Jorma Nordlin

Väyrsen rahasotkussa avainasemaan nousevat pöytäkirjat

Kyseessä on tyypillinen järjestön rahasotku. Vanhat "järjestöketut" hävittävät pöytäkirjan tällaisessa tapauksessa ja kertovat, hallituksen päättäneen asioista asian mukaisesti ja heillä on ollut valtuus käyttää rahoja.  Olen vastaavia nähnyt valitettavasti paljon ollessani mukana järjestötyössä. Osa niistä on todellisia ja sitten osa niistä on kovaa valtapeliä, jossa kyseisten kokousten pöytäkirjoja ei anneta nähtäväksi, tai ne on hävitetty.

Puoluen puheenjohtajalla, tai paikallisyhdistyksen puheenjohtajalla ei ole mitenkään laajaa tilinkäyttöoikeutta, vaan rahojen käyttö pitää perustua hallituksen päätöksiin. Eli tilintarkastuksessa pitää löytyä kuiteille perusteet kokouspöytäkirjoista. Samanlaista sekavaa rahankäyttösotkua ja siihen liittyvää valtapeliä oli aikanaan Perussuomalaisissa, se on huonosti johdetun järjestöorganisaation oire.

 


"Hauta-ahon mukaan Väyrynen on lainannut varojaan kansalaispuolueelle ja siirtänyt 38 000 euron suuruisen summan kansalaispuolueelta avustuksena valitsijayhdistykselleen, jonka kautta hän oli ehdolla presidentinvaaleissa."

"Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen tähdensi lauantaina Iltalehdelle, että kiistassa on kyse muistakin puolueen tileihin liittyvistä väärinkäytöksistä, mutta Hauta-aho kertoo kommentoivansa vain presidentinvaaleihin liittyviä asioita." (IL: "Paavo Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho: Erottamisjupakassa on kyse 38 000 eurosta - vähän sekava tilanne")

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos julkisuuteen väitetään Väyrysen syyllistyneen väärinkäytöksiin, niin silloin on tuotava yksilöidysti ne esiin. Muuten väittäjät joutuvat siitä edesvastuuseen, jos osoittautuukin, etteivät ne pidä paikkansa. Tietenkin se mahdollisuus on olemassa, että väitteet pitävät paikkansa.

Poliittisissa järjestöissä juuri blogikirjoituksen kuvaama syy on yksi sellainen miksi pöytäkirjoja ei näytetä kuin hallituksen jäsenille, eikä niistä saa kopioita. Pöytäkirjan perusteella voi joutua vastuuseen. Konkarit pitävät pöytäkirjat visusti hallituksen sisällä piilossa ja tarpeen vaatiessa niitä on jopa kirjoiteltu jälkikäteen uudestaan, tai hävitetty, kun maa alkaa jalkojen alla polttamaan. Tarkoin harkitaan mitä pöytäkirjoihin kirjoitellaan.

Jos äänestäjät oikeasti tietäisivät miten poliittiset järjestöt toimivat, niin äänestysprosentti romahtaisi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Saattaahan moni esittää kysymyksen, miksi kierrättää vaaliavustusta puolueen kautta ja antaa vaalitukena puolueelta Väyrysen kampanjaan? Onko kierrättäminen tapahtunut laillisin keinoin eli velkakirjat allekirjoituksin ja hyväksyminen puoluehallituksessa edelleen annettuna vaalitukena Väyrysen kamppanjaan laillisesti tapahtunut?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juurin näin, kuten Sirpa kommentoi ja sen lisäksi noi pitää olla kokouksen pöytäkirjassa. Miltähän näyttää tilintarkastuksessa, kun tileillä pyörii rahoja, joista ei saa selvyyttä mihin hallituksen päätökseen kyseinen rahaliikenne perustuu.

Toisaalta noin toi näyttää avustustoiminnan hyväksikäyttämisenä, jossa kierrätetään rahaa piilottamalla se avustustoiminnaksi, järjestöhän on todennäköisesti kirjoittanut sääntöihin, että se ottaa vastaan rahalahjoituksia. Mutta se ei poista sitä maksupuolta, eli tililtä maksut pitää perustua pöytäkirjoihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset