Jorma Nordlin

Laiskottelustipendivastustus ajaisi työttömät pahaan köyhyyteen

Siniset esittävät heidän nimeämälleen laiskottelustipendille vaihtoehdoksi negatiivista tuloveroa. Laiskottelustipendiksi he nimittävät kansalaispalkkaa. Perusturva muodostuu vääjäämättä joillekin laiskottelustipendiksi, jos se on sillä tasolla, jossa se kattaa vain kaikista välttämättömimmät elinkustannukset.

Siniset haluavat vielä heikomman sosiaaliturvan. Jotta käänteisen tuloveron mallista ei muodostuisi joillekin laiskottelustipendiä, siniset haluavat ajaa ihmiset riittävän pahaan köyhyyteen, jolloin epätoivoisina etsisivät jostain nälkäpalkkatyötä. Pieni työtä vieroksuvien joukko ihmisiä tyytyy siihen, että saavat perusturvalla ruuan, asunnon ja hieman kirpputorilta vaatteita, sekä lääkkeet. Se onko meillä kansalaispalkka, tai käänteisen tuloveron malli ei tee kummastakaan laiskottelustipendiä sinänsä, vaan kyse on siitä mille tasolle tuki asetetaan.

"Tämä eroaa perinteisemmästä kansalaispalkkafilosofiasta aivan täysin. Siinä ajatus on se, että maksetaan vastikkeeton laiskottelustipendi kaikille."

Sinisten Sampo Terho: Palkasta pitäisi jäädä käteen kaksi kolmasosaa – Kansalaispalkka on laiskottelustipendi" 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Minusta Sampo Terho paljastaa asiantuntemattomuutensa ja tyhmyytensä kun lähtee höpöttämään "perinteisemmästä mallista" vaikka negatiivinen tulovero on lähtöisin Milton Friedmanilta, joka tunnetaan myös perustulon merkittävänä kehittäjänä. Terho ei ilmeisesti tiedä tästä aihealueesta ja sen historiasta juuri mitään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Alle kahden prosentin puolueen puheenjohtaja haukkuu kansalaispalkan laiskottelustipendiksi ja haluaa käänteisestä tuloverosta sellaisen version, joka ajaa ihmiset pahempiin vaikeuksiin, kun on noin vuosi aikaa eduskuntavaaleihin.

Onko Sininen tulevaisuus syntynyt upottamaan itsensä,vai hankkimaan ääniä? Oikeastaan olen tyytyväinen tähän heidän linjaansa, koska sillä linjalla heidän touhut loppuvat kuin kanan lento. Vähissä ovat ne äänestäjät, jotka näin kovaa kepityspolitiikkaa kannattavat.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onko tämä Ylen ohjelman aiheena oleva se trendi, johon Suomikin halutaan mukaan?

Ulkolinja: Köyhä Eurooppa

Euroopassa 199 miljoonaa ihmistä elää köyhyydessä, monet lapset näkevät nälkää. Talouskasvusta huolimatta nuorisotyöttömyys rehottaa Portugalissa, Italiassa ja Irlannissa. EU:n säästövaatimukset pahentavat tilannetta.

https://areena.yle.fi/1-4270614

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset