Jorma Nordlin

Hakkaraista ei kannata lynkata

Vakava varoitus Teuvolle oli viisas päätös. Kärsinyt osapuoli voi vaatia rangaistusta oikeudessa. Hakkarainen pitäisi ohjata hoitoon ja hänelle pitää antaa alkoholismista toipumisen mahdollisuus. Parasta hoitoa on, että työ säilyy ja hoito-ohjelma käynnistyy. Hyvä ettei erotettu omasta ryhmästä. On tärkeää, että vältetään alkoholistin elämän ajautuminen vielä pahempaan syöksykierteeseen juuri niillä kriittisillä hetkillä. Tehty teko on pysähtymisen paikka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

On aika tyypillistä, kun on pitkään kuivilla, niin voi tapahtua retkahtaminen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Varsinkin jos työtoverit kutsuvat työpaikalle juomaan ilmaista viinaa. Sitten työtoverit ihmettelevät, että miten tässä nyt näin voi käydä. Aika välinpitämätön työyhteisö minun mielestä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kansan Tribuuni on jo Neuvostomalliin tuomion julistanut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kansan Tribuuni on jo Neuvostomalliin tuomion julistanut.

Toni Rintala

"pitää antaa alkoholismista toipumisen mahdollisuus"

Kaikille se mahdollisuus on aina annettu. Jotkut eivät vain käytä sitä mahdollisuutta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei Hakkaraista kannata lynkata, on sanonta, että matokin oppii. :)

Jos tämä olisi ensimmäinen kerta, toinen kerta tai edes kolmas kerta, niin sitten ehkä olisi toivoa.

Persuja ja puoluekokousväkeä minä tässä ihmettelen, tällainenko on persujen parasta antia puheenjohtajistoon?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Et ole ottanut lynkkausmielialassa sitä huomioon, että voi olla niinkin, ettei hoito ole toiminut? Ei ole enää puheenjohtajistossa. Eiköhän ole ollut pitkään kuivilla, kun tuli valituksi?

Yksi retkahdus niin Ritala ampui heti verbaalisella tykillä.

Totean ettei tietenkään teko ole hyväksyttävä ja minusta olisi hyvä jos saisi siitä käräjillä rangaistuksen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En oikein komppaa blogikirjoituksesi perusviestin tai sävyn kanssa. Sinä kirjoitat ikäänkuin eduskunta olisi kansanedustajille jonkinlainen suojatyöpaikka. Kansansedustajan pitä saada pitää työpaikkansa, ettei joudu hunnigolle. Eivätkö he kaikki ole siellä kansan ylimpiä luottamusmiehiä ja edustajia eivätkä mitään holhottavia?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Hakkarainen sai varoituksen omalta eduskuntaryhmältä ! Ei asia ole sillä kuitattu !

Jatkoa on luvassa ! Tästä seuraa kyllä rikossyyte ja se ei ole lynkkausta. Se on rikoksen uhrin oikeuden puolustamista ja myös koko kansanedustuslaitoksen arvovallan kannalta välttämätön toimenpide.

Syyttäjällä on rikoksissa mahdollisuus nostaa syyte erittäin tärkeän yleisen edun niin vaatiessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ja siinä vaiheessa löytyy eduskunnasta yllättäen lukuisa määrä kansanedustajia, jotka ovat asiassa täysin eri kannalla kuin #metoo -keskusteluissa tuomitessaan liian merkitsevän silmänvilkaisun tai olkapäälle taputtamisen. Kaikki naispuoliset persukansanedustajat syyttävät sitten muita siitä, ettei nyt edes huumoria ymmärretä ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hakkarainen ohjattiin hoitoon jo 2012, kuinka monta mahdollisuutta kansanedustajalle pitäisi antaa?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000483599.html

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin monta kuin kansa on valmis antamaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri näin ja sen lisäksi, hoito ei ole riittävällä tasolla toiminut. On etsittävä myös muita hoitovaihtoehtoja. Osalla kommentoijista ei kyllä järki leikkaa. Montako mahdollisuutta yleensä työnantajat antavat sairauden pahenemisen suhteen? Minulla on krooninen fyysinen sairaus ja sain onneksi useita mahdollisuuksia. Nyt olen uudessa työpaikassa enkä sairaseläkkeellä.

Työ pitää yllä terveyttä.

Kommentoijissa on osa sellaisia, joiden logiikkaa en ymmärrä. Vaikuttaa heillä olevan enemmän alkoholistin lynkkausmieliala pinnassa,kun on heidän mielestä huono kansanedustaja.

Tietenkin on hyvä, jos kärsinyt osapuoli vaatii oikeudessa rangaistuksen. Kärsineelle osapuolelle jää varsin ikävät muistot, se ei ole hyvä asia.

En ole Hakkaraisen ulostuloista aina tykännyt, enkä samaa mieltä, mutta nyt pitääkin ajatella asiaa inhimilliseltä kannalta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Kansanedustajan tehtävä on luottamusvirka eikä varsinaisen työnantajan palveluksessa suoritettava toimi. Niitä ei täysin voi verrata. Kansanedustajan "työnantaja" on kansa, jossain mielessä käytännössä myös puolue.

Kaikkia alkoholisteja voi tietysti myös sääliä ja pyrkiä antamaan heille mahdollisuuksia, mutta kansanedustajalla ei siis ole työantajaa eikä se ole "työpaikka".

Lisäksi on huomautettava, ettei työnantajallakaan ole velvollisuutta sietää alkoholistia työpaikalla, jos siitä seuraa ongelmia. Esimerkiksi humalassa töihin tuleminen tai työssä oleminen riittää useinmiten työsopimuksen purkuperustaksi, jolloin ei siis noudateta edes irtisanomisaikoja. Jos sairaus ilmenee muulla tavoin kuin työssä humalassa olemisena, niin työnantajan tulee tietysti ensisijaisesti ohjata henkilö hoitoon, mutta kyllä silloinkin yksi "hoitojakso" riittää siihen, että työnantaja on täyttänyt velvoitteensa. Sen jälkeen ovat muut keinot käytössä.

Yleisesti ottaen on todettu, että alkoholismiin ja töppäilyihin tai humalassa örveltämiseen suhtautuvat kaikkein tylyimmin usein kohtuullisesti alkoholista mielellään nauttivat yksilöt. Sen sijaan esimerkiksi täysraittiiden keskuudessa moisia ilmiöitä "ymmärretään" paremmin, koska he ajattelevat, että "sitä se viina teettää".

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #23

Kansa antaa valtakirjan. Nyt on kyse enemmänkin siitä, että sai vakavan varoituksen eikä lentänyt eduskuntaryhmästä pihalle. Tämä oli minusta riittävä sen lisäksi, että kärsineellä osapuolella on oikeus vaatia oikeusteitse rangaistusta. Tämä ei ilmeisesti riitä kommentoijille vaan haluavat kovemman rangaistuksen.

Kivien heittelyllä Hakkaraisen suuntaan todennäköisesti hänen poliittinen kannatus nousee ja varsinkin kun on julkisesti tiedossa, että hakeutuu hoitoon.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #28

"Tämä ei ilmeisesti riitä kommentoijille vaan haluavat kovemman rangaistuksen."

Ei Teuvon rankaiseminen ole se pääasia. Luulen, että päällimäisenä on häpeä kansanedustajan ja kansanedustuslaitoksen puolesta. Moni toivoo, ettei tällaisesta tarvitsisi lukea ja Hakkarainen ymmärtäisi erota itse.

"Kivien heittelyllä Hakkaraisen suuntaan todennäköisesti hänen poliittinen kannatus nousee ja varsinkin kun on julkisesti tiedossa, että hakeutuu hoitoon."

Se laajempi häpeä kiteytyy juuri tähän. Varsin aikaansaamattoman rentun poliittinen kannatus saattaa vain kasvaa, jos hän vain saa kriitikoistaan väännettyä itselleen vihollisen ja pamauttelee yksinkertaisia sloganeita vähemmistöistä siihen perään.

Samalla tavalla Yhdysvalloissa hävetään ja tuetaan Trumpia. Siellä aikoinaan Clintonin suhdetta kauhistelleet evankeliset tukevat avoimesti miestä, joka kehuskeli lähennelleensä naimisissa olevaa naista("I moved on her like a bitch") ja sanoi pystyvän tarttumaan naisia sukuelimistä ilman seurauksia, koska on tähti("Grab ’em by the pussy. You can do anything.").

Kaukana ollaan vielä tuosta mutta se riippuu siitä, että eikö kansanedustajalta vaadita jatkuvaa kunniallista käyttäytymistä vai onko tämäkin nyt sitten uusi normaali, että totutaan antamaan varoituksia, joilla ei ole merkitystä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #11

"Työ pitää yllä terveyttä."

Paitsi silloin kuin se ei pidä. Kansanedustajan työ ei kaikesta päätellen sovi Hakkaraiselle. Ja jos puolue todella tarjoilee hänelle alkoholia, vaikka tietävät vakavasti sairaaksi alkoholistiksi, niin tämä on Teuvon kannalta todella huono yhdistelmä.

"Teuvo Hakkarainen istuu toista kauttaan eduskunnassa. Hän sanoo olleensa 20 vuotta ilman alkoholia, mutta kansanedustajana on alkanut taas maistua."
https://hymy.fi/uutiset/teuvo-hakkarainen-oli-pitk...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Niin sitä on hyvä kunkin miettiä kuinka monta sairauden oireiden uusiutumista siedetään ja mahdollisuutta annetaan ihmisille heidän työssään?

Kuinka monta sinä antaisit?

Sitten toinen asia on oikeudelliset seuraamukset Hakkaraisen tilanteessa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Eikö työyhteisössä ole iso ongelma jos johto pitää ensin henkilöä vakavasti sairaana alkoholistina:

"–Toivomme, että media kunnioittaa Hakkaraisen oikeutta hoitaa vakavaa sairauttaan, sanoo Ruohonen-Lerner Uudelle Suomelle."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120666-teuvo-hakk...

Ja sitten tarjoilee hänelle työyhteisön juhlissa ilmaista viinaa? Jotenkin tuntuu, että työyhteisö on tässä Teuvon parantumisen tiellä. Hänen mainettaan kuppiin sylkemättömänä suorapuheisena kansanmiehenä, joka vetoaa vanhan koulukunnan juntturoihin ilmeisesti tarvitaan liian paljon. Tätä suomalais-rentturomanttista imagoa käytetään häpeilemättä hyväksi.

Joka kerta kuitenkin kun jotain menee liian pahasti pieleen niin vaaditaan kaikilta muilta kunnioitusta kun Teuvolla on hankalaa. Todennäköisesti toimet ovat tälläkin kertaa kosmeettisia ja sama kierre toistuu.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Eikö se riitä jos Hakkarainen sai vakavan varoituksen ja asianomistaja arvioi, tai on arvioinut viekö asian kärjäjille?

Jos saisi rangaistuksen kärjäjillä ja vakava varoitus on annettu ja siihen päälle alkoholistille kuuluva hoito, niin mitä muuta tarvitaan?

Se että ongelma uusiutuu retkahtamisen myötä, on osoitus ettei hoito ole ollut välttämättä riittävää, tai sairaus vaatii aikaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Eikö se riitä jos Hakkarainen sai vakavan varoituksen ja asianomistaja arvioi, tai on arvioinut viekö asian kärjäjille?"

Riitä kenelle? Ei se varmaan Teuvolle riitä. Teuvon kohtelustahan sinä olit huolissaan.

"Jos saisi rangaistuksen kärjäjillä ja vakava varoitus on annettu ja siihen päälle alkoholistille kuuluva hoito, niin mitä muuta tarvitaan?"

Varmaan sellainen työyhteisö olisi hyvä, joka ei kutsu vakavasti sairasta alkoholistia hoidon jälkeen juomaan ilmaista viinaa.

Minun pointtini oli siis se, että 2012 puolueen johto vaati medialta kunnioitusta kun Teuvo hoitaa vakavaa sairauttaan mutta 2017 puolueen johto kutsuu saman vakavasti sairaan alkoholistin juomaan ilmaista viinaa ja sitten tämä käy kansanedustajaan käsiksi. Teuvon työyhteisössä on selkeästi lähes yhtä paha ongelma kuin Teuvolla itsellään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #18

"Riitä kenelle?"

Blogin kommentoijille.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #18

Siinä tapauksessa Teuvolle porttikielto pikkujoulujen siihen osaan jossa on alkoholitarjoilua. Toimisiko se?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #20

Nimenomaan Teuvolle vain smurffilimsaa.

Monessa työporukassa pidetään huolta että se alkoholiongelmaiseksi tunnettu kaveri ei pääse kiinni viinaan. Tämä onnistui ennenmuinoin työmaakopissa "jätkien" porukassa niin miksei se toimisi myös sivistyneistön pikkujouluissa.
Kaverista pidetään huolta ja se tarkoittaa myös tällaista huolenpitoa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #20

Jos työyhteisö välittää sairaasta jäsenestään aidosti niin ehkei porttikieltoja työyhteisön tilaisuuksiin. Ennemmin tilaisuuksia, jotka tukevat Teuvon parantumista opettamalla uusia tapoja juhlia.

Veikkaisin kuitenkin aikaisemman perusteella, että eivät välitä Teuvosta ja laittavat hänelle mieluummin porttikiellon.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jorma Nordlin

Hakkaraisen eduskuntaryhmältä saamalla "vakavalla varoituksella" ei ole sen suurempaa juridista arvoa kuin esimerkiksi vanhempien lapselleen antama vakava varoitus tai uhkaus karkkipäivän vaarantumisesta jos tottelemattomuus jatkuu. PerusSuomalaisten eduskuntaryhmä ei ole tuomioistuin !

Varoitus on erityisistä rangaistuksista lievin. Se sisältää vain tuomioistuimen tuomioon otettavan maininnan siitä, että vastaajalle tuomitaan varoitus. Se ei edellytä mitään täytäntöönpanotoimia. Varoitus on käytännössä yleisin virkarikoksista tuomittava rangaistus. Sen suurin käytännöllinen merkitys lienee siinä, että se merkitään virkamiehestä pidettävään nimikirjaan. Hakkarainen ei ole virkamies tai viranhaltija (onneksi).

Lisäksi täällä annetaan ymmärtää, että hoitoon-ohjaus olisi lieventävä asianhaara tai ikäänkuin rangaistus. Hoitoonohjaus on menettely, jossa päihdeongelmasta kärsivä henkilö ohjataan työterveyshuollon toimesta päihdehoitoon, jonka tavoitteena on työkyvyn palauttaminen ja työpaikalle koituvan päihdehaitan poistaminen. Hoitoonohjaus ei ole rangaistus.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Minusta tämä Puheenvuoroon syntynyt torituomioistuin näyttää vastenmieliseltä, varsinkin alkoholistin tapauksessa. Oikeuslaitos hoitaa osansa, jos kärsinyt osapuoli niin haluaa.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kuka on määritellyt tai diagnosoinut Hakkaraisen alkoholistiksi? Alkoholisti on henkilö, joka ei pysty hallitsemaan juomista.

Hakkarainen on pikemminkin tuurijuoppo, joka ei kännissä pysty hallitsemaan itseään.

Ja nyt tämä lista sai jatkoa: Nunnan nännit, paavin pallit ja Perussuomalaisten varoitus.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olen ihmetellyt tätä samaa. Hakkarainen hoitaa työnsä ja käyttäytyy hölmösti humalassa ollessaan. Mikä tekee hänestä alkoholistin, jota täytyy ymmärtää ja jonka töppäillyt pannaan sairauden piikkiin?

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Kovin hanakasti ollaan heittämässä sitä ensimmäistä kiveä, ja unohdetaan se vanha sanonta; joulu juhlista jaloin ja pikkujoulusta kontaten. Ja jos kaikki pikkujouluissa örveltäneet tuomittaisiin heti sairaiksi alkoholisteiksi, niin niitä olisi Suomen maa suhteellisen piukassa.

En silti vähimmässäkään määrin puolustele ko. henkilöä, ja pidän hänen käyttäytymistään eduskunnan pikkujouluissa erittäin törkeänä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päätti lähettää kohukansanedustaja Teuvo Hakkaraisen hoitoon alkoholiongelman takia."
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000483599.html

Hän on ollut hoidossa alkoholiongelman takia. Siltä osin asiassa ei siten ole mitään epäselvyyttä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #40

Siis eduskuntaryhmä (pätevä lääkäri) diagnosoi Hakkaraisen alkoholistiksi eli ratkaisi asian kerran noin. Jos Hakkarainen olisi alkoholisti, hänen elämänsä pyörisi koko ajan alkoholin ympärillä. Voiko siis eduskunnassa olla päivästä toiseen jurrissa kenenkään puuttumatta siihen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #46

"Voiko siis eduskunnassa olla päivästä toiseen jurrissa kenenkään puuttumatta siihen."

No tavallaan kai voisi. Tai puuttumiskeinot ainakin olisivat rajalliset, koska kansan sinne äänestämää henkilöä on aika vaikeaa erottaa.

Hakkaraisesta en tiedä sen tarkempaa. Alkoholisti kyllä voi olla pitkiäkin aikoja selvinpäin, mutta retkahdus voi tulla kyllä ihan ensimmäisestäkin annoksesta ja sitten taas mennään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #40

Veli tuossa jo huomauttikin, että IS referoi eduskuntaryhmän näkemyksen. Asia ei siis sunkaan ole mitenkään selvä. Hakkarainen itsehän käsittääkseni vain sanoo ettei alkoholi sovi hänelle, Ilmeisesti koska toilailee kännissä ollessaan. En ole huomannut hänen kertoneen olevansa alkoholisti, jolloin pidän sellaiseksi nimittelemistä kyseenalaisena.

Mielenkiintoisempaa artikkelissa on kuitenkin, että jo ennen tuota "hoitoon lähettämistä" oli annettu ensin huomautus ja sitten varoitus. Nyt tuli jo "vakava varoitus", ilmeisesti edellisestä poiketen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Perussuomalaisten varoitus."

Huomautus käsittääkseni olisi ollut vielä pienempi seuraus eli ei sinällään kaikkein pienin rangaistus ollut kyseessä.

Sen lisäksi totesivat persuissa että jos jatkossa töppäilee samoin, niin erotusta seuraa eli ei tuota nyt sentään ihan pienimmällä kuitattu. Hakkaraisella selvästikin (IMHO) alkoholismi sairautena eikä sitä toivoisi oikein kenellekään.... toivottavasti raitistuu, kun ei nähtävästikään pysy hommat kuosissa ottaneena; tuo kun ei ollut ensimmäinen, toinen tai kolmaskaan kerta edes tällä vuosikymmenellä aikaisemmista puhumattakaan.. sama se vaikka olisikin ollut 20 vuotta selvinpäin siinä sekoilujen välissä.

Mies kuitenkin onneksi myöntää nyt ettei alkoholi sovi hänelle ja tarvitsee aidosti apua muilta, koska ei pysty itseään tuossa auttamaan ilman apua. Tilanteen myöntäminen on jo jotain.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kyllä seksuaalihäiriköt pitää laittaa kuriin. Päihdeongelmaisten rikollisen käytöksen paapomisesta ei seuraa mitään hyvää. Persujen kannattaisi erottaa Hakkarainen välittömästi, jos haluavat joskus olla vakavasti otettava puolue Suomessa.

Onhan se nyt ihan tolkutonta toimintaa, jos yksi känniapina heiluu päissään työpaikalla vielä kun toiset työskentelevät ja käy työtätekevään naispuoliseen työtoveriin käsiksi. Halla-ahon selkäranka on ihan yhtä tai enemmänkin joustava kuin Soinin, jos ei ryhdy tekoihin. Halla-ahohan on aiemmin esiintynyt kovaan ääneen jonkinlaisena "naisten puolustajana". Uskottavuus ei ole kovin korkealla, jos se puolustaminen on tätä luokkaa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Kuka takaa, ettei Hakkarainen toimi samoin kun seuraavan kerran viinanhimo iskee? Kansan empatia voi olla pahinta, mitä Hakkarainen nyt tarvitsee. Eli saa syyn unohtaa asian, muuttamatta tapojaan uusissa vastaavissa tilanteissa.
http://jukka-konttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24...

Toni Rintala

"Kuka takaa, ettei Hakkarainen toimi samoin kun seuraavan kerran viinanhimo iskee?"

Kuka takaa, että rangaistuksensa kärsinyt ja vapautettu vanki ei uusi rikostaan?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Jos lähdetään retoriikan tielle, niin olen samaa mieltä että Hakkarainen on rikollinen. Kärsisi nyt jonkunlaisen rangaistuksen edes, muutakin kuin "vakava varoitus".

Sitäpaitsi psykiatri vankilassakin toiminut ylilääkäri Hannu Lauerma totesi joskus, että vankilatuomionsa kärsineitä rikoksen uusijoita on varsin vähän, vähemmän kuin monesti kuvitellaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onko tässä tapahtunut hakkaamista? Rangaistuksen todennäköisimmin saa jos asianomistajana kärsinyt osapuoli vie asian eteenpäin. Jos näin päättää tehdä, niin sekin on hyvä asia sinänsä. Alkoholismi ei ole minustakaan tässä tapauksessa lieventävä tekijä, jos asia menee kärjäjille. Mutta tässä minusta oli hyvä, että sai vakavan varoitusken, eikä heitetty pihalle suoraan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Maallikkona arvelisin, että kun karkaa jonkun päälle aiheuttaen niskakipua ja turvonneen huulen, tapaus täyttänee lievän pahoinpitelyn tunnusmerkistön. Kutsutaanko sitä sitten kansankielellä hakkaamiseksi jos turvotuksen syy on isku päällä nyrkin sijaan, lienee makuasia, mutta tuskin kovin oleellinen pohdinnan aihe.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Suomalaisten suhtautuminen alkoholiin yleensä on kovin kaksinaamaista. Kosteita juhlia ihannoidaan ja niitä sitten kaveriporukassa kaiholla muistellaan, kuinka tuli örvellettyä milloin missäkin.

Mutta auta armias, kun jollain ei pysy homma hanskassa. Sitten alkaa sellainen halveksunta ja lynkkaus että oksat pois. Viidakon lait astuvat voimaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo on ihan ymmärrettävää ja oikeanlaista suhtautumista. Sillä käyttäytymistähän tässä pohjimmiltaan kritisoidaan. Kukaan ei ole niin kiinnostunut siitä kuinka monta paukkua Teuvo on juonut tai mitä hän on juonut, vaan ainoastaan hänen käyttäytymisestään puhutaan.

Ahti Karjalainen hoiti koko poliittisen uransa viimeiset 20 vuotta (mukaan lukien Suomen Pankin johtajuuden) enemmän tai vähemmän kännissä (ja usein juuri enemmän ...), mutta ei hän örveltänyt missään koskaan. Päinvastoin, oli käyttäytymiseltään hyvinkin harkitseva, sulkeutunut ja kuoreensa vetäytyvä.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Kommenttini koski suomalaisten suhtautumista alkoholiin, ei tätä Teuvon keissiä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Mitä kaksinaamaisuutta tuossa nyt on. Ihan samoin tavoin kohdeltaisiin selvinpäin juhlijoita. Jos käydään toisiin käsiksi niin kyllä sitä halveksutaan, ei sitä, että tanssit pöydillä tai pidät yleisesti hauskaa muiden kanssa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri tästä on kysymys. Tätä on vastenmielistä katsoa, ihmisiltä katoaa järki ja suhteellisuuden taju ja kivien heittely alkaa.

Tietenkin on syytä miettiä kärsineeksi osapuoleksi joutuneen asemaa. Mutta tässä tapauksessa se toinen osapuoli harkitsee itse viekö asiaa eteenpäin, joten siltä osin seuraamukset ovat hänen vallassaan, koska tämä ei taida olla yleisen syytteen alainen teko.

Sitten on erikseen se asian puoli, että mitä on oikeasti tapahtunut ja sen suhteuttaminen seurauksiin ja onko oikeasti julkinen älämölö sen suhteen järkevissä mittasuhteissa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Voitko mainita kommentin, jossa mielestäsi on kadonnut suhteellisuudentaju niin pahasti, että sitä on vastenmielistä katsoa? Hakkarainen ryyppää eduskunnassa ja käy käsiksi töissä olevaan kollegaan niin mielestäsi siis tässä tuon asian kritisointi on vastenmielistä?

Tuo kivien heittely retoriikka on aika harhaanjohtava. Ikäänkuin suomalaisista isokin osa kävisi työpaikoillaan päissään käsiksi toisiinsa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Seuraamuksia tulee todennäköisimmin lisää, joten kivien heittelijöiden olisi viisasta pudottaa kivensä käsistään.

Kansanedustaja Veera Ruoho tekee rikosilmoituksen Teuvo Hakkaraisesta: "Ahdistelu ei tapahtunut pikkujouluissa"
https://yle.fi/uutiset/3-9984332

Tämän myötä asia myös kärsineen osapuolen oikeudet tulevat huomioiduksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei tuo vaikuta mitenkään kärsineen osapuolen oikeuksiin. Hyvä että tekee rikosilmoituksen, mikä vo osaltaan edesauttaa asennemuutosta, niin ettei vastaavaa tapahtuisi yhtä usein.

"Kivittäjien" sijaan suuntaisin katseeni apologisteja kohti, jotka ovat olleet laittamassa Hakkaraisen sikailua alkoholin eikä itse kansanedustajan syyksi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Kylläpä se on pikkupullukka keskiluokka niin järkyttyneenä että! Ottiko mies viinaa ja eli elämää? Alkaako ikuinen laattaremontti tuntumaan ontolta tavalta elää? Vaimo vanheta silmissä? Valhe maistua kouralliselta kolikoita? Kohistaanko vielä viikko, vai kaksi?

Lisää, paljon lisää, samaa menoa tähän harmaaseen, elävien kuolleiden maailmaan, niin pääsemme aloittelemaan moraalikeskustelua todenteolla; tämä on vielä, kaikella kunnioituksella, teennäistä sorsanpoikasten pulikointia takapihan juottoaltaassa. Kehoitan paheksumaan paremmin; tulisitte hyväksi edes siinä!

Kiitos Hakkarainen!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sata vuotta eduskunnassa ehdittiin pikkujouluja juhlia, mutta kun Halla-aho ja Hakkarainen päästettiin irti, niin taitaa sekin touhu siellä loppua.

Ja joku vielä sanoo, ettei persut pysty vaikuttamaan :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täällä on hyvä lista Hakkaraisen ''urasta'' ihan ensimmäisestä päivästä alkaen.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Kikkelikuvia-ja-k%C3%A...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun Eduskunnassa tapahtuu asioita kuten 14.12.2017 siinä on kysymyksessä erään puolueen harrastamasta parlamentarismin lynkkaamisesta ja Suomen maineen pilaamisesta ja vasta viime kädessä yksittäiset henkilöt jotka PS on tähän valjastanut.
Siksi otsikkosi menee metsään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset