Jorma Nordlin

Kokoomus tuskin lähtee sinisten kanssa enää mihinkään hallitukseen

Sinisten tapa nokkia hallituskumppania julkisuudessa osoittaa mitä saa jos lähtee heidän kanssa hallitusyhteistyöhön. Tietenkin yksityishenkilöt voivat ruotia puolueiden johtamista, mutta hallituspuolueiden kohdalla se ei vain käy, kun kyseessä on hallituskumppani.

Mikä suurista puolueista ottaa räksyttäjät hallitukseen, kun riskinä on, että sen jälkeen hallituskumppani räyhää mediassa ja yrittää syödä hallituskumppanin kannatusta? Sinisen kannatuksella ei nyt enää hallitukseen päästä, eikä todennäköisesti eduskuntaankaan.

Nähdäänkö vaaleissa Kokoomuksen irtisanoutuminen ennakkoon hallitusyhteistyöstä sinisten kanssa, kuten nähtiin vastaava perussuomalaisten kanssa. Nyt Kokoomus on hallituksessa sinisten panttivankina ja joutuu siinä sietämään Soinin ja räksytystä. Asetelma on erikoinen, pääministeri sallii hallituksen jäsenen harjoittaman hallituskumppanin nokkimisen, joka tapahtuu pahimmalla mahdollisella tavalla median kautta. Tämä kertoo, miten huonosti hallitusyhteistyö toimii. 

Ainoa mikä pitää hallitusta ainakin vielä kasassa on sote-uudistus. Terho puolueen puheenjohtajana ja ministerinä ei vihellä peliä poikki ja laita ulkoministeriä ojennukseen samaan tapaan kuin ulkoministeri itse kertoi puheenjohtajana toimineensa kansanedustajien kanssa.

Soini: "Kokoomuksessa pitäisi puheenjohtajan pistää oma ryhmänsä roti päälle. Ei hallituspuolueen kansanedustajat voi ilmoitella, että he äänestävät hallituksen esityksiä vastaan. Minä lätkäisisin kolmeksi kuukaudeksi ryhmästä pellolle ja kysyisin, että oletko ensi vuonna ehdokkaana?"

Mikään muun puolueen ministeri ei ole vastaavalla tavalla todennut hallituskumppanistaan. En muista, että sellaista olisi poliittisessa historiassa tapahtunut. Lopulta se oli Soini, joka joutui lähtemään ovet paukkuen, kun ei osannut johtaa puoluetta. Soinin kokemuksella jaetaan johtamisoppeja Kokoomuksella, näyttönä on tulokset Soinin johtamisesta. Sen lisäksi sinisten hallitusyhteistyö on jumiutunut.


IL:"Soini jyrähtää sote-vuotajalle: Ihmettelen, mistä sellainen paukapää kansanedustaja löytyy, joka pistää uransa toimittajan taskuun."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kokoomus käsittelee johtamisasiansa sisäisesti, siinä tuskin kaivataan neuvoja varsinkaan julkisuuden kautta hallituskumppanilta. Yleensä Suomessa muut puolueet suhtautuvat asiallisesti, jos salaisten asioiden vuotoja tapahtuu jonkun puolueen kansanedustajan toimesta. Suomessa on ollut puolueiden keskinäisen kunnioittamisen kulttuuri. Nyt Sininen tulevaisuus haluaa muuttaa tätä kulttuuria räyhäämällä julkisuudessa hallituskumppania vastaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Orpon mukaan kokoomuksessa ei ole niin kauhean monta niin sanottua sote-kapinallista, vain 2–3. –Meillä saa olla kriittinen, Orpo sanoi."

Orpolla on johtamisen suhteen järki päässä. Soinilla ei ollut ja puolue ajautui kriisiin. Soinin opeilla Kokoomuksessa tapahtuisi samanlainen hajaannus, kun tapahtui perussuomalaisissa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/249751-susanna-ko...

Juhani Vehmaskangas

"Soini: "Kokoomuksessa pitäisi puheenjohtajan pistää oma ryhmänsä roti päälle. Ei hallituspuolueen kansanedustajat voi ilmoitella, että he äänestävät hallituksen esityksiä vastaan. Minä lätkäisisin kolmeksi kuukaudeksi ryhmästä pellolle ja kysyisin, että oletko ensi vuonna ehdokkaana?""

Aivan. Minä kun menin väittämään: "Koskella lienee ajatuksissaan muutakin. Rohkenen väittää, että hän ei ensi eduskuntavaaleissa ole kokoomuksen ehdokkaana. Siirtyykö hän sitten perussuomalaisiin vai demareihin - kas siinäpä kysymys!"
http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Kyllä Soini on joo melko sekava nykyään.....

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Turhaa spekulointia?
Siniset todennäköisesti eivät ole missään ek-vaalien jälkeen.
Jokunen henkilö voi ajautua johonkin puolueeseen kyllä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset