Jorma Nordlin

Soini kehui olevansa etukäteen valittu seuraavaan eduskuntaan

Mistä näitä "narsisteja" politiikkaan, oikein tulee? Milloin heistä päästään eroon? Heistä itsevarmimmat pitävät jo seuraavien vaalien jälkeistä kansanedustajan paikkaa varmana. Onko yhteisistä asioista päättäminen muuttunut sellaiseksi, ettei siihen "täyspäiset" halua osallistua ja kaikenmaailman itsevarmat pelurit tuhoavat demokratiaa pikkuhiljaa heikentäen äänestäjien uskoa äänestämiseen?

Itsevarma Soini voisi heittää ne näytöt pöytään. Mitä on saanut hallituksessa aikaiseksi? Räksyttäminen muiden hallituspuolueiden suuntaan kotiäitivihasta ei ole kovin vakuuttavaa näyttöä. Minä kannatan valinnan vapautta, lapsenhoidon suhteen. En vain pidä Soinin räksyttävästä tyylistä tämän asian suhteen, rakentava ote on parempi. Soini istuu hallituksessa, kuin istuisi oppositiossa. Hyvin näytti Soinille käyvän työttömien ja köyhien kyykyttäminen hallituksessa.

Soinin valinnan seuraavaan eduskuntaan on jo hänen mielestään ratkaissut "kotiäitivihan" vastustaminen. Eduskunnasta putoamisen mahdollisuus pitäisi kasvattaa nöyryyttä äänestäjien suuntaan, mutta Soini on asiastaan varma.

Soini on varmasti tyylillään ja haukkumalla Keskustan, sekä Kokoomuksen kotiäitivihasta aiheuttanut, että tuskin ainakaan hänen edustamallaan linjalla enää pääsisi edes näiden puolueiden kanssa yhteistyöhön tämän hallituskauden jälkeen. Sinänsä tietenkin asioista voi olla eri mieltä, mutta kyse on tyylistä, miten suhtautuu niihin, joiden kanssa haluaa tehdä yhteistyötä. Kotiäitivihamielisiksi leimaaja ei pitkälle pötki, kun yhteistyötä tekeviä etsitään. Soini ja Terho ovat arvostelleet oppostitiopolitiikkaa, kun oppositiossa ei asioista päätetä. Soini vei oppositiopolitiikan hallitukseen ja nokkii hallitusta blogikirjoituksissaan.

 

"Jos minä vielä vaaleihin lähden, kampanjoin rajusti kotiäitivihaa vastaan ja kotihoidontuen puolesta tavalla jonka jokainen ymmärtää."

"Ja tulen valituksi."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinin tyyli on muuttunut rajusti jos vertaa aikaa ennen ensimmäistä jytkyä. Pää ei kestänyt vaalimenestyksiä. Miehestä tuli kiukuttelija, ylimielinen ja rehvastelija, jonka todelliset näytöt jäivät laihoiksi ja tähdenlento on loppumassa huipulla lyhyeen. Ura jää yhteen ministerikauteen kevyen ulkoministerin salkun kantajana, Sauli Niinistön pyörittämän ulkopolitiikan varjossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei tuo vielä mitään, olihan moni persukin varma siitä että Huhtasaari on presidentinvaaleissa toisella kierroksella ellei peräti presidentti kun tuli vaalikoneista ensimmäisenä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Toivottavasti näille tähdenlennoille vuoden 2019 eduskuntavaalit opettavat nöyryyttä. Soini räksyttää sopeutumiseläke takataskussa. Siinä on helppoa huudella.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini: "Siksi olen aktiivinen uskontojen välisessä dialogissa. Autuaita ovat rauhantekijät."

Siinä se varsinainen rauhantekijä, joka räksyttää toisille minkä kerkeää. Uskovilla on suurempi taipumus kaksinaismoralismiin ja narsismiin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Nyt jokainen puolue joutuu menemään avoimin kortein vaaleihin ja kertomaan minkälaista perhepolitiikkaa ne ajavat ja kuka sen maksaa. Löysä tasa-arvohöpinä ei riitä, kun joutuu iskemään eurot tiskiin."

Ei mennyt Soinin johdolla Perussuomalaiset avoimin kortein vaaleihin ja Soini järjesti äänestäjille melkoisen vaalien jälkeisen yllätyksen. Seurasi kannatusromahdus ja Soinin kannattajat vähenivät puolueen sisällä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

On tämä kyllä niin merkillinen hallitus mitä on pitkiin aikoihin edes nähty. Yksi ministeri räksyttää kokoajan blogeissaan muille hallituspuolueille, pääministerinä on oligarkki, joka auttaa perheenjäseniään saamaan valtion avulla bisneksiä eteenpäin, hallituksen säätämät lait ovat keskeneräisiä ja ongelmissa perustuslain kanssa, sekä niitä tulee voimaan ilman ohjeita.

Korkein hallinto-oikeus kehoittaa hallitusta viemään ensin tulevaa lakia koskevat asiat EU:n ratkaistavaksi, mihin hallitus viittaa kintaalla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hauska kirjoitus ja hullunhauska kommenttiosio, jossa kirjoittaja kirjoittaa kaikki kommentit. Tässä toinen ihan oikea lukijakommentti, jota voit kommentoida.

On totta, että Siniset ja Persut yhteensä menettävät yli 2/3 äänimäärästään. Vaikka äänimäärä laskeekin, äänimäärän lasku kohdistuu aina suurimmalta osin uusiin pyrkijöihin, kansanedustajien äänimäärä laskee suhteellisesti paljon vähemmän ja ministerien vähiten.

Soini saavutti tyylillään edellisissä eduskuntavaaleissa Uudellamaalla 29527 ääntä. Tuosta äänimäärästä voi toki jonkin verran leikatakin ja silti paikka on kirkossa kuulutettu. Uskon Soinin saavan yli 25 000 ääntä seuraavissa vaaleissa. Näin ollen sekä Soini että Jussi Niinistö voivat olla varmoja läpimenostaan.

Sen sijaan Perussuomalaisten "äänikuningas" Uudellamaalla, Mika Niikko, voi olla 4 273 melko huolissaan paikastaan. Niikon henkilökohtainen äänimäärä laskee alle 4 000 äänen. Jollei Ruohonen-Lerner asetu tukiehdokkaaksi, Perussuomalaiset eivät saa yhtään ehdokasta läpi Uudeltamaalta. Kahta paikkaa eivät Persut saa millään.

Näillä Soinia tukevilla kirjoituksillasi pidät omalta osaltasi huolta siitä, että Soinin äänimäärä ei tule juurikaan laskemaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä Nordlin on hyvä vaalityöntekijä Soinille. Lisää vaan ja sininen jytky tulloo...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Aika itsevarmasti on liikkeellä. Mitä sitä vaaleja pitämään, kun asia on jo näin varma.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo Leskinen, oletko Sintujen ehdokkaana jytkyäsi toteuttamassa ?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

29527 perussuomalaisten ääntä.

Kuinka monta sinisten ääntä seuraavissa vaaleissa? Gallupien mukaan sinisillä ei juurikaan ole äänestäjiä. Tulee toki pitää mielessä se, että julkisuuden henkilöt saavat aina ääniä, koska osa äänestäjistä ei tiedä ketään muuta kuin nämä julkkikset. Valveutuneet äänestäjät eivät kuitenkaan anna viilata itseään toistamiseen linssiin. Parilla tuhannella mummoäänellä ei eduskuntaan enää päästä.

Ei jatkoon.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Soinia äänestäneet äänestävät Soinia jatkossakin. Eivät Persut pysty Soinin henkilökohtaisesta kakusta juurikaan vuolemaan. Veikkaan, että Uudellamaalla Siniset lyövät Persut 2-0 ja koko Suomessa 8-7.

Puolueiden kannatusluvut eivät kerro mitään, kun ihmiset eivät gallupkyselyjä varten mieti ihmisiä, vaan puolueita. Sinisellä ei voi olla uutena ryhmänä juurikaan imua. Sen vaali-imu tulee tunnetuista ehdokkaista. Persuille ehdokkaiden tunnettuus on huomattavasti heikompi eikä ehdokasasettelusta ole tulossa sen kannalta kovinkaan helppoa: millä ne sisulaiset saataisiin pysymään sivussa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nordlin pyrkii pitämään huolen, että kohta Soini tulee tutuksi Granlundillekin...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

No tuleekohan tunnetuksi kovinkaan myönteisessä valossa, kuin näin itsevarmasti on jo jakanut äänet itselleen etukäteen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Ei se valon myönteisyys mitään. Riittää, että nimi on kirjoitettu oikein.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Alkaa muistuttaa Väyrys-Paten retoriikkaa nämä Soinin ulostulot. Aika näyttää ovatko tulokset saman kaltaisia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä se vaan niin menee, että jos Soini lähtee ehdolle, niin menee komeasti läpi, ja vetää varmaan vielä jonkun mukanaan.

Soinista voi olla montaa mieltä, mutta hänen karismallaan kerätään helposti ääniä läpimenoon.

Soinin ehdokkuushan on sinisten toive, sillä hänen avullaan eduskuntapaikka tai kaksi tulee.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri samanlaisen uskomuksen vuoksi Soini niin rehvakkaana esiintyykin ja pitää läpimenoa varmana. Sopeutumiseläke kummasti lisää oman hännän nostamista.

Se "riski" on olemassa , että lähtiessään ehdokkaaksi, voikin jäädä sopeutumiseläkeläiseksi ja jää lahjavirkakin saamatta.

Hallituksessa on varmasti nyt niitä, jotka jakaisivat Soinille hyväpalkkaisen viran päästäkseen hänestä eroon. Mies räyhää hallituskumppaineille, kuin istuisi oppositiossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Normimeininkiä, kun vaalit lähestyy, Soini osaa tuon pelaamisen parhaiten. Ei kenestäkään muusta poliitikosta ole tuollaiseen touhuun, Soini hallitsee härnäämisen ja pysyy sen takia pinnalla.

Soinihan repii varmaan vaaleissa persujenkin ääniä, ei kaikki edes ymmärrä vielä tuota hajoamista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #15

Ovatko nykypersujen kannattajat koskaan äänestäneet Soinia? Itse kuvittelen, että jokunen Soinin kannattaja on saattanut antaa aiemmin äänensä persukalle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #16

Niin tai näin, mutta jos Soini vielä lähtee ehdolle, löisin aika paljon vetoa, että kerää paljon ääniä ja menee heittämällä läpi.

Suomessa äänestetään aina tuttuja naamoja, ja Soini on aina aika ajoin jotain laukomassa ja pysyy pinnalla ulkoministerinä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #18

Soini saa vähintään 25 000 ääntä ja sillä määrällä sekä Soinin itsensä että Jussi Niinistön läpimeno on varmaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toisaalta Soini osoitti myös poliittisen kyvyttömyytensä, kun menetti itse perustamansa puolueen käsistään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset