Jorma Nordlin

Kelan byrokratia muuttumassa absurdimmaksi

Samana päivänä tehdystä toimeentulotukipäätöksestä virkailija ei saa kuulema kertoa mitään asiakkaalle, joka on virkailijan luona. Eräs lähiomaiseni oli auttamassa maahanmuuttajaa Kelassa ja tarkistivat mitä päätöksiä maahanmuuttaja oli saanut. Siinä yhteydessä Kelan virkailija kertoi aikaisemmin mainitusta säännöstä. Tämä sääntö pitäisi oikeasti nähdä paperilla. Suomalainen byrokratia vaikeutuu ja menee entistä järjettömämmäksi. Sillä on niin vahva voima, joka lamaa päättäjät hiljaiseksi. Harvoin nostavat byrokratiaongelmaa esiin. Kääntyivätkö hallituksen normien purkutalkoot normien rakentamistalkoiksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Viron ja Suomen Kelan vertailu ei mahdu edes samalle vuodelle.

Virossa eläkepäätös tulee muutamassa päivässä. Suomessa muutamassa kuukaudessa.

Minun eläkkeen käsittely kesti puoli vuotta.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Kannattaa käyttää Kelalla perinteistä kannanottoa: jos sitä ei ole laissa ja asetuksissa säädetty, Kelan käytäntö ei ole synonyymi laille.

Kelalla on paljon käytäntöjä, jotka ovat vain käytäntöjä sekä jopa lainvastaisia. Ongelma vaan on se, että niitä perustellaan myös sillä, että heidän tapansa ja käytäntönsä ovat jotain. Se ei kuitenkaan oikeuta Kelaa yhtään mihinkään vaan Kelan tulee noudattaa lakia.

Käyttäjän juholasinikka kuva
Sinikka Juhola

Ei ole ihme,että leipäjonot pitenivät toimeentuloasioiden siirryttyä Kelalle. Kela tuijottaa vain sääntöjä ja numeroita, ihminen on sivuasia.

Sosiaalitoimi oli sentään inhimillisempi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset