein viiteryhmä. Se on pidettävä tyytyväisenä - oma kansa saa tyytyä osaansa.

Tämä kaikki on kuitenkin kuin savuun ruiskuttamista tulipalossa. Varsinainen ongelma, tiettyjen ryhmien väkivaltaisuus ja ehkäisevät toimenpiteet jäävät liian vähälle huomiolle. Terroritekoihin suhtaudutaan kuin tornadoon: se tulee, jos on tullakseen. Meidän on vain henkisesti varauduttava siihen, mutta ei pidä antaa pelolle valtaa. Eikä saa missään nimessä olla vihainen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Heikko viranomaistoiminta ja siihen liittyvä vaikeneminen turvallisuusongelmista kärjistää tilannetta. Tehokas reagointi maahanmuuttajien radikalisoitumiseen on lääke tilanteen kärjistymiseen.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Niin, pitäisi ottaa edes ne keinot käyttöön, joita useimmat muut EU-maat, Ruotsi mukaan lukien soveltavat. Pitääkö meidän aina olla se luokan tottelevaisin ja näyttämishaluisin oppilas?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

Suomessa on monien hyvien perinteiden ohella myös huonoja. Yksi niistä on politiikan piirissä esiintyvä rähämlläänolon perinne, joka perustunee uskomukseen, jonka mukaan herran pelko on herran alku. Aikoinaan oltiin rähmällään Moskovan suuntaan. Nyttemmin sille jouduttu etsimään korvaajia. Joillekin Kremln on korvannut Mekka, toisille Bryssel ja kolmansille Berliini. Eivätkä mitenkään harvassa ole nekään, jotka varmuuden vuoksi kumartelevat noiden kaikkien suuntaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto Vastaus kommenttiin #13

Rähmälläänoloa se nimenomaan on - ja noloa.

Marko Parkkola

Poliisihan on keksinyt uuden keinon eheyttää aikuiset terroristit yhteiskunnan jäseniksi: laitetaan heidät kouluun 13-14 vuotiaiden kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Räyhämaahanmuuttokriittisten jatkuva tph'en siilmätikkuilu ja muu hommailu on tyhmentänyt kansaa ja poliiseja siinä mukana. Tarkoitus luhistuttaa liberaali demokratia kylvämällä epäluottamusta ja kyräilymentaliteettia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Et selitä mitä tarkoitat ja mitä tahoja sanomalla "Räyhämaahanmuuttokriittisten" kansan tyhmentäjinä.

Luin juuri Lännen Mediaan kuuluvasta lehdestä lakkautettavan Evitskogin vokin johtajan haastattelun, jossa hän muun muassa kertoo saaneensa paljon uhkauksia.
"Molemmilta Sinisalo sanoo saaneensa suoria tappouhkauksia. Jopa koulussa lapsille huomautellaan siitä, että isä on persu. Sinisalon mukaan uhkailua tulee tällä hetkellä enemmän "niin sanotun suvaitsevaiston piiristä".

Mitä ääripäät konkreettisesti ovat? Sinisalon mukaan ei ainakaan puolueita."
https://kp24.fi/uutiset/517445/ristiriitojen-mies-...

Sinisalon haastattelussa kertoma on konkretiaa maahanmuuttoon liittyen. Kannattaa lukea ja miettiä toimitaanko meillä politiikassa ihan oikein. Omasta mielestäni ei toimita vaan toiminta lähentelee hurskatelun tasoa.

VoisikoSinisalon kertomat uhkailevat tahot Sini olla juuri niitä, josta käytät ilmaisua "Tarkoitus luhistuttaa liberaali demokratia kylvämällä epäluottamusta ja kyräilymentaliteettia."? Osaltaan myös hallitus toimii omalla tavallaan aiheuttaen epäluottamusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

EI Tässä ollut kysymys persuista vaan koko hommailusta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Älä jätä ilmaan roikkumaan tuota mainitsemaasi hommailua. Mitä ihan tarkalleen tarkoitat? Mitä esim. hommailulla on tehty pahaa tai saatu aikaan lain rikkomuksia tahi muita vääryyksiä aikaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Mielihyvin tarkennan. Hommailu on lähinnä ja alunperin hommaforumin kautta levitettyä kohtuutonta ja epäasiallista ja vastuutonta ja peitenimillä tapahtuvaa vyörytystä aiheesta maahanmuutto. Se ei kaihda synenergiaa natsien propagandan kanssa eikä muutenkaan pyri mihinkään henkisesti kestävään tai edellytä toiminnalta minkäänlaista johdonmukaisuutta tai yleisillä normeilla puolustettavuutta.
Yleiset normi ovat se kitti joka pitää yhteiskuntaa toiminnassa. Hommailu on sitä että hivutetaan pois yleistä häveliäisyyttä ja sovittuja tapoja. Halutaan räyhäännyttää kansa ja nostetaan julkaisut kuten Mitä Vittua jalustalle tai vedetään epämääräistä ja kieroa agendaa ihan kiusamielessä ja vaaditaan jatkuvasti huomiota peitellysti rasistisille tempauksille. Siinä sitten menee normaali elämänmeno yhdeksi riitelyksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Tiedätkö Sini, rauhoittaa päivää kummasti kun ei käy mainitsemillasi sivuilla. Itse en käy ja luen vain niitä uutisointeja, jotka itseäni kiinnostavat noin yleismaailmallisesti.

Mistä muuten tiedät kuka tuonne hommafoorumille ylipäänsä kirjoittelee? Kertovatko he puoluetaustansa tai mitä puoluetta edustavat? Tuskinpa ovat aitoja kirjoittajia omilla nimillään, jotka sinut on saanut "pois tolaltaan". Kaikkea ei pidä ottaa ihan kirjaimellisesti vaan täytyy pystyä suodattamaan ilman kiukkua tai vihaa. Syyttelemällä nimettömien kulkijoiden kirjoituksista tahoja, jotka eivät noihin ole syyllisiä, on vastuutonta meuhkaamista. Oma mielipiteeni.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #16

Nyt on pakko kysyä: kuinka monta ruumista pitää tulla (muista vammoista puhumattakaan) että Sinin kaltaiset ymmärtävät, mikä on se asia, josta ne "hommalaiset" varoittelivat?

Niko Sillanpää

#5:

Globaali vastuu ei ole liberaali demokratia.
Multikulturalismi ei ole liberaali demokratia.
Postkolonialistinen teoria ei ole liberaali demokratia.
Kollektiivinen syyllisyys ei ole liberaali demokratia.
Hyvinvointiahdistus ei ole liberaali demokratia.
Intersektionaalinen feminismi ei ole liberaali demokratia.
Gender-tutkimus ei ole liberaali demokratia.
Sosialismi/"sosiaalinen oikeudenmukaisuus"/tulosten tasa-arvo ei ole liberaali demokratia.
Amnesty International/HRW/Pakolaisneuvonta jne. ei ole liberaali demokratia.

Ylipäätään, sinä Sini et edusta liberaalia demokratiaa.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Kas, yhdessä perjantaina pyörineessä ketjussa Nikohan yritti osoittaa olevansa lääketieteen, ohjelmistotekniikan, erityisesti logiikan ja jopa tapakulttuurin virtuoosi, suoranainen "erikoisasiantuntija". Tänään on vuorossa yhteiskuntafilosofia, mutta metsään menee myös tuo tämän päivän vuodatus. On tuo Niko aika epeli.

Niko argumentaatiovirhe on ihan näin ihan aluksi "false equivalence" ja argumentum ad ignoratium.

Nämä Nikon jutut ovat niin viihdyttäviä, että voisin jutustella Nikon kanssa vaikka aamuun asti.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #25

#25: Nuo kaikki voi itse asiassa poistaa ilman, että liberaali demokratia kärsii mitenkään. Itse asiassa, se antaisi liberaalille demokratialle enemmän tilaa hengittää.

Janssonaattorin laittaminen päälle ei ole ollut tehokas väittelykeino sitten internetin alkuhämärien.

Voidaan jatkaa siellä aiemmassa ketjussa, johon replysin ehdittyäni katsoa ko. Russell-viittauksen.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #28

Nikon negaatioihin perustuva elimnointia käyttävä menetelmä on sekin niin nähty epäpätevän päättelyn menetelmä, joka vain reduktiona jatkuu ab absurdum. Sinähän Niko sanoit suorittannesi peräti joitain logiikan kursseja,joten tuollainen reduktio ei vakuuta juuri ketään vaan saa väittteesi vaikuttamaan hölmöiltä, mitä ne ovatkin

Ei uskoisi tohtorismiehen syyllistävän noin alkeellisiin argumentaatiovirheisiin, mutta jos haluaa Puheenvuoron kulttihahmoksi, palstan Paavo Pesusieneksi (pun intended, niin siitä vaan. Tämä oli ad hominen ja ihan tarkoituksella. Typerystä sanotaan typerykseksi kun jutut ovat typeriä.

Russell heittoosi minä vastaan, että sinun jutttusi majailevat meinongin viidakossa yksisarvisten kanssa, ja tämän voin formalisoida sinulle, josko oppisit muodostamaan loogisesti pitävän ja pätevän argummentin.

Eiköhän jatketa tässä ketjussa, kunnes blogisti heittää jomman kumman, tai molemmat, ulos. Sitä odotellessa voit sinäkin polttaa vaikka jointin ja kuunnella reggeata, josko paatoksesi siitä vähän tasaantuisi.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #30

Toistaiseksi et ole onnistunut osoittamaan mitään ongelmaa päättelyssäni tai missään muussakaan, joten jään odottamaan. Ymmärrän kyllä, että typerän ideologiasi dissaaminen ahdistaa sinua kovasti, enkä jaksa elätellä suuria toiveita, että tuolla iällä kykysi käsitellä frustraatioitasi enää kummemmin kehittyisi.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #31

Nikon passiivis-aggressivisuus on liikuttavaa aina kun hänen juttunsa osoitetaan puhtaaksi pupuksi. Niin ja tuohon taas sisältyy argumentaatiovirhe "shiftin the blame". Niko ei vaan osaa, ei ehkä koskaan opi - ei ainakaan logiikkaa.

Niko olet ihastuttava mussukka. Saat pusun *moiskis*.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #32

Voin korvata sinut tässä keskustelussa tuolla:

http://ovaali.org/janssonaattori/

Sieltä saa lisää sinun repliikkejäsi painamalla F5 tai "refresh".

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #33

Mahtavaa Niko! Ottaako sinulle noin koville se, että siitä huolimatta, että olet aivoverenkiertohäiriöiden asiantuntija, olet logiikassa täysi diletantti? Toinen pusu *moiskis* Kyllä se siitä kun aikuistut.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #34

Kuule Ilkka, ei tämä ota millään tavalla miksikään monestakin syystä:

1) Sinä haluat jostain syystä syöstä keskustelua sivuraiteelle aiheena (modaali)logiikka, josta en ole alun perin kirjoittanut ylipäätään yhtään mitään.

2) Retorinen strategia, jossa pudotellaan ranskalaisia viivoja logical fallacy -listalta on ollut naurettava viimeistään 1990-luvulta.

3) Et edusta minulle mitään auktoriteettia, mikä tarkoittaa, että joudut perustelemaan kantojasi, jos aiot, että pidän ajatteluasi ylipäätään minkään arvoisena.

4) Kuten sanoin eilen, olen opiskellut näitä asioita yliopistossa, en pelkästään soveltavia luonnontieteitä. En koe olevani jossain vieraalla alueella, vaikka en näiden asioiden tutkija olekaan.

Koen suorituksesi tähän mennessä lähinnä käsien heilutteluksi, en miksikään vakavasti otettavaksi vasta-argumentiksi tai ylipäätään mitään keskusteluun tuovaksi.

Minua ei myöskään haittaa, että kutsut minua typerykseksi, koska en ole saanut sinusta järin älykkään henkilön vaikutelmaa.

Eli keep calm, have another spliff vaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Mutta Nico miten ainun olettamiesi minuun öiittyvien stereotypioden edes pitäisi olla elimellisiä osia liberaalista demokratiasta vaan siksi että puhun liberaalista demokratiasta suojellen. Kyllä minustakin argumentaatiosi on vähän umpimähkäistä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #36

#36: Ei pidäkään ja eivät ne tietenkään olekaan. Mikä antaa vihjeen, että liberaali demokratia ei ole tuossa uhattuna eli ole mielekästä edes puhua uhasta liberaalille demokratialle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Mitäs kuperkeikkoja sinä nyt vedät? Ei logiikan häivää.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #35

Sinusta olen saanut Puheenvuorossa moukan kuvan ja tämä pätee kunnes toisin todistetaan. Johtopäätös on, että logiikassa olet ihan diletantti, vaikka kuinka yrität vakutella yliopistotason logiikallasi. Moni muukin on opiskellut logiikkaa ja aivan satavarmasti pitemmälle kuin sinä, vaikka yksi lääketieteen väitöskirjasi otettaisiin mukaan sinua tukevana teoksena.
On aika moukkamaista yrittää tehdä vaikutusta akateemisilla opinnoilla, varsinkin kun vastapuolella saattaa olla sinua paljon fiksumpi ja takuulla oppineempi henkilö. Edelleen oppineisuutesi ei ole merkki sivistyksestä ja sivistystähän sinulta puuttuu, joten olet elävä esimerkki sivistymättömästä moukasta. Olet riehunut palstalla näköään vuosia, mutta ajattelusi ei ole edistynyt mitenkään. Päinvastoin, toistat samaa juttua vuodesta toiseen ja se vasta on merkki kapea-alaisesta ajattelusta. Nyannseja et huomaa, mutta moukkamaisuudestakin voi löytää sellaisia ja monet myös löytävät

On se kovaa kun porilaissyntyinentön sivistymä moukka on jumittunut Tampereelle, eikä mistää kehistyksestä ole tietoakaan. Omapa on asiasi. Have a nice life!

Sinä Niko olet täällä Puheenvuorossa vain yksi "less than zero" jankuttaja, joten sinä itse taidat repiä juttusi tuosta sinänsä hupaisasta sivustosta.

Kyllä me molemmmat mahdummme palstalla ja voit varautua siihen, että juttuasi kritisoidaan tulevaisuudessakin. Altistat myös itsesi kristiikille ja hyvä niin. Koita kestää. Saat nyt iltapusun' moiskis*

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #39

#39: Mikä olikin todistettava.

Minulla ei ole eikä ole ollut missään vaiheessa mitään erityistä tarvetta tai edes mielenkiintoa keskustella (formaalista) logiikasta, vaan kyseessä on selvästikin sinun päähänpinttymäsi.

Näen itse asiassa yleensä paljon vaivaa pyrkiessäni perustelemaan kantaani, enkä milloinkaan yritä pönkittää auktoriteettiani rank pull -roskalla.

Sanoit, että minulla ei ole logiikan tietämystä, johon vastasin, että olen opiskellut asiaa yliopistossa, minkä tarkoitus ei ollut rank pull, vaan vain vastata, että olet väärässä.

Olen pahoillani, mutta sinulla ei ole pelimerkkejä jäljellä kutsua minua moukaksi. Tai sivistymättömäksi. Tai oikeastaan miksikään.

"Nyanssisi" (tyypillinen social justice warrior -sana, muuten) voit työntää sinne, minne valo ei osu.

Mutta, ihan mielenkiintoinen knee jerk sinulta, tunnet sentään ideologiasi aatehistoriallisen taustan, tunnustus siitä.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #40

Hoh hoijaa, Niko, jälleen oletuksesi minun "ideologiastani" on argumentum ad ignoratium. Sinä et ehkä vain osaa muodostaa validia väitettä.

En sitä paitsi sanonut, ettei sinulla ole logiikan (alkeiden) tietämystä vaan et logiikan taidoillasi pitkälle pötki, sillä juuri mikään lauseesi sinällään ei ole pitävä ja pätevä, kun se formalisoidaan ja formalisoinnista tehdään tarvittavat johtopäätökset. Joten olet väärässä, muttapa mitäpä et tekisi, jotta tietämättömyytesi ei paljastusi palstan lukijoille.

Toki minulla on "pelimerkkejä" kutsua sinua moukaksi. Se on näet ihan ilmaista, joten viittaus pelimerkkehin tässä yhteydessä on taas kerran looginen virhe varsinkaan käyttäämäsi Pelimerkkien käsitettä et edes määrittele.

Ja lopuksi oletus minun päähän piittymistäni on sekin muotoa argumentum ad ignoratium.

Niko, olet vain hassu höpöttäjä, mutta sellaisiakin Puheenvuoroon mahtuu.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #42

#42: Ahaa, uusi iteraatiokierros. Ei oikeastaan lisättävää yllä olevaan.

No, uskottelet itsellesi, mitä katsot tarpeelliseksi.

Mikään ei ole ilmaista, minkä luulisi selvinneen jo tuohon ikään mennessä.

Timo Ala-Harja Vastaus kommenttiin #42

Kerrohan Salo Mikä on varsinainen agendasi tässä väittelyssä Sillänpään parjaamisen lisäksi.Muuten tekstisi on erittäin alaarvoista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #35

Monet, joilla on enemmän kokemusta yliopistosta kuin elämästä, yrittävät silmät hari(salo)ttaen löytää todellisuudestakin oppikirjallisuuteen pelkäksi poliittiseksi erottautumiseksi kehitettyjä mukakiistoja mahdollisuuksien tasa-arvoon pyrkivien kesken.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Pääministerin peli ja poliittinen kaupankäynti kääntyi päälaelleen Turun terrori-iskujen jälkeen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Osaisikohan suosittelija Kapela selittää kokonaisin virkkein, mitä Nordlinin kommentti 10 merkitsee?

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela

No ... sehän tarkoittaa sitä, että Turun tapahtumien jälkeisellä toiminnallaan pääministerimme osoitti kansalle sen, ettei Sipilän, edustamansa puolueen, tai istuvan hallituksen taholta ole heidän turvallisuuttaan edistäviä toimia odotettavissa.

Tämä palkittiin gallupeissa Keskustan alenevana kannatuksena ja on käytännössä alkutahdit kyvyttömäksi johtajaksi osoittautuneen Sipilän lähtölaskennassa. Ohenevalla mandaatillaan Sipilä toimii enää sätkynukkena, kokoomuksen nyppiessä naruista ja määrätessä pääministerin irvokkaat zumbaliikkeet lopun ministeriuransa amokissa. Mitään painoarvoa ei pääministerin sanomisissa enää ole ... niin no, muiden kuin tiukasti silmänsä kiinni pitävien monikulttuurisuususkovaisten mielissä. Heidän, jotka eivät halua nähdä.

Tämänhän Jorma jo tuossa tiiviisti kiteyttikin, itselläni kun on harmittava taipumus jaaritella, enkä osaa samalla tavoin tiivistää sanomaani. Pilkun paikat ja lauserakenteet varmaankaan eivät täytä vaatimuksia, enkä osaa muuttaa sokeaa näkeväksi, mutta jotakuinkin näin ymmärsin itse asian.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja Persut ja Laura saa taas vettä myllyynsä:

Pääministeri Sipilä Ylelle: Olisin valmis nostamaan Suomen kiintiön jopa 2000 pakolaiseen
Maanantai 11.9.2017 klo 09.43
IL

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tavallaan olisi odottanut, että vakavasti otettava pääministeri olisi muistanut mainita tästä kannastaan jo budjettineuvotteluissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Viranomaisten pitäisi pystyä myös erottamaan ylilyönnit ja kapean henkilökohtaisen näkökulman tuomat vääristymät arvioidessaan kokonaisia tapahtumia. Siis, ettei ylireagoida koska joku on vain n.s. "pöyristynyt" omissa ennakkoluuloissaan kiehuttuaan. Siis pystyä näkemään mitä oikeasti tapahtuu ja reagoida siihen, ei yli eikä ali vaan sopivasti ja vaikuttavasti.

Sikäli olen Nordlinin kanssa samaa mieltä, että vihapuhe itsessään ja vihapuheesta puhuminen vie huomiota pois oikeammista ongelmista. Toki vihapuhekin on ongelma mutta meillä lienee suurempiakin uhkia turvallisuudellemme, kuten ilmastonmuutos, sotakiihkoilu, elämän kemikalisoiminen ja vaikkapa liikenne.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Miten vihapuhe rinnastuu kansalaistottelemattomuuteen, jota Vihreiden uusi puheenjohtaja suosittelee käytettäväksi oman harkinnan mukaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siten että vihapuhe keskittyy negatiiviseen mitä auttaminen ei ole.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Poliisin toiminnan häiritseminen tai estäminen virkatehtävien täyttämisessä on siis "auttamista"?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

Niinpä, Ihmisten auttaminen saattaa joskus viedä tilanteisiin joissa ei kannata auttaa poliisia. Saattaapa joskus olla jopa syytä ohjata jokunen poliisi toisaallekin.

Tässä suhteessa mainiosta opetussessiosta käy vaikka esimerkiksi A.Kaurismäen elokuva Le Havre. Siinä jopa yksittäinen poliisi oppii.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #22

Kaikeksi onneksi ei sentään Turun torille osunut väärään aikaan 18.8. Touko Aallon hengenheimolaisia, jotka olisivat oman harkintansa mukaan auttaneet väkivallattomalla kansalaistottelemattomuudella estämällä poliisipartiota.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #27

En jaksa uskoa Monosen olevan ihan noin ulkopuolella kaiken järjellisen vaan haluan uskoa hänen vain trollittelevan sunnuntai-iltapäivän ratoksi. Oikeastihan hän erottaa apuatarvisevan auttamisen rikollisen suojelusta, vai erottaako?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #29

Yksi blogikeskustelujen hyviä puolia on mahdollisuuden tarjoaminen omien pimeiden puolien esittelyyn sellaisille ammattiauttajille, joiden arkielämässä omatunto sitä ei salli.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Käytännössä myös poliittinen toiminta on polarisoitunut samanlaisiin ääripäihin kuin keskustelukin, jos vertaa mitä toimenpiteitä vasemmisto, Vihreät, Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset ehdottavat toimenpiteiksi. Ne ovat kaukana toisistaan (Perussuomalaiset vastaan muut puolueet), joten miten se yleinen keskustelu sitten voisi olla maltillista?

Enemmistö puolueista haluaa hyssytellä ja mielummin lisää rahaa kotouttamiseen ja työllistämiseen, mikä on käytännössä mahdotonta, kun rahaa ja resursseja ei ole. Pitäisi ottaa lisää velkaa ja perustaa yhteiskunnan tukemia suojatyöpaikkoja, jotta kyseisiä toimenpiteitä voitaisiin toteuttaa. Nämä toimenpiteet tuskin edes vaikuttavat radikalisoituneisiin terroristin "alkuihin".

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Käytännössä puolueet ovat ajautuneet poliitiseen "pattitilanteeseen", jossa odotellaan seuraavaa terrori-iskua, jos vaikka se loisi riittävän suuren poliittisen paineen tilanteen purkamiseksi ja yleiseen turvallisuuteen paneutumiseksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Näitä uusia terrori-iskuja ovat näissä keskusteluissa toivoneet nimenomaan Perussuomalaiset ja heidän kannattajansa. Muut, vastuullisemmat, poliittiset toimijat toivovat, ja pyrkivät myös toimimaan, juuri päinvastaiseen suuntaan.

Käyttäjän VinHirvel kuva
Väinö Hirvelä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset