Jorma Nordlin

Kannatusprosentti osoittaa, että siniset tekevät aivan väärää politiikkaa

Käytännössä kannatusprosentti on uusimman kannatusmittauksen mukaan jämähtänyt paikalleen ja se on 1,5%. Hallituspolitiikasta äänestäjät palkitsevat Kokoomusta ja Keskustaa, jotka ovat edelleen kärkikolmikossa ja hyvissä asemissa vaaleja varten.

Kannatusprosentti ei nouse, pitäisikö sinisten vaihtaa puolueen puheenjohtajaa, kun tulosta ei synny? Sinisten politiikka ei myy, ei ole ostajia.

Soinin viimeisimmässä blogikirjoituksessa on kohta, joka kiteyttää sinisten ongelman: "Johdin Perussuomalaiset kahteen Jytkyyn konservatiivisella ohjelmalla. Perinteiset arvot pitävänä pohjana."

Tässä eivät Soinin selittelyt auta. Perussuomalaiset ovat vakiinnuttaneet asemasa nyt Halla-ahon johdolla eduskuntapuolueena ja Soinin linjalla sinisten tulos on on jäänyt paikalleen 1,5 %:iin. Ei auta, vaikka ilman paitaa haukutaan hallituskumppanin puheenjohtaja.

Jos ohjelma olisikin ollut äänestäjien suuntaan täysin konservatiivinen, Soinin ei olisi tarvinnut tehdä täydellistä poliittista syöksyä ja lähteä ovet paukkuen, eikä olisi menettänyt puolueen sisällä kannattajiaan, koska hänellä olisi ollut erilaiset kannattajat, kuin hänellä oli jytkyjen aikana. Soini hävitti täydellisesti kannattajansa puolueessa, joita Terho olisi tarvinnut puheenjohtajakilpailussa. Soinin nyt mainostaman konservatiivisen linjan kannattajilla ei olisi tullut ensimmäistäkään jytkyä.

Todellisuudessa Perussuomalaisten linja oli paljon vähemmän konservatiivisempa kuin Sinisen tulevaisuuden linja. Kannattajina oli vasemmistoon pettyneitä äänestäjiä. Soini jälkikäteen nyt kaunistelee tilannetta ja yrittää maalata epärealistista kuvaa mitä oikeasti tapahtui. Yrittää selittää asiat itselleen parhain päin. Todellisuus on arka paikka vieläkin.

 

Terho totesi, että ei enää onneksi tarvitse eduskuntaryhmän puheenjohtajana Perussuomalaisissa selvitellä edustajien aiheuttamia sotkuja. Nyt joutui samaan tilanteeseen puolueen puheenjohtajana selvitellessään puoluesihteerin touhuja. Puoluesihteeri joutui puheenjohtajan puhutteluun haukuttuaan videolla hallituskumppanipuolueen puheenjohtajan.

 

Ylen mittaus: Harkimo irrotti tapin kokoomusveneestä

https://yle.fi/uutiset/3-10187200

 

Soini: Konservatismi on tulevaisuutta

http://timosoini.fi/

 

"Sinisten puoluesihteeri joutui puhutteluun: Lähetti kymmenille videon, jossa makaa sängyllä ilman paitaa ja haukkuu Orpoa"

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201805022200917597_pi.shtml

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kannattajina olivat maahanmuuttokriittisten lisäksi SDP:n, Vasemmistoliiton ja Kokoomuksen entisiä kannattajia. Joitakin oli tullut myös keskustasta.

Miten ihmeessä tällaisen porukan äänillä olisi voinut saada jytkyjä aikaiseksi pelkästään konservatiivisella ohjelmalla?

Käytännössä Soini otti konservatiivisemman tyylin vasta toisen jytkyn jälkeen esiin ja jäljelle jäivät vain maahanmuuttokriittiset Halla-ahon taakse. Tämä näkyi jo kuntavaalien tuloksessa.

Soini yritti kääntää puolueen sisällä tilanteen vallankaappaukseksi, kun häneltä oli lähteneet kannattajat myös puolueen sisällä ja siitä syystä Terho hävisi vaalit, kun ei ollut enää Soinin kannattajia puolueessa riittävästi äänestämään Terhoa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sinisten kannatus on aika vakaasti alle kannatuskyselyn virhemarginaalin. Mielestäni sopivin selitys tälle on se, että Soini menetti kentän kannatuksen jo ennen Jyväskylän puoluekokousta. Siitähän blogistikin kirjoittaa: "Soini hävitti täydellisesti kannattajansa puolueessa".

Näin perussuomalaisena en kuitenkaan näe, että Sinisiä haukkumalla oma kannatus kohoaa. Ei, vaikka haukkuisi enemmänkin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos todetaan tosiasiat mitä tapahtui ja nykyisen kannatusprosentin jämähtäminen paikalleen, niin se voi edustaa toisille haukkumista.

Soini haukkuu nyt blogikirjoituksissaan Perussuomalaisia. Käytännössä hävitti kannattajansa sisällä ja ulkona, siis kentällä ja puolueessa.

Perustuiko hänen politiikka siihen, kun ei päässyt vuosienkaan yrittämällä eduskuntaan, oivalsiko että onnistuminen hänen kohdalla voi perustua "petokseen" ja siihen tarvitaan sopiva henkilö, jonka avulla saa ensimmäisen kynnyksen ylittävän äänimäärän? Sen jälkeen oma linja piiloon ja houkutellaan äänestäjiä laajasti eri puolueista. Tämä ei toiminut puolueen sisällä, kun puolue rupesi kasvamaan. Oli menettänyt otteensa puolueen johtamisesta jo silloin kun Perussuomalaiset olivat päässeet kannatuksessaan Vasemmistoliiton tasolle. Puoluetoimisto oli linnoittautunut ja sulkeutunut, ja puoluejohto ei halunnut olla kenttäväen kanssa tekemisissä.

Halla-aho aloitti uransa puolueessa Etelä-Helsingin paikallisyhdistyksessä, näki puolueen johtamisen heikon tason. Nyt kiertää kenttää aivan eri tavalla kuin Soini. Ilmeisesti otti Soinin virheistä opikseen. Perussuomalaisten on vaikeaa päästä nykyisellä politiikallaan hallitukseen, mutta pärjäävät huomattavasti paremmin kuin siniset, jotka jatkavat Soinin linjalla. Toinen on edelleen vaalien jälkeen eduskuntapuolue ja todennäköisesti myös seuraavienkin vaalien jälkeen. Toinen on häviämässä puoluekartalta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Näyttää siltä, että siniset pyrkii olemaan maltillisen konservatiivinen ja jokseenkin asiallinen yleispuolue. Vähän samaan tapaan kuin Liberaalinen knsanpuolue aikoinaan. Ja sama kohtalokin tuntuu uhkaavan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Se tuote ei vain myy. Ei ole kysyntää. Kyseessä on markkinoille väärä tuote. Politiikan startup, joka kyykkäsi huonoon tuotteeseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sentään vielä vaaleihin asti tekevät politiikkaa toisin kuin emopuolueensa joka vaan harrastaa netti"keskustelua".

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sillä politiikan teolla tulos on 1,5% ja mainitsemallasi nettikeskustelulla toiset ovat Vasemmistoliiton kannoilla. Tuskin Perussuomalaiset pääsevät hallitukseen, jos ei isompaa kriisiä tapahdu, mutta tulevaisuus näyttää heillä paremmalta, kuin sinisillä.

Äänestäjät eivät näytä ostavan sinisten poliittista uhrautumista, vaan katsovat minkälaista politiikkaa hallitus tekee. Sinisten tekemä Suomen pelastusoperaatio ei myy.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta hupaisaa tämä kuinka persut käyttävät ruutia sinisten ahdingon analysoimiseen. Kyllä se kertoo jonkinlaisesta katumuksesta. Minulle se käy. Menköön molemmat vaan alaspäin persut ja siniset. Yksi tapa on tämä sinun tapasi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #7

Ajankohtainen aihe, kyseessä on ilman vaaleja hallituksessa istuva puolue. Aihe kiinnostaa lukijoita. Olisi paljon kirjoitettavaa myös muista asioista. Ajakohtaisuus ratkaisee.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #7

Sinin kaltaisia oli Perussuomalaisissa useita, he väsyivät Soinin heikkoon puolueen johtamistaitoon ja viimeistään toisen jytkyn jälkeen Soini alkoi jäämään tyhjän päälle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suunta on molemmilla änkyräpulouoleilla oikea, alaspäin vaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kannatuksen suhteen PS ei näytä juurikaan menevän enää alaspäin, kannatus on vakiintunut ja heiluu hieman. Eduskuntapuolueen asema on vakiintunut.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Puoluesihteeri Torvinen yrittää innovatiivisesti torveilemalla paidattomasti saada kannatusta nousemaan. Startup-henkeä yrittävät herätellä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vaikea kuvitella Jussi halla-aho tai edes slunga-poutsalo videoimassa ilman paitaa!

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Ei se tuo persujen "kansallinen sosialismikaan" mikään hittituote ole ollut. Ei heidänkään markkinointi oikein siihen keskiluokkaiseen suureen yleisöön toimi.
Persujen menestys on perustunut ja tulee tällä meiningillä perustumaan vain kriiseihin. Kriisit kuten etelä-euroopan finanssiongelmat tai pakolaisvyöry aiheuttavat tyytymättömyyttä jolle Soini & co toimivat johdattimena vaaleissa.
Politiikka normaalioloissa on PSlle vaikeaa. Ei ole riittävän laaja-alaista ohjelmaa eikä tarpeeksi uskottavia toimijoita viemään sitä eteenpäin.
Ei kannattaisi keskittyä essonbaarin miehiin eikä mökinmummoihin. Pitäisi luoda ohjelma jota voivat kannattaa normaalit keskiluokkaiset (laajasti käsitettynä), itsensä elättävät ihmiset. Teemoina voisivat olla kevyempi verotus, pienempi julkissektori ja järkevämpi maahanmuutto. Tavoitteena olisi vapauttaa ihmiset vastaamaan itsestään ja lähimmäisistään sekä luoda heille mahdollisuus omin voimin päästä elämässään eteenpäin. Ilman että yhteiskunta työntää koko ajan tissiä suuhun.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Teemoina voisivat olla kevyempi verotus, pienempi julkissektori ja järkevämpi maahanmuutto."

Ainakin perussuomalaiset ovat olleet ainoita jotka ovat vaatineet säästöjä budjetissa. Siinä missä kokoomus ja keskusta pistävät miljardeja menemään Kreikan velkoihin, haittamaahanmuuttoon, tuulimyllyihin, kaverin firmoille kuten esim. Viking Linelle, Nokia, biotalous niin PS on ainoana puolueena vaatinut näiden poistamista. SDP kavereineen tulee löytämään oman tuhlausautomaattinsa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Torvisella on ollut aika erikoiset jutut ja näköjään tuo muukin käyttäytyminen on hämmennystä herättävää.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tuo m.m. hallituskumppanin haukkuminen taitaa olla ex persuille ominainen jäänne
aikaisemmalta persukaudelta. Eihän persut historian saatossa ole muuta tehneetkään kuin riidelleet keskenään ja muiden kanssa. Oli sitten kyseessä oma pesä, kunta tai valtionhallinto.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei perussuomalaisilla ole hallituskumppaneita, ei edes entisiä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Samoja persuja olivat aikoinaan kaikki tyyni.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Aika paljon näen tilanteen niinkuin blogisti. Hallituksen linja ei noudattanut yhtään puolueen linjaa, ja kannattajat vähenivät, odotetusti. Soini sai tämän tietoonsa, mutta ei ottanut sitä kuuleviin korviinsa, ja kadotti puolueensa. Perussuomalaisissa Halla-aho otti sen jälkeen soihdun jonka Soini tiputti. Ei ollut mikään yllätys että näin kävi. Yllätystä oli kaikki muu jälkikäteen: Uusi merkillinen puolue, jolla ei ole tilaa kartalla, ihmisten piilottelu auton takakonttiin, yksityiskoneella lentely presidenttiä tapaamaan, ja sitten u-käännös...suomalaista politiikkaa parhaimmillaan. Viihdyttävää ehkä, mutta ei ihan vakavasti otettavaa demokratiaa. Eivät äänestäjät anna tällaista anteeksi, ainakaan helpolla, ja tämä näkyy kannatusprosenteissa.
Jos ei sinisille tapahdu ihmettä, tie noussee ensi vaaleissa pystyyn.

Käyttäjän JarkkoPalmgren kuva
Jarkko Palmgren

Olen samaa mieltä Kaija Hietasen kommenttin kanssa.

- Veikkaan , että Puolustusministeri Jussi Niinistö voi päästä Uudeltamaalta, mutta se on sitten siinä. Jussi on kuitenkin antanut vaikutelman , että on substanssiosaaja. Varmiminnin pääsee ja itsekin tietää jos loikkaa Kokoomukseen. Sitten Puolustusministerin pesti saattaisi jatkua, mutta siihenkin on Kokoomuksen sisältä puolueuskollisia pitkän tien tulijoita. Seurauksena olisi Kokoomuskessa paha marina , jos siirtomies Niinistö saisi jatkaa ministerinä.

- Muut luikkivat demareihin ja joku kristillisiin jos ei ennen vuoden kuluttua olevissa eduskuntavaaleissa ,niin joku nousee 4v kulutua yrittämään noihin muihin puolulueisiin.

-Kaikki riippuu Euroopan suurista linjoista ja tuleeko esim. suurempi ryöpsähdys afrikkalaisia " nostamaan Suomen sivistystasoa " joidenkin "valopäiden" kutsumana... ( tuo sivistystason nosto- kommentti perustuu HS.n Vapun seudun numerossa esitettyyn tutkimuksessa todettuun näkemykseen , että globalisti, feministi- viher-vasemmisto naisäänestäjät uskovat, että maahanmuutto nostaa sivistystasoamme...?? huh huh)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset