Jorma Nordlin

Elo plagioi sumeilematta Soinia

Missä on Elon oma tyyli? Punavihreä konkurssi on Soinin käyttämä nimitys, jota Elo nyt kopioi. Ylen Pressiklubissa Elo heitti aivan samanlaisia sutkautuksia kuin Soini. Mitä sillä punavihreällä konkurssilla tarkoitetaan, niin sepä jätetäänkin sopivasti avoimeksi. Oli kyse sitten minkävärisestä konkurssista tahansa, niin sillä peloittelu on poliittista pelaamista.

Tämäkään hallitus ei halua puuttua juurisyihin, eli liialliseen sääntelyyn. Hallituksen lupaamat normienpurkutalkoot hiipuivat. Pienelle kansalle sietämättömästä ja aktiivisuutta kahlitsevasta normistosta, sekä pyrokratiasta ei ilmeisesti päästä eroon ilman riittävän rajua taloudellista kriisiä, jonka kautta syntyy se vahva muutokseen pystyvä poliittinen voima. Tämä hallitus on lentonsa lentänyt kohta ovat seuraavat eduskuntavaalit. Ne ovat 2019 keväällä. Elo luottaa vaaleissa menestymiseen kopioimalla Soinia.

Soini pelottelee punavihreällä konkurssilla. Valtio ei voi mennä konkurssiin. Se voi hakea EU:lta tukipakettia, tai IMF:ltä lainaa. Mitä kävi Latvialle, kun ajautui IMF:n syliin? Tuli heinäsirkat ja maa, sekä kansa katosivat. Kokivat hirveän kohtalon. Niinkö kävi?

Vuonna 2015: "Takavuosina Baltian tiikerinä tunnettu Latvia on palannut talouskasvullaan Euroopan kärkiryhmään. Tänä vuonna kansantalous on kirinyt liki 2,5 prosenttia, ja ensi vuodelle ennustetaan kolmen prosentin kasvua."

Onko Suomella noin kymmenen vuotta aikaa käytettävänä taloutensa kuntoon laittamiseksi nykyisellä velkaantumisvauhdilla, ennen kuin maa on ylivelkainen? Soinin kirjoitus on "huuhaata".  Se mitä Soini ei väitä on, että talouskasvu olisi tämän hallituksen ansiota. Miksi?

Soini:  "Suomen talous kasvaa, vienti vetää ja työllisyys paranee. Se ei välttämättä takaa hallituspuolueille vaalivoittoa, mutta mahdollistaa sen. On kerrottava, mikä on vaihtoehto. Se on punavihreä konkurssi."

 

Tässä on hieman vanhaa tietoa, mutta antaa hyvän kuvan velkaantumisen tilanteesta.

Jos Suomen valtiolla on esimerkiksi noin 146 mrd velkaa, silloin valtio on lievästi ylivelkainen. Kun valtiolla on oman bkt:n verran velkaa, se jarruttaa talouskasvua. Suomen BKT on noin 209 mrd euroa. Suomella on noin 48 mrd varaa ottaa velkaa ennen, kun se on lievästi ylivelkainen. Valtio on lievästi ylivelkainen, kun velka on 70-90% BKT:stä. Kataisen hallituksen aikaisella velkaantumisvauhdilla  30 mrd tuli lisää 5:ssä vuodessa. Eli noin 8 vuotta voisi sillä vauhdilla velkaantua, jotta olisi lievästi ylivelkainen. Siis voi siirtää veronmaksua jälkipolville. Tämä siis pitää sisällään sen olettaman, ettei velkaantumisvauhti kiristy. Se riippuu mihin suuntaan verotulot kehittyvät. Jos työttömyys lisääntyy eikä siten synny uusia työpaikkoja, niin velkaantumisvauhti kasvaa. 

 

TS: "Kuinka paljon velkaa on liikaa?"
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001683437.html


Elo: "Vaihtoehto on punavihreä konkurssi"
http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248592-vaihtoehto-on-punavihrea-konkurssi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Elo plagioi sumeilematta Soinia''

Mitä muuta hän voisi tehdä?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hänellä ei näytä olevan mitään omaa annettavaa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Elo taisi myös blogikirjoituksessaan "unohtaa" painaa kommentointiosion päälle. Jäi vaikutelma muutenkin julistuksesta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Ainakin yksi asia yhdistää demareita ja kaikkia suomalaisia: Rinne ei kerää luottamusta pääministeriksi vaikka tarjoilisi ruusuja ja suklaata Hakaniemen torilla joka päivä."

Elo ilmeisesti katsoo tämänkin asian päättävän äänestäjien puolesta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Taitaa pikemminkin viitata siihen kyselyyn, jonka MTV osoitti SDP:n piirihallitusten jäsenille osoittamaan kyselyyn, jonka tulos ei mitenkään Rinnettä mairitellut.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Käytännössä nykyinen hallitus jatkaa samalla linjalla mikä romahdutti Soinin johtaman Perussuomalaisen puolueen kannatuksen. Viime kunnallisvaalien vaalitulosvalvojaisissa nähtiin pettynyt Soini. Soinin johdolla puolue selvästi petti äänestäjänsä, nyt sitten yrittävät aika heikolla tempulla pelotella äänestäjiä punavihreällä konkurssilla. Eivätä edes vaivaudu avaamaan asiaa tarkemmin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten luotatte myyjään, joka yrittää myydä omaa tuotettaan haukkumalla kilpailijan tuotteen, kun oman tuotteen myynti on heikkoa? Eikö herää jo epäilys mitä vikaa on myyjän omassa tuotteessa?

Pekka Iiskonmaki

#6
Persuista tuli yhdenmiehen areena ja elinkeino.

Sitten kyvyt loppuivat ja kaiteet eivät kestäneet yhden miehen sooloilua.

Mä en enään leiki teidän kaa. Te ootte tyhmiä. Nyt minä lähden, vaikka lelut jääkin teille.

Missä Soini olisi töissä ilman ministerinpallia? Nyt karttuu eläke ja on jokin turva, kun gloria loppuu.

Luuserille ei ole tilaa enään missään. Tai Soini on taas ainoa kansanedustaja sinisessä unelmassa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Puolue kaatui Soinin heikkoon johtamisosaamiseen. Oltiimpa mitä mieltä nykyisestä puheenjohtajasta, niin ainakin hänellä on aivan erilainen johtamisote puolueen sisällä, kuin Soinilla. Soini pakeni kenttää ja kävi vain tietyissä tarkasti valituissa tilaisuuksissa, joista annettiin vaikutelma, jossa puheenjohtaja olisi muka ollut kansan mies kansan keskuudessa. Todellisuudessa Soini ei ollut enää moneen vuoteen ollut kentän kanssa tekemisissä. Hän ei ollut varsinaisesti isomman puolueen johtaja, vaikka hänellä se paikka olikin.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #10

#10
''Puolue kaatui Soinin heikkoon johtamisosaamiseen.''

Soini väsyi ja kunto petti. Ylipaino. Sitten Soini juoksi Paavin helmoihin lohdutusta hakemaan,

Minä näin jo silloin, -Ei tuu mittää Soinin hommista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

KD:llä on 5 kansanedustajaa ja Sinisen tulevaisuuden kannatus on viimeisimmän mittauksen mukaan puolet KD:n kannatuksesta. Vaaleihin on hieman yli vuosi aikaa, joten puolueella on tuskainen tie, jotta edes saavat kaksi kansanedustajaa. Kun edes ensin kykenisivät jakamaan vaalikyltit koko maassa vaalitelineisiin. On suuri vaara, että puolue putoaa kokonaan eduskunnasta. Soini ottaa ison riskin, jos lähtee ehdokkaaksi. Ei ole Sipilän tarjomaan suojatyöpaikkaa ja voi pudota sopeutumiseläkeläiseksi. Tosin hallituksen aktivointitoimet eivät silloin häntä koske.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pettäjän tie on tuskainen, käy harhaan, vei valhees sun, mun "eloni" ainaiseks... https://www.youtube.com/watch?v=ldKzVSmI4pM

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kommentoinnin estäminen on lähinnä pelkuruutta ja tarkoittaa, että kirjoittaja ei uskalla altistaa omia sanomisiaan vastaväitteille ja arvostelulle. Elon "plokeista" piirtyy ylimielisen julistajan kuva, minä sanon ja te kuuntelette.

Minulle on epäselvää, mitä Elo kuvittelee näillä saavuttavansa tai kenelle näitä kirjoitetaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Aivan saman vaikutelman kuulin erään tuttuni kertomana. Hän toivoi Elon putoavan ensimmäisenä eduskunnasta, koska piti kyseistä kansanedustajaa hyvin ylimielisenä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kun pieni ihminen astutetaan itseään suurempiin saappaisiin, tälle syntyy hybris ja hän kuvittelee jotenkin itsestään selvästi ansainneensa paikan ja se kuuluu juuri hänelle.

Jostain tv-haastattelusta minulle piirtyi Elosta nöyrä ja vähän sääliä ansaitseva hahmo vielä silloin kun seisoi tyhjillä toreilla keräämässä perustettavalle puolueelle kannatuskortteja. Nyt tuosta nöyryydestä ei ole mitään jäljellä, itseriittoinen julistaja joka ei muita kuuntele kun latelee tyhjänpäiväisyyksiään mukanokkelin sanankääntein.

Harmi sinällään, jossain vaiheessa ajattelin että siniset edustaisivat enemmän järkipersuja kuin jäljelle jääneet tynkäpersut mutta eipä siitä porukasta tunnu löytyvän potkua. Kuihtuvat ansaitusti pois.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #13

#13
Järkipersut jäivät puolueeseen, jonka johto valittiin demokraattisesti äänestämällä.

Janne Salonen jaksaa aina yllättää.

Monesti luulen että nyt tuli pohjat, mutta aina vaan pääsee läpi.

Puudeli kainalossa vapisten metsämökissä ilotulistusta peläten.

Sirpa Abdallah

Elon esiintyminen eduskunnassa on sitten sellaista ylimielisyyttä kuvaavaa että pois alta kaikki muut.

Onkohan muuten kokoomus ottanut ohjakset työministeriltä ja jopa pääministeripuolue keskustalta, kun vain kokoomuksen "pojat" ohjailevat tv-ohjelmissakin työttömien tulevia toimintoja aktiivilain vaatimuksista. Keskustan edustajat ovat sen sijaan vain päässeet antamaan julkisuuteen omia poikkeavia näkemyksiään tuosta laista ja sen vaatimista toimista. Siniset sen sijaan näyttävät olevan ihan hiljaa kuin huopatossutehtaalla. Tämä taitaa kuvastaa sitä ettei sinisillä ole mitään vaikutusvaltaa hallituksessa. Ovat käskyläisten asemassa. Mutta johtaako hallitusta nykyisin kokoomus?

Pekka Iiskonmaki

#15
Suomen historia tuntee esim. porvoolaisen luuserin Georg Magnus Sprengtportenin.

Kuoli valapattona ilman eläkettä kaiketi nälkään Pietarissa. Wikipedia puhuu eläkkeestä, mutta sellaista ei hänelle myönnetty.

Soinin luonne on kuin suora lainaus tästä veitikasta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Georg_Magnus_Sprengt...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jotenkinhan sitä pitää julkisuutta saada, ja tuntuu siltä, että joidenkin ihon alle noillakin lausunnoilla pääsee, ja sehän on juuri tarkoituskin.

Ihan ymmärrettävää, että yrittää pitää puoluettaan esille, näille peruspersuille se on paljon helpompaa, kun päästää vaan Hakkaraisen irti :)

Molempien puolueiden merkitys on nolla.

Pekka Iiskonmaki

#18
''Jotenkinhan sitä pitää julkisuutta saada''

Suomen vihreistä en ole kuullut mitään sitten sateisen kesän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset