Jorma Nordlin

Sinisten mielestä vain he saavat arvostella hallitusta

Mikä hallitus voi sallia yhden hallituspuolueen taholta tapahtuvan selkään puukottamisen julkisuuden kautta? Hallituspuolueena Sininen tulevaisuus kiukuttelee julkisuudessa hallituksen toiminnasta, johon se itse on sitoutunut.


Hallitustyöskentelyssä on tietyt periaatteet, samat periaatteet vallitsevat myös järjestöjen hallituksissa. Hallituksen jäsenet eivät lähde "riekkumaan" hallitusta vastaan valitsijoidensa keskuuteen, siitä nousisi äkkiä kova meteli. Tässä suhteessa nykyinen maan hallitus on hyvin erikoinen. Olen tämän mainitun periaatteen oppinut poliittisessa järjestötyössä. Sinisen tulevaisuuden ministeriryhmä laittaisi äkkiä ojennukseen, jos olisivat päähallituspuolue ja toisen ministeriryhmän ministeri lähtisi tekemään oppositiopolitiikkaa julkisuuden kautta.


Sininen tulevaisuus on sitoutunut hallituspolitiikkaan ja hallituksen päätöksiin. Se on myös sitoutunut siihen mitä hallitus päättää EU:n suhteen. Pitäisi sopia asiat hallituksessa, eikä lähteä sitten median kautta hallituspuolueena huutelemaan. Milloin tulee se hetki jolloin Sipilä ja Orpo hermostuvat julkisuuden kautta tapahtuvaan kiukutteluun.


Politiikka on erikoista touhua, siinä itselle sallitaan asioita, jotka halutaan muilta kieltää. Siniset ovat kiukutelleet oppositiolle, kun ovat arvostelleet hallituksen politiikkaa ja samaan aikaan he itse tekevät oppositiopolitiikkaa äänestäjien suuntaan istuessaan hallituksessa. Puolue on sekaisin kun seinäkello.


Täytepuolueen asema ilmeisesti turhauttaa ja täytepuolueen kiukuttelu viittaa siihen, että  Orpo ja Sipilä sopivat keskenään asioista omien ministeriryhmiensä kanssa.


On mielenkiintoista nähdä, miten tilanne hallituksessa muuttuu, kun Sote-lainsäädäntö ja maakuntauudistus on päätetty? Silloin Sinisen tulevaisuuden merkitys pienenee hallituksessa entisestään. Sitä ennen heillä on mahdollisuus torpata Sote-lainsäädännön ja maakuntauudistuksen eteneminen kaatamalla hallitus.

 

Lisätty 19.3.2018

Nyt on lähtenyt Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajan lisäksi myös heidän eduskuntaryhmän puheenjohtaja haukkumaan hallitusta. Tuleekohan tästä jälkiseurauksia?

 

"Vanhat puolueet eivät EU:ssa kerää luottamuspääomaa vaan luovutuspääomaa"

"Sinisten Elo: Keskusta ja kokoomus antautuivat pöhöttyvän EU:n edessä"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mitkä puolueet haluavat hallitukseen sellaisen puolueen josta tiedetään, että se rupeaa tekemään äänestäjien suuntaan oppostitiopolitiikkaa median kautta istuessaan hallituksessa?

Myöskin Uudessa Suomessa olen saanut palautetta kommenteissa, joissa nostetaan esiin tyytymättömyyttä kun hallitusta arvostellaan.

Sinisen tulevaisuuden ministeriryhmä meloo nyt samassa kanootissa minne sattuu, kun osa arvostelee hallitusta ja sitten toiset haukkuvat muita, jotka arvostelevat hallitusta.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Keskusta ja Kokoomus tarvitsevat Sinisten ja-äänet maakunta ja soteuudistuksessa. Tämän jälkeen voi hallitus hajota...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan sama mitä persujen hallitusfraktio tekee. Persujen tie on kuitenkin kapeneva polku.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Perussuomalaisten kannatus voi vakiintua nykyiseen, se tuskin siitä nousee ellei yhteiskunnassa synny jokin hyvin poikkeuksellinen kriisitilanne maahanmuuton suhteen. Heiltä puutuvat sellaiset näkyvät poliittiset teemat, jotka osuisivat suuriin äänestäjäryhmiin.

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtajan lisäksi myös heidän eduskuntaryhmän puheenjohtaja on asettunut poikkiteloin hallitusta vastaan. Saakohan nyt tämän jälkeen heidän mielestä muutkin arvostella maan hallitusta?

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Ilmeisesti siniset tekevät jo vaalityötä, kun tietävät ettei heitä voi lempata hallituksesta, koska maakunnat ja valinnanvapaus.

--

Jokatap Kataisesta lähtein meillä on ollut täysin luokatonta hallitustoimintaa.

Toivottavasti nyt löytyy Lepomäen lisäksi 5 muuta isänmaallista, jotka laittavat tälle hullutukselle stopin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Niin se aika muuttuu. Soinin puheenjohtaja-aikana nuorten puheenjohtaja Tynkkynen joutui Soinin "röykytettäväksi", kun erehtyi vaatimaan puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän koolle kutsumista päättämään puolueen jatkosta hallituksessa.

Ei sellainen toiminta ole ilmeisesti kiellettyä, eikä paheksuttavaakaan jos tekijä on oikea henkilö. Väärä henkilö tekee aina väärin ja oikea henkilö tekee politiikassa silloinkin melkein oikein, jos onkin tehnyt väärin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Pitäisikö Soinin kysellä puolueensa puheenjohtajalta ja eduskuntaryhmänsä puheenjohtajalta oletteko todella haluamassa tähän maahan punavihreää hallitusta, kun hallitusta vastaan kiukuttelette? :-D

"Persuista on tullut punavihreän opposition perässähiihtäjä, Puolue allekirjoitelee niiden välikysymyksiä, eikä esitä omiaan. Edes maahanmuutosta."
http://timosoini.fi/

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No voi hyvänen aika sentään...ei mulla muuta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt Sinisen tulevaisuuden jäsen Leskinen kyllä trollaa. Ei ole mitään sanottavaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei tässä Leskisellä voi olla enää muuta kun voivoteltavaa. Puolue on vaarassa pudota eduskunnasta ja on mennyt hallitukseen harrastamaan oppositiopolitiikkaa. Se jos mikä on suoranaista hölmöilyä. Oppositiopolitiikkaa tehdään oppositiossa, eikä hallituksessa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sininen tulevaisuus haluaa Suomene Bulgarian, Slovenian ja Kreikan tasoisen terveydenhuollon. Se ei ole niille mitenkään merkittävä kysymys. Nyt viimeaikainen maan hallituksen toiminta EU-asioissa kaatoi puolueen kupin nurin.

Tämä kyllä Siniselle tulevaisuudelle kelpaa:

"Useissa VM:n kannanotoissa on tuotu esiin, että Suomessa sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusnousu olisi ollut poikkeuksellisen suurta. THL:n tilaston mukaan terveydenhuoltomenojen osuus Suomen bruttokansantuotteesta (BKT) vuonna 2015 oli 9,4 prosenttia. Tämä oli 0,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuonna 2014. EU-maiden keskiarvo vuonna 2015 oli 9,9 %. Terveydenhuoltomenojen kasvu Suomessa on ollut hyvin samanlaista kuin kaikissa OECD-maissa. Kun VM kertoo, että sote-uudistus leikkaa kustannusten kasvun 0,9 %:iin, saa se uudistuksen kuulostamaan tavoiteltavalta. Terveysmenojen kasvun leikkaaminen pienemmäksi kuin kansantalouden kasvu johtaa toisaalta niiden BKT-osuuden pienenemiseen. Kun sote-ehdotus käytännössä merkitsee tarveperusteisten terveysmenojen leikkausta n. 10 %:lla 10 vuoden aikajaksolla, olisi lopputuloksena, että Suomen terveysmenojen osuus BKT:sta olisi vain n. 8,5 %, jos kansantalous kasvaisi esim. 1,5 %:n vauhtia (vuonna 2017 kasvu oli 3 %). Silloin terveyteen käyttämämme rahamäärä olisi BKT-osuudella mitaten samaa tasoa, kuin Slovenian, Bulgarian ja Kreikan terveysmenot. Ruotsissa ja Tanskassa terveysmenojen BKT-osuus on n. 11 %. Suomi siis muuttaisi valtiovarainministeriön kehysbudjetoinnin kautta terveysmenojensa tason viiteryhmään Pohjoismaista eteläisen Itä-Euroopan maihin. Onko tämä toivottavaa, onkin sitten ihan toinen juttu."

http://lasselehtonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2524...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kyllä nyt kannattaisi edelleen pistää jäitä hattuun soten kohdalla. Ostammeko sian säkissä?

[Soten] Asiakasmaksuja koskeva lakikin on vielä säätämättä, kirjoittaa Varhila:

"Asiakasmaksujen enimmäismääristä säädettäisiin uudessa asiakasmaksulaissa, joka annetaan ensi syksynä eduskunnalle. Tulevassa asiakasmaksulaissa lähdetään siitä, ettei sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuihin tule kohtuuttomia korotuksia. Asiakkaan taloudellinen asema ei saa olla esteenä palvelujen saamiselle, kirjoittaa Varhila."

Nyt pitäisi siis määrittää sana "kohtuuton":

Asiaa kannattaa kysyä reilut 500 euroa kuukaudessa työmarkkinatukea nettona saavalta työttömältä, jota aktiivimallilla piiskataan saaden hänen tulonsa vielä lähes 5 % pienemmäksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Me olemme hallitusohjelmassa selkeästi linjanneet Eurooppa-politiikan, ja yhdessä on sovittu, että sitä jatketaan ja sen kirjauksia kunnioitetaan, Sipilä sanoi Brysselissä."

"Keskusta ja kokoomus kiistävät, että hallituksen EU-politiikka muuttuu, kun perussuomalaisten Sampo Terho nousee eurooppaministeriksi."

Selkeästi linjattu, yhdessä on sovittu, eikä EU-politiikka muutu. Mitä nää Siniset oikein säätää näiden asioiden kanssa? Ovat ne sopineet jo.

 https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/hallituskumppanit-terhon-nimityksesta-eu-linja-ei-muutu-16003990/

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Täytyy tunnustaa, että huonosti olen seurannut hallitusohjelman toteutumista. Olen kuitenkin ollut huomaavinani, että pahinta närää on aiheuttanut juuri se ohjelmasta lipsuminen.
Vaikkapa nyt Brexitin aikaansaama muutos. Ohjelmasta piittaamatta hallitus on lupaamassa EU-byråkraateille lisää väkeä ja lisää rahaa. Ei kai niin sovittu ?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sipilä toteaa, että on selkeästi linjattu ja siitä pidetään kiinni mitä on kirjattu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset