Jorma Nordlin

Onko RKP:tä ja Kristillisiä höynäyttänyt Sipilä luotettava Sote-kauppamies?

Hallitusneuvotteluissa RKP:tä ja Kristillisiä höynäyttänyt pääministeri on kertonut toivovansa "vastuullisten" oppostition kansanedustajien harkitsevan soten puolesta äänestämistä.

Perussuomalaisten hajaannuksen vuoksi aiheutuneet hallitusneuvottelut Kristillisten ja RKP:n kanssa osoittautuivat teatteriksi. Nyt teatterin ohjaaja peräänkuuluttaa vastuullisuutta höynäyttämiltään puolueilta. Tilanne on erikoinen.

YLE: "Sipilä jatkoi tänään sote-tunnusteluja RKP:n kanssa, Henriksson: tilanne on auki"

https://yle.fi/uutiset/3-10176800

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

LOL, tätä samaa itsekin olen naureskellut. Juha Sipilä pitää muita narreinaan, luuleeko hän, että oppositio on sen takia että sieltä voi ottaa "varapatruunoita" tarvittaessa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mitä pääministerillä on tarjottavana, jotta saa RKP:n ja Kristillisten eduskuntaryhmistä porukkaa Soten taakse? Luottavatko kerran höynäytetyiksi tulleet pääministeriin?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuskin kukaan lähtee apuun, Anjakin on jo kuollut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Politiikassa mikään ei ole mahdotonta, ja turha luulla, että joku ideologia nykyään mitään merkitsee, ainoastaan merkitsee se, kuinka paljon hyvää on tiedossa.

Jos vaikka sotea hieman muutetaan ja Vaasan asema paranee..... Niin RKP hyppää ja korkealle :)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Jos RKP ja KD puolustaa sote/maakuntauudistusta, se syö heidän kannatustaan entisestään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

RKP:llä on vakiokannatus, se ei notkahda, vaikka ne tekis mitä.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Jos rkp ja kd puolustaisivat uudistusta sen nykyisessä muodossa, se todellakin söisi heidän kannatustaan. En kuitenkaan usko niiden lähtevän siihen leikkiin mukaan - sehän olisi suoraan sanottuna typerää.

Kyse on kai siitä, miten uudistusta olisi muutetettava, jotta näiden puolueiden tuki saataisiin.

Kaarina Leinonen

Varsinaiset "kunnian" miehet Sipilä ja Orpo. Tuikkasivat puukolla silmään Sampo Terhoa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mitä höynäyttämistä on neuvotella rinnakkain useita neuvotteluja? Minä ainakin olen tehnyt sitä usein. Jos neuvottelut ovat kilpailevia, voi hyvinkin käydä, että toinen neuvottelu vain keskeytyy, koska toisessa neuvottelussa päästään sopimukseen. Ei se sulje sitä, ettei uudessa tilanteessa taas voida neuvotella myös hävinneen kanssa.

Tai sitten voi käydä kuten viime vuosituhannen lopulla. Neuvottelimme toimituksesta Taiwanille. Toimitus olisi vaatinut myös ihan uutta suunnittelua. Asiakas peluutti meitä kilpailijaa vastaan, erityisesti hintaa alas. Lopulta tuli tilanne, että meiltä todettiin, että tuo oli viimeinen tarjouksemme eikä enää muutu. Asiakas valitsi kilpailijan.

Muutama kuukausi myöhemmin asiakas otti yhteyttä ja kertoi hyväksyvänsä meidän tarjouksemme. Meillä oli tehty päätös toimialueen lopetuksesta, joten asiakkaalle lähti vastaus, että tarjouksessa oli viimeinen voimassaolopäivä ja se on jo mennyt.

Kuka höynäytti ketä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset