Jorma Nordlin

Ulkoministeri haukkui Kokoomuksen pystyyn

Sinisen tulevaisuuden ja Kokoomuksen välit ovat pahasti tulehtuneet. Onko tämä merkki siitä, että hallituksen kaatuminen on lähellä? Sote on riitelyä ja haukkumista, se on niin suomalaista. Kuka haluaa jatkossa räksyttäjän hallitukseen? Haluaako seuraavaan hallitukseen haluavat voimaan säädetyn sotesotkun pöydälleen?

Hallitus pyörittelee ympäripyöreitä latteuksia julkisuudessa sotesta ja perusteltua kritiikkiä esittävät haukutaan hallituksen suunnalta pystyyn. Ulkoministerin tekstin tyylilaji kertoo epäluottamuksesta. Myös saman puolueen kulttuuri- ja opetusministeri on purkanut aikaisemmin tuntojaan hallitustyöskentelyn vaikeudesta.

"Kokoomus on sekoomus. Kykypuolue kyntää syvällä." "Pari Kokoomuksen eduskuntaryhmän intelligenttiä, jätän nimet mainitsematta ajan ja tilanpuutteen vuoksi esiintyvät suurina terveystietäjinä, vaikka käytännön kokemus alasta rajoittuu Buranan syömiseen tukehtumatta."

"VAPAAVUORI NARISEE KUIN VANHA VERÄJÄ"  

 

Lisätty 7.3.2018 10:52

Soini käy nyt Kokoomuksen "kimppuun" ja  kunnolla. Arvostelee tänään kotiäitivihasta. Saas nähdä lähtevätkö toimittajat selvittelemään kunnolla mikä tilanne on nyt hallituksen sisällä? On erikoinen tapa lähteä julkisuuden (oman blogin) kautta höykyttämään hallituskumppania. Tällä tyylillä olisi Soinin aikana lentänyt Perussuomalaisista  pihalle kuin leppäkeihäs.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Timo sanoo vain ja ainoastaan - Totuuden!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Aika huonot on yhteistyön eväät jos toinen osapuoli haukutaan pystyyn. Se on sen merkki, ettei kannata jatkaa.

Miksi ei esimerkiksi Lepomäen kritiikkiin vastata yksityiskohtaisesti ja analyyttisesti, vaan lähdetään suoraan haukkumaan?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Miksi ei esimerkiksi Lepomäen kritiikkiin vastata yksityiskohtaisesti ja analyyttisesti, vaan lähdetään suoraan haukkumaan?"

Koska Soinin ja sinisten ammattitaito ei riitä vastaamaan yksityiskohtaisesti ja analyyttisesti, saatikka että sieltä tulisi joku varteenotettava vaihtoehto. Soinin ja sinisten ammattitaito ja osaaminen löytyy sloganeista, äänestäjien ja heitä kannattaneiden pettämisestä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #19

Pitänee paikkansa; Elina perusteli asiansa laittamattomasti. Tässä onkin kai ns. periaatteellinen ongelma takana, mikä aukeni itselleenikin vasta HS:n Räty-haastattelusta, että jos Sote kaatuu - padot murtuvat, eikä sen jälkeen yksityistämiselle ole enää mitään pidikkeitä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #19

1.6 % kokoinen osaaminen.

Kyllä tämäkin oli heidän (Sin) osaltaan ulkoistettu PSn toimintaa jatkavaan siipeen. Ilman Tony Halmetta, Timo Soini seisoisi edelleen jonkun ostoskeskuksen nurkassa jakamassa mustavalko A4ia.

Käyttäjän kapavalimaki kuva
Kari Välimäki

Sinisiltä ei ilmeisesti puutu omia ongelmia?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tästä näkökulmasta jäin myös asiaa miettimään, kun kirjoitin blogikirjoitusta. Oireileeko Soini nyt myös siitä syystä, että nykyisessä puolueessa olisi sisäisiä ongelmia?

Puolueella ei mene hyvin, näyttää ettei myöskään kenttätyöstä kantaudu mitään tietoja julkisuuteen, ilmeisesti puolueen ministerit ovat täystyöllistettyjä sote- ja muiden hallitussotkujen vuoksi, joten eivät pääse tuomaan julkisuutta kenttälle kenttätyöhön.

Ehkä kentällä tulee niin kovaa palautetta, etteivät halua sinne mennä kansan pariin.

Käyttäjän kapavalimaki kuva
Kari Välimäki Vastaus kommenttiin #22

Siniset ovat puolue jolla ei mene edes huonosti. Se on puolue, jolla ei mene mitenkään, ei hyvin, eikä huonosti. Se on puolue vailla uskottavuutta ja siten vailla tulevaisuutta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soten pahin virhe ja suurin ongelma on siinä, että koko maata koskeva uudistus asetetaan voimaan kokeilematta sitä ollenkaan. Veromiljardeilla ei ole tapana harrastaa riskien hallintaa.

Käyttäjän PekkaPasanen1 kuva
Pekka Pasanen

Todellakin on suuri virhe tehdä näin suuri uudistus testaamatta sitä etukäteen. Asiantuntijat ovat varoittaneet suurista riskeistä, mitä uudistukseen sisältyy. Uudistus on monimutkainen ja asiantuntijoidenkin on vaikea ottaa siitä selvää.

Oma juttunsa on soten kautta syntynyt maakuntamalli, vaikka asiantuntijat kannattivat viittä terveydenhoitopiiriä. Mitä varten poliitikot eivät etsineet demokratiaamme sopivaa ratkaisua viiden alueen pohjalta?

Orpon ja Sipilän heittäytyminen mallin taakse vakailla vakuutteluilla ei ole mikään tae. Nämä miehet muistetaan auton takakonttimiehen kanssa neuvottelijoina ja maahanmuuttoasioiden hoidosta. Orpon asemaa sopii muutenkin ihmetellä. Mieleen nousee Katainen, joka hyväksyi minkä tahansa hallituspohjan, kunhan vain sai tulla pääministeriksi. Ja kuinka Katainen oli ajamassa järjetöntä osinkoverouudistusta ennen kuin Arhinmäki häntä oikaisi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Itse katson Soinin enemmänkin puolustelevan Orpoan toimia ja vain pistävän näppinsä parin kokoomuslaisen edustajan kannanottoihin ikäänkuin he puhuisivat vain buranan voimalla. Luuleekohan Soini olevansa todellinen asiantuntija soten uudistuksessa. Noin vaikkakin hänen puolisonsa onkin lääkäri. Talous ja kansalaisten etu sotessa näyttelee kuitenkin tärkeintä osuutta. Tuohon tarvitaan varsinaista asiantuntemusta ja uskonpa sitä löytyvän arvostelijoiden taholta enemmän kuin nyt suunsa avanneen ministerin.

Tuo kaikki ei kuitenkaan poistane sitä, että kokoomuksen sisällä kouhuu suuremminkin kuin mitä ulospäin on nähty. Nimittäin ministeri Orpon kehokieli on osoittanut jo vaikeuksia puolueen sisällä olevan. Vapaavuori ei taida olla ongelmista pienin, sillä onhan kyseessä puolueen entinen ministeri ja taitaa olla luonteenpiirteeltään vahvasti kantaa ottava ja näin vaikuttamassa kokoomuspolitiikkaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini visusti välttelee soten käsittelyä yksityiskohtaisemmin. Siihen ei eväät eikä koulutuskaan hänellä riitä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Aina voi silti konsultoida vaimonsa kanssa, joka on lääkäri, mutta kuten HS:n yleisösastosta voi lukea tänään, kokoomuslainen lääkäri Sirpa Asko-Seljavaara ei juurikaan ymmärrä koko Soten hyötyjä lainkaan ja mielestäni hän myös perusteli mielipiteensä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihan normaalia peliä, ei mitään uutta.

Kavereita ollaan sitten taas eduskunnassa, profiilia vaan aina aika ajoin nostetaan.

Vapaavuori haukkuu keskustaa, keskusta haukkuu Vapaavuorta, Soini haukkuu kokoomusta ja jne.

Tästä nyt ei kannata otsikoita repiä, se on politiikkaa ja vaalityötä joka päivä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei taida Ritala Soinilla ja Sinisellä tulevaisuudella paljon kavereita olla alle kahden prosentin kannatuksella. Äänet lähtivät ja räksyttämällä Soini yrittää saada niitä takaisin.

Samaan aikaan Perussuomalaiset näyttävät pitävän nykyisen kannatuksensa näkymättä julkisuudessa.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Sehän nyt on yksi lysti, mitä gallupit näyttää persuille ja sinisille. Ei ne ihmiset tuolla kentällä tiedä, kuka kuuluu mihinkin. Pönttövuoren takana kaikki aiemmin persuja äänestäneet pitävät Timo Soinia edelleen persuna.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Vapaavuori keikuttaa Soinin hillotolppaa. Jos se kaatuu, niin kyllähän sellainen harmittaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hallitus ei kykene käymään julkista keskustelua aiheesta samalla tavalla kuin Lepomäki ja Soininvaara. Ainoastaan haukutaan muita.

Sote-uudistuksen kanssa hallitus politikoi ja uudistus kaatuu siihen.

Soininvaara:

"Olen pääosin samaa mieltä Lepomäen esittämästä kritiikistä, mutta en hänen esittämästään vaihtoehdosta – siitä, että järjestelmän rungoksi otettaisiin Kelan maksamat sairausvakuutuskorvaukset yksityislääkärillä käynnistä. Terveystaloustiede on oma lajinsa. Tämä ratkaisu olisi järjettömän kallis, koska se johtaisi palvelujen käytön räjähtämiseen. Lääkäri voi kutsua potilaan rajattomasti tarkistuskäynnille. "

"Suomessa ollaan vaihtamassa järjestelmää perusteellisesti niin, että verorahoitteisen terveydenhuollon mallista siirrytään tosiasiassa vakuutusmuotoisen terveydenhuollon malliin. Vero rahoitteisessa terveyskeskukset saavat kiinteän budjetin ja hoitavat sen puitteissa potilaita niin paljon kuin ehtivät ja viitsivät. Vakuutusmuotoisessa terveydenhoitoalan yritykset hoitavat potilaita maksua vastaan ja vakuutusyhtiö – meillä maakunta – maksaa laskun mukaan.

Vakuutusmuotoisessa terveydenhuollossa on hyvin vaikea tehdä sellaisia sääntöjä, ettei järjestelmä pyrkisi lisäämään kustannuksia. Siksi vakuutusmuotoisen terveydenhuollon valinneilla kustannukset ovat järjestelmällisesti korkeammat kuin verorahoitteisessa. Tätä taustaa vasten on vaikea kuvitella, että muutos johtaisi meillä kustannusten alenemiseen. Voi olla jokseenkin varma, että jos nykyiset suunnitelmat toteutuvat, kustannukset tulevat joko kasvamaan olennaisesti tai palvelujen saatavuutta rajoitetaan radikaalisti tai tehdään molempia.

Hallituksen esitys on mikrotaloudellisesti aivan vinksallaan ja siksi se johtaa väkisin järjestelmän kustannustehokkuuden heikkenemiseen. Kun maksetaan vääristä asioista, saadaan vääriä asioita. Olen kirjoittanut tästä aiemmin kirjoituksessaValinnanvapauden sudenkuopat jaSoten markkinaehtoistamisen ongelmat."

"Lepomäki oikeassa sotesta, mutta ei hänenkään mallinsa toimi"

 http://www.soininvaara.fi/2018/03/04/lepomaki-oikeassa-soptesta-mutta-ei-hanenkaan-mallinsa-toimi/

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Puolueet haluavat olla hyvissä asemissa seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Siinä ei Soinin kiukuttelu paljon hallituksessa auta jos lähdetään valeihin SDP:n ja Vihreiden vahvoilla kannatuslukemilla ja Sinisen tulevaisuuden kannatus on alle kahdessa prosentissa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Soinin päähuolena taitaa olla, että hallitus pääsee kaatumaan ennen kuin hänelle ehditään leipoa mukava eläkevirka. Minun puolestani tämä hallitus saa mennä ja viedä maakuntauudistuksen hautaan mukanaan. Soten voi seuraava sitten polkaista pystyyn pikavauhtia vaikka viiden Sote-alueen mallilla. Valmistelumateriaalia ei ainakaan puutu. Ongelmana on vain nykyhallituksen pyrky puhaltaa itselleen ylimääräistä etua.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kokoomuksessa saattaa olla sama tilanne hallitustyön suhteen, kuin oli Perussuomalaisissa Soinin aikana. Sillä erotuksella, että Perussuomalaisia silloin johti lähes 20 vuotta puoluetta johtanut ja lähes puolueen omistajana esiintynyt puheenjohtaja. 20-vuoden puheenjohtaja vei Soinilta todellisuuden tajun ja omien kykyjen realiteettien ymmärtämisen. Katosivat kannattajat puolueen sisällä, se oli kova paikka.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vaalien jälkeen jos Sinisen tulevaisuuden kannatus on alle kahdessa prosentissa, puolue joutuu vaihtamaan puheenjohtajaa. Niin puolueissa tehdään, jos puheenjohtaja ei onnistu tuomaan puolueelle ääniä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nordlinin kampanja Sinisen tulevaisuuden nostamiseksi jatkuu. Tällä kertaa Nordlin on kirjoittanut neljä kommenttia omaan blogiinsa, ja muut yhteensä saman verran.

Tarkennuksena todettakoon, ettei Soini ole arvostellut Kokoomusta, vaan Vapaavuorta. Samoin Terho arvosteli Kokoomuksen irtiottoja hallitusohjelmasta ja hallituksen tavoitteista. Arvosteluun on hyvä pohja, vaadittiinhan Perussuomalaisilta ja nyt sinisiltäkin hallitusohjelmassa pysymistä.

Persujen eduskuntaryhmä ei tosin sellaiseen kovin hyvin pystynyt. Kokoomusleiriinkin alkaa muodostua sisäinen oppositio. Orpon etsikkoaika on ohi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Tällä kertaa Nordlin on kirjoittanut neljä kommenttia omaan blogiinsa, ja muut yhteensä saman verran."

Haluaako Niemeläinen kieltää minulta keskustelun omassa blogissani? Kaikenlaisia kommentoijia tänne ilmestyykin. :-D :-D

Niemeläiselle sen verran, että sosiaalisessa mediassa on tarkoituskin käydä keskustelua ja erittää toivottavaa se on, että kirjoittajat myös itse sitä käyvät. Some ei ole ilmeisesti kovin tuttua.

Soini nimenomaan arvostelee Kokoomusta, kun haukkuu puolueen sekoomukseksi.

Toni Rintala

"Sote on riitelyä ja haukkumista, se on niin suomalaista."

Mielummin tuollaista suomalaisuutta kuin kansainvälistä tapaa, jossa puhutaan nyrkeillä! ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän sinisillä mitään erityistä annettavaa olekaan, mutta jos se saa pari edustajaa se on ihan huipputulos uudelle puolueelle.

Persujen kannattus pysyy, niinkuin blogisti sanoi, mutta sillä kannatuksella ei ole mitään eroa sinisten kannatukseen, sillä kumpikaan puolue ei seuraavaan hallitukseen ja päätöksentekoon osallistu.

Persujen toiminta julkisuudessa on kyllä onnetonta, muut opppositiopuolueet ovat koko ajan päivänpolttavissa asioissa jollain tavalla esillä.

Soini hallitsee julkisuuden ja näyttää siltä, että hän asettuu vielä ehdolle, siinä on aivan varma läpimenijä sinisille.

Soini osaa ärsyttää, ja se on tietenkin tarkoituskin, pinnalla pysytään vaikka väkisin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mielenkiintoista nähdä ketkä ovat sinisten pari edustajaa seuraavassa eduskunnassa, elleivät edustajat putoa kaikki sieltä?

Kumpakaan näistä puolueista ei tule olemaan hallituksessa tuskin koskaan enää, ellei jotain aivan mullistavaa tapahdu suomalaisessa politiikassa ja yhteiskunnassa.

Riittääkö Soinille kannatusta riittävästi niiltä, jotka eivät välitä takinkäännöstä? Ainakin Soinilta lähtivät kannattajat kävelemään Perussuomalaisissa. Hävisi vaalit sen takia, koska omat kannattajat puolueessa pettyivät häneen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tavallinen espoolainen tallaaja äänestää Soinia vanhasta tottumuksesta, Suomessa äänestetään muutenkin vanhasta tottumuksesta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #23

Osittain äänestetään. Jos tottumus vallitsisi äänestyskäyttäytymisessä, niin Perussuomalaiset eivät olisi saavuttaneet yhtään äänivyöryä. SMP-aikaisia kannattajia ei kovinkaan paljon ollut puolueella. Eikä nukkuvien houkuttelu äänestäjiksi olisi mitenkään riittänyt.

Soinille kelpasivat maahanmuuttokriittiset siihen asti, kun niiden äänistä oli hyötyä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ehkä Soini on jo kyllästynyt projektiinsa, kun haistaa lopun olevan lähellä, ja haluaa "puolueensa" lisäksi vetää hallituksen ja eduskunnankin mukanaan puhumalla kerrankin totuuksia.

Mikä olisi vain hyvä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Se ei mennytkään aivan niin kuin luulivat, perustelivat kovasti hallitukseen menoa asioihin vaikuttamisena. Ensimmäiseksi pettymyksen purkamisen aloitti sitten kulttuuri- ja opetusministeri, joka ansiokkaasti kertoi kirjoituksissaan hallitustyön realiteeteista. Soini haluaa niistä vaieta ja keskittyy pahanolon purkamiseen muihin puolueisiin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Soini maksaa takaisin Sipilälle palveluksesta, kun Sipilä antoi Soinin ja kumppanien pitää hillotolppansa.

Soinia pelottaa, jos hänen mukaansa pari kokoomuksen intelligenttiä, jotka eivät tiedä kuin Buranan, kaatavatkin hallituksen ja lopullinen hillotolppa jää Soinilta saamatta. Melkomoista aliarviointia näihin fiksuihin, kriittisiin ajattelijoihin Soini suoltaa.

Samaan syssyyn haukkui toimittajatkin, joiden sotetietämys ulottuisi vain aamukrapulassa Aspiriiniin. Mielestäni on tosi törkeää toimittajakuntaa kohtaan, jotka oikeasti tekevät tutkivaa journalismia näissä asioissa, leimata hänen mielestään väärinkirjoittajat ammattitaidottomiksi juopoiksi.

On siinä oikeasti meillä ulkoministeri. Oman hillotolppansa takia petti oman puolueensa ja äänestäjänsä ja nyt arvostelee muita.

Pelko näyttää olevan kova, niin ala-arvoista tekstiä Soini päästeli nyt tulemaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nurkkaan ajettuna lähes 20 vuotta puolueen puheenjohtajana narsismiaan kasvattanut henkilö ei enää näytä hallitsevan itseään.

On kova paikka myöntää itselleen, että käytännössä pientä puoluetta pyörittänyt ei kyennyt muuntumaan suuremman puolueen vaatimuksiin. Käytännössä hän on ollut täysin kokematon hallitustyöskentelyyn maan hallituksessa.

Kun ruvetaan puhumaan asiaa, niin Soini on heti vaikeuksissa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Luulen kuitenkin, että on nyt käsikassarana Sipilälle, eli hyvinkin mukautuvainen hallitustyöskentelyyn, kunhan vaan oma hillotolppa säilyy.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Oletko ajatellut, että kyseessä voi olla myös yhdessä sovittu kuvio. Ulkopuolinen hyökkäys kasvattaa Kokoomuksen sisäistä yhtenäisyyttä.

Tämä on selvästi Orpon ja Soinin kuvio Vapaavuorta vastaan!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #30

Näin voi hyvinkin olla, koska kyseessä on molemmilla saman suuntaiset edut ja yleensä pahimmat vihamiehet tulevat omasta puolueesta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #30

Eiköhän tässä kuitenkin Sipilän johdolla olla uutta hallituspohjaa suunnittelemassa, johon kokoomus ei kuulu, jos sote ei mene läpi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Kuinkahan se onnistuisi, demarit eivät taatusti mene nykyisellä gallupkannatuksellaan ilman vaaleja hallitukseen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #34

Siihen minäkään en usko. Demarit tarvitsevat kannatuksestaan mittauksen vaaleissa. Demarit ovat mainostaneet kuoppaavansa ensimmäisenä aktiivimallin, jos pääsevät hallitukseen.

Mutta ajatellaampa Soinin tyyliä, jos Soinilla olisi joku mahdollisuus tavoitella vielä ministerin paikkaa jatkossa, jota ei tietenkään enään ole, niin mikä taho haluaisi tällaista räyhätyyliä enää hallitukseen? Kun tulee ongelmia hallituskumppanin kanssa, niin sitten alkaa räksyttäminen ministerin omassa blogissa?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #34

Se on kyllä totta, että demarit ehkä vaatisivat uudet vaalit, mutta onhan se Sipilä ennenkin näitä tunnusteluja käynyt, ja mukavahan se olisi valmiille pöydälle tulla ilman vaaleja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kokoomus, demarit ja vihreät, siinä taitaa olla seuraavan hallituksen pohja.

Tätä sotea on nyt vuosikausia yritetty eri kokoonpanoilla puske läpi, joten mikään puolue ei ole toista viisaampi tässä tapauksessa.

Kun ei kerran tule mitään, niin parempi varmaan antaa olla näin. Lisää vaan varoja nykyiseen järjestelmään ja lisää lääkäreitä, niin maailma pelastuu :)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei valtakunnallista suurta uudistusta voi lähteä lainsäädännöllä jysäyttämään läpi kertarysäyksellä koko valtakuntaan. Siinä menee äkkiä valtakunta sekaisin. Se on se oleellisin virhe koko uudistuksessa. Se olisi pitänyt tuodan asteittain, siirtymäajoilla ja kokeilujen avulla.

Ihan oikeasti voiko todella uskoa, että koko valtakuntaa koskeva jättimäisen uudistuksen voisi tosta vain puolueet säätää voimaan lailla kerta rysäyksellä?

Eihän sellaisessa voi olla mitään järkeä. :-D

Eikö juuri tällaista varten demokratiassa ole varsin toimiva mekanismi, missä rivit hajoavat ja hallitukset voivat kaatua? Paitsi nyt Suomessa on ollut vuosikaudet hyvin erikoinen malli demokratiasta, käytännössä hallitukset eivät ole ikinä kaatuneet, mikä on toinen ääripää sille, jos hallitukset kaatuisivat lähes joka kerta. Se kannattaa muistaa, että jos hallitukset kaatuvat, ne kaatuvat yleensä aina huonoimpana mahdollisena ajankohtana. Niin se menee.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ilaskiveltä mielenkiintoinen näkemys Kokoomuksen tilanteesta:
"Kokoomus omilla jaloillaan?"

https://blogit.iltalehti.fi/raimo-ilaskivi/2018/03...

Demarit menivät kannatuksessa kärkeen ja nyt pitäisi jotain tehdä, Sote ja aktiivimalli pudotti Kokoomuksen kannatusmittauksessa kakkoseksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini käy nyt Kokoomuksen kimppuun kunnolla. Arvostelee tänään kotiäitivihasta. Saas nähdä lähtevätkö toimittajat selvittelemään kunnolla mikä tilanne on nyt hallituksen sisällä?

Mistä tutkimuksesta on kyse? Ei ole vaivautunut kertomaan lähteitä.

"Tänään julkaistu tutkimus vahvistaa sen, jonka tiesinkin: Kansa ei hyväksy kotiäitivihaa vaan kannattaa perheiden valinnanvapautta. Pienten lasten äitien pakkoajaminen töihin sanelupolitiikalla ei saa kannatusta."
"Suomen asioita ei pidä nyt sotkea."
"Kotiäidit on turvassa niin kauan kuin minun pääni keikkuu."

"On tehtävä kitisijöille selväksi, että punatulkkupolitiikka ei sovi hallituspuolueen edustajille."

"Minä en kaipaa etulinjaan kitisijöitä ja valittajia. Puskista huutelijoita on aina."

http://timosoini.fi/

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllähän siitä joku kysely eilen julkistettiin, ja siihen saumaan varmaan Soini iskee.

https://www.verkkouutiset.fi/usu-enemmisto-kansast...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sinänsä itse kannatan tässä valinnan vapautta jo siitäkin syystä, että syntyvyys Suomessa on niin alhainen. Soinin tyyli asian ajamiseksi yhteistyötä vaativassa asiassa on yliampuva ja sillä vain heittää bensaa liekkeihin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Haukkuuko Soini seuraavaksi tänään sote-pakettia arvostelleet professorit?

YLE on haastatellut asian tuntevia professoreita Hiilamoa, Huttusta, Kekomäkeä, Pohjolaa ja Lehtoa.

Professorien mielestä syntyvän sote-mallin korjaaminen voi olla vaikeaa ja kallista. Sosiaalipalvelujen pirstoutumista, tai sotekeskusten korvausjärjestelmää on erittäin vaikeaa korjata jälkeenpäin. Erehdysten korjaamisen kustannukset voivat maksaa satoja miljoonia, tai miljardeja euroja. Kolmen professorin mielestä EU:lta pitäisi pyytää asiasta lausunto, jota KHO esitti. Lausunto Hiilamon mielestä pienentäisi veronmaksajien riskiä.

Neljä viidestä professorista eivät usko järjestelmän parantuvan. Viisi professoria eivät kannata valinnanvapauslain hyväksymistä tällä hetkellä.

Sotejärjestelmän ohjaaminen, valvonta tarvitsevat enemmän voimavaroja, myynti ja markkinointi lisää kustannuksia. Epämääräisiä vastuista koskevat valitukset ja sijoitetun pääoman tuottovaatimukset lisäävät kustannuksia.

Ihmisten eriarvoisuus ei vähene, koska malli soveltuu parhaiten hyväosaisille, jotka voivat hyödyntää paremmin valinnanvapautta. Myös ulkopuolelle jäävän työterveyshuollon piirissä olevat saavat paremmat palvelut, kuin muu väestö.

Todennäköisesti asiakkaiden pompottelu lisääntyy, koska palveluiden järjestelmästä tulee monimutkainen ja palveluketjut katkeavat. Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteistyö vaikeutuu, eikä korvausjärjestelmä kannusta hoitamaan potilasta loppuun, vaan potilas voidaan lähettää
maakunnan erikoissairaanhoidon poliklinikalle, tai päivystykseen.

Sosiaalihuollon saatavuus ei parane, tulee vain ohjausta ja neuvontaa varsinaisen asiakaspalvelun sijaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10093028

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikkihan tuota kokonaisuutta vastustaa, mutta koska poliitikot ovat asiantuntijoita uskoneet. :)

Ei usko Trump amerikassa, eikä usko ministeri Suomessa.

Näin se vaan menee, valta ja pelko vallan menettämisestä ajaa poliitikot tekemään huonoja päätöksiä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Yhteiskunta vaan monimutkaisutessaan ei vain voi toimia näin, että tietty vaiktusvaltainen porukka vaan uskoo johonkin ja sitten kerta rysäyksellä se otetaan koko valtakunnassa käyttöön. Sellaista yli-ihmismäistä viisautta ei ole olemassa. Juuri siitä syystä kokeilemattomuus ja asteittaisen käyttöönoton puuttuminen on järjetöntä toimintaa. Suomea johtaa nyt kaksi uskomiseen taipuvaista uskonnollista ihmistä (Soini ja Sipilä) ja nyt Orpo yrittää taiteilla sitten oman porukan kanssa.

Terho ei tällaiseen puolueen puhjeenjohtajana näytä ottavan osaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Vai asiasta uutisoineen toimittaja Tiina Merikannon? Voi olla, että Soini tarvitsee itse Buranaa ja Aspiriinia, kun lukee näitä hyvin kirjoitettuja juttuja, jotka valaisevat asiaa tarkemmin meille kansalaisillekin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri tässä korostuu se räikeä ero mikä on tähän asiaan liittyvän asiakeskustelun ja Soinin juttujen välillä.

Esimerkiksi Lepomäen ja Soininvaaran tietämys ja osaaminen tässä asiassa on eri luokkaa kuin Soinin. Soinin koulutus on poliittisesta historiasta. Lepomäellä kaksi korkeakoulututkintoa ja on suorittamassa tohtoritutkintoa. Soininvaara on tilastotieteilijä, sekä omaa ministerikokemusta juuri tähän liittyvältä alueelta.

Tämä selittää miksi Soini ei kykene kirjoittamaan tästä asiasta asiaa, vaan tulee "töräyksiä".

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Soini käyttää oppi-isänsä Veikko Vennamon värikästä retoriikkaa.
Paniikki tulevista vaaleista saa potkimaan yli aisan hallituksessakin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hallituksen Sote-paketti ja aktiivimalli ei kovin hyvin poliittisesti menesty. Hallitus keikkuu pystyssä hädin tuskin niiden kanssa. Värikäs retoriikka on hyvä asia, jos se on asiallista. Jos se menee liiallisuuksiin, se muuttuu räksyttämiseksi. Kokoomus on hallituksessa merkittävällä äänimäärällä, joten haluaa saada oman näkemyksensä esiin. Se näkemys tulee myös eduskuntaryhmästä. Tässä näyttää Soinille tuleen samankaltainen tilanne, nyt toisen puolueen suunnalta, mikä tuli Perussuomalaisissa. Silloin Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ajautui hallituspolitiikan kanssa sisäiseen vääntöön ja lopulta seurasi Soinille lähtö puolueen puheenjohtajan paikalta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Voiko Sotesta enää saada aikaiseksi mitään järkevää keskustelua, kun asiapohjainen kritiikki leimataan pelotteluksi? Se mitä olen kyselytunneilla seurannut Sipilän vastauksia, niin yleensä väistelee, eikä vastaa varsinaisiin kysymyksiin.

"Sipilän mukaan ilmoilla on ollut pelottelua."

"On hyvä, että tästä vuosikymmeniin merkittävimmästä uudistuksesta käydään eduskunnassa perusteellinen keskustelu kevään aikana. Hallitus on siihen enemmän kuin valmis."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243421-juha-sipil...

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Soini on politiikan vanha kapinen rakki joka huutele sieltä hillokusitolpaltaan vailla mahdollisuuttavaikuttaa enää mihinkään. Ikuinen luuserihäviäjä joka russi viimeisenkin mahdollisuutensa. Takinkääntäjien liepeet lepattavat tuulessa ja sanat hukkuvat tuuleen. Harmi, että mokomalla on edes puheoikeus.
Annoin tässä Soinille sen mitä Soini osaa. - Haukkua muita nostaakseen itseään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Valitettavasti politiikassa jotkun eivät pärjää asiallisella kritiikillä, vaan lähtevät haukkumisen ja räksyttämisen tielle. Se kertoo poliitikon pienuudesta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tuleekohan maakuntatason edustajille avokätisemmät edut ja tulot, kuin kuntatasolla? Taitaa olla maakuntavaaleissa ehdolla myös Soini ja Lindström.

"Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti asettuvansa ehdolle syksyn maakuntavaaleissa."
"Ministeri mukana maakunnan hallinnossa? Professori: Istuminen monella tuolilla voi olla ongelmallista"

https://yle.fi/uutiset/3-10105226

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jumalattoamsti kritiikkiä tulee, mutta missä on se kaikenpelastava vaihtoehto?

Sitä ei kuulu ''viisailta ja asiantuntijoiltakaan''

Kilapilevaa ehdotusta vaan kehiin sitten, niin on jotain kättä pitempää.

Kyllä kaikki osaa paskaa jauhaa ja haukkua, mutta missä on se se jutun ydin?

Taitaa olla ihan yhtä pihalla Lepomäki, Vapaavuori ja Soini.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei ole olemassa sellaista. Ei edes pitäisi lähteä suoraan ajamaan isoissa uudistuksissa, jotain yhtenäistä poliittista ratkaisua, vaan sen pitäisi antaa syntyä "evoluution" kautta. Meiltä puuttuu kokonaan esimerkiksi julkishallinnosta kehitysyksiköt.

Yksi malli voisi olla hajautettu kehittäminen, eri kunnissa uudistukseen lähdettäisiin kokeillen ja sitten parhaimmat toimintamallit sitten laajentuisivat. Se edellyttäisi uudenlaista lainsäädäntöä. Nykyinen lainsäädäntö ei enää toimi suurien ja monimutkaisten julkishallinnon asioiden kehittelyssä.

Käyttäjän PekkaPasanen1 kuva
Pekka Pasanen

Jos ei löydy selkeää ratkaisua soteen ja/tai maakuntamalliin, niin eikö olisi syytä ottaa aikalisä? Testata jotain mallia pienemmässä mittakaavassa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri näin pitäisi tehdä, se on järkevää ja kokeellinen lähestymistapa. Riskienhallinnankin suhteen nykyisen hallituksen toimintamalli on järjetön. Näköjään veronmaksajien miljardeilla voidaan lähteä näin hölmöllä tavalla liikkeelle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #63

Aikalisää on nyt kestänyt kohta 12 vuotta, eiköhän siinä ole jo riittävästi ollut aikalisää :)

Mikään hallitus ei ole pystynyt uudistusta tekemään, ja kaikki puolueet ovat koittaneet.

Voi olla, että tämä hallitus tuon ajaa väkisin läpi, sittenpä nähdään käytännössä millainen se on.

Käyttäjän teuvomast kuva
Teuvo Mast

Tuohon vois vanhaa mainosta siteeraten sanoa "tähän sammui Terhon tähti, Terho kävelemään lähti" terv tepivaari

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ilmeisesti vaalikampanja alkoi jo, ei siin sen kummallisempaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset