Jorma Nordlin

Orpo toivoo, ettei negatiivista keskustelua eurosta käydä ollenkaan

Mihin tämä maa on menossa, kun valtiovarainministeri "paukuttelee" julkisuuteen näin tiukkaa mielipiteen ohjausta.

Orpon toive on yhtä älytön kuin, että toivoisi sosialisimista käytävän sellaista keskustelua, missä sosialisimi olisi ainoastaan hyvä asia. Miten demokraattisessa maassa jollakin ministerillä voikaan olla tällaisia asenteita? Vaikuttaakohan tällainen maan hallituksesta tuleva asenne valtiollisen median tapaan käsitellä euroasioita?

Minkäköhänlaisesta narsismista tällainen tiukka mielipiteiden ohjaus kumpuaa? Sellaisen ei pitäisi kuulua yhteiskuntaan, joka haluaisi olla avoin kansalaisyhteiskunta.

"Minä toivon siitä keskustelua sellaisella rajauksella, että euro on yksiselitteisesti Suomelle hyvä asia. Se on meidän valuutta. Suomalaiset hyväksyy todella vahvalla enemmistöllä sen, että me kuulumme euroon, sanoo Orpo."
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Orpo on melkein saman ikäinen kuin minäkin. Osa meistä ovat pudonneet kuin enot veneestä julkisuuden hallinnan suhteen sosiaalisen median aikakaudella. Maailma on muuttunut median suhteen ja paljon. Keskustelun ohjaus kuuluu johonkin Kekkosen aikaan, jolloin keskustelua valvottiin Neuvostoliitosta käsin. Avoimessa yhteiskunnassa ja avoimessa keskustellussa on myös se puoli mistä ei itse pidä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

100-vuotista taivalta juhlineessa Suomessa nousee pintaan ilmiöitä, joiden olisi toivonut jäävän historiaan jo aikoja sitten. Toinen ilmiö blogikirjoituksen aiheen lisäksi on epäonnistuneiden ihmisten kurittaminen puuttumalla heidän toimeentuloon. (Aktiivimalli)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Toivottavasti kannanotot hallituksen suunnasta mielipiteiden ohjaamiseksi euron, tai Eu:n kannalta myönteisiksi eivät lisäänny, vaan annetaan tilaa erilaisille mielipiteille.

Euroon liittyvä Orpon toive vaikuttaa hieman pahaenteiseltä, kun on kyse suureen keskusjohtoiseen hallintoon liittyvästä asiasta. Orpon puoluekaveri on johtanut valtiollista mediaa. Voi olla, että nämä toiveet ovat menneet siihenkin suuntaan.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Orpo on väärässä tässä euroasiassa. Aikoinaan tehty virhe josta ei saisi puhua. Ruotsi ei ottanut euroa ja on pärjännyt. Tanskalla hieman erilainen mutta parempi päätös kuin Suomella.

Euro on vahvistunut vuoden 2015 maaliskuusta 15-17 prosenttia tähän päivään dollaria vastaan. Suomen viennin piristyminen ajoittuu ajalle kesästä 2015 kesään 2017. Syksystä 2017 viennissä käänne jo huonommaksi alkoi.

Euroopan sisämarkkinoilla emme ole pärjänneet. " Eurostatin tammikuussa julkaisemien tilastojen mukaan Suomen kauppatase EU-alueen sisällä oli tammi–marraskuussa 7,6 miljardia euroa negatiivinen. Vahvimmin EU-kaupasta hyötyvät Hollanti ja Saksa, heikoimmin Ranska ja Iso-Britannia."
Näitä kannattaisi päättäjien tutkia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Etteikö Suomen valtiovarainministeri saisi lausua käsityksiään ja toiveitaan valtakunnan raha-asioiden hoidosta.

Näin kovaa mielipidesensuuria harvoin kuulee toivottavan.

Suurin osa suomalaisista pitää euroa parhaana ratkaisuna Suomen maksuvälineenä, eivätkä nuoremmat ikäluokat tunne mitään muuta valuuttaa.

Vanhat mummotkin ovat jo unohtaneet ne mummonmarkat ja minäkin, vanha ukko, arvioin nykyään kiinteistöjen arvoja mieluimmin euroissa kuin markoissa.

Autojen hinnat olen oppinut ymmärtämään jo kymmenen vuotta sitten euroissa.

Minusta on mukavaa kun maitolitra maksaa siinä vähän alle euron ja hinta ei nouse, kuten markka-aikana.

---------------------

Jos meillä olisi markka, ja sen maitolitran hinta olisi tänään markan verran, niin ensi vuonna se maitolitra maksaisi jo kaksi markkaa ja kymmenen vuoden päästä se olisi viisi markkaa.

Kyllä se hintaseuranta käy paljon helpommin näissä euroissa, kuin niissä markoissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset