Jorma Nordlin

Ulkoministeri on pistänyt rukousaamiaismatkat valtion piikkiin

Kuka sitä ilmaiseksi herraa palvelisi, siitä saa päivärahatkin? Onkohan Soini rukoillut meille 19 770 euron hinnalla pelastusta? Törkeää veronmaksajien hyväksikäyttöä.

Kansan mies oli niin kauan kansan mies, kunnes sai kansasta itselleen maksajan. Soinin herra antoi Soinille valtion rahakirstun avaimet.


"Kahden rukousaamiaisreissun kulut ovat ulkoministeri Soinin osalta olleet yhteensä noin 19 770 euroa. Päivärahaa Soini on saanut rukousmatkoiltaan yhteensä 871 euroa."

Uskonnon harjoittamista pitäisi tehdä omilla rahoilla. Ministeritason henkilö saa avustajiensa avulla järjestettyä aina halutessaan  uskonnon harjoittamiselle maksajan, sillä että oheen järjestetään pääasian lisäksi riittävästi muuta "virallista" toimintaa, joka on ehtona ettei tarvitse itse maksaa kuluja.

 


"IL-selvitys: Ulkomailla viihtyvän Soinin matkalasku jo yli 800 000 euroa"
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Paavia olisi varmaan kiva käydä vielä moikkaamassa kun vielä kerkeää. Onkohan avustajat "lämmittelemässä" kardinaaleja, jos kutsu heltiäisi? Obaman ja Trumpin rukousaamiainen on "plakkarissa", mutta paavi puuttuu vielä.

Juha Hämäläinen

Soini luo kansainvälistä uraa nääs.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Äänestäjänsä hylännyt rukoilemassa äänestäjiensä kustantamana?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

13000€:n kuukausiliksasta pitäisi kyetä maksamaan noi omat rukousmatkatkin ilman päivärahoja. Noista tuloista jo maksaisi vaimonkin reissun.

http://www.iltalehti.fi/verot-2015/201511022060026...

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Tasan juuri näin. Tosin Soini ei ole ainut tapaus, monia politiikan johtohenkilöitä siellä on saanut käydä maistamassa maailmanvaltiaan siunausta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä taas Suomen ulkoministerin pitää matkustaa valtion rahoilla ypäri maailmaa, sen minkä ehtii, oli sitten puolue mikä tahansa.

Jokainen tuttavuus ja keskustelu on pienelle maalle eduksi, näistä voi olla tulevaisuudessa hyötyä, vaikkei virallisia matkoja olekaan.

Nämä rahan laskemiset ministerien kuluista on sitä perisuomalaista lapsellisuutta.

Ulkoministerilee ei ole mitään virkaa kotimaassa pyöriä, reissuun vaan.

Joku hyväkuntoisempi, kuin Soini jaksaisi reissata vielä enemmän.

Lisää reissuja vaan seuraavallekin ulkoministerille, omia tai valtion matkoja.

Nämä rahat on hyttysenpaskoja, joiden laskeminen on ylimaallista typeryyttä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ritala, käsittelikö kirjoitukseni yleisesti ulkoministerin matkoja?

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Samaa mieltä. Tuskin kukaan työntekijä itse maksaa työmatkojaan. Kyllä ne maksaa työnantaja.

Jos ulkoministeri ei matkustaisi ulkomailla, sanottaisiin, että on laiska, ei hoida ulkomaansuhteita. Koskaan ei mene hyvin, on ulkoministeri sitten mistä puolueesta tahansa. Matkoihin käytetty rahamäärä on tietysti suuri näin Matti Meikäläisen mielestä, mutta pieni valtion mittakaavassa.

Hieman tietysti ihmetyttää Iltalehden uutinen asiasta. Mikä on motiivi? Luoda epäsopua kansan keskuuteen. Kuka hyötyy? Ainakin Iltalehti ja varmaan oppositio. Onko asian käsittely johdonmukaista? Ehkä olisi pitänyt verrata samalla aikaisempien ulkoministerien matkoja ja niiden tarkoitusta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Rukousaamiset pitää maksaa omista rahoista. Ministerillä ei saa olla oikeutta maksattaa uskonnon harjoittamista veronmaksajilla.

Sinänsä ulkoministerin työhön kuuluu matkustaminen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #8

Olen samaa mieltä sinun kanssasi Nordlin jos kyseessä olisi pelkästään uskonnollinen meno. Mutta rukousaamiainen on aika paljon polittiisempi! Sielä on paljon isoja nimiä joille on hyvä myös Suomi nimi saada muistiin.. Harvinaista sinänsä, yleensä kritisoin tämmöistä verorahojen käyttöä mutta nyt en..

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #8

Olivathan siellä kansanedustajat Huhtasaari ja Laukkanenkin. Eivät kai hekään omillaan reissanneet?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #11

Niiden osalta sama juttu, ei kuuluisi veronmaksajien tällaisia reissuja maksella.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Jorma, luehan miten kd:n matkalle osallistunut kansanedustaja Laukkanen on matkan liittyvän kovastikin politiikkaan ja ihan maailmanlaajuisesti katsottuna. Matkalle 2017 osallistuneet olivat kutsuttuina edustajina.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2340699

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #8

Ovat ne entiset ulkoministerit käyneet Moskovassa Voitonpäivänä ja missä lie kekkereissä. Varmaan kukin vähän oman poliittisen kantansa mukaan. En nyt kyllä niitäkään paheksu, vaikka nekin ovat menneet veronmaksajien pussista.

Yleensä noihin tapaamisiin liitetään jokin ministeritapaaminen tms., joten niissä on ihan asiaakin. Ulkoministeri varmaan matkustaa ihan riittävästi, ehkä joskus toivoo, että saisi olla matkustamatta.

Kokemukseni mukaan työelämässäkin saatetaan työmatkoihin liittää jokin yksityismatka, kun se siihen lisäkustannuksitta sopii. Tosin kunnan tai valtion töissä ei näin voitane tehdä.

Juha Hämäläinen

No ulkoministerin pitääkin olla vähän ulkona. Jopa paljonkin.

Tässä nyt blogistimme ei nähnyt rukousaamiaista työhön liittyvänä vaan hartauden harjoittamisena.

Jenkeissä tuo rukoustilaisuus on kuitenkin jo osa poliittista järjestelmää. Soini saa siellä tuntumaa missä vapaan maailman joukot seuraavaksi rynnistävät. Siellä lietsotaan pyhää sotaa kaikkea sitä vastaan mistä jenkkien hallinto ei pidä. Vastaa keskiajan ristiretkille kutsua kaikkea pahaa vastaan, mutta ei omia syntejä kohtaan. Hyvin paavillinen mustavalkoinen tilaisuus siis. En usko rukoiltavan tahon korvaansa kallistavan näille rukouksiin piilotetuille narutuksille.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Aivan just näin, mitä Petteri sanoo. Voi tätä pikkusielumaisuutta ja luvun pitoa blogistilta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Uskontoa ja politiikkaa ei pidä sotkea keskenään, eikä siihen pidä käyttää veronmaksajien rahoja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #20

Soini on nimitettävä tämän ministeripestin jälkeen suurlähettilääksi Pohjois-Koreaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #20

Soini on nimitettävä tämän ministeripestin jälkeen suurlähettilääksi Pohjois-Koreaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #20

Niikko, Kankaanniemi, Huhtasaari...

Kyllä näitä rukouspuuhastelijoita on Perussuomalaisiin jäänyt enemmän kuin Siniset niitä mukaansa ottivat. Eiköhän nuo rukousaamiaisosallistumisetkin vie 6-1.

Veronmaksajien rahoilla Huhtasaarikin kävi Japanissa ja Koreassa, sekä rukousaamiaisilla Israelissa ja USA:ssa.

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Jollen ihan väärin muista, niin Nordlininkin mielestä Soinikin taisi nousta ministerin pestiin Perussuomalaisten äänillä. Eikö tässä ole syytä jättää äänestämättä Perussuomalaisia? Äänet menee kuitenkin Kristillisille (KD).

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ei ole huono juttu jos ulkoministeri on siellä missä potentiaaliset yhteistyökumppanit ja jopa asiakkaat kokoontuvat. Onpahan ne sitten häät tai hautajaiset tai sitten tällainen useamman tuhannen hlön kansainvälinen rukousaamiaisen nimissä tehty foorumi. Jos vaikka sata silmäätekevää eri puolilta maailmaa kättelee ja ehtii muutaman sanan vaihtaa, on kontaktin hinta erittäin edullinen. Enemmän saisi kyllä matkustaa noin yleisesti ottaen. Sisäministeri voi sitten touhuta enemmän kotimaassa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Politiikassa ja julkishallinnossa ei ole tapana mitata tuloksia rahassa, vaan mielikuvilla. Muistan hyvin, kun olen jo kohtuullisen kauan politiikka seurannut, miten tämä kansanedustajien ja ministerien matkustelu lisääntyi. Siihen nähden koitunutta hyötyä verrattuna aikaan ennen matkustelun lisääntymistä on vaikeaa nähdä.

Enemmän Suomelle hyötyä olisi byrokratian vähentämisestä, kuin poliitikkojen matkustelun lisäämisestä.

Ainakin EU-tasolla Suomi on tyypillisesti toiminut oman etunsa kannalta yleensä hölmösti. Ehkä syynä on enemmän poliitikkojen oman henkilökohtaisen edun ajaminen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

En yhtään ihmettelisi vaikka Soini nimitettäisiin myöhemmin johonkin rukousaamiaisten taustalta löytyvään lobbausjärjestöön hyväpalkkaiseen virkaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Hyvä idea. Toivottavasti löytyy sellainen paikka ja asema, jossa voi Suomen eteen tehdä positiivista työtä. Ugandaa en kuitenkaan suosittele.

Terttu Jääskeläinen

Kiitos Petteri Ritala taas kerran.Sinulle on annettu tunneälyn lahja ,sitä näissä kommenteissa tapaa valitettavan harvoin,huumorillakin osaat valaista vaikeitakin asioita.Olisipa tätä enemmän, niin politiikkammekin voisi olla armollisempaa, ja kannanottomme positiivisempia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Laitahan Terttu profiilikuva. Ilman profiilikuvaa nämä kommentit jäävät minun hyväksyttäviksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Laura Huhtasaaren kolme rukousaamiaismatkaa lienevät kokonaiskustannuksiltaan samaa suuruusluokkaa kuin ulkoministerimmekin matkat. Ei Huhtasaarikaan matkojaan ole omasta pussista maksanut.

Ulkoministerin matkustelusta on maallemme hyötyä ulkosuhteiden hoidon vuoksi. Huhtasaaren matkailuharrastuksesta lienee ainoana vaikutuksena maamme poliittisen uskottavuuden heikkeneminen maailmalla. Minusta on äärettömän hyvä, että Soini yrittää paikkailla entisen puoluekaverinsa haparointia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

On todennäköisesti maksettu puoluetukirahoista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eduskunnan kansanedustajille merkityistä määrärahoista, tarkoittanet? Perussuomalaiset rp. ei ole Huhtasaaren reissuja puoluetukikassastaan tietenkään maksanut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pitäis kyllä persujen mennä itseensä. Kuka sen Soinin oikeastaan sinne järkkäsi ja minkälaisin keinoin?
Ei Halla-ahoa ilman Soinia eikä Soinia ilman Halla-ahoa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ulkoministerin runsas matkailu ja "ovien avaaminen" on silloin perusteltua ja toivottavaa mikäli mukana seuraa suomalaisen vientiteollisuuden edustajia, nyt vaan vaikuttaa siltä, että Soini on halunnut tehdä itseään tykö henkilökohtaisella tasolla. Narsistisia piirteitä Soinin matkustelussa on havaittavissa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Sinänsä on ihan hyvä että ministeri kiertää ja käy luomassa suhteita (tosin esim. Irakiin keskustelemaan palautussopimuksestahan tuota ei saa vahingossakaan, mutta anyways). MUTTA miksi Soinin pitää aina mennä bisnesluokassa tai yksityislennolla??? Miksi asua viiden tähden hulppeissa hienostohotelleissa? Miksi viedä vaimonsa mukana myöskin, jolle sitten hänellekin valtio maksaa kaiken (MIKSI valtio maksaa???)? Miten mahdotonta olisi lentää ihan vaan turistiluokassa ja asua perushyvissä edullisissa hotelleissa? Näin esim. ministerikaudellaan teki Sauli Niinistö ja käsittääkseni tekee edelleenkin jos se suinkin on mahdollista. Miksi tällainen ei Soinille kelpaa?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Miksi Nordlin, perussuomalainen, on siirtynyt sitoutumattomaksi. Samanlaisia ilmiöitä on monella muullakin. Vai hävettääkö ?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Taitaa olla taas se sama Heikki Karjalainen, joka olikin poissa minun kirjoitusten trollaamisesta pitkään. On näköjään mies jälleen palannut. Mietin pitäisikö nyt tehdä se ensimmäinen kerta ja laittaa kommentoijalle esto päälle. En ole sitä kertaakaan aikaisemmin tehnyt. Vuonna 2009 taisin ensimmäisen kerran tänne kirjoitella. Karjalainen aloittaa tyypilliseen tapaansa ja "hitsaa" sitten kiinni minun jokaiseen kommenttiini, kuten aikanaan teki, mikäli kyse on tästä samasta henkilöstä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

En tunnista tuosta itseäni. Kommentoin vain sitä, että olet poistunut perussuomalaista, jonka kannattaja olit tuon nykyisen sitoutumattomuuden sijasta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Saattaa olla, että on kaksi saman nimistä täällä.

Jocke Rantanen

Nyt meni metsään oikein perusteellisesti.

Olipa Soini saanut hillotolppansa tai pyöritellyt takkiaan niin kyllä hänen tulee osallistua tällaisiin kekkerihin. Loi sitten omaa uutta uraansa ministerikauden jälkeen tai ei. Sitähän me jokainen luomme joka päivä, uutta uraa.

Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin nuo tilaisuudet ovat oiva paikka luoda kontakteja, tutustua muiden valtioiden poliitikkoihin ja merkkihenkilöihin.
Ja on aivan luonnollista että valtio maksaa kulut.
Ei ulkoministerin paikka ole kotona neljän seinän sisällä vaan ulkoilemassa muiden maailman asioista päättävien kera.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Veronmaksajien rahoilla? Toiset tekee sitä omilla rahoillaan. Uskonnon harjoittaminen veronmaksajien rahoilla ei ole soveliasta toimintaa. Joku raja siinäkin pitää olla.

Jocke Rantanen

Tiedät varsin hyvin että kyseessä ei ole mikään "rukousaamiainen". Kyseessä on suuren joukon tapaaminen joka kestää koko päivän ja jonka yhteydessä tavataan eri ihmisiä, pidetään puheita ym.
Tilaisuuteen taitaa osallistua tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kutsuttuna sinne Soini osallistui. Suomelle oli muutama paikka varattuna ja kun ministeri kutsutaan, niin silloin myöskin vaimo osallistuu. Mutta saahan Nordlin hupattaa...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seppo, kyllä Soini oli kutsuttu nimenomaan puolisoineen. Muutoinhan ei valtio maksaisi puolison matkakustannuksia.

"Silloin kun ministeri on kutsuttu puolisoineen, maksamme myös hänen kulunsa, sanoo diplomaattiavustaja Jussi Tanner."
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802042200719530...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos Leskisen väite pitää paikkansa, että Suomelle on noissa muutama paikka varattuna, niin Soini on onnistunut siirtämään rukousreissut valtiolle.

Ollaan menossa kehityksessä taakse päin ja uskontoa sotketaan politiikkaan entistä enemmän. Sitä tehdään nyt valtiojohdon tasolla. Suuntaus on huono.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nyt olen Nordlinin kanssa samaa mieltä. Valtio voisi tehdä päätöksen, ettei rukoushetkiin tai jumalanpalveluksiin osallistumisesta syntyviä matkakuluja korvata.

Silloin puhumme kuitenkin kokonaisuudesta, emme ulkoministeri Soinista.

Matti Mustonen

Tämän tasoiseen keskusteluun ovat kaikki kykeneviä. Kaikista paskanheittäjistä ei tule arvostettuja ohjaajia. Kyllä Suomessa rukoileminen tulee veronmaksajalle yli miljardi euroa kalliimmaksi.
Mutta summa taitaa ylittää useimpien kyvyn hahmottaa asiaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ilmeisimmin ministereille valtioneuvostossa on oma budjetti, jonka puitteissa matkoja tehdään. Ulkoministerin osalle valtion varoja varataan siinä määrin, että matkat onnistuvat.

Kohdemaat mietittäneen ennakolta ja maihin liittyvät edustukselliset tehtävät niin ikään.

Voiko ulkoministeri itse valita maat, joihin matkustaa?

On mahdollista, että hän voi esittää toiveita eri maiden kulloinkin vallitsevien poliittisten ilmapiirien mukaan.

Onko Soini sovitteleva, vai vain johtajia nuoleskeleva ministeri?

Olisi hyvä, että kansa tietäisi. Nyt ei tiedä.

Sen sijaan, hän voi valita matkustustavan - turistiluokka vs. businessluokka!

Melko vähän kuulemme, kansalaisina ulkoministeri Soinin matkoista!

Raportointi lienee ulkoministeriön sivuilla luettavissa. En ole käynyt tutkimassa, mutta toivottavaa on, että matkojen selvitys ja tuloksellisuus, on kaiken kansan luettavissa.

Mitä taas tulee noin kolmen vuoden matkakuluihin, jotka ovat lähes miljoona euroa, olen järkyttynyt. Oikeasti.

Köyhän kansan äänillä valtaan päässeellä miehellä ei ole sydäntä heille, jotka nyt maassamme kärsivät.

Budjetointi ulkomaan matkoihin tuntuu pröystäilyltä, kun samaan aikaan maamme vähäosaisten lapset syövät vessapaperia nälkäänsä.

Miljoona euroa täyttynee tällä menolla varmasti, ennen kuin vuoden 2019 huhtikuun uudet eduskuntavaalit käydään.

Turistiluokka vs. businessluokka - nekin ovat valintoja. Köyhän kansan äänillä valtaan päässeenä, ulkoministerimme ei ole köyhä eikä kipeä!

Rahalla saa ja hevosella pääsee!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"samaan aikaan maamme vähäosaisten lapset syövät vessapaperia nälkäänsä"

"köyhän kansan äänillä"

Miljoona euroa on minimaalinen summa, miljoona jaettuna tuhannelle tekee tuhat euroa. Jos sen jakaisi siis tuhannelle ihmiselle neljän vuoden ajaksi, saisivat nämä tuhat ihmistä vajaan 70 senttiä per päivä.

Tuolla rahalla perhe saisi yhden rullan parempaa vessapaperia joka ikiseksi päiväksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kyllä saa..na osataan olla kateellisia ja pahansuopia. Ulkoministerin tehtävä on nimenomaan liikkua maailmalla ja tehdä mainosta Suomelle ja suomalaisuudelle. Kaikissa tilaisuuksissa joihin vain kerkiää osallistumaan ja niinhän on ollut aina puolueesta riippumatta. Eri ministerit ovat osallistuneet eri nimikkeillä oleviin tapahtumiin ulkomailla ja hyvä niin. Ministerien tehtävä on hakea Suomelle tunnettuutta ja sitten meittien puheenvuorokirjoittelijoitten tehtävä näkyy suurelta osin olevan kadehtia ministerien tienestejä niin että siinä se ero.
Joskus meinaa nyppiä tuo pikkusieluisuus kun ei asioita osata katsoa kokonaisuuksina vaan kärpäsenpaskoihin puututaan lumikolalla.

Jocke Rantanen

Mitäpä tuohon lisäisi muuta kuin että eipä paremmin voisi sanoa.
Onhan tähänkin blogikirjoitukseen kommentoinut yksi ja toinen puhtaaasti siksi että heillä on perusviha Perussuomalaisia kohtaan.
On ikävää kun kateus ja tyhmä viha ohjaavat ihmisiä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Hämmästyttävää, miten täällä, puheenvuorossa kommentoivat, ovat niin suopeita Soinin matkakuluille.

Minä en ole.

Häpeän kaikkien suomalaisten puolesta, että ulkoministerimme kehtaa retostella rahalla, jonka aseman hän saavutti köyhien äänillä.

Ettäs kehtaa ja kyllä hän KEHTAA!

Jocke Rantanen

Kyseletkö kenen rahoilla vaikkapa Juha Sipilä reissaa Korean olympialaisissa?

Jos poistaa tuon Turkin -matkan niin 80 reissua ympäri maailmaa n. 720 000;-, eli 9 000;- / reissu. Joista useat viikon mittaisia.
Kuluissa on ilmeisestikin kaikki kulut mukana.
Vai haluatko etä ulkoministeri reissaisi bussilla ja lyhyemmät matkat kävelisi että säästyisi taksikulutkin?
Merten yli pääsisi varmastikin jonkun rahtilaivan matkustajana, halvaksi tulisi ainakin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#48 Jocke, kävely tekisi ulkoministerillemme terää:)

Ei ne maailman asiat miksikään muuttuisi aikana, jonka ulkoministeri Soini kävelisi lähimmälle metroaasemalle.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kommentoijat menevät metsään pahemman kerran ajatellessaan vain, että kyse on poliittisissa piireissä pyörimisestä. Kulkevat laput silmillä, eivätkä näe asiaa laajemmin.

Uskonnon ja valtiojohdon poliitisen toiminnan sekoittuminen lisääntyy. Meillä tulee olemaan jatkossa ministereinä muiden uskontokuntien edustajia. Ne sitten juoksevat tapaamassa valtion piikkiin ulkomailla uskonnollisissa tilaisuuksissa muiden maiden päättäjiä. Esim islamilaiset, budhalaiset omiaan jne...

Jocke Rantanen

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi että EU olisi onnistunut saamaan aikaan PCA - sopimuksen Irakin kanssa. Sopimus velvoittaa osapuolet vastanottamaan palautettavat, laittomasti maassa oleskelevat.
Kai Siinä Soinillakin oli pieni osuus jos uutinen on totta?

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Mirjami Parant, olette näköjään kovin huolestunut ulkoministeri Timo Soinin matkoista. Oletteko unohtanut, kuinka paljon ulkoministerimme ovat matkustaneet edellisillä hallituskausilla, esim. Erkki Tuomioja. Toivon, että muistatte Soiniin kohdistamanne "vihakirjoituksenne", kun ulkoministerinä toimii joku muu kuin Timo Soini. Toivottavasti seuraatte tuolloinkin yhtä tarkasti ulkoministerin ulkomaanmatkoja sekä kävelyjä lähimmälle metroasemalle ja kirjoittelette mielipiteitänne Puheenvuoroon.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kehitys jossa valtion asioiden hoito ja uskonto sotketaan toisiinsa pitää pysäyttää. Toivottavasti Soini jää viimeiseksi huonoksi esimerkiksi tällaisesta toiminnasta.

Jocke Rantanen

Kuvitteltko todellakin että USA:n presidentit ovat sotkeneeeet valtion asioita ja uskontoja keskenään?
Huomaa että nämä "rukousaamiaiset " ovat alkaneet jo 1950-luvulla kun Eisenhower oli presidentti.

Nythän meillä täällä Euroopassa ollaan juuri menossa siihen. Kaikessa toiminnassa pitää ottaa islam huomioon. Että eivät vain loukkaannu.
Ristit pois kaikkialta, leijona korut kieltoon, suvivirret kieltoon. Eikö juurikin se ole uskonnon ja politiikan, valtion asioiden sotkemista?

Mielestäni kirkko ja valtio pitäisierottaa kokonaan toisistaan, kuten on juuri USA:ssa. Meillähän ne oivat yksi ja sama putiikki.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Uskonnolliset ryhmät vaikuttavat enemmän USA:n politiikassa, kuin Suomessa ja sitä kehitystä en tänne haluaisi.

Se kehitys ei jää vain kristinuskon piiriin. Suomeen on tullut maahanmuuttajia, joilla on paremmat edellytykset kulttuurinsa vuoksi verkostoitua, kuin suomalaisilla. Tuskin enää kovin kauan menee, kun meillä on ensimmäisiä ministereitä, joiden vanhemmat ovat maahanmuuttajia.

Liiallista uskonnollisten symbolien ja tapojen sääntelyä en kannata. Se on kuitenkin eri asia, kuin sen kehityksen suosiminen, jossa uskonnolliset ryhmittymät pääsevät paremmin verkostoitumaan valtiojohtoon ja pääsevät tekemään sen valtion tuella.

Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #61

Kyllä varmaaan uskonnnolliset ryhmittymät. Kuitenkin ne taitavat tehdä täysin maallista politiikkaa?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kehitys jossa valtion asioiden hoito ja uskonto sotketaan toisiinsa pitää pysäyttää. Toivottavasti Soini jää viimeiseksi huonoksi esimerkiksi tällaisesta toiminnasta.

Tässä on se huono suuntaus, että vaikutusvaltaiset uskonnolliset ryhmät voivat päästä liikaa vaikuttamaan Suomen valtion asioihin. Näitä rukousaamiaisia on nyt rantautunut Suomeenkin ja niistä tulee uskonnollisten ryhmien verkostoitumistilaisuuksia, joissa luodaan suhteet joiden kautta avautuu mahdollisuus saada omia jäseniään valtion asioista päättämään.

Nyt toisille lukijoille ns. "harmittomana" näyttävä ilmiö, ei sitä suinkaan ole, jos kehitys jatkuu siihen suuntaan, jossa uskonnolliset ryhmät voivat luoda verkostoja kohti valtiojohtoon ja pääsevät auttamaan omia jäseniään eteenpäin päätöksentekokoneistoon. Näin uskonto ja poliittinen päätöksenteko alkaa enemmän sekoittumaan ja mennään siinä kehityksessä valitettavasti silloin ajassa taaksepäin.

Jocke Rantanen

Etkö sinä nyt horise joutavia?

Meillähän kirkko nimenomaan vaikuttaa valtion asioihin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kirkon vaikutusvalta on vähentynyt kokoajan ja luterilainen kirkko on maltillisempi, sitä eivät kaikki uskonnolliset suuntaukset ole. Tässä käy niin, että luodaan eräänlaista "normia" sille miten valtiojohdon edustajat voivat osallistua näihin erinäköisiin uskonnollisiin tapahtumiin ja päästä verkostoitumaan. En halua sellaista maksaa.

Jocke Rantanen

"Nyt toisille lukijoille ns. "harmittomana" näyttävä ilmiö, ei sitä suinkaan ole, jos kehitys jatkuu siihen suuntaan, jossa uskonnolliset ryhmät voivat luoda verkostoja kohti valtiojohtoon ja pääsevät auttamaan omia jäseniään eteenpäin päätöksentekokoneistoon. Näin uskonto ja poliittinen päätöksenteko alkaa enemmän sekoittumaan ja mennään siinä kehityksessä valitettavasti silloin ajassa taaksepäin."

Tuo ylläoleva sitaatti on mielestäni kohdallaan. Meillä vain ovat jo soluttautuneet päättäviin asemiin.

Sitävastoin emme voi estää uskovaisia ihmisiä pääsemästä valtion virkoihin. Emme voi sulkea yhtä ryhmää pois siksi että he ovat "uskovaisia". Ja siinä piilee suuri riski myös jos tällainen ryhmä pääsee määräävään asemaan esim. eduskunnassa tai kunnanvatuustossa....

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä pitäisi olla suorastaan kiellettyä julkisista varoista toimeentulonsa saavilta päättäjiltä. Kansanedustajien kohdalla se pitäisi mennä niin, että maksavat itse kulunsa jos menevät.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kiteytän hieman tätä, jotta lukijat ymmärtävät mistä on kysymys.

Miten suhtautuisitte, että ministeri Ahmed xxx lähtee valtion varoilla Saudi Arabiassa moskeijassa tapahtuvaan rukoustilaisuuteen ja tapaa siellä erilaisista islamilaisista maista tulleita päättäjiä? Entäs jos sitten sieltä tuleekin sitten avustusta hänen edustamalleen poliittis-uskonnolliselle suuntaukselle Suomeen?

Ihan sama asia, kuin että kyseessä olisi joku budhalainen ministeri. Ongelmia tulee, jos suuntaus onkin jollakin tapaa radikaali. Juuri tälle kehitykselle ei saa nyt antaa mahdollisuuksia.

Tämä kommentoijien maalaama kuva pienestä ja harmittomasta poliittisesta verkostoitumisesta uskonnollisen toiminnan ympärillä ei ole aivan niin harmitonta, kuin miltä se äkkiä voi näyttää. Tästä syystä juuri kannatan tiukasti uskonnon irrottamista valtiosta. Myös Suomessa pitäisi näin tehdä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset