Jorma Nordlin

Perussuomalaiset yllättivät ja presidentinvaaleissa tuli kolmas sija

Oletin, että Huhtasaari saa parin prosentin kannatuksen, nyt se lähenee seitsemää prosenttia. Kolmas sija on kova tulos, kun taakse jäivät Keskusta ja SDP. Tarkoittaako tämä äänestäjäkentässä, että puolue on kuitenkin jäämässä poliittiselle areenalle? Sinisten tulevaisuus on epävarma. Presidentinvaaleihin muut, kuin kärkiehdokkaat lähtevät vain siitä syystä, että he rakentavat vaaleissa puolueelle ja itselleen poliittista nostetta. 

 

Lisätty 

Soinilla on tässä kyllä "nieleskelemistä" viime presidentinvaaleissa oli neljäs ja lähti puolueesta kävelemään ja nyt Huhtasaari on kolmas.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siniset tekivät pahan virheen, kun eivät lähteneet presidentinvaaleihin. Lähtiväthän sinne kansanliikkeen voimin Väyrynen ja Niinsitökin. Siniset jättivät presidentinvaalin tuoman mahdollisuuden puolueelle nosteen rakentamiseksi käyttämättä. Soini olisi voinut hyvinkin olla kentällä keräämässä ääniä. Ilmeisesti tämä kertoo jotain ongelmista kannatuksen kanssa kentällä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Voiko tuloksen tulkita niin, että varsinkin feminstit äänestivät kaunista Lauraa, koska muut naisehdokkaat eivät yhteensäkään päässeet samaan?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

ei varmasti voi tulkita noin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lauran paras ominaisuus olikin siinä, että hän oli kaikista ehdokkaista selkeimmin "feminismivastainen".

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sinisten osalta tämä ei olisi ollut rahasta, eikä resursseista kiinni, koska esimerkiksi Väyrynen oli mukana todella pienellä budjetilla ja kansanliikkeen aktiivien voimin.

Harri Mulari

@4 Mitkä sinisten resurssit? Ei puoluetukea, koska v. 2015 vaaleissa ei valittu ainuttakaan sinistä. Samasta syystä heidän olisi pitänyt kerätä 20000 kannattajakorttia. Niiden 5000 kortin kerääminen puolueen perustamiseksi jo tiukassa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Väyryselläkö siis oli paremmat lähtökohdat kuin sinisillä? (rahat ja resurssit)

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #18

Väyryselle vaalit tulivat parempana ajankohtana. Ensinnäkin kyse oli vain ja ainoastaan Väyrysestä. Kansalaispuolueelle oli kortit jo aiemmin kerätty jos puolueesta voi edes ko. egotripin kohdalla puhua. Lisäksi Väyrynen mukeineen on valmis brändi ja resurssi.

Sinisille oli ensimmäistä puoluekokousta ja kaikkea muuta tärkeämpää ohjelmassa. En lisäksi usko, että 20000 korttia olisi ollut kerättävissä Terholle tai kenellekään muulle siniselle.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #20

Onko Soinin kärsimä inflaatio niin paha, että olisi ollut vaikeuksia saada aikaiseksi esimerkiksi Terholle samanlainen kampanja Soinin tukemana, kuin Väyrysellä?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #21

Terholle 20.000 kannattajakorttia, kun ei meinannu saada edes 5.000 kasaan koko puolueelle?

Ja siis vielä kyse Suomen poliittisen historian suurimmasta äänestäjien vallankaappauksen suorittaneesta puolueesta.

Noilla kannatusluvuilla pitäisi kamppailla Itsenäisyyspuolueen kanssa siitä ensimmäisestä kansanedustajan paikasta, eikä missään tapauksessa olla ainakaan hallituksessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattajille ehkä yllätys, mutta onhan hänellä tuo kannatus ollut gallupeissakin.

Näissä kisoissa vain voittajalla on merkitystä, puolen vuoden päästä kukaan ei muista muita sijoja.

Minä olen tyytyväinen, että EU-vastaisuus ja maahanmuuttovastaisuus sai selvästi nokilleen. Vain n.13% kansasta lähti tähän mukaan.

Kansa on viistasta ja Suomen linja ulkopolitiikassa sai vahvan luottamuslauseen, ja se on tärkein asia näissä vaaleissa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

En ole äänestänyt häntä, enkä ole hänen kannataja, enkä ole nykymuotoisen Perussuomalaisen puolueen kannattaja, kuitenkin tämä oli minulle yllätys.

Perussuomalaiset pärjäsivät näissä presidentinvaaleissa paremmin kuin edellisissä presidentinvaaleissa. Silloin Soini oli neljäs.

Jos Ritala oikeasti olisi niin, että vain voittajalla olisi merkitystä, niin yksikään pienempi puolue ei asettaisi ehdokasta ja tuhlaisi rahojaan presidentinvaaleihin. Ritalan käsitys on väärä.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Miten Ritalan käsitys voi olla väärä? Eihän ritalalla ole käsitystäkään...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Tunnen muutamia bersuja ja muitakin maahanmuutto/eu kriittisiä.
He äänestivät niinistöä, kun oli hyvin hoitanut pressan hommia....

Eduskuntavaaleissa he kyllä äänestävät varmaan sitten jotain alueensa bersua.

ei siis ihan kannata laskea noin suoraviivaisesti henkilövaaliprosentteja yhteen ja tehdä niiden pohjalta "totuus" olettamia

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Eu kriittisistä puolueista taisi kuitenkin puuttua muutama näistä kekkereistä. Vihreiden ehdokkaalta suli äänet kun kusi lumeen ja vasurit otti huolella turpaan.
Samaan aikaan keskusta täysin kujalla vailla mitään suuntaa.

Onnea vaan Teille EU uskovaislle...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinilla on tässä kyllä "nieleskelemistä" viime presidentinvaaleissa oli neljäs ja lähti puolueesta kävelemään ja nyt Huhtasaari on kolmas.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Niinistö veti rankasti kannatusta kaikilta isoilta puolueilta. Keskustan ja SDP:n ehdokkaat keikkuivat siellä 4 prosentin hujakoilla. Näistä vaaleista on aivan turha vetää mitään johtopäätöksiä mihinkään suuntaan, vaikka suurimmat persuvastustajat niin halauavatkin tehdä. Sauli oli taputeltu presidentiksi jo aikoja sitten. Lauran 6,9% on Haaviston lisäksi ainoa millä puolueiden edustajat pääsivät edes lähelle oman puolueensa gallupkannatusta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Niinistön kannatuksen syynä on todennäköisesti selvät työnäytteet presidenttinä, mitä ei muilla ehdokkailla ollut.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Itse veikkaan että Huhtasaari näytti Suomalaisille että PS on vieläkin olemassa ja hengittää hyvin!! Ja kannatus tulee nousemaan hiukan, mutta jos ei Suomessa tapahdu mitään järisyttävän huonoa, niin Ps ei tule ensivaaleissa pääsemään näiden ns. isojen puolueiden lähelle, kesk.Kok,Sdp, Vihreistä en osaa sanoa miten pärjäävät.. Muut ovat sit todella kaukana..

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Eikös ole demokratia mielenkiintoista? Se väärä henkilö voitti pronssia presidentinvaaleissa ja nousi yllättäjäksi. ;-)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Taloustutkimuksen erittäin hyvin osuneen kyselyn perusteella neljäsosa sinisten kannattajista äänesti Lauraa. Olisikohan tämä osuus yhtään kasvanut, jos Siniset puolueena olisivat siirtyneet Lauran kannattajiksi?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini todennäköisesti halusi, että mahdollisimman moni sinisten kannattajista äänesti Niinistöä. Eiköhän Soinilta tullut puolueelle "ohje", ettei tukea anneta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Voihan tällä Lauraa hehkuttaa, mutta mitä se sitten merkitsee esim. eduskuntavaaleissa?

Ei se sinne kanna, muutakuin satakunnassa :)

Haavistokin sai kauhean äänisaaliin viime vaaleissa, eikä se vihreiden kannatusta nostanut eduskuntavaaleissa.

Nää on niin erilaiset vaalit, ja persuilta puuttuu kaikki valovoimaiset ehdokkaat, ne kun hyppäsi sinisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset