Jorma Nordlin

Halla-aho ja Terho kiistelevät turvapaikkahakemuksista

  • Halla-aho ja Terho kiistelevät turvapaikkahakemuksista
  • Halla-aho ja Terho kiistelevät turvapaikkahakemuksista

Terho arvostelee Perussuomalaisia oppositiossa räksyttämisestä korostamalla samalla hallituksen ansioita turvapaikkahakemusten määrän puolittamisesta, jossa hallituksen ansiot ovat kiistanalaisia. Johtuuko turvapaikkahakemusten määrän puolittuminen muiden maiden toimenpiteistä? Eduskuntavaalit ovat lähestymässä ja Sinisen tulevaisuuden ministereiden on saatava näyttöjä esiin vaalikampanjoiden alkaessa. Soinin ulkoministerikausi on jäämässä vaisuksi ja presidentti Niinistön näkyvän ulkopoliittisen toiminnan varjoon.

Onko Sinisen tulevaisuuden ja Perussuomalaisten eduskuntavaalikampanjasta muodostumassa keskinäinen "nokkapokka" ja samalla Soini siinä välissä vähän räksyttää sivusta SDP:lle ja Vihreille? Viedäänkö sillä huomiota pois hallituksen heikoista saavutuksista? Sote on pahoissa vaikeuksissa ja todennäköisesti hyytyy kokonaan. SDP, sekä Vihreät pääsevät päättämään sen kohtalosta. Aktiivimalli on saanut äänestäjien vihat päälleen.  "Aktiivimallin kaksi olennaista ongelmaa ovat Martelan mukaan oikeudenmukaisuus ja yhteiskunnallinen luottamus." Hallituspuolueet lähtevät huonoista lähtökohdista vaaleihin. Lähteekö Soini vaaleihin viimeisenä turvanaan avokätinen sopeutumiseläke, vai odottaako sopivaa palkkiovirkaa?

Hallituksen ansiot talouskasvun saavuttamisessa ovat myös kiistanalaisia. Suomen talouden käänne näyttää tapahtuneen vuoden 2016 puolivälissä, jolloin Sipilän hallituksen toimet eivät ole siihen vaikuttaneet. Onko siis Stubbin hallitus vaikuttanut käänteen tapahtumiseen? Silloin hallituksessa istuivat myös SDP ja Vihreät. Vai onko viimeisin talouskäänne tapahtunut hallituksista huolimatta.

Terho twitterissä: "Turvapaikkahakemusten määrä puolittunut huippuajoista. Ei oppositiossa räksyttämällä, vaan vastuullisella ja osaavalla hallituspolitiikalla"


Halla-ahon vastine Terholle (facebook):

"Äänettömillä yhtiömiehillä on kova tarve todistella, että hallituksessa vaikutetaan. Siksi pisteet pyritään ottamaan vaikka hyvistä hiihtokeleistä."

"On kohtuullisen ankeaa taputella itseään selkään ja kerjätä kehuja siitä, mikä on saavutettu muiden tekemillä toimenpiteillä."

"Tosiasiahan on, että uusien turvapaikkahakemusten määrä on pudonnut vain, koska Tanska, Ruotsi ja moni Keski-Euroopan maa otti käyttöön rajatarkastukset ja näin vaikeutti turvapaikkaturistien etenemistä."


YLE: "Eduskunta käy kohden ensi vuoden vaaleja ja aloittaa vaalikauden viimeisen vuotensa nykyisellä kokoonpanolla. Vaalivuosi tuo kauteen lisämausteita sen lisäksi, että eduskunta käy jo aiemmin paljon puhuttaneiden sote-paketin ja tiedustelulakien kimppuun."

MOT: "Yksikään merkittävä talousennustaja ei onnistunut ennustamaan oikein Suomen talouden nopeaa käännettä, joka alkoi vuoden 2016 puolivälin paikkeilla."
 

VTV: "Vuoden 2018 kasvunäkymää on parantanut

suhdannekäänne ainakin lyhyen aikavälin talouskehityksessä."

"Vaikka valtiontalous on kehittynyt vuonna 2017 sille keväällä
2017 asetettua tavoiteuraa suotuisammin, tulee se jäämään sille asetetusta tavoiteuran mukaisesta
kehityksestä vuosina 2018 ja 2019."

"Tarkastusvirasto kiinnittää huomiota siihen, että Suomen talouden rakenteelliset ongelmat eivät ole
poistuneet, vaikka talouskasvu on hieman pienentänyt julkisen talouden alijäämäisyyttä."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinhän se menee, että kun jotain hyvä tapahtuu, niin eipä aikaakaan kun se on jotenkin saatava väännettyä huonoksi.

Ihan sama talouden kehityksessä, kun nyt on alkanut vienti vetää ja talous kasvaa ja työttömyys vähenee, niin eipä kestä kuin hetken, kun alkaa saarnat, että kohta se taas menee huonosti.

Suomalaiset poliitikot ja ihmiset ovat ihania, koskaan ei mene niin hyvin, ettei sitä jollain lailla saisi lytättyä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Missä kohtaa nyt on huonoksi väännetty. Kysehän on siitä, että mikä on hallituksen ansiota ja mikä ei.

Entäs jos talouskäänne onkin edellisen hallituksen toiminnan seurausta? Vai johtuuko kansainvälisistä suhdanteista?

Juha Hämäläinen

Voin vakuuttaa, ettei maan hallituksilla ole koskaan ollut mitään vaikutusta maan talouden positiiviseen kehitykseen.

Kaikki tuo positiivinen talouskehitys tuotetaan yrityksissä ja erityisesti vientiyrityksissä henkilöstön omin voimin, huolimatta hallituksen toimista, jotka vain sotkevat ja mutkistavat tuotantoelämää. Kikyt ja aktiivimallut eivät vaikuta mitenkään kannattavien yritysten toimintaa edistävästi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Tosiasiahan on, että uusien turvapaikkahakemusten määrä on pudonnut vain, koska Tanska, Ruotsi ja moni Keski-Euroopan maa otti käyttöön rajatarkastukset ja näin vaikeutti turvapaikkaturistien etenemistä."

Tuossa ei taas ollut minkäänlaista roolia sen paremmin sinisillä kuin perussuomalaisillakaan. No points.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Terho otti tästä pisteet hallitukselle. Kuitenkin kirjoittaa blogikirjoituksia, joissa toteaa miten on vaikeaa saada mitään hallituksessa aikaiseksi, kun muut hallituspuolueet venkoilevat.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

No joo, kuuntelin minäkin pikkupoikana radiosta kun Emil Zatopek juoksi kultaa Helsingin olympialaisissa vuonna 1952. Ei hänen voitossaan silti mitään osuutta minulla ollut.

Sirpa Abdallah

Nokkapokka on politiikkaan kuuluvaa, mutta sen soisi olevan totuuteen pohjautuvaa sanansäilän käyttöä. Terhon yritys todistella hallituksen toimien vaikuttaneen turvapaikanhakijoiden määrään alenevasti on harhauttamista. Kas kun hallituksen toimettomuudesta johtuen on palatuksia muista jouduttu ottamaan uuteen käsittelyyn viimeisten 12 kuukauden aikana yhteensä 1 068. Tuohon määrään saattaa tulla vielä huomattavsti lisää lähi kuukausien aikana, sillä IS uutisoi tammikuussa 2018 "EU-maat haluavat lähettää tuhansia turvapaikanhakijoita Suomeen. Määrät ovat nousussa."

http://tilastot.migri.fi/#applications/23330/49

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005534004.html

Hallituksen ansiota on moninkertainen hakemusten käsittely ja oikeuden käynnit yhtä turvapaikanhakijaa kohden. Tuo ei ole ansio vaan typeryyttä ja aiheettomien kustannusten synnyttämistä. Dublin III sopimuksen 17 artiklan "Harkintavaltalausekkeet" ottaminen käyttöön vapaaehtoisesti kuvastaa hallituksen hallitsemattomuutta oman maan edun noudattamisessa. Toisin tekivät monet muut jäsenmaat eli pitivät oman maan edun etusijalla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck
Sirpa Abdallah

Mistäpä olet tyytyväinen Max, että oikein pisti hymyilemään? ;)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #12

Jälkimmäinen kappaleesi lämmitti mieltäni. Olen välillä tuntenut tuon osalta oloni Don Quijoteksi. Ehkä sinä olet Sancho Panzani?

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #15

On hämmästyttävää, kuinka "vallan vahtikoiraksi" nimitetty media Suomessa vaikenee täysin tästä Sipilän–Orpon politiikan suuren luokan kömmähdyksestä Dublinin sopimuksen mahdollisuuksien käyttämättä jättämisessä 2015-16, mikä maksoi Suomelle todennäköisesti miljardikulut (kukaan ei suostu julkistamaan loppusummaa) keskellä pahinta lamaa, vallanpitäjien silkan avuttomuuden takia. Niille verorahoille emme koskaan tule saamaan mitään hyödyllistä vastinetta, vaan ainoastaan kroonistuvia lisäkustannuksia.

Yritäpä viitata siihen aiheeseen vaikka Hesarin uutiskeskustelussa, niin vuorenvarmasti kirjoituksesi moderoidaan pois julkaisematta sitä ikinä. YLE:n ajankohtaisohjelmat eivät koske tähän asiaan kepilläkään. Media pettää yleisönsä ja liehittelee valtaa sylikoirana – yhteiskunnassamme on jotakin pahasti vialla, vaikka sitä ei nykyisessä juhlapuheiden sesongissa sallita ääneen mainittavan.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #17

Ei tuo ole ollenkaan hämmästyttävää. "Vallan vahtikoiraksi" nimetty media on jo pitkään ollut sitä kirjaimellisesti. Eli se on huolehtinut siitä että mikään tai kukaan ei häiritse vallan tekemisiä.

Sampo Terho on ryhtynyt eduskuntavaalikampanjaan jo nyt, yli vuosi ennen vaaleja.

Tuntuu vain siltä että vähän jokainen yrittää ottaa ääniä maahanmuutonvastaisuudella, nekin jotka sitä kiivaasti ovat kannattaneet. Tämä viestii siitä että puolueet kyllä tietävät kansalaisten oikeat mielipiteet asiasta vaikka väittävät muuta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Yrittääkö Sininen tulevaisuus haalia äänestäjiä Perussuomalaisilta?

Muualta eivät saa. Keskustalla ja Kokoomuksella on vakiintunut äänestäjäkunta.

Sinisen tulevaisuuden kohderyhmä äänestäjäkentässä on hyvin epäselvä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokainen hallitus ottaa itselleen ansiot sen aikana tapahtuvasta talouden noususta ja jokainen hallitus syyttää edellistä talouden laskusta.

Jokainen oppositiopuolue haukkuu hallituksen politiikkaa, vaikka olisi niitä ollut itse hyväksymässä vielä hetki sitten, samaa tekevät persut nyt ja samaa tekivät vasemmistoliitto viime hallituksessa.

Ei tässä ole mitään ihmeellistä, normaalia politiikkaa

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Se ei vaan mene läpi. Varsinkin kun mediaympäristö on jo aikoja sitten muuttunut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Näyttäisi edelleen kelpaavan kuin väärä raha.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minäpä kerron sulle tällaisen vaihtoehtoisen rinnakkaistodellisuuden mallin.

Kuvitellaanpa, että persut olisivat jääneet hallitukseen ja saaneet kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan Halla-ahon myötä.

Sitten olisi tullut hallituksen esitys aktiivimallista, niin miten persut olisivat siihen suhtautuneet?

Vaihtoehdot:

A: Olisimme jyrkästi vastustaneet mallia, koska se on eriarvoinen ja syyllistävä

B: Olisimme olleet hallituksen esityksen kanssa yhteisessä linjassa

Vastauksen tietää jokainen, ja kun sen tietää, ymmärtää paljon oppositiopolitiikasta ja populistisista puheista, joita täältäkin saa persujen kirjoittamana lukea.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Ihan sama koskee kaikkia puolueita. Ei populistiset huutelut oppositiosta todellakaan ole persujen yksinoikeus.

Jocke Rantanen

Jos olisi tullut "aktiivimalli" niin olisiko se ollut nykyisenkaltainen vai jotain järjellisempää?

Kaikessa tällaisessa jossittelussa on se ikävä puoli että voidaan jossitella vaikka mitä mutta koskaan ei voida asioita tehdä uudelleen. Eilistä ei saada takaisin.

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka jokainen voi ennustaa tällaisen asian? Vai onko kyseessä kuitenkin vain luulo?
Vähän tyyliin "Luullahan jotta on lysti olla...."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset