Jorma Nordlin

Ei hallituksen ministeri voi marssia mielenosoituksissa

Maan hallitus kannattaa aborttia ja ministeri marssii aborttia vastustavassa mielenosoituksessa, sekä haukkuu valtiovarainministerin johtamaa puoluetta. Mitä ihmettä maan hallituksessa oikein tapahtuu? Muistatteko mitään vastaavaa Suomen poliittisessa historiassa aikaisemmin tapahtuneen?

Meneekö tämä Soinin kokemattomuuden piikkiin? Sipilän hallituksessa ministereistä suurin osa on kokemattomia ja ovat ensimmäistä kertaa ministerinä. Mitä siitä tulisi, jos hallituksen ministerit voisivat mennä marssimaan mielenosoituksiin ihan miten heitä huvittaa ja siinä samalla haukkuisivat toisiaan julkisuudessa, kun hallitustyö kangertelee.

Ulkoministerin pitäisi erota ja tilalle pitäisi saada yhteistyökykyisempi ministeri.Tämän hallituksen heikko sisäinen yhteishenki näkyy selvästi. Uusi Suomi voisi kysyä pääministeriltä miten hän aikoo toimia ulkoministerin kanssa, joka protestoi näin voimakkaasti hallituksen politiikkaa vastaan aborttikysymyksessä?

 

 

Lisätty 31.5.2018 13.48

Onko elämä pyhä tässä asiassa vain niinsanottuna yksityishenkilönä, eikä ministerinä?

Abortin vastustamisessa korostaa elämän pyhyyttä ja samalla istuu ministerinä hallituksessa, joka kannattaa aborttia. Heittelehtiminen näin äärilaitoihin herättää varmasti äänestäjissä ihmetystä ja ihmettelyä mitä ihmeen asioita oikeasti sitten ajaakaan, kun ne pyhätkin asiat ovat vain politiikan tekemistä.

Tällä periaatteella voi istua melkein minkälaiseen hallitukseen tahansa. Abortin hyväksyy hallituksessa, mutta demarit on ylitsepääsemätön kynnys hallitusyhteistyön suhteen.

 


US: "Ulkoministeri marssi aborttia vastaan työmatkalla – vihreät tyrmistyi: Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?"
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kunnianhimoisten ihmisten urakehitys menee niin, että lopulta ajaudutaan herkästi työuralla tasolle, jossa vaatimukset ylittävät henkiset kyvyt. Näin on käynyt ulkominiserille ja työn jälki on sen mukaista.

Median seuraaminen työhön sopimattoman työntekoa herättää huomiota.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ulkoministeri ja aborttiaktivisti Timo Soini. Yksi titteli lisää toimenkuvaan, ei muuta.

Sitäpaitsi pieni kävelylenkki joskus tekee varmaan hyvää Soinille. Hän on sen itse näin päättänyt. He is The Boss.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Näyttää olevan itse päättänyt ja siinä ei ole pääministerillä mitään sanomista, eikä muilla hallituskumppaneilla. Vastustaa julkisuudessa hallituksen aborttikantaa. Sillon on ministerin erottava.

Miten ministeri itse haluaa istua hallituksessa, joka hänelle niin merkittävää asiaa, joka on vastoin hänen omaatuntoaan? Mitä tämä kertoo ministeristä? Pelaako hän vain poliittista peliä abortin suhteen?

Soini totesi aikaisemmin, ettei hänen onneksi enää tarvitse vastailla medialle puolueen puheenjohtajana kansanedustajien toilailuista. Nyt pääministeri on samassa tilanteessa Soinin toilailujen vuoksi.

Toni Rintala

"Muistatteko mitään vastaavaa Suomen poliittisessa historiassa aikaisemmin tapahtuneen?"

Muistan. Marssihan jokunen ministeri hallituksen ohjelmaa vastaan Peli poikki -tapahtumassakin. Jopa pääministeri ja hallituspuolueen montakin ministeriä. Vastustivat siis omaa hallitusohjelmaansa siellä. Taisi olla (entinen) presidenttikin siellä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tapahtuma on ollut vuonna 2016, joten onko hallitusten toimintatavat kokeneet muutoksen viimevuosina ja on hyväksyttävää, että ministerit istuvat samaan aikaan kahdella pallilla, eli tekevät oppositiopolitiikkaa ja vastustavat hallituksessa istuvaa itseään?

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Arhinmäki osallistui kulttuuriministerinä Helsinki Pride-kulkueeseen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Arhinmäkikö vastusti hallituksessa istuvaa itseään? Mikä oli asiassa hallituksen kanta? Soinin tapauksessa hallitus kannattaa abortin suhteen nykylinjaa, jota Soini vastustaa nyt julkisuudessa istuen ministerinä.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Kulttuuriministeri Arhinmäki heilutti Venäjällä sateenkaarilippua, vaikka avioliittolain muutos ei ollut hallituksen ohjelmassa.
Ja ulkopolitiikassa pitäisi olla varovainen Venäjän suhteen.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Itse kyllä pitäisin ihmisoikeuksien puolustamista täysin eri asiana kuin niitä vastaan marssimista.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Aborttiasiassa on vastakkain naisen oikeus keskeytykseen ja sikiön oikeus kehittyä, syntyä ja elää.
Se on eettisesti ongelmallinen asia.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #68

Usein esikuvia toimintaan on haettu luonnosta, ja siellä tarpeen vaatiessa emo syö tai hylkää poikasensa kun sillä ei ole energiaa kasvattaa niitä. On myös lisääntymisen kannalta järkevämpää, että lisääntymiskykyinen aikuinen selviytyy eteenpäin, kuin että jäljelle jäisivät poikaset, jotka hoidon puutteessa varmasti menehtyvät. Näin siis luonnossa.

Vastakkain on siis aikuisen yksilön harkinta siitä, pystyykö hoitamaan syntyvän lapsen aikuiseksi ja mihinkään harkintaan kykenemättömän ja kyseenalaisesti ylipäätään yksilön teoreettinen oikeus syntyä mahdollisesti menehtyäkseen myöhemmin hoitoresurssien puutteeseen.

Abortista puhuttaessahan ei sen vastustajille tule kuuloonkaan osallistua syntyvän lapsen kasvusta huolehtimiseen vaikkapa vain takaamalla yhteiskunnan riittävä tuki äidille, mikä näkyy jo selvästi synnytysluvuissa tämän hallituksen leikkaustoimien seurauksena.

Väinö Hirvelä

en tiedä tuosta haukkumisesta. Mutta eiköhän mielipiteenvapaus pidä olla myös ihmisillä joista en alkuunkaan pidä. En näe tässä ongelmaa. Viherpiiperot (en tarkoita opta vaan tätä itkua näkee joka sos mediassa tällä hetkellä.) jotka tästä valittaa sulkevat kätevästi silmänsä jos omat miehet kuten Arhimäki osallistuuu kulttuuriministerinä Pride-kulkueeseen.

Meno on kuin jenkkien demokraattisella puolueella jotain seksuaalinen häirnitä tai raiskaus syytökset kauhistuttavat lähinnä jos niitä satelee republikaaneille.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini on useaan kertaan haukkunut Kokoomuksen pystyyn.

Joko ministeri istuu hallituksessa, jos hallituskumppani ei ministeriä miellytä, niin silloin pitää erota ja tulee yhteistyökykyisempi ministeri tilalle. Huonoin vaihtoehto on lähteä julkisuudessa räksyttämään hallituskumppania.

Tässä muutama esimerkki.

"Kokoomus teki itsestään punavihreiden narrin."
http://timosoini.fi/?s=Kokoomus

Timo Soini murjoo hallituskumppania: ”Kokoomus on sekoomus”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/243416-timo-soini...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Kummaksi menee maailma, jos elämän puolustamista tarvitsee puolustella.
Puolustan silti. Sopivalla ja sopimattomalla hetkellä." Näin Soini plokissaan.

Jorman tulisi pohtia Soinin rehellistä plokiviestiä ja tehdä se erityisesti kansalaisten perusoikeudet mielessään. Soini ei osallistunut Pro Life -tapahtumaan ulkoministerin ominaisuudessa. Hän teki sen yksityishenkilönä ja käsittääkseni ns. matalalla profiililla.

Jotkut katsovat ministerin olevan 'ministerivastuussa' joka metrillä liikkuessaan ihmisten näkyvillä. OK. Asia voidaan ymmärtää niinkin; sikiöiden tappamislinja on hallituksen linja, all the time - vai onko?.

Elämän suojelussa ja puolustamisessa hyväksyn varauksetta Soinin periaatteen "sopivalla ja sopimattomalla hetkellä". Elämää ei koskaan puolusteta liikaa. Kuolemalla sitävastoin kyllä riittää kauppiaita - välillisiä ja välittömiä - liiaksi asti.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ymmärrän sinänsä tämän puolen asiasta, jonka nostit esiin liittyen sinänsä itse aborttiin. Mutta ei ole hyväksyttävää kenenkään ministerin osalta, jos ne lähteävät protestoimaan istuessaan ministerinä asiasta, josta hallituksella on erilainen kanta.

Kun istuu oppositiossa, voi tehdä oppositiopolitiikkaa. Muutama esimerkki on kommenteissa tullut vastaavantyyppisissä tapauksissa, niiden suhteen on sama juttu. Ministeri ei voi niin toimia. Jo aikaisemmin Orpo puuttui Terhon EU-vastisiin näkemyksiin, kun Terhosta oli tulossa ministeri. Nyt siinäkin on selvästi hallituksen ote lipsunut, joka on viittaa hallituksen sisäisiin ongelmiin.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ei tämä nyt aivan simppeli asia ole, jos pieni kevennys alkoholilainsäädäntöön oli joidenkin mielestä omantunnokysymys, niin kai voi puolustella että tämä suhtautuminen aborttiin myös olisi sellainen. Jotenkin pitäisi ymmärtää että keskuudessamme on ihmisiä joille uskontonsa opit menevät yli siitä miten enemmistö asiat kokee. Olkaamme onnellisia siitä miten aborttiin meillä kotona suhtaudutaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Itse aborttiin suhtautuminen on eri asia, kuin se miten ministeri voi toimia julkisuudessa. Tässä hallituksessa näyttää olevan hyvin erikoiset toimintatavat sallittuja, kun myös hallituksessa hyväskytään hallituskumppanin haukkuminen useaan kertaan julkisuudessa.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Nykyhallituksen ohjelmassa ei ole aborttilain eikä translain muutoksia.
Jotkut ministerit ovat ottaneet silti kantaa translakiin, eikä sitä ole arvosteltu.
Onko tämä tasapuolista?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri näin. Hallitusohjelmassa ei ole aborttiin puuttumisesta mitään, joten hallituksen kanta on abortin salliminen. Se on myös ministerien kanta.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Entä joidenkin ministerien kannanotot translain muuttamisen puolesta vaikka se ei ole hallitusohjelmassa?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #18

Ovatko ministerit protestoineet näkyvästi asiassa? Tietenkin maltillisia näkemyseroja voi olla kun istuu hallituksessa, mutta näkyvä protestointi, vastoin hallituksen kantaa näyttää ristiriitaiselta.

Siinä protestoisi hallituksessa istuvaa itseään vastaan. Koska hallituksessa kannattaa vallitsevaa tilannetta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei se noin mene. Jos hallitus ei ole ottanut kantaa, emme tiedä sen kantaa. Tiedämme vain ettei asiaan puuttumista ole nähty prioriteettina.

Ministerin osallistuminen mielenosoitukseen kotimaassa on lähinnä noloa ja ulkomailla suorastaan sopimatonta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #42

Se menee niin, että kun asia ei ole hallitusohjelmassa, niin hallitus on hyväksynyt vallitsevan asiantilan, kun ei näe tarvetta sen muuttamiselle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44

Jos tunnistetaan kymmenkertainen määrä parannettavia asioita, kuin mitä on realistista laittaa hallitusohjelmaan, ne poisjätetyt on vain priorisoitu vähemmän tärkeiksi. Ei se ole kannanotto minkään puolesta. Sama periaate koskee meistä jokaista. Et voi vetää johtopäätöstä kenenkään katsantokannasta sen perusteella, että hän pidättäytyy ilmaisemasta kantaansa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #42

Orpo on kertonut hallituksella olevan kanta tähän asiaan. Se näyttä olevan hallituksen ja Suomen virallisena kantana eri kuin Soinin kanta asiaan.

"Haluan tehdä täysin selväksi, että se (Soinin aborttikanta) ei ole hallituksen kanta eikä Suomen virallinen kanta. Meidän kantamme on aivan selkeä tässä, Orpo sanoi Iltalehdelle."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250171-il-hallitu...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten luulette, että olisi käynyt jos Soinin puheenjohtaja-aikana Perussuomalaisissa olisi kansanedustaja ruvennut näkyvästi kampanjoimaan abortin puolesta ja olisi tehnyt sitä jatkuvasti?

Sinänsä vetoaminen sananvapauteen on tässä hieman ristiriitaista. Soini on laittanut kovin ottein ojennukseen kaikki puolueessa erilaisiin kyseenlaisiin tapahtumiin osallistuneet.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Olet aivan oikeassa.

–On aidosti vakava kysymys, kuinka maamme ulkoministeri voi osallistua toisessa maassa aborttia vastustavaan mielenosoitukseen, joka on vastoin Suomen linjaa. Tämä vielä tapahtuu verovaroin maksetulla ja virallisella työmatkalla. Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi? Ozan Yanar kysyi.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Odottelen Ozanin vastustavan Turkin ihmisoikeustilannetta, varsinkin kun hän niin kovin kritisoi Suomen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En kyllä muista Ozanin kritisoineen Suomen ihmisoikeustilannetta. Soini nyt ei luojan kiitos edusta koko Suomen käsityksiä ihmisoikeuksista. Ihan näppärä yritys kyllä vaihtaa puheenaihetta, mutta ei nyt onnistunut.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sananvapauteen vetoaaminen ei tässä asiassa toimi ollenkaan.

Hallitusten jäsenten sananvapaus hallituksen toimivaltaan kuuluvissa asioissa hallituksen ulkopuolella on aina käytännössä rajoitettua oli kyse minkä tahansa toimielimen hallituksesta.

Nyt kokemattomien ensikertalaisministerien myötä Kataisen hallituksesta lähtien näyttää syntyvään uutta normia hallituksen jäsenten sananvapaudesta.

Aikaisemmin yleensä se oli pääministeri, joka oli mediassa ja muita ministerejä oli harvemmin esillä muissa kuin omaan toimialueeseensa kuuluvissa asioissa.

Nyt ministerit kirjoittelevat blogeja ja ottavat kantaa kaikenlaisiin asioihin, joissa kokemattomuus ministerin hommasta johtaa erikoisiin tilanteisiin. Kokematon ministeri tekee kahta erilaista politiikkaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ajatelkaapas tilannetta jos pääministeri olisi osallistunut abortin vastaiseen mielenosoitukseen, siellä olisi voinut myös olla tasavallan presidenttikin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ajan henki ei elämää säästä. Olen silti siinä käsityksessä, että sekä Sipilä että Niinistö toimisivat juuri ajattelemallasi tavalla, jos saisivat vapaasti omantuntonsa mukaan toimia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Toimivat sitten kun eivät ole enää nykyisessä hommassa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Puolustusministeri Jussi Niinistö sai laskea erään sotarikollisen haudale kukkaseppeleen? Eikö se kuvasta hänen arvomaailmaa...

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Ei tämä Soinin kokemattomuuden piikkiin mene, vaan päin vastoin: mies tietää elävänsä lopun aikoja ministerinä, ehkä poliitikkonakin, joten katsoo voivansa tehdä mitä huvittaa ja käyttäytyä miten huvittaa. Jos tulisi potkut, mitä ei tapahdu, se on Soinille tässä vaiheessa ihan sama.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Vuoden päästä Timo-show on loppumetreillään ja uusi hallitus tulossa valtaan. Toivottavasti silloin uskontohapatukset eivät määrittele hallituspolitiikkaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ministerinä kokematon ja polttaa sillat muiden puolueiden kanssa. No niitä ei enää tämän hallituskauden jälkeen tarvitsekkaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Soini/Siniset kaipaavat kipeästi julkisuutta. Tässä sitä taas tuli. Tärkeintä ei ole mistä puhutaan jne.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Julkisuus ei näytä nostavan sinisten kannatusta. On myös suuri eduskunnasta putoamisen riski Sopimillakin, jos ei saa palkkiovirkaa sitä ennen. Äänet eivät ole varmoja.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Olen samaa mieltä. Ministeri edustaa julkisissa kannanotoissaan hallitusta.
Tuollainen vouhkaaminen on lähinnä säälittävää.

Soinin uskottavuus murenee. Edellinen toilailu oli entisen puoleensa hajottaminen ja hillotolppaan kiipeäminen.

Jussi Säntti

Unelmamielenosoitukseen 2016 osallistui enemmän istuvia ministereitä kuin oli osallistumatta.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Mikä osallistuminen olikin ihan Suomen perustus-, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslainsäädännön mukaista linjakasta toimintaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Arvopohja vai arvoton pohja vai pohjallinen arvo? Siellä ne hallituksessa saman arvopohjan omaavat nyt istuvat. Sallinette ilmaisun, onneksi ei tarvitse enää tämän sankarin ulostuloja selitellä.

Edit. sallineet -- sallinette

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomeen pitäisi vihdoinkin saada vapaa abortti, etti lääkäreiden aikaa kulutettaisi turhaan lomakkeiden täyttämiseen, kuten Ruotsissa jo on.

Ei kukaan lääkäri ryhdy vastustamaan aborttia, kun sitä pyydetään, silti vaaditaan "lääkärin suostumus".

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Soini voi hyvinkin jatkaa politiikassa. Näin hän antoi ymmärtää yhdessä haastattelussa jonka eilen luin.

Tämä marssiminen abortin vastaisessa mielenosoituksessa saattaa olla vain alkusoittoa Soinin uudelle tulemiselle.

Mitä tulee blogin aiheeseen niin ulkoministerillä on oikeus marssia ja osoittaa mieltään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Oikeus tehdä oppositiopolitiikkaa samaan aikaan kuin istuu hallituksessa? Marssii siiskö myös ministeri Soinia vastaan? :-D

Jos Soini olisi pääministerinä, niin ei sellaista hyväksyisi.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Varmaan ydinvoimalan varajohtajienkin osallistumista ydinvoiman vastaisiin mielenosoituksiinkin kiiteltäisiin kovasti firman johdon palaverissa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri tästä on kysymys. Vaikka varajohtaja ei nyt yhtiön hallitukseen kuulukkaan, niin ei tule kysymykseenkään, että luottamustoimielimien jäsent vetävät julkisuudessa täysin vastakkaista linjaa kuin mitä kyseinen toimielin edustaa.

Sananvapaus on eri asia, se on laajempi oikeus, mutta todellisuudessa myös puolueissakin on tietyissä kohtaa sananvapaus käytännössä paljon rajoitetumpaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onko elämä pyhä tässä asiassa vain niinsanottuna yksityishenkilönä, eikä ministerinä?

Abortin vastustamisessa korostaa elämän pyhyyttä ja samalla istuu ministerinä hallituksessa, joka kannattaa aborttia. Heittelehtiminen näin äärilaitoihin herättää varmasti äänestäjissä ihmetystä ja ihmettelyä mitä ihmeen asioita oikeasti sitten ajaakaan, kun ne pyhätkin asiat ovat vain politiikan tekemistä.

Tällä periaatteella voi istua melkein minkälaiseen hallitukseen tahansa.
Abortin hyväksyy hallituksessa, mutta demarit on ylitsepääsemätön kynnys hallitusyhteistyön suhteen. :-D

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Jos hallitukseen menon ehtona olisi jonkun voimassaolevan lain kumoaminen, olisi hallitusneuvottelut tosi vaikeita ellei mahdottomia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sellaisia ehtoja hallitusneuvotteluissa on, joissa voimassaolevia lakeja muutetaan, tai jopa kumotaan ja niiden ehtojen pohjalta sitten syntyy se hallitus.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #50

Sellaisia ehtoja voi tehdä, mutta yksittäinen puolue ei saa kaikkia haluamiaan tavoitteita tai jää hallituksen ulkopuolelle.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

On ihan eri asia ottaa kantaa johonkin käsiteltävänä olevaan asiaan sisäpolitiikassa, kuin istuvana ministerinä lähteä ulkomailla ajamaan hallituksen ja maan linjan vastaista kantaa. Kun Soini on eronnut ministerin paikalta, hän voi halutessaan marssia vaikka Odinin riveissä.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Sterilointi saisi olla ihmisoikeus.
Laajempi oikeus sterilointiin vähentäisi abortteja.
Suomessa säädettiin vasta 1985 oikeus sterilointiin kolmen lapsen tai 30-v iän perusteella. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ikäraja on ollut 25-v jo 1970-luvulta.
Paras olisi vapaa oikeus sterilointiin.
#steriloimislaki #oikeuslapsettomuuteen

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Jos pitää jotakin asiaa näin tärkeänä, kuin Säämäki näyttää pitävän sterilointi-iän alentamista, ei kannata kampanjoida aktiivisesti muita ihmisoikeuksina ajettavia asioita vastaan.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Puolustan Soinin oikeutta mielipiteeseensä ja tilaisuuteen osallistumiseen.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #66

Mielipiteeseen on kaikilla oikeus, mutta niin yrittäjillä kuin valtiollakin työnantajana on oikeus määritellä mitä kukakin julkisuudessa pestinsä aikana voi sanoa. Toisekseen, kaikkiin mielipiteisiin on oikeus, mutta kaikkia niitä ei ole viisasta sanoa ääneen kaikissa tilaisuuksissa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ulkoministeri saa noottia hallituskumppanilta.

"Orpo toivoo, että hallituksessa käyty keskustelu "tuo lisää harkintaa" ja johtaa siihen, että Soini pohtii mihin tilaisuuksiin osallistuu."

"Soini painotti, että on osallistunut abortinvastaisen liikkeen tilaisuuteen vapaa-ajallaan."

"Noudatan sitä, että elämä on pyhä ja minun käsitykseni mukaan myös sikiöllä on keho, Soini sanoi edukunnassa."

Hyvin erikoinen moraalikäsitys. Elämä on tässä asiassa pyhä yksityishenkilönä, mutta ministerinä sitten asia ei olekkaan niin.

Soini näytti olevan avustajansa kanssa siellä siis niin kuin yksityishenkilönäkö? Ei todellakaan, kun avustaja on mukana.
Maksoiko valtio yksityishenkilön kulut kyseisestä toiminnasta? Syömiset sun muut?

https://yle.fi/uutiset/3-10232851

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hallituksen virallinen kanta taitaa olla tässä.

Valtioneuvoston tiedote:

"Tasa-arvoasioista vastaava ministeri Annika Saarikko puolustaa naisten ja tyttöjen oikeutta aborttiin."
http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publish...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Pääministeri Juha Sipilä (kesk) piti tärkeänä rajanvetoa siinä, että ministeri esiintyy virkamatkan mahdollisissa vapaa-ajan yksityistilaisuuksissa yksityishenkilönä.

”Kävimme hallituksessa tänään lyhyen keskustelun siitä, että meidän on oltava äärimmäisen tarkkoina siinä, että kun virkamatkoilla on oikeus myöskin yksityistilaisuuksiin osallistumisiin, että näissä tilaisuuksissa ollaan aidosti yksityishenkilöinä, eikä ministerinä”, Sipilä sanoi."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005702132.html

Pääministeri on puhunut....Se siitä

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Maan hallitus kannattaa aborttia ja ministeri marssii aborttia vastustavassa mielenosoituksessa,..."

Ei marssinut. Soini osallistui iltavigiliaan, varsinainen mielenosoitus oli seuraavana päivänä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Perustuuko tämä Nordlinin ploki mihinkään?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Nyt kun ns. "oikea mediakin" tekee uutisia perustuen löyhiin lähteisiin, niin faktantarkistus on arvossaan. Useita legendoja jää elämään, vaikka niitä joku yrittäisikin oikaista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #57

Niin tietyt aiheet kiihottavat ns. oikeaa mediaa...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Avustajan twiitti ja kuva todistaa aivan muuta. Soini on ollut marssilla mukana.

"Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen kuitenkin julkaisi Twitterissä kuvan, joka Virtasen Twitter-tekstin mukaan on marssilta: – Pro life also in Ottawa. On National March for Life with Foreign Minister Timo Soini. This is awesome!"

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Arto luukkasen blogista:

"Tarkasti ja rehellisesti sanoen, Virtasen twiitti on kyllä tehty 10.5 kello 5.14 eli ennen marssia parlamenttikukkulalla, joten kuva kyllä on muistomerkkivigiliasta, joka oli 21.00 ed. päivänä. Mutta se kertoo samalla että tämä meidän ”takakontti-Samulimme” käsitti vigilian olevan elimellinen osa marssitapahtumaa (National March for Life)."

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Oikeastaan tässä on kysymys erittäin vakavasta asiasta. Suomen ulkoministeri puuttuu toisen valtion sisäpolitiikkaan.

Mitenhän suu pantaisiin, jos Venäjän ulkoministeri vapaa-ajallaan osallistuisi esimerkiksi valinnanvapaus mielenosoitukseen juuri nyt?

Käyttäjän SusannaKoivula kuva
Susanna Koivula

Tottakai ministeri saa marssia mielenilmauksessa, kuten kuka tahansa muukin.

Kieltäisitkö ministereiltä oikeuden marssia Pridessä?

Ei hallitukseen kuuluminen edellytä abortin hyväksymistä. Ä l y t ö n väite.
Tosi suvaitsevaista suhtautumista.

Ja erotakin pitäis, hohhoijjaa.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Toisin kuin abortin vastustaminen, yhdenvertaiset oikeudet riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta ovat Suomen linjan mukaiset ja ministerit voivat aivan hyvin osallistua Pride-marssiin niin koti- kuin ulkomaillakin. Se olisi jopa suotavaa näin länteen kuuluvassa maassa.

Ulkomailla ulkoministeri edustaa 24/7 Suomen lainsäädännössä määriteltyä linjaa. Täällä kotimaassa voi sopivissa yhteyksissä sisäpoliittisesti lausua jotain muutakin, mutta kannattaa huomioida, että ulkomailla sekin helposti luetaan ministerin kannanotoksi.

Mutta miten voi olla hallituksessa, jonka arvot ovat ihan muuta kuin omat arvot? Ai niin, kun se hillotolppa...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kuten jo aikaisemmin totesin, niin kunnioittaa omien sanojensa mukaan elämän pyhyyttä ja tekee sen vain yksityishenkilönä, eikä tee sitä ministerinä, älytöntä kaksinaismoralismia. Pelaa poliittista peliä abortin kanssa, on valmis kippaamaan asian heti sivuun, kun hallituspaikka aukeaa ja elämän pyhyyskin jää silloin odottamaan varastoon.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Edustuksellinen demokratia toimii niin, että kansanedustajat edustavat meitä äänestäjiä ja hallitus eduskuntaa. Soini puhuu Suomen nimissä asioista, siis Suomi haluaa, Suomi tukee jne. Kun Suomen edustajana on virassa oleva ulkoministeri, antaa hän todella väärän kuvan suomalaisten arvomaailmasta osallistumalla ihmisoikeuksia polkevaan mielenosoitukseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset