Jorma Nordlin

Mitkä ovat sallittuja keinoja poliittisen vallan turvaamiseksi?

Kannattajakortteja syynäillään ja sääntöpelillä pidetään epädemokraattisin keinoin yhdistyksiä oman väen käsissä. Tässä pelissä on nyt sama peli käynnissä, kuin on ollut ennenkin, osat ovat vain ovat vaihtuneet. Nyt Halla-ahon porukka ovat vaihteeksi puolustajina ja Soinin klaani hyökkääjinä. Todennäköisesti me kaikki toimisimme samoin kun hekin. Emme halua oman väkemme menettävän valtaansa demokratian keinoin. Käytämme toimivia ja käytettävissä olevia keinoja. Näin ihmiset ovat aina toimineet. Ennen kuninkaan vallan horjuttajilta lähti pää. Demokratian idealismin päällä on aina vallassa olevien ja valtaa haluavien taloudellisten etujen ja valta-aseman varjo. Politiikassa on niin, että kilpailijat tuomitaan sellaisten keinojen käytöstä, joita itsekin käytetään. Onko politiikka kaksinaismoralismin taidetta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Eräs Helsingin paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen kuvasi vallitsevaa valtapeliä Helsingin piirin osalta varsin osuvasti todeten, että pallot ovat taas ja edelleen Soinin klaanilla.

Klaanin valta turvattiin esimerkiksi niin, että päätettiin ettei oteta piiriin enää henkilöjäseniä. Oikeasti se tarkoitti, että oman klaanin porukkaa otettiin, mutta ei muita.

Lukijat mikä tässä edellisessä esimerkissä eroaa sitten kannattajakorttien syynäämisestä?

Minusta ainoastaan se, että toinen tapahtui piiritasolla ja toinen puoluetasolla. Vastaavia esimerkkejä on lukuisia.

Toni Rintala

Vihreät erottaneet kokonaisia yhdistyksiä puolueesta.
Kaikenlaista tapahtuu.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Perussuomalaisissa on myös tätä tehty. Soinin aikana. Halla-aho jatkaa samalla linjlla. Ne jota eivät osoita suositaan tarpeeksi, on "Sinisiä" .

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini oppi aikanaan SMP:ssä miten häikäilemätön pitää olla säilyttääkseen valtansa. Halla-aho oppi, kun oli Etelä-Helsingin paikallisyhdistyksen jäsen.

Se miten tunnetut poliitikot esiintyvät mediassa, niin se on pelkkää kulissia ja mielikuvamarkkinointia.

Jos oikeasti äänestäjät tietäisivät miten puolueet sisäisesti toimivat, niin yleinen äänestysprosentti olisi alle 20.

On oikeasti todella räikeä ristiriita sen kanssa, miten esiinnytään julkisuuteen päin ja miten oikeasti toimitaan.

Toni Rintala

Lienee lähinnä hyvä asia, että puolueessa on vain ne, jotka tuntee sinne kuuluvansa.
On muutkin puolueet erottaneet jäseniä ja pyytäneet eroamaankin..

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Saako pelissä puolustajaa arvostella puolustamisesta, kun omasta mielestä se parempi porukka joutuu nyt vuorostaan hyökkäämään?

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

“Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”– Axel Oxenstierna.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Puoluekokouksen aikana PS:n jäsenmäärä oli 9 486 ja nyt 10 954 eli nettokasvu 1 468. Kun puoluekokouksen jälkeen on eronnut 616, niin puoluekokouksen jälkeen on tullut kaikkiaan 2084 uutta jäsentä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Nämä yli kaksituhatta voivat vaikuttaa esimerkiksi Helsingin politiikkaan jotenkin? Kuten Suurmoskeijan rakentamiseen tai Malmin lentokentän kohtaloon?

Eikö valtaa käytetä valtuustosalissa ja eduskunnassa, ei puoluetoimiston jäsenillä?

Kylllä perussuomalaiset tarvitsevat siltikin tavallisia äänestäjiä, ei noilla puolueen jäsenillä viedä porukkaa eduskuntaan tai paikallisiin valtuustoihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Politiikka on kovaa peliä, aika pienet erot ovat asioissa loppujen lopuksi, kun puhutaan kokoomuksesta, keskustasta ja demareista. Joku noista aina muodostaa hallituksen rungon, ja sitten sinne valitsee sopivia kavereita.

Persut taitavat olla ainoa puolue, jolla ei mahdollisuuksia hallitukseen ole, muiden kanssa aina jotenkin päästään sopuun. Valta on se joka kiinnostaa, ja hallituksessa ne Suomen asiat päätetään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hauskaa tässä on perussuvakille kun saa seurata kuinka nyt persuja vastaan kirjoitellaan juuri siihen tyyliin kuin miten halla-aholaiset vuosikausia kunnon kansalaisia kiusasi. Esim Wallinin uusi blogi. Äärioikeisto sallii itselleen mitä vaan mutta se taitaakin lyödä omaan nilkkaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Wallin nyt välttämättä ole äärioikeistoa... tai noh, aika moni Venäjä-trolli voidaan tavallaan moiseen lukea. Wallin on hauska pyrkyri ja taitaa johtaa kuollutta "puoluetta" (tuskin on 500 saati sitten 5 000 kannatuskorttia), minkä "peri" ennen kannattamaltaan Olavi Mäenpäältä (=lukuisten kuolleiden projektien isä... mutta taisi hänkin suuttua Wallinin Talvisota/Stalin yms. Venäjän trolli-jutuista muistaakseni...). Kova idän/Venäjän ystävä myös on Wallinin poika ja about Bäckman-luokassa, mutta tämähän on vain oma kuvani hänestä katsottuani lukuisia kommenttejaan. Halveksii näkyvästi myös mm. Halla-Ahoa, minkä voinee katsoa Halla-Aholle suositukseksi (oletan että tämäkin osin liittyy Wallinin Venäjä-mateluihin eli koska Halla-Aho kannattaa NATOa, niin kamalaa...).

Some seurannassani kun on mm. myös hommafoorumi, niin siellähän mies on paljon viihtynyt ja hassuja (yleensä järjestään typeriä IMHO) juttuja kirjoittanut loputtomiin. Aika usein jostain Venäjä-näkökulmasta katsoen ja taisi mm. oikoa wikipedian Stalin-sivuja mieleisekseen yms. saman tyylistä höpöilyä aikoinaan mikäli nyt oikein lukuisat käänteet muistan. Suomidemokraatit oli hommalla puolueiden joukossa muistaakseni vielä tänä vuonna (Perussuomalaiset, Kokoomus, Muutos...jne.), mutta Wallinin johdolla eihän tuota enää edes puolueeksi tai edes potentiaaliseksi sellaiseksi luokitella eikä mikään ihme.... pitänee joku uusi linkki poimia, no siinä.. jaksankohan itsekään lukea:

https://hommaforum.org/index.php/topic,123937.0.html

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sepä se. Hommaforum on ollut suurin putinmielisen mielipidemuokkauksen väylä ja mahdollistaja.
Ja Halla-ahon Natokanta on yhtä tyhjän kanssa koska hän piilottelee sitä.
Äärioikeisto ei kokonaisuudessa ole länsimielinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset