Jorma Nordlin

Milloin aktiivimallia puolustelevat faktatiedot pöytään ja arvioitavaksi?

Milloin mikin ministeri antaa lausuntoja tai selittelee asioita ilman minkäänlaisia annettuja lähteitä. Media ei vaadi faktoja. Epämääräisyyksien avulla media saa lisää jutunaiheita.

Hallituksen jäsenten puolusteleva selittely on aktiivimallin suhteen muuttunut aivan "huuhaaksi".
Ostaisitko samalla peruteella auton autokaupasta? Myyjä yrittää saada vakuutettua sinut maalailevin selittelyin, eikä käytössäsi ole mitään oikeita faktoja. Riittää kun todetaan jonkun sanonneen ja mielummin se on vielä joku asiantuntija, tai asia perustuu johonkin tutkimuksiin.


Tyypilliset sanonnat, joiden perusteella meidän sitten pitäisi aktiivimalli hyväksyä:

useammalla alalla, 

on helpotettu,

annetaan kymmeniä miljoonia,

tutkimukset osoittavat ja

TE-toimistosta kerrottiin.

 

Ostatko mallin?

Minä en, minä haluan lähteiden arviointia ja numeroita, sekä tietoa pöytään.

Jos sitten muuta ei keksitä aktiivimallin puolustelemiseksi, niin se viimeinen kortti sitten on pelon lietsonnan esiin nostaminen.  Jari Lindström: "Opposition kritiikissä taas mennään enemmän tunteella kuin tiedolla." Lindström ja Orpo saisiko jo vihdoin ne lähteet ja numerot pöytään? 

 

 


 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Faktana on, että aktiivimalli on "Sipilän valttikortti"
Jos työllisyys nyt tälläkään konstilla ei nouse 72%:iin niin Sipilä "hukkuu".

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kommentoin eilen päätoimittaja Huuskolle ja ihmettelin, kun viimeisestä kolmestakymmenstä poiminnasta on vain yksi aktiivimallista - sekin mitäänsanomaton Essayahin blogi. No, tänään sitten nousi tuo eläkeläisen blogi, jossa mallia kannatetaan ja todetaan: "Aktiivimallista en oikeastaan tiedä muuta kuin mitä julkisuudessa on kerrottu, paljolti siksi että se ei koske minua enään."

Perään sitten Tanskan mallin keppiosuutta kertoen kuinka siellä on ankarampaa - samaa kirsikanpoimintaa kuin esim Kokoomuspoliitikot ovat tehneet. Hesarissa kerrottiin, että mikäli Suomi panostaisi samalla lailla työttömien tukemiseen, niin tarvittaisiin TE-toimistoihin 70 000 henkilöä.

Hämmentävintä on, että lukuisista faktojen oikomisista hallituspoliitikot jatkavat samaa mantraa. Ministerit Lintilä ja Mykkänen eivät edes tienneet, mitä laki tarkoittaa vaan antoivat aivan virheellisiä lausuntoja.

Täällä on faktoja oiottu lähteiden kera, mutta ne jäävät pimentoon ja samam propaganda jatkuu.

Kuten Juhani sanoi, niin työllisyys pn hallituksen valttikortti. Kaikki tärkeimmät rakenteelliset uudistukset ovat myöhässä ja julkiset kustannukset kasvavat edelleen. Nousukausi vähentää velkaa ja suhteessa BKT:hen asiat näyttävät paremmilta, mutta totuus on ettei tällä tavoin valmistauduta seuraavan laskuun tai tasanteeseen ja hallitus on epäonnistunut keskeisissä tavoitteissaan.

Tunti työtä viikossa tekee tilastoissa työttömästä työllisen - se on taustalla oleva tärkein motiivi. Tällöin edes yksi hallituksen tavoitteista toteutuu.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Ehkäpä niitä faktoja aktiivimallin puolesta ei ole antaa tai jos perusteet päätökselle on niin hatarat ettei kestä päivänvaloa.

Näitä "musta tuntuu" lakialoiteita on tältä hallitukselta tullut, joku varmaan muistaa Stubbin hallintarekisteri 90%-10% viranomaissuositus joka olikin aivan päinvastoin todellisuudessa. Tai Bernerin GPS jokaiseen autoon.

No saipa Sipilä keploteltua Vake Oy:n pystyyn ja 2,5 miljardia veronmaksajien rahoja sille, joita sitten voi pienessä piirissä näitä rahoja ohjata minne haluaa.

Milloinkohan alkaa esitäytetyt vaaliuurnit ilmestyä poliittisiin vaaleihin?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Hölmöt, iltiksen mukaan Kim Floor kannattaa aktiivimallia, eihän se muita suosituksia enää tarvitse!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Viittaus epämääräisiin lähteisiin, tai epämääräisen "tiedon" pyörittely, on asian kanssa politikointia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset