Jorma Nordlin

Mikä sai Turusen loikkaamaan aikanaan sinisiin?

Miksi ei aikanaan loikannut suoraan Kokoomukseen? Oliko hänellä jokin epärealistinen kuvitelma ja pettyi lopulta Siniseen tulevaisuuteen? Sinisten porukalta katosivat Perussuomalaisissa kannattajat puolueen sisällä, kunnallisvaaleissa äänestäjät näyttivät pettymyksen Soinin johtamaan puolueeseen. Olettiko Turunen, että petetyt äänestäjät muuttavat mielensä, kun hallitustyön tulokset näkyvät? Hallitus antaa äänestäjille keppiä aktiivimallin muodossa. Vuosi on aikaa eduskuntavaaleihin ja ensimmäinen loikkaus sinisistä on nähty. Onko Soini ainoa jolla on varma toimeentulo? Ei tarvitse tehdä päivääkään töitä ministeriuran jälkeen, jos ei halua. Veronmaksajat maksavat hyvän sopeutumiseläkkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Sinisistä piti varmaankin saada riittävän iso ryhmä. Turunenhan oli luvannut lähteä pois persuista jo ennen puoluekokousta, jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi. Jos hänet oli ensimmäisten joukossa puhuttu mukaan uuteen porukkaan, kokoomukseen loikkaaminen ei ollut vaihtoehto toisin kuin heille, jotka sitten myöhemmässä vaiheessa lähtivät persuista, kuten Ruoho. Tämä on tietysti puhdasta arvailua kaikki.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tuskin kovinkaan todennäköisenä piti sinisten kannatuksen nousua. Olihan ko. porukan ansiosta Perussuomalaisten kannatus jo romahtanut.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Pari vastausta otsikon kysymykseen: Kokoomukseen kallellaan oleva henkilö ei jää "hylkiöksi" äärioikeistolaiseen ryhmään. Toiseksi: Kova ryhmäpaine hallituksen pystyssä pysymiseksi, minkä Turunen itsekin myönsi syyksi siirtyä sinisiin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Saattoi siis siniset olla alun alkaenkin vain välietappi matkalla Kokoomukseen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Turunen taisi itse tosiaan mainita, että harkitsi loikkaisua kokoomukseen persujen hajoamisessa, mutta halusi olla lojaali hallitukselle. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinilaista (katolilaista) kaksinaismoralismiako?

"Onhan se nimittäin huikeaa komediaa, kun poliittisen nykyhistorian suurimman joukkoloikkauksen perussuomalaisista salassa kansalta ja kansanvallalta junaillut sinisten puheenjohtaja syyttää ääni väristen Turusen loikkaa sinisistä kokoomukseen salaiseksi likaiseksi peliksi, juonitteluksi"ja toivoo vastaavien tapahtuvan vain vaalien kautta."

 https://m.iltalehti.fi/politiikka/201804242200900190_pi.shtml

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kuinka oletat, että ihminen joka on aikanaan liittynyt persuihin olisi kykenevä valitsemaan fiksusti myöhemminkään? Toki virheistään voi oppiakin. Toiset oppivat nopeammin ja jotkut roikkuvat persuissa vieläkin.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Vaikea mennä sanomaan, kuka houkutteli ketäkin. Kokoomuksella on oikeita huolia Hjalliksen irtioton vuoksi. En pidä sattumana ajankohtaa, jona siirtyminen tapahtui. Turusen siirtyminen ps:stä sinisiin osoittautui viisaaksi toimeksi, jos lähtö muutoinkin puoluekokouksen tuloksen jälkeen kiinnosti. Neuvotteluasema tällä hetkellä ei juurikaan parempi olisi Turusella voinut olla. Oman vaalipiirin tilanne, Uudenmaan vaalipiirin tilanne, Hjalliksen lähtö kokoomuksesta ja hallituksen enemmistön niukkuus kaikki Turusen etuna neuvotteluissa kokoomuksen kanssa. On mahdollista, että Turunen laskelmoi jo kesällä mitä kautta neuvotteluasema tulee olemaan paras.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset