Jorma Nordlin

Soini kyselee blogissaan onko Perussuomalaisissa mikään muuttunut

Soinin blogikirjoituksista huomaa, että pois lähteminen omasta puolueesta on ollut kova paikka. Soini haluaisi palata puolueeseen takaisin. Mikä sitten muuttui? Ainakin kannatuksessa on tapahtunut rajuja muutoksia Siniset ovat uponneet ja äänestäjät eivät näytä heihin uskovan ja Perussuomalaisten kannatus on noussut. Puolue ei hajonnut, koska se ei lakannut olemasta. Sinisten kannatuskorttien kerääminen takkuilee pahasti, vaikka ovat saaneet ilmaista mainosaikaa useissa tiedotusvälineissä ja tunnetut henkilöt mainostavat ryhmää. Sellainen markkinointipanostus on monelle pienpuolueelle vain kaukainen unelma.

Soini perusti puolueen Vistbackan kanssa ja puolue olisi jäänyt pienpuolueeksi, ellei olisi saanut ensin Halmeen tuomaa maahanmuuttokriittisten kannatusta. Halla-ahon mukana tulleiden maahanmuuttokriittisten avulla tulivat ensimmäinen ja toinen jytky. Sampo Terho pääsi EU-parlamenttiin Halla-ahon tuella. Puolue pääsi saunanlauteilta terassille asti Soinin ja Vistbackan tuella. Siihen se olisikin jäänyt ilman Halmeen ja Halla-ahon tuomia maahanmuuttokriittisiä.

Milloin Soini ja Terho aloittavat suhteiden lämmittelyn Halla-ahon kanssa?

Soini:

"Perussuomalaisten voimassa olevat ohjelmat ovat edelleen Timo Soinin ja Vesa-Matti Saarakkalan johdolla kirjoitetut. Perussuomalaisten säännöt ovat Raimo Vistbackan johdolla laaditut. Perussuomalaisten logo on Jukka Jusulan sunnittelema. Perussuomalaiset ovat vuokralla Tukisäätiön omistamissa tiloissa. Onko mikään muuttunut?"

http://timosoini.fi/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Voi Timo parka. Mitä sitä tuli tehtyä? Harmittaako? Perussuomalaiset seisoisivat vielä tänäkin päivänä takanasi, jos olisit kunnioittanut demokraattista puolueenjohtaja valintaa. Mutta kun ei. Niin, mitä jää jäljelle, kun pettää äänestäjänsä, puolutoverinsa ja sitten vielä ittensä?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Soini oli omissa kirjoissani aina ihmisten huijari ja helppoheikki... ihan sieltä 90-luvulta asti kun ensi kertaa miehestä edes kuulin. Kummasti sitä vain monet eri mieltä olleet ovat nyt sitten samaa mieltä.

Hyvin pelasi peliään tiettyyn vaiheeseen saakka. Luin gradunsakin ja todellakin populismin hallinta oli alansa. Ylimielisyyteen ja ns. "nuivien/halla-aholaisten" aliarviointiin kaatui. Ei tajunnut että juuri noilla äänillä oli aikanaan päässyt etenemään.... ne olivat juuri samoja silloin Halmeen aikanakin, jota ilman Soini olisi perustanut sitä silloin mainostamaansa "uutta oikeistolaista puoluetta": https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perus...

Soinia kyllä varoiteltiin alkaen viimeistään about 2010 tai vähän ennen siitä että Halla-Ahon tyyliset tulevat ja vievät puolueen itselleen. Sen olisi pitänyt olla täysin selvää... vieläkin vaikeaa käsittää miten se ei sitten "soinilaisille" ollut selvää. Ei se toki ollut mediallekaan.
*********************

Loppupeleissä.... paljon vähemmän epärehelliseksihän tuo meni Soinin lähdettyä eli sinällään se ennusteltu soinilaisten tuho oli ihan äänestäjien etu.

Soinillehan ei pahasti käynyt, päin vastoin (huijasi loppuun saakka mm. "Juudas" -kirjoituksellaan). Mies pelasi aloittaen aika nollasta. Tuli voittoja. Lopulta täys-romahdus, mutta se romahdus osuu vain seuraajiaan (niitä viimeisiä... poislukien ministerishenkilöt ja mahd. muutama muu) ja itsellä loppuelämä turvattu ja palkkiovirkaa pukkaa kohta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Muistaakseni Soini ylpeili jossain vaiheessa sillä että oli saanut *maahanmuuttokriittisyyden johdetuksi sellaiseen normaaliin poliittisen järjestelmän uomaan.

Nyt se sitten vain vähän pääsi leviämään sieltä uomasta ja pato murtui. Soini kyllästyi ja lähti. Ei ollut Soinista enää miestä pitämään tulvaa kurissa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini totesi kannattajilleen, että maantiellä on huono olla. Hän lähti itse maantielle kokeilemaan miltä tuntuu.

Ulkoministerin paikkaa, eikä muitakaan Sinisen tulevaisuuden ministerin paikkoja olisi tullut ilman Halla-ahon tuomia maahanmuuttokriittisiä.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Ilmeisesti Kokoomus ja Sipilä (huom. ei Kepu) vähintäänkin epäsuorasti antavat ymmärtää, etteivät pidä hallituksen sinisiä ministereitä enää minään. Molemmat tähyilevät Vihreiden suuntaan. EU:lta on tullut kategorinen kielto halla-aholaisten päästämisestä hallitukseen, olivat kannatuslukemat vaaleissa 2019 mitä hyvänsä, joten Vihreät ovat ainoa varteenotettava vaihtoehto uusliberaalin porvaririntaman muodostamisessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Milloin Soini ja Terho aloittavat suhteiden lämmittelyn Halla-ahon kanssa?"

Riita tuli varmasti henkilövalinnoista, kun Niinistön sijaan puheenjohtajistoon tulikin Hakkarainen.

Tämä asia pitäisi varmasti ensin korjata, ennenkuin mitään takaisinmuuttoa voisi tapahtua. Lisäksi hallitusyhteistyön jatkuminen nykyisessä hallituksessa vaatisi varmasti jonkinlaista entisten vihapuheiden katumusharjoitusta.

Ongelma lienee siinä että puolueen kannattajat ovat mieltyneet juuri niihin vihapuheisiin ja juuri niistä kumpuaa puolueen kannatus. Siksi Soinilaisten ottaminen takaisin puolueeseen merkitsisivät ilmeisesti myös kannatuksen putoamista.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Tämä asia pitäisi varmasti ensin korjata"

Miten? Perua demokraattinen äänestystulos?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miten? Perua demokraattinen äänestystulos?"

Demokratia ei ole uskonto. Demokratiassa, toisin kuin uskonnossa, voidaan tehdä oikeita tai vääriä ratkaisuja. Äänestystuloskin voi olla joko oikea tai väärä.

Demokraattinen "väärä" äänestystulos muutetaan tietenkin äänestämällä demokraattisesti uudestaan "oikein". Jos ei onnistu, niin sitten toimitaan demokraattisesti väärin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #36

Demokraattinen "väärä" äänestystulos muutetaan tietenkin äänestämällä demokraattisesti uudestaan "oikein".

Se on sitä 'EU-demokratiaa'. Kansanäänestys uusitaan niin monta kertaa, että saadaan oikea äänestystulos.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

"Se on sitä 'EU-demokratiaa'. Kansanäänestys uusitaan niin monta kertaa, että saadaan oikea äänestystulos."

Se olisi huonoa demokratiaa jos vääriä päätöksiä ei voisi oikaista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #50

Se olisi huonoa demokratiaa jos vääriä päätöksiä ei voisi oikaista.

Millä valtuuksilla toimii taho, jolla on oikeus "oikaista" enemmistön demokraattiset valinnat?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

"Millä valtuuksilla toimii taho, jolla on oikeus "oikaista" enemmistön demokraattiset valinnat?"

Väärä päätös pitää tietenkin kumota samoilla oikeuksilla kuin millä väärä päätös on aikoinaan tehty.

Brexit voidaan purkaa järjestämällä brexitistä uusi kansanäänestys.

Brexitin purkamisen aika kansanäänestyksellä ei ole vielä tullut, mutta se aika lähenee jolloin uusi kansanäänestys tulee järjestää ja brexit kumotaan demokraattisella äänestyksellä.

Ennen sitä uutta brexit- äänestystä neuvotellaan ja neuvotellaan brexitistä ..... eikä siitä koskaan mitään sen kummempaa sitten tulekaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #53

Kuka on todennut, että Brexit-tulos oli väärä, ja että se on oikaistava?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

"Kuka on todennut, että Brexit-tulos oli väärä, ja että se on oikaistava?"

Noin puolet englantilaisista on sitä mieltä, sen saman "väärän" äänestystuloksen perusteella muuten.

Sen väärän äänestystuloksen purkamiseen ja oikaisemiseen tarvitaan vain vähän yli puolet briteistä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #57

Totta kai vaaleissa tappiolle jäänyt puoli pitää voittanutta tulosta vääränä. Muutenhan he olisivat äänestäneet sen puolesta.

Mutta antaako se vähemmistölle oikeuden demokratiassa kävellä enemmistön yli. Se ei ole demokratiaa vaan diktatuuria.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #58

"Totta kai vaaleissa tappiolle jäänyt puoli pitää voittanutta tulosta vääränä. Muutenhan he olisivat äänestäneet sen puolesta."

BINGO !!!!

"Mutta antaako se vähemmistölle oikeuden demokratiassa kävellä enemmistön yli. Se ei ole demokratiaa vaan diktatuuria."

Vähemmistöt eivät yleensä voita äänestyksiä, vaan enemmistöt ja vähemmistöjen pitää sitten niellä se enemmistön tekemä "väärä" päätös.

Nyt näyttää vahvasti siltä että brexit ei etene siten kuin sen puolesta äänestäjät kuvittelivat, mikä on toki luonnollista, koska äänestäjät harhautettiin äänestämään brexitistä väärillä ja valheellisilla lupauksilla.

Kun brexit ei etene kuten sen puolesta äänestäneet kuvittelivat ja kuten heille luvattiin, on luonnollista että mieli muuttuu.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #59

Ja miten sitten PS:n puoluekokouksen "väärät päätökset" tulisi "oikaista"?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #60

"Ja miten sitten PS:n puoluekokouksen "väärät päätökset" tulisi "oikaista"?"

Pidätte uuden puoluekokouksen, joka on paremmin valmisteltu ja siinä päätätte ottaa puolueen johtoon mukaan joitain maltillisia, kuten Jussi Niinistön.

Ai niin, Jussihan ei ole enää käytettävissä.

Mutta on siellä puolueessa vielä niitä valemaahanmuuttokriittisiä jäljellä, kuten vaikkapa .... no en nyt sano nimeä, ettei mene hänen maineensa. :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #61

Jätän huolellisesti harkitun ehdotuksesi mieluummin PS:n päättävien elimien toteutukseen.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #61

"Pidätte uuden puoluekokouksen, joka on paremmin valmisteltu ja siinä päätätte ottaa puolueen johtoon mukaan joitain maltillisia, kuten Jussi Niinistön."

Mitäpä jos uusi (todennäköisesti sääntöjenvastaisesti aikaistettu) puoluekokous päättää jälleen valita Halla-ahon ja kumppanit johtoon? :D Ja sitä seuraava ja sitä seuraava... Uusi äänestys/kokous kunnes Arto hymyilee?

En käsitä, miten Vihavainen ei vaan ymmärrä, ettei tuota tulosta voi perua ja järjestää uusiksi hänen mielensä mukaan. Persut valitsivat nyt kesällä tällaisen johdon ja sitten seuraavalla kerralla kun siitä sääntöjen mukaan äänestetään ehkä samanlaisen tai toisenlaisen johdon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #68

Se nyt kuitenkin oli väärä päätös, olipa se miten demokraattinen tahansa. Jos olisi ymmärretty huomioida puolueen vähemmistön,eli soinilaiset.

Siinä tapauksessa puolue olisi pysynyt yhtenäisenä ja säästynyt pilkkakirveiltä.

Mutta demokratiassa on toki kaikilla puolueilla oikeus tehdä demokraattisesti niitä vääriä päätöksiä.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #69

Vääränlainen SINUN mielestäsi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Jos se olisi ollut oikein halla-aholaisten näkökulmasta ei heidän/teidän (?) tarvitsisi enää kelata Soinin sanomisia tai miettiä, kuten Wilhelm Junnilan blogissa että minkälainen salaliitto puolueen repi kahtia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tajuaahan sen jo hölmömpikin että tuolla kannatuksella ei voi puhua miltään osin demokratiasta, kun hallitus antaa suojatyöpaikan sinisten massiiviselle ministerijoukkiolle.

Soini vain itkee pahaa oloaan ja sitä että tulipa tehtyä emämunaus. Kyllä se siitä iloksi muuttuu kun vieläkin isompipalkkainen suojatyöpaikka löytyy jostakin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sinisen tulevaisuuden ministerit istuvat hallituksessa Halla-ahon kannattajien äänillä, se siinä huvittavaa onkin kun seuraa näiden ministerien kommentteja. Siinä on ministeriryhmä jolla on suuria vaikeuksia saada uutta puoluetta perustettua. Perustamiseksi tarvitaan ainoastaan 5000 kannatusilmoitusta, kun esimerkiksi kansalaisaloitteeseen tarvitaan siihen nähden kymmenkertainen määrä 50 000.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Se ainakin on muuttunut Perussuomalaisessa puolueessa, että demokratian vastaiset voimat lähtivät puolueesta ja vieläpä vapaaehtoisesti. Isompaa voittoa tuskin mikään puolue on koskaan saanut, voi kumpa kaikissa puolueissa tapahtuisi sama, se edistäisi demokratiakehitystä parhaiten maassamme.

Uskoisin "sinisille" tulevan vielä hätä ennen seuraavia vaaleja ja mielestäni yhtäkään ei tulisi ottaa takaisin Perussuomalaiseen puolueeseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ne jotka ei tykkää systeemistä lähtee pois. Näinhän se pitääkin olla.

Kun HA valittiin ja muu uusi puheenjohtajisto, systeemi muuttui ja maahanmuuttokriitikot pääsi niskan päälle puoluejohdossa. Näinhän se oli ollut jo pitkään että maahanmuuttokriitikot piti puolueen kannatusta yllä, vaikka johdossa heitä ei ollut näkynyt.

Puolueesta lähteneet löytänevät poliittisen kotinsa jostain muualta, elleivät sitten taktisista syistä, tai hillotolpan toivossa, palaa persuihin.

Hillotolppa olisi tässä tapauksessa tosin vain eduskuntapaikka, mutta parempi sekin kuin ei mitään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Näinhän se oli ollut jo pitkään että maahanmuuttokriitikot piti puolueen kannatusta yllä, vaikka johdossa heitä ei ollut näkynyt."

Esität siis väitteen, ettei yksikään "sinisiin" lähtijöistä ole tehnyt politiikkaa maahanmuuttovastaisuudella, ollessaan Perussuomalaisen puolueen jäsenenä? Miten ihmeessä minulla on aivan toinen kuva ja olen ollut lukevinani valtamedioistakin Terhon "sinisenä" antamia lausuntoja maahanmuutosta aivan viime päivinäkin?

No ehkä muistan väärin ja sekoilen, koska Vihavainenhan ei voi olla väärässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #13

"Esität siis väitteen, ettei yksikään "sinisiin" lähtijöistä ole tehnyt politiikkaa maahanmuuttovastaisuudella, ollessaan Perussuomalaisen puolueen jäsenenä"

Olisinko väittänyt moista, vai onko tuo olkiukko?

Jätetään menneet lausunnot ja tulkinnat.

Toki populisti aina ottaa äänen mistä vain saa ja mamukriitikoilta niitä on ollut paljon tarjolla, mutta nyt viimeistään näyttää siltä etteivät nämä siniset niin kovia kriitikkoja olleetkaan, kriittisten äänet kyllä kelpasivat ja kelpaisivat varmaan vieläkin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #23

"Olisinko väittänyt moista, vai onko tuo olkiukko?"

No jokainen voi itse lukea mitä Vihavainen on sanonut ja mitä jättänyt sanomatta. Mutta ihmetyttää miksi aikuinen mies pyörii palstalla puhumassa puutaheinää päivästä toiseen ja vieläpä puutaheinää jonka jokainen huomaa heti?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Mutta ihmetyttää miksi aikuinen mies pyörii palstalla puhumassa puutaheinää päivästä toiseen ja vieläpä puutaheinää jonka jokainen huomaa heti?"

Valitsit sitten heti paluusi jälkeen tyylilajiksesi Ad Hominemin. :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #34

Et sattunut huomaamaan kysymysmerkkiä lauseen perässä? Olisit vastannut kysymykseen, koska minua kiinnostaa suunnattomasti miksi joku esittää julkisesti väitteitä jotka jokainen huomaa heti valheellisksi?

Mietin eri vaihtoehtoja, mutta en löydä minkäänlaista järjellistä selitystä asialle, yksinäisyys ja tarve keskustella edes jonkun kanssa netissä, saattaisi olla yksi ymmärrettävä syy?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Mietin eri vaihtoehtoja, mutta en löydä minkäänlaista järjellistä selitystä asialle, yksinäisyys ja tarve keskustella edes jonkun kanssa netissä, saattaisi olla yksi ymmärrettävä syy?"

Kiitos että keskustelet yksinäisten kanssa netissä. :)

Mutta arviosi oli kyllä olkiukko siinä mielessä että en ole varmaankaan väittänyt etteivät siniset olisi ratsastaneet maahanmuuttoteemalla. Jos niin kuvittelet olet joko saanut väärän käsityksen tai rakensit tahallasi olkiukon, keskustelun viemiseksi sivuraiteille.

Tottakai populisti käyttää kaikki keinot äänten keräämiseen ja mamukriittisiltä äänestäjiltä on ollut helppo kerätä ääniä maahanmuuttokriittisellä retoriikalla.

Kuitenkin tämä sinisten lähtö puolueesta lopullisesti osoittaa sen etteivät nämä siniset sitten niin "maahanmuttokriittisiä" olleetkaan. Maahanmuuttokriittisyys olikin vain populismia.

Maahanmuuttokriittisten ja sinistenkin äänestäjät toki ovat yhtä maahanmuuttokriittisiä kuin ennenkin ja heidän kannatuksensa ja äänensä menevät nyt oikeille "maahanmuuttokriitikoille", eli persuille.

Kysymys kuuluu, onko maahanmuuttokriittinen persupuolue nyt puhdistettu valemaahanmuuttikriittisistä populisteista, vai onko persuissa vielä mukana valemaahanmuuttokriitikoita, siis maahanmuuttokriittisiksi tekeytyviä?

Veikkaan että sieltä persuista niitäkin vieläkin löytyy. Hillotolppa houkuttaa. Minulla on vahvoja epäilyksiä muutaman persuihin jääneen osalta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #46

No tuo yksinäisyys oli vain kokeilu, jossa halusin katsoa miten suhtaudut asiaan. Tokihan kaikki varmaan jo tietävät totuuden sinun yötäpäivää palstalla päivystämiseen ja puutaheinää puhumiseen?

Itse uskon sinun olevan valtion virallinen trolli, eli maksettu keskustelunsotkija.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Itse uskon sinun olevan valtion virallinen trolli, eli maksettu keskustelunsotkija."

Jatkat johdonmukaisesti ad hominem- linjaasi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

Vaikka minua imartelee että tahdot puhua minusta,
niin valitettavasti minä en ole keskustelun aihe.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62

Valtion virallinen trolli !? Maksettu ! Uusimmat salaliittoteoriat näkevät siis Suomen Valtion pääpaholaisina. Ja sitten haukutaan anarkisteja. Lol.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini, Terho ja muut kumppanit tiesivät hyvin mikä on peli ja kenen äänillä ovat päässeet eteenpäin. Aikanaan kun Halla-aho tuli puolueen jäseneksi ja ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa, Soini joutui tekemään valinnan. Muistan, että asiasta oli silloin jonkin verran vääntöä. Soini hyväksyi, koska halusi äänet. Halmeen jälkeen pettyneet lähtivät pois puolueesta ja kannatus hiipui.

Mitä olisikaan käynyt jos Halla-aho ei olisi tullut puolueeseen. Soini olisi ollut eduskunnassa kansanedustajana hiipuvan puolueen kanssa. Vennamolaisten ja petetyn kansan äänet eivät olisi riittäneet lähellekään niihin asemiin mihin puolue pääsi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän Soinin viesti tuosa lyhyessä blogissaan ollut se, ettei Halla-aho mitään ole saanut aikaiseksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Väärin. Halla-Aho on aktiivinen, pitää yhteyttä, kysyy mielipidettä perustoimijoilta. Ja kaikki tämä vain kolmessa kuukaudessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos olet eri mieltä Soinin kanssa, niin kerro se hänelle, älä minulle!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #9

Itseppä lähit Timpan viestiä tulkitsemaan....

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Niin, se oli tulkintani hänen viestistään, enkä itse ottanut kantaa asiaan lainkaan, joten turha minulle tulla sanomaan, että olen väärässä, jos tulkintani on oikea.

Korkeintaan joku voisi todeta, että "lienen väärässä tuossa tulkinnassani Soinin viestin sanomasta". Mutta sinun kommenttisi sisältämä kritiikki ei kohdistunut tulkinnan virheellisyyteen, vaan itse tulkinnan sisältöön.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9

Jos olet eri mieltä Soinin kanssa, niin ...

Se ei ollut Soinin mielipide, vaan sinun tulkintasi hänen blogistaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

K.s. kommenttini 43 ylempänä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sellaiseen viestiin tuskin itsekään uskoo, se on tullut jo selväksi vain katsomalla saatuja ääniä. Sen myöntäminen on kova paikka, että ilman Halmetta ja Halla-ahoa puolue ei olisi päässyt kuin saunanlauteilta korkeintaan terassin puolelle.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Soini on mies, josta puhutaan ja puhutaan. Hänestä ei hevillä voi olla puhumatta. Siitä todisteena tämäkin blogi ja ennen kaikkea kommentit. Sanoihan Veikko Vennamo aikoinaan, että nollasta ei kukaan puhu mitään. Soini ei taida olla nolla, kun noin puhuttaa. Hyvä niin..!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini lämmittelee omassa blogissaan kokoajan eripuraa Perussuomalaisten kanssa. Tämä oli vastine sille blogille. Soini noudattaa taktiikkaa, jossa pidetään vihollista esillä, jotta saadaan julkisuutta. Nyt se vihollinen on ollut Perussuomalaiset ja viitteitä on tuulen kääntymisestä ja suhteiden lämmittelystä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tuskin monikaan Soinia on nollaksi sanonut. Soini teki emämunauksen, ei niin itsensä puolesta, vaan niiden entisten perussuomalaisten, jotka lähtivät Soinin kelkkaan ja loikkasivat sinisiin. Sinisissä ei ole poliittista tulevaisuutta.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kyllä ajatus uuden puolueen rakentamisesta väsyttää ketä tahansa, Soiniakin. Perussuomalainen puolue on nyt Halla-ahon komennossa, Siniset puolueena ei kannatuksessaan korkealla. Ajaa "sydämentyönsä" ohi, melkein toivoton haaste Soinille ja kun ei vielä tiedä miten tuhoisa tämä valtapeli kentällä on.

Halla-aho tuskin sääliä ja Soinin tukea kerjää, hän odottaa "kotiinsa" palaavia ja kiittää sinne jääneitä. Omat sympatiani olivat aikanaan Soinin puolella, mutta hallitustaival muutti sitten kaiken. Ministerinä on hyvä olla, varsinkin jos ei tarvitse tehdä mitään toisia ärsyttävää. Pullamössöpolitiikka on sellaista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomessa saa valita mihin puolueeseen kuuluu, ja puolueitakin saa perustaa ihan kykyjensä mukaan.

Minä voin vastata Soinille, että ulkoisesti ei mikään ole muuttunut, mutta ulospäin on muuttunut kaikki.

Soinin aikaan persut kelpasivat hallitukseen, Halla-Ahon aikan persut ovat aina ulkopuolella.

Se on ehkä se tärkein asia, sillä niitä kauheita päätöksiä turvapakainhakijoista ei oppositiossa tehdä.

Elämä on kovaa, ja arvatkaapa miten vihreät ja kokoomus hoitavat maahanmuuttopolitiikkaa, jos voittavat vaalit, silloin on persuilla kova ikävä tätä hallitusta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kelpasi kerran hallitukseen ja se hallituskelpoiseksi tekeminen aiheutti lähdön sinne maantielle. Ei olisi ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia hallitukseen ilman Halla-ahon kannattajien tuomia ääniä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyllä routa aina porsaan kotiin ajaa!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Soini ministeriksi päästyään teki pekkavennamot. Unohti meidät, hänet nostaneet, jotka kyläkoulumme ja paikallispostimme olemme menettäneet.
Palvelu Riihimäellä paranaa, kun karsitaan ja Pariisista johdetaan.

Tiina Teittinen

En tekisi mitään suuria johtopäätöksiä hänen tarkoitusperistään. Retoriikka on tyypillistä antaa ymmärtää vihjaillen, silloin kun tuotos ei ole valmiiksi käsikirjoitettua Jusulaa. Jos nyt haluaisin tulkita tällaista ulostuloa, niin paluu omiin näyttöihin viittaisi eniten omaan epävarmuuteen tulevasta pestistä. lähinnä siltä pohjalta onko hän terveytensä ja motivaationsa kautta lopulta valmis vaadittuihin panoksiin. Tämä bloggauksen tulkinnanvaraisuus osoittaa että hän on yhä valmis pelaamaan itselleen edullisin pelimerkein. Kuka sitten haaviin tarttuukaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aina näissä luetellaan Halme ja Halla-aho perätysten Soinin mahdollistajana. Onhan se mielenkiintoista että halla-aholaiset haluavat samaistua Halmeeseen. Minusta Halme ja Soini sopivat hyvin yhteen ja täydensivät toisiaan loppuun asti. Halla-aholaiset oikeine kunnianhimoineen kuitenkin leimasivat itsensä Soiniin hamaan tulevaisuuteen saakka. Kuten tämänkin kirjoituksen ja muiden vastaavien tarve teille itsellenne osoittaa. Vaikka sinisille kävisi kuinka huonosti ette tule pääsemään heistä eroon identiteetissänne. Valitsitte (Halla-aho valitsi) ketkupopulismin väyläksenne ja saatte syyttää vain itseänne.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tarkastelen asiaa saatujen äänimäärien perusteella. Siis Halmeen ja Halla-ahon kannattajien tuomat äänet.

Halme toi valtavan äänimäärän ja paikallisyhdistyksiin tuli paljon väkeä. Hänen jälkeen tuli romahdus, puolueen kannatus nousi uudestaan sitten kun Halla-aho tuli mukaan puolueeseen.

Kun kannatus oli hiipunut, eikä Halme ollut enää mukana, niin Halla-ahon mukaan tulemisen jälkeen tulivat jytkyt.

Molemmat toivat valtavasti ääniä valtakunnallisesti. Ei Soini ja Vistbacka olisi siihen pystyneet. Soinin vennamolainen linja ja EU-vastaisuus ei riittänyt äänimäärissä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olen käsittänyt että olet persutynkäläinen eikä sininen. On koomista et et pysty käsittelemään historiaanne muuta kuin Soinin näkövinkkelistä.
Täydellinen henkinen lamaannus taitaa vaivata teitä tynkäläisiä. Koskaan ette käsittele historiaanne omasta vinkkelistänne. Luulen että tyhmyys on ideologinen valinta. Tyhmä torjuu itsereflektion. Teidän ideologiassanne halutaankin rohkaista tyhmyyttä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #40

Tunnen asian ja taustat hyvin, aikanaan ne asiat keskusteltiin puolueessa ruohonjuuritasolla, ei ole ollut mitään erityistä syytä vatvoa niitä enää täällä. Toisesta näkökulmasta asian käsittely vaatii oman kirjoituksensa. Tämän kirjoituksen näkökulma liittyi ajankohtaisempaan aiheeseen ja sikäli oli lukijoita kiinnostava, kun keräsi paljon kommentteja ja lukijoita.

Yritän parhaani mukaan kirjoittaa kiinnostavista aiheista, välillä paremmin ja välillä huonommin se osuu kohdalleen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Soini on valtiomies, ja jää poliittiseen historiaan. Mies joka nosti puolueen nollasta eduskunnan toiseksi suurimmaksi muutamassa vuodessa, ei sellaista tule tapahtumaan täällä enää varmaan koskaan.

Halla-Aho on yhtä kaukana valtiomiehestä kuin porsas lämminverisestä hevosesta.

Siltikin Halla-Aho on persujen valinta, ja se on ihan heidän oma asiansa, ei siitä tarvitse ketään moittia.

Se vaan on surullista, että tämän valinnan myötä persut muuttuivat yhden asian liikkeeksi, ikuiseksi oppositiopuolueeksi, eikä heillä ole oikein mitään kommenttia, tai kantaa mihinkään muuhun kuin turvapaikanahakijoihin.

Puolueella olisi ollut kyllä tilausta pienen ihmisen puolustajana, mutta he valitsivat tuon Halla-Ahon lempiasian omaksi ainoaksi agendakseen.

Katsokaa nyt vaikka täältä puheenvuorosta kaikki persujen tekemät blogit viimeaikoina, siinä näkyy kuinka monta asiaa heillä on ajettavanaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä plogi perustuu Soinin persuasian esille ottamiseen. Kuten olen jo aikaisemmin jossain blogissa kirjoittanut tai kommentoinut, olen uumoillut ettei Soini ole jättänyt nokkapokkaa nykyisten Perussuomalaisten kanssa siihen ja oikeassa olenkin. Se on taktikointia mediajulkisuudella. Nyt julkisuutta tulee ministerin hommista ja Perussuomalaisten kautta ja jatkossa enemmän jälkimmäisestä.

Sinänsä huomionarvoista on, että entisen puheenjohtajan kirjoituksen tyyli viittaa jo kähinän laantumiseen. Jos ovi Perussuomalaisiin rävähtää lopullisesti kiinni, niin todennäköisesti röykyttää entistä puoluettaan rajummin.

Mitä tulee sen pienen ihmisen puolustamiseen, niin puolue olisi joka tapauksessa liikkunut enemmän oikealle Terhon ja Niinistön kanssa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mitä olisi käynyt jos Terhosta olisi tullut puheenjohtaja ja puheenjohtajisto olisi ollut vanhan kaartin hallinnassa?

Se porukka, joka tuli pienen ihmisen asialla olemisen perässä oli jo pettynyt aikoja sitten. Esim. vasemmistoon pettyneet äänestäjät pettyivät uudestaan Soinin hallituspolitiikan vuoksi. Ennustin eduskuntaryhmän ongelmat kun näin Hallituksen ensimmäiset säästötoimenpiteet. Ei ollut vaikeaa arvata oikein.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Se porukka, joka tuli pienen ihmisen asialla olemisen perässä oli jo pettynyt aikoja sitten. Esim. vasemmistoon pettyneet äänestäjät pettyivät uudestaan Soinin hallituspolitiikan vuoksi."

Pienet ihmiset perryivät myös silloin kun vasemmistoliitto oli hallituksessa. Kolmen porvaripuolueen hallituksen kyseessä ollen ei voinut olla epäselvää että leikkaukset koskisivat nimenomaan kaikkein köyhimpiä, kun taas rikkaita kohdeltaisiin lempeästi. Näin on käynyt ja sen myönsi jopa Sipilä äsken haastatteliussa. Sipilähän on tässä porvaripuolueporukassa se joka on vähiten porvari.

Mitä tulee sinsiten ja persujen eroon porvari .... pieni ihminen akselilla, niin HA:n politiikka on selkeästi porvarillisempaa kuin sinisten.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Kolmen porvaripuolueen hallituksen kyseessä ollen ei voinut olla epäselvää että leikkaukset koskisivat nimenomaan kaikkein köyhimpiä, kun taas rikkaita kohdeltaisiin lempeästi."

Tätä eivät äänestäjät tienneet vaaleissa, että Soini on valmis suostumaan tällaiseen. Siksi pettyivät. Soini tunsi äänestäjäkuntansa ja laski sen varaan, että odottavat eteisessä ja tulevat takaisin kun tulokset näkyvät. No tulokset sitten näkyivät. Sipilä totesi nyt haastattelussa, että säästötoimenpiteet kohdistuvat koviten pienituloisiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sipilä totesi nyt haastattelussa, että säästötoimenpiteet kohdistuvat koviten pienituloisiin."

Sipilälle pitää nostaa hattua rehellisyydestä, ei lähtenyt selittelemään eikä kieroilemaan.

Mutta näinhän asiat demokratiassa on, että demokratian mukaan porvaripuolueiden tulee ajaa omien äänestäjiensä, eli rikkaiden ja hyvinvoivien asioita ja koska rikkaita ja hyvinvoivia on vaalituloksen mukaan enemmistö kansasta, niin näin se nyt menee.

Kun demokratiassa köyhät on vähemmistö niin demokratiassa köyhät kärsii. Porvaripuolueiden kannattaa siis pitää vain pitää huolta siitä että köyhät myös pysyy vähemmistönä, se takaa hyviä vaalituloksia porvareille myös tulevaisuudessa. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sipilä totesi nyt haastattelussa, että säästötoimenpiteet kohdistuvat koviten pienituloisiin."

Sipilälle pitää nostaa hattua rehellisyydestä, ei lähtenyt selittelemään eikä kieroilemaan.

Mutta näinhän asiat demokratiassa on, että demokratian mukaan porvaripuolueiden tulee ajaa omien äänestäjiensä, eli rikkaiden ja hyvinvoivien asioita ja koska rikkaita ja hyvinvoivia on vaalituloksen mukaan enemmistö kansasta, niin näin se nyt menee.

Kun demokratiassa köyhät on vähemmistö niin demokratiassa köyhät kärsii. Porvaripuolueiden kannattaa siis pitää vain pitää huolta siitä että köyhät myös pysyy vähemmistönä, se takaa hyviä vaalituloksia porvareille myös tulevaisuudessa. :)

Pekka Iiskonmaki

Timo on työnsä tehnyt ja voi poistua. Uskonto on jokaisen henkilökohtainen asia.

Olen aina vieroksunut Roomalaiskatollista kirkkoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Timolla voi olla tästä poistumisestaan omat ajatuksensa.

Timo voi vielä tuntea haastetta lähteä peliin mukaan.

Timo on yhä populismin mestari.

HA voi olla mestari maahanmuuttokritiikissä, mutta onko hän mestari myös populismissa?

Jo HA hallitsee myös populismin, hän on vahvoilla, mutta jos HA ei hallitse populisimia, hän on jo hävinnyt pelin, jos Soini lähtee häntä haastamaan.

Pekka Iiskonmaki

#48
Tuskin Timoa kaivataan ja otetaan takaisin. Kerran pettänyt pettää aina uudelleen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

Populisteilla on omat konstinsa ja Timolla on vielä konsteja varastossa, jos vain haluja ja intoa riittää.

Yksi naulan kantaan osunut populistinen puhe voi olla ratkaiseva tekijä, mutta voi olla että sitä puhetta varten pitää tehdä valmistavia toimenpiteitä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #52

Niin, eikö silloin tynkäpersujen myös kannattaisi tulkita historiansa sellaisena missä ovat omien tekojensa takana eikä vaan Isä Timon pettämiä uhreja. Halla-aho jo kulttimaineessa päätti lähteä Soinin puolueeseen. Ei Soini häntä pakottanut jne.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #56

Se siinä onkin, kun puolue ei voi koskaan olla jonkun tietyn pienen piirin hallinnassa ja Halla-aho ottikin ihan erilaisen otteen puolueen sisäisessä toiminnassa. Puolueen hallinta rupesi siirtymään vahvemmalle ryhmälle Soinin ryhmän jäädessä vähemmistöön. Se on sitä puolueen toimintaan sisältä päin vaikuttamista. Puolueeseen mennään vaikuttamaan ja sitten joku ryhmittymä muodostuu vahvemmaksi. Näin on käynyt muissakin puolueissa, joten tässä ei ole mitään ihmeellistä.

Tulevaisuudessa joku muu ryhmä voi olla vahvemmalla kuin Halla-ahon ryhmä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #67

Minä kun luulin että puolueisiin mennään omalta osalta tukemaan puolueen tavoitteita. Jos sopivaa puoluetta ei löydy etsitään samanhenkiset ja aletaan rakentamaan puoluetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset