Jorma Nordlin

Trump arvaamatonko, koska Euroopan kanssa asioita pyöritelty liian kauan?

Pitkän liikemiesuran tehnyt yrittäjä ei tee asioita seurauksista välittämättä. Jos siltä näyttää, niin taustalla on varmasti muut syyt. Yle kirjoittaa Trumpin arvaamattomuudesta, koska hän ei välitä seurauksista. Tätä väitettä ei kannata noin vain uskoa. Ensin pitää selvittää Trumpin toiminnan taustat.

Jos Yhdysvalloilla on epäreiluja kauppasopimuksia muiden valtioiden kanssa, niin liikemiestaustaisen presidentin toiminta ei nyt voi olla sen suhteen arvaamatonta. Ei myöskään sen suhteen, jossa ei enää toimi muiden Nato-maiden kustannusten maksaminen. Pitkään ei tällainen asetelma voi toimia, jossa Yhdysvallat kuuntelee vain lupauksia, eikä lupausten takana ole todellisuudessa minkäänlaista tahtoa ja tuloksia. Ei anna kovin hyvää ja uskottavaa kuvaa Naton kyvyistä, kun suurin valtio on tyytymätön muiden kustannusten maksamiseen.

Bisneslogiikka, siihen liittyvä neuvotteleminen, sopiminen, sopimusten tekeminen ja niistä kiinni pitäminen voi olla hankala yllätys juonittelemiseen, toistensa pettämiseen, selkään puukottamiseen ja toistensa haukkumiseen tottuneille poliitikoille. Nyt vastassa onkin henkilö, jonka edut ja ura ei ole näistä poliitikoista kiinni. Trump vastaakin samalla mitalla julkisuudessa poliitikoille, mutta omalla liikemiehen tyylillä. Jotkut asiat ei vain käy ja on tehtävä myönnytyksiä ja pystyttävä sopimuksissa, tai muutettava niitä neuvottelemalla.

On mielenkiintoista nähdä Helsingin tapaamisen suhteen, toimiiko Putinin kanssa paremmin Trumpin liikemiestyylinen lähestymistapa. Yhdysvallat lopettaa yhteiset sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa. Näyttää olevan neuvottelutaktinen siirto, jossa hakee parempia neuvotteluasemia ja suhteita Venäjän kanssa.

Mitäköhän Kanadan pääministeri oli sopinut Trumpin kanssa ennen G7-ryhmän kokousta, kun Trump koki tulleensa petetyksi kokouksen jälkeen? Ei loputtoman kauan Yhdysvallat voi niin toimia, että muualla valmistetaan lähes kaikki tuotteet ja ihmiset ovat Yhdysvalloissa työttöminä. Tämä sama ongelma vaivaa myös Eurooppaa ja karkuun sitä ei voi juosta. Joko ihmisille tarjotaan toimeentulo keräämällä siihen verot yrityksiltä, tai sen saamiseksi tarjotaan työtä.

Mitä Obama sai aikaiseksi? Vaalikampanjasta sai Nobel-palkinnon. Presidenttikausi osoittautui hänelle hyvin vaikeaksi ja totesi yllättyneensä miten vaikeaa on saada asioita toteutettua. Trump on valinnut toisenlaisen toimintatavan. Katsotaan tulokset, niin nähdään sitten toimiiko se.

Valitaankohan Trump jatkokaudelle? Trumpin jälkeen häntä äänestäneiden ihmisten äänet ovat jaossa. 

 

YLE: "Donald Trump saapui Eurooppaan – Vastassa arvaamattomasta presidentistä huolestuneet eurooppalaiset"
 

IS: "G7-kokous päättyi kaaokseen: Trump haukkui Trudeaun heikoksi, veti tukensa yhteiseltä julistukselta"

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (93 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Pitkän liikemiesuran tehnyt yrittäjä ei tee asioita seurauksista välittämättä. Jos siltä näyttää, niin taustalla on varmasti muut syyt."

Trump on tehnyt myös konkurssin.

Ja mitä siihen arvaamattomuuteen tulee, niin Trump itse jo vaalitaistelun aikana korosti sitä, että USA:n pitää olla arvaamattomampi sanoen "we are too predictable".

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Sadoista Trumpin nimeä kantavista yrityksistä 2-3 on tehnyt konkurssin. Hui kamala.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sampo Terho kirjoitti useamman kirjoituksen suomalaisesta poliittisesta kulttuurista. Se epäluotettavuus, selkään puukottaminen ja teatteri mikä siinä on on universaali ilmiö. Ei ole mikään ihme jos Yhdysvalloissa eri tavalla toimiva presidentti pistää poliittisen pakan ja maailman median sekaisin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eri tavalla toimiva pistää pakan sekaisin, mutta sellainen ei aina ole toivottavaa. Eri tavalla voi toimia monella tavalla. Hyvällä tai huonolla tavalla.

Trump toimii eri tavalla siten, että hän käyttäytyy kuin pikkulapsi, puhuu mitä sylki suuhun tuo, osoittaa röyhkeyttä ja piittaamattomuutta, rivoutta, vähemmistöjen halveksuntaa, narsistisuutta j.n.e.

Joten kyllä, eri tavalla hän toimii.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tästä tyylilajista ei ollut Ylen jutussa kyse. Se on todennäköisesti tietoisesti valittu ja laskelmoitu tyyli, samaan tapaan kuin muilla poliitikoksi pyrkineillä on omia tyylejään. Myös Putinilla on toisinaan aika värikkäitä heittoja, kun hän tekee sisäpolitiikkaa.

Hyvin vähän Suomessa on aikaisemmin käsitelty Yhdysvaltojen presidenttien poliittista. Nämä presidentit ovat olleet meille käytännössä tuntemattomia poliittisen tyylinsä suhteen. Meillä ei edes mediassa näytetty mitä he puhuivat puheissaan. Toimittajat puhuivat puheiden päälle ja kuvaa vain näytettiin. Nyt on internetin myötä tyyli muuttunut ja muuttuu.

Esimerkiksi Bush nuorempi puhui välillä kuin uskonlahkon saarnamies.

Käyttäjän mikkotrasanen kuva
Mikko Räsänen

Tarkoitatko, että sinusta on "ihan ok" puhua palturia, puukottaa selkään ja vähät välittää sopimuksista?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Trump ei kumarra vihervasemmistoa ja itku kuuluu Suomessa asti. Trumppi tekee järkipäätöksiä eikä vihervasemmisto pysty näistä keskustelemaan asiapitoisesti siksi kuulemme pelkkää mölinää Trumpin tyhmyydestä ja arvaamattomuudesta.

Käyttäjän mikkotrasanen kuva
Mikko Räsänen

Juuri näin. Ihmeellistä on se vimma, jolla nämä vihervassarit paasaavat Trumpin "lapsellisuudesta, tyhmyydestä jne". Ja silti sisällöksi heidän jutuissaan jää vain se, että Trump on tyhmä ilman sen kummempia perusteluja. Kiukuttelevia kakaroita ovat nuo vasemmalla vihertävät.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Tuoreen kyselyn mukaan saksalaiset ovat lähinnä mielissään Trumpin uhkauksesta vetää amerikkalaiset joukot maasta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Eli Saksan osalta teko olisi myönteinen ja toivottava.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kylläpä siitä parku nousisi, kuten varuskunnan lähdöstä suomalaisesta kunnasta. Taloudellisista syistä, tottakai.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #87

Eipähän noussut,kun Saksasta vähennettiin varuskuntia rajulla kädellä yleisen asevelvollisuuden lakkautuksen seurauksena.Lopettakaa meiltä halukkaita vapaaehtoisia riitti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikista NATO-maista vain Viro on maksanut vaaditun määrän puolustusmenoja, joten Trumpilta olisi siis oikea ja kohtuullinen päätös siirtää kaikki amerikkalaiset NATO-joukot ja kalusto Viroon.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Saksalainen on tarkka rahoistaan ja jättänyt USAn hoitamaan Venäjänsä.
Se on uskomattoman suuri summa pois aseostoista myös USAsta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Myös Puola on avoimesti kovin halukas ottamaan alueelleen vaikka kaikki Yhdysvaltojen joukot Euroopassa.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Blogistilla on hyvä maalaisjärkinen tapa lähestyä aihetta, mikä on USA:laisia esikuviaan apinoivilta suomalaisilta valtamedioilta ja näiden resonaattoreilta täysin unohtunut.

Erityisesti NAFTA-sopimusta sovittaessa USA:n valtamedia hehkutti uusliberaalien talousoppineiden näkemyksiä siitä, kuinka lisääntynyt kansainvälinen kauppa kasvattaa USA:laisten vaurautta, lisää yleistä taloudellista toimeliaisuutta eikä työväestön tarvitse paiskia töitä hikisissä teollisuushalleissa ja niin edelleen. USA:laiset pääsevät kiinni mukaviin toimistohommiin ja kasvava palvelusektori tarjoaa lisää uusia kiinnostavia ja hyvin palkattuja tehtäviä. Kaikkihan me kuitenkin tiedämme, kuinka sitten oikeasti kävikään ja sama kehitys on toistunut hieman lievempänä myös Euroopan entisissä vauraissa teollisuusmaissa. Globalisaation arvopaperistanut luokka rikastui ja työtä tekevä luokka köyhtyi.

USA:laiset eivät ole laajamittaisesti työttöminä, koska edes säällisen toimeentulon turvatakseen ei siellä voi sosiaaliturvan varaan heittäytyä. USA:ssakin köyhät pidetään nippa nappa hengissä, mutta ansioturvaa tai kunnollista terveydenhuoltoa siellä he eivät saa ja työttömyys johtaa nopeasti perikatoon. Tämän vuoksi USA:laiset joutuvat tekemän kahta tai kolmea huonosti palkattua työtä, joilla saa turvattua kohtuullisen toimeentulon, mutta stressitaso ja katkeruus lisääntyy. Ei ole ihme, jos haikailu uusliberalismin ja vapaakaupan myötä menetetyn taloudellisesti turvatun ja muutenkin vakaan elämänmenon pariin lisääntyy. Jos tämä asia meinaa unohtua, niin katsaus omien vanhempien tai isovanhempien valokuva-albumeihin muistuttaa asiasta. Ei auta edes sikäläisten juhanavartiaisten viljelemä matalapalkkatyömoralismi varsinkaan kun kansakunnan yleinen moraalisuus on täysin retuperällä, mitä indikoi erityisesti kehityksestä hyötyneiden rikkaiden osoittama demoninen ahneus ja ylimielisyys.

Yksi huonosti Suomessa tunnettu asia on, että osa USA:n väestä on alkanut kannattaa sosialistista järjestelmää eikä maasta ole enää vaikea löytää kommunisminkaan kannattajia. Isojen kansanjoukkojen ajautuminen liian ahtaalle alkaa siellä toden teolla näkyä. Klassista ja ”reilua” kapitalismia kannattava Donald Trump on nyt siis vain pikasalvaa ja laastaria sosiaalisen painekattilan ensimmäisiin vakaviin roiskeisiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miten piittaamattomin kapitalisti voi olla edes pikasalvaa ongelmiin, joiden kohdalla itse miellät syyksi piittaamattoman kapitalismin?

Eikös siinä tilanteessa pikemminkin olisi suotavaa, että sikäläisiä rakenteita alettaisiin pehmentämään sosiaalisempaan suuntaan? Kuten Obaman politiikkana oli.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ihmettelinkin NATO-haukkojen itkua miten Trump tuhoaa NATOn vaatimalla että kaikki maksavat sovitun osuutensa. Samanlainen tilanne kuin silloin kun Halla-Aho vaati että hallitus toteuttaa hallitusohjelmaa mutta tulikin itkua arvopohjasta.

Ilman Yhdysvaltoja NATO on huono vitsi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ilman Yhdysvaltoja NATO on huono vitsi."

Toistaiseksi tuo pitää paikkansa, mutta juuri siitä syystä olisi toivottavaa, että USA:lla olisi joku toinen presidentti. Ei sellainen, joka haluaa vetäytyä pois NATO-yhteistyöstä ja romuttaa NATO:n.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nato-maiden yhteistyökyvystä on aika huonot näytöt, jos eivät suostu edes yhteisesti maksamaan laskuaan kokonaan, vaan pistävät suurimman jäsenen piikkiin. Mitä se yhteistyö sitten olisi kriisiaikana?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Tuo "laskun maksaminen" on Trumpin metafora, joka on kehitelty oman narratiivin pönkittämiseksi. NATO ei ole laskuttanut mitään ja niinpä mitään laskua ei ole jäänyt myöskään maksamatta. NATO:n keskuudessa on esitetty, että jokainen jäsenmaa satsaisi omaan puolustukseensa tietyn määrän budjetistaan eikä silloin olla muutoinkaan samalla tasolla jäsenmaiden kesken, koska kaikilla on omanlaisensa BKT- ja budjettitaso.

Kyse on kaikessa raadollisuudessaan siitä, että Putin haluaa, kuten kaikki toisen maailmansodan jälkeiset Venäjän hallinnot aiemminkin, hajottaa ja tuhota NATO:n sekä saada aikaiseksi amerikkalaisten joukkojen poistumisen Euroopasta. Tähän mennessä kukaan Venäjän tai Neuvostoliiton presidentti ei ole ollut yhtä kyvykäs tämän agendan ajamisessa kuin Putin, joka on onnistunut saamaan oman miehensä USA:n johtoon. Trump puolestaan pyrkii naamioimaan tämän asian todellisen taustan keksimällä tarinoita laskujen maksamisesta y.m.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #21

Fakta on että Saksa kumppaneineen ovat heikkoja liittolaisia ja on ironista itkeä miten Trump tuhoaa NATOa jos Trump on NATO. Ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki ja NATOn lenkeistä osa on korvattu nippusiteillä. Obamakin sanoi, ettei jenkit pysty hoitamaan yksin NATOn kustannuksia, oliko hänkin Putinin lakeija?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Trump ei ole NATO, vaan Trump on NATO:n vihollinen. Toisen maailmansodan rauhanteon yhteydessä Saksan aseistautumista on rajoitettu kaikin mahdollisin tavoin ja maa on edelleen miehitetty. On aivan turhaa syyttää Saksaa yhtäkkiä siitä, ettei se ole varustautunut tarpeeksi. Tällaista syytöstä ei kukaan USA:n presidentti ole aiemmin esittänyt. Reaganin aikana esimerkiksi USA pyrki tuomaan enemmän ohjuksia Länsi-Eurooppaan omasta aloitteestaan kuin Eurooppa olisi halunnut.

NATO:n kohdalla ei myöskään pidä paikkaansa, että se olisi yhtä vahva kuin "ketjun heikoin lenkki", koska kyse ei ole ketjusta, vaan kokonaisasevoimasta. Vaikka NATO:ssa olisi jokin uusi maa, joka ei panostaisi mitään puolustuksensa suhteen, niin se ei heikentäisi NATO:a lainkaan. Ainoastaan vahvistaisi, koska NATO:lla olisi enemmän toiminta-aluetta maantieteellisesti.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #30

"Toisen maailmansodan rauhanteon yhteydessä Saksan aseistautumista on rajoitettu kaikin mahdollisin tavoin ja maa on edelleen miehitetty. On aivan turhaa syyttää Saksaa yhtäkkiä siitä, ettei se ole varustautunut tarpeeksi."

Paitsi että NATOn sopimuksissa lukee, että puolustukseen kuuluisi käyttää se 2%. Kukaan ei ole kuumotellut Saksan natsimenneisyyttä ainakaan niin kauan kuin EU on ollut olemassa, joten turha siihen on vedota.

https://web.archive.org/web/20130530110403/http://...
Tämän mukaan Obaman hallinto jo sanoi ettei nykyinen järjestely ole reilua eikä sitä voi jatkaa.

"Vaikka NATO:ssa olisi jokin uusi maa, joka ei panostaisi mitään puolustuksensa suhteen, niin se ei heikentäisi NATO:a lainkaan. Ainoastaan vahvistaisi, koska NATO:lla olisi enemmän toiminta-aluetta maantieteellisesti."

Mitä sitä heikentämään jotain, joka on jo heikko. Jotenkin vain ironisen typerää eurooppalaisia pitää omaa armeijaa pilkkanaan ja toivoa, että iso paha Trump tulee pelastamaan kun Putin päättääkin riehua.

Käyttäjän VeijoPaasonen kuva
Veijo Paasonen Vastaus kommenttiin #21

Laakun maksaminen näkyy sillä että muutkin Natomaat osallistuvat Afganistaniin, Irakiin ja muihin sotiin. Juuri olikin uutinen että May lisää Britti joukkojaan Afganistanissa. Painostaminen alkaa näkymään.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Meillä opittiin jo koulussa ettei ne ole sun oikeita kavereita jos ne vain pummii rahat ja haukkuu selän takana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #25

Ennen Trumpia USA on aina hahmottanut maailman siten, että se vaalii omia intressejään siellä, missä tarvitaan. Eurooppaa USA on pitänyt yhtenä tärkeimmistä strategisista sillanpäistään. Se on panostanut Eurooppaan omasta tahdostaan sen minkä on tehnyt. Vasta Trump on Putinin intressien myötä alkanut sekoittaa tätä kuvaa. Japanissa suurin osa kansasta olisi valmis häätämään USA:n pois Okinawalta. Sen kohdalla ei USA tosin vielä ole vaatinut miehittäjän ominaisuudessa sitä, että Japani, jonka puolustusta on myös sopimuksin rajoitetu, alkaisi kustantaa miehittäjänsä kuluja. Ehkä sekin päivä vielä tulee.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #34

Ajan lyhyt historia a' la Kuikka. Entäpä jos viitsisit edes ajatella USA:n roolia Euroopassa 1917 jälkeen ?

Kovasti ovat yrittäneet Euroopasta rapakon taa siirtyneet siirtolaiset pitää huolta myös kotimantereen paremmasta huomisesta. Trumph on nyt sitten kyseenalaistanut ikuiset iltalypsyt lännestä itään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #35

Euroopasta tulleet siirtolaiset ovat toki valtaosa USA:n valkoisen väestön historiallista perustaa. Mutta mitään kissanhännänvetoa ei ole ollut havaittavissa siinä, että he olisivat taistelleet avustusta omien entisten esi-isiensä kotiseutujen puolesta.

Ainoa ryhmä, joka on tehokkaasti saanut valtaa omien etujensa ajamiseksi USA:n politiikassa ovat juutalaiset. Ja he näyttävät onnistuneen niin perin pohjin hyvin, ettei edes Trump kyseenalaista panostusta Israelin eteen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #37

Jenkit pelastivst miljoonia nälkää näkeviä Neuvostoliitossa jo 1920 - 1930 luvuilla. Pearl Habourin jälkeen materiaaliapu USA:sta oli aivan mammuttimaista Neuvostoliiton suuntaan, jota Stalin ei koskaan muistanut v. 1945 jälkeen.

Eu:n puolustus on suuri vitsi ja paradoksi varsinkin ajatellen nuivasäästävää Saksaa.

Trump pistää ex-Stasin Merkelin paitsioon jo tänä vuonna ja varmasti Putinin harmiksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #42

Nuo kommenttisi ovat hyvin vaikeasti ymmärrettävissä sanomaltaan ja ilmentävät hiukan huitaisten, ehkä lomafiiliksessä suollettua ad hoc leuanheittoa. ;)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #47

No jaa...

Ei noissa omissasikaan ole tapahtumien ytimeen menty, vaan lainailtu juttuja nykyisiltä höpöhöpö tositv- historian arviopinneista.

Vaikka olet ehkä eniten ja fiksusti yleemsä äänessä Usarissa, niin älä hyvänen aika ala elvistellä tuntemattomille.

Ääliömäisesti väität, että USA:n brittijuuriset, irlantilsjuuriset, italialaisjuuriset ym. eivät juuri välittäisi vanhoista kulttuureistaan, vaan juutalaiset olisivat tässä suhteessa enemmän esillä ?

Tutustu asiaan, äläkä hölötä omia aatoksiasi kokonaistotuuksina vihjaille toisten kykyjä mielipiteen omaisuuteen ja historian ymmärrykseen.

Voit varmaan vastata, että olet ollut vuosia siellä tai täällä, mutta ehkäpä minulla on kuitenkin yhtäläinen tartuntaapinta asiaan, kuin Kuikalla oletettaisiin olevan ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trumpin kritisointi on Suomessa paljon vähäisempää kuin Yhdysvalloissa. Siellä ammutaan aika kovilla. Esimerkiksi New York Times on ottanut jo kuukausia sitten tavakseen julkaista käytännöllisesti katsoen joka päivä kolumnin, artikkelin tai mielipidekirjoituksen, jossa Trumpin motivaatioita ja kompetenssia kyseenalaistetaan armotta.

Linkin takaa löytyy yhden yhdysvaltalaisen riippumattoiman median asiantuntijahaastattelunäkemyksiä Trumpin ja Putinin tulevasta tapaamisesta:

https://www.msnbc.com/brian-williams/watch/malcolm...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ero on siinä, että Yhdysvalloissa on myös medioita, joissa on positiivisia juttuja Trumpista. Kyllä Suomen medioista löytyy lähes joka päivä juttu Trumpista, enkä ole vielä yhtään positiivista juttua lukenut. Neutraalejakin tulee vastaan äärimmäisen harvoin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

NYT julisti sodan Trumpia vastaan jo presidentinvaaleissa. Asiakysymyksiä ei juuri näy Suomen mediassa ratkottavan, pelkkää mölinää ja ilkkumista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

New York Times onkin aina ollut Yhdysvaltojen arvovaltaisin sanomalehti, jonka artikkelit ovat viisaasti harkittuja.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

The New York Times oli se media, joka toi julkisuuteen Hillary Clintonin väärinkäytökset henkilökohtaisen sähköpostinsa käytössä salaisten asioiden hoidossa.

Eli NYT teki pitkälti Trumpista presidentin...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"New York Times onkin aina ollut Yhdysvaltojen arvovaltaisin sanomalehti"

Vihervasemmiston mielestä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyseessä on myös USA:n suurilevikkisin sanomalehti eikä USA:ta ole yleensä Euroopasta päin tavattu nimitellä vihervasemmistolaiseksi valtakunnaksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sama vihervasemmistolainen arvopohja USA:ssa yrittää kammeta Trumpia pois vallasta joka on Suomessa perussuomalaisten, Ruotsissa SD:n sekä Unkarin, Puolan ja Itävallan kimpussa. Eipä kokoomustakaan määritellä vihervasemmistoksi, mutta juuri vihervasemmiston arvoja se kannattaa kuten myös EU.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #28

Mitähän nämä "vihervasemmistolaiset" arvot joita niin kovasti jokapaikassa vastustat ovat? Olisko yhdenvertaisuus, tas-arvo ja ihmisoikeudet? Nehän onkin arvoja joita kenenkään ei pidä kannattaa...suorastaan taantumuksellisa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #55

"Mitähän nämä "vihervasemmistolaiset" arvot"

Yhteiset vessat ja länsimaailma täyteen muslimeja.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila Vastaus kommenttiin #57

Aivan. Ja kaikessa on kyse vain maahanmuutosta. Olisi pitänyt arvata.
Mutta muuten kuitenkin kannatat näitä ed. mainitsemiani "vihervasemmistolaisia" arvoja?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #62

Ei yhteisissä vessoissa ja sukupuolivapaissa ihmisissä ole kysymys maahanmuutosta. Vihervasemmiston rajaton maailma on kommunismia ja seksuaalimieltymykset lähinnä perversioita.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuikalle on näköjään epäselvää se, että suurilevikkeisin sanomalehti ei ole välttämättä parasta ja laadukkainta mediaa tutkivine journalismineen ja analyyseineen ko. Pravda, Hesari, Independent etc...

Lukisit enemmän ja parempia aviiseja.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #58

122 Pulitzerpalkintoa vuoteen 2017 mennessä kertonee kuitenkin lehden journalismin laadusta jotain.
Pulitzer-palkinto on Yhdysvalloissa myönnettävä arvostettu palkinto, joka myönnetään kolmella alalla: journalistisista ja kirjallisista saavutuksista sekä sävelteoksista. Se on perustettu yhdysvaltalaisen lehtimiehen Joseph Pulitzerin testamentin pohjalta.

Ensimmäisen kerran palkinnot myönnettiin 4. kesäkuuta 1917. Nykyään ne jaetaan joka vuoden huhtikuussa Columbian yliopistossa. Journalismin ja kirjallisuuden sarjassa on useita alaluokkia, joissa palkinto myönnetään, musiikissa myönnetään vain yksi palkinto.

Journalismin palkintokategoriat

Yhteiskunnallinen toiminta
Uutisraportointi
Tutkiva journalismi
Selittävä journalismi
Paikallisasioiden raportointi
Kansallisten asioiden raportointi
Kansainvälisten asioiden raportointi
Erikoisartikkelit
Kommentaarit
Kritiikit
Pääkirjoitukset
Poliittiset pilapiirrokset
Uutisvalokuvaus

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Plogisti toi esiinvarsin merkittävän tosiasian. Mitä ”kaunopuhuja kallinen” sai aikaiseksi sen 8 vuoden aikana ennen Tumpia? Eipä juuri mitään vaikka ” läntinen arvoyhteisö” massiivisten hurrahuutojen säestyksellä lahjoitti hänelle Nobelin rauhanpalkinnon ennen kuin herra oli ollut päivääkään presidenttinä. Oliko Syyrian, Irakin, Afganistanin ym. tilanne parempi Obamaan 8 vuoden jälkeen kuin ennen sitä? Trumpin ainakin yrittää toteuttaa äänestäjilleen antamiaan lupauksia vaikkei se ei sovikaan Obamaa fanittaneelle ”arvoyhteisölle”. Lieneeköhän arvoyhteisö sukua Suomessakin kummittelevalle Arvo Pohjalle?

Seppo Riikonen

Trumppi on itsekeskeinen paskiainen joka on vaaraksi koko ihmiskunnalle ,toivoa vain sopii tukehtuu omaan ylimieläsyyteesä .

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kun Nordlin oli päässyt karuselliin, niin ajattelin lukaista läpi hänen tekstinsä.

Voin vain kommentoida, että mm. amerikkalaiset metalleja raaka-aineenaan käyttävät yritykset, amerikan maanviljelijöitä edustavat tahot sekä amerikkalaiset autonvalmistajat ovat kauhuissaan Trumpin toimista. He eivät näe Trumpin politiikkaa amerikkalaisten etuja ajavana.

Rebublikaanisenaattorin suusta Foxilla:

"....an appearance by Sen. Chuck Grassley (R-Iowa) on Fox News’s “Fox & Friends,” where he said both he and his constituents are “very, very nervous” about the president’s trade policies, particularly as they pertain to the agriculture industry, which would be particularly vulnerable in a trade war.
Grassley warned that the president’s tactics have the potential to be “catastrophic” not just for farmers or Iowans, but for the entire U.S. economy. The “uncertainty” wrought by Trump’s threats, Grassley said, has already had a devastating impact."

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Aasinsillasta toiseen, Eurooppalaiset maahantuontifirmat, eivätkä amerikkalaiset vientifirmat ole näreissään Trumpin asettamista tulleista, mutta sitäkin närkästyneitä siitä, että EU asetti jenkki tuotteille tullit (kostoksi).

Yleensä näissä keskusteluissa ja uutisoinnissa keskitytään aidanseipäisiin, kun todellisuudessa se koskee koko skaalalla busines maailmaa. Trumpilla ei käsittääkseni ole valtaa asettaa EU tulleja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Trump on ahne, itseriittoinen ja falski.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Obama oli kaunopuhuja nössö, jonka ainoa ansio oli laittaa eurooppalainen punavihreä joukko hurmoksellinen tilaan koska nyt Amerikka oli saanut kaikkien johtajien äidin - olisiko hän musta Jeesus? Summasummarum oliko George W Bush nykyaikojen aikaansaavin pressa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Aikaansaavin pressa oli Obama, joskin republikaanit panivat kapuloita rattaisiin minkä kerkesivät. On toki mahdollista, että Trump tulee saamaan aikaan enemmän tuhoa kuin kukaan häntä ennen. DT on aina elänyt vauraudessa vaikka mainostaa luoneensa sen itse. Hänelle omaisuus on ihmisarvon mitta. Luonteeltaan DT on itseään korostava je helposti loukkaantuva.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #39

Tyypillistä henkilöpalvonta. Kyllä Obama, mutta kun ne inhat republikaanit laittoivat kapuloita rattaisiin. Niinhän Staliniakin aikoinaan puolusteltiin kun kansanvihollisia listittiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #44

Putinin rinnastaminen Staliniin on sellainen vertaus joka ei onnu molemmilla jaloillaan. Obaman rinnastaminen Obamaan ontuu, ei toimi edes rattoisana huumorina, on se niin pöyristyttävää pötyä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #39

"Aikaansaavin pressa oli Obama"

Totta, yhdenkään muun jenkkipressan aikana usa ei ole karkoittanut maasta yhtä paljon ihmsiä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #48

"yhdenkään muun jenkkipressan aikana usa ei ole karkoittanut maasta yhtä paljon ihmsiä."

Tuosta olisi hyvä saada jokin linkki, mutta jos se pitää paikkansa, niin siinä tapauksessahan Trumpin kannattajien tulisi haikailla Obaman aikaan ja piää häntä toistaiseksi vielä suurempana idolinaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #49

Ei Obamasta voi tykätä, kun se on musta. Hillarysta ei voinut tykätä, kun se on nainen. Trumpin voitto oli punaniskaimperiumin vastaisku. Make America stupid again.

Käyttäjän mikkotrasanen kuva
Mikko Räsänen Vastaus kommenttiin #39

Tässäpä tuli sitten syväluotaava analyysi ihan faktapohjalta...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #66
Käyttäjän mikkotrasanen kuva
Mikko Räsänen

Samaa mieltä. Obamaa on ainakin Suomessa kehuttu ja palvottu Kaaban mustan kiven tapaan enimmäkseen siitä syystä, että hän ei ole valkoinen. Se riittää sellaisenaan meriitiksi ja suositukseksi suomalaiseen mediaan. Sillä pääsee automaattisesti Jumalasta seuraavaksi vaikka ei tekisi kertakaikkiaan yhtään mitään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #67

Trump syytti presidentti Barack Obamaa siitä, että tämä ei olisi Yhdysvaltain kansalainen. Obaman isä oli kenialainen. Obama kuitenkin saattoi esittää havaijilaisen sairaalan syntymätodistuksen. Vuonna 2011 Valkoisen talon toimittajien vuotuisilla juhlapäivällisillä Obama nolasi julmasti vieraaksi kutsutun Trumpin.

Yhdysvaltain prsidentinvaalissa marraskuussa 2016 Trump sai äänistä vajaat 63 miljoonaa ja demokraattien Hillary Clinton vajaat 66 miljoonaa. Yhdysvaltain monimutkaisen vaalisysteemin seuraksena Trump kuitenkin voitti vaalit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jospa Trump olisi pelkästään tuota, niin asia ei olisi meidän kannalta niin paha. Mutta Trump on osoittautunut juuri siksi Venäjän intressien vaalijaksi, jollaista roolia hänelle ennustinkin presidentinvaalien tiimellyksessä, toki toivoen, ettei häntä valittaisi. Trump on ennen kaikkea Suomen, Baltian ja Ukrainan intressien ja turvallisuuden myyräntyön tekija. Venäjällä on hänestä jokin niskalenkki, jonka tiukkuudesta ja luonteesta ei kukaan ole pystynyt ottamaan selvää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vladimir Putin on julma, illuusioton ja vainoharhainen. Vaikka hän syntyi kahdeksan vuotta Leningradin piirityksen jlkeen, se varjostaa hänen maailmankuvaansa yhä. Ulkomaailma on aina valmis tuhoamaan Venäjän ja saartaa sitä. Putin ajaa Venäjän etua sellaisena kuin sen kuvittelee, kaikin keinoin. Hän on käynyt monta sotaa, osa lyhyitä, osa pitkiä. Jonkinlaista demokratian verhoa hän kuitenkin haluaa mafiavaltiollaan pitää. Putinilla on sama ongelma kuin kaikilla Venäjän ja Neuvostoliiton johtajilla. Jos hän siirtyy sivuun, aina voi uhata vankeus tai hengen lähtö. Niinpä hän pitää vallasta kiinni kaikin voimin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

Venäjän KGB, jota Putin edustaa, on täysin tunteeton "eläin", jonka kohdalla ei edes voi soveltaa sellaista inhimillisyyteen liittyvää käsitettä kuin "julmuus". Se tekee kaiken sen, minkä pystyy edesauttaakseen omia päämääriään. Siinä ei ajatella julmuutta eikä rakkautta, vaan toteutetaan pedon raadollisuutta.

En siis usko edes, että Putin olisi vainoharhainen. Hän on KGB:n periaatteiden mukaisesti karistanut kaikki moiset inhimillisyydet harteiltaan ja toimii kuin skorpioni valmiina iskemään aina, kun mahdollisuus koittaa.

Demokratian verhoa Putin toki pyrkii ylläpitämään, koska se sopii parhaiten agendaan.

Ja tällainen taho on pystynyt kaikessa nerokkuudessaan valjastamaan yhden miehen Yhdysvalloissa omaksi agentikseen sekä lopulta manipuolimaan hänet presidentiksi.

Käyttäjän VeijoPaasonen kuva
Veijo Paasonen Vastaus kommenttiin #40

Putin oli alkuun länsimielinen. Lupausten paljastuttua vedätykseksi, Putin ymmärrettävästi muutti peliään vastaamaan lännen toimintaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #51

Ei Putin ole koskaan ollut länsimielinen. Jeltsin oli, ainakin jossain määrin. Putin on kertonut, että KGB värväsi hänet palvelukseensa neljäntenä opiskeluvuonna. Koulutuksen jälkeen hän työskenteli aluksi vastavakoiluyksikössä. Vuonna 1985 hän sai siirron Dresdeniin Itä-Saksaan. Hän palveli siellä viisi vuotta käymättä koskaan Länsi-Saksassa. Kerran KGB-mies, aina KGB-mies. Kun hän oli nuori aikuinen, hänen palvelemansa järjestelmä romahti. Se jätti syvän epäluulon kaikkia aatteita kohtaan. Korruptio on järjestelmän luonnollinen osa, jolle ei nyt vain voi mitään.

Käyttäjän mikkotrasanen kuva
Mikko Räsänen

"Venäjällä on hänestä jokin niskalenkki, jonka tiukkuudesta ja luonteesta ei kukaan ole pystynyt ottamaan selvää." - Onko tämä sellainen pikkunäppärä letkautus, jolla saadaan aikaan epäilyttävä fiilis Trumpin toimintaan? Jos "luonteesta" ei saa selvää, voi se tarkoittaa myös selvänottajien typeryyttä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #65
Käyttäjän JukkaKnnen kuva
Jukka Könönen

Vilkaisepa sinä vain peiliin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

On kertakaikkiaan omituista, että liki 300 mijardin euron vientiylijäämin Saksalla ei ole varaa maksaa edes omien sotilaidensa saappaita.

Merkel uskoo ilmeisesti edelleen USA:n typeryyteen, joka on nyt asetettu kyseenalaiseksi. EU:n merkittävin sotilaspuolustus Britanniakin lähtee omille teilleen.

Kukahan muu sitten Saksan jakomielitautisen rikastumisen ja haluttomuuden puolustukseen maksaa tulevaisuudessa ?

Suomen päättäjillä on jo kädet pystyssä ennen kokonaisvaltaista harkintaa. Teemme mitä vain uhrauksia ja veronkorotuksia Saksan turvallisuuden eteen.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

"Mitä Obama sai aikaiseksi? Vaalikampanjasta sai Nobel-palkinnon. Presidenttikausi osoittautui hänelle hyvin vaikeaksi ja totesi yllättyneensä miten vaikeaa on saada asioita toteutettua."

Demokraatti Obaman toiminnan suurin jarru oli republikaanienemmistö tuolloinkin kongressissa.
Republikaani Trumpin ongelma on se, että kaikki omatkaan eivät ole hänen päätöksiensä takana.
Trump on tietoinen USA:n tähtitieeteellisestä, nopeasti kasvavasta kansallisesta velasta, josta se ei todennäköisesti selviä koskaan.
Se jos mikä aikaansaa tempoilevia, paniikinomaisia päätöksiä.
Seuraavaa megaluokan globaalia talousromahdusta odotellessa:
https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/unite...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Obaman suhteen kiinnitin huomiota sinänsä erikoiseen tilanteeseen seurattuani hänen haastattelua, jossa kertoi presidentin todellisesta liikkumavarasta päätöksenteossa ja miten se yllätti hänet. Ihmettelin miten Yhdysvalloissa presidenttiehdokkaat tuntevat huonosti sen työn johon ovat pyrkimässä. Tilanne on kuin kauppiaalla, joka on luvannut asiakkaalle ja sitten kaupanteon jälkeen kauppias vasta tietää kykeneekö täyttämään lupaukset vaiko ei.

Obamalla oli jo ehdokkaana käytössä asiantuntijat, jotka kykenivät tarvittaessa kertomaan ne päätöksenteon realiteetit.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Onko NATO valmistautumassa sotaan kun vaaditaan massiivisia panostuksia sotavoimiin?

Trump kaiken lisäksi rakastaa Venäjää joten mistä se uhka oikein tulee?

Ehkä NATO olisi pitänyt lakkauttaa Varsovan liiton tavoin kun kylmä sota päättyi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

NATOn pitäisi aina olla valmis sotaan, siis puolustautumaan aggressioita vastaan.

Trump rakastaa Venäjää ja se voimistaa Venäjän uhkaa. Trumpin missio on sekoittaa pakkaa, aiheuttaa hämminkiä ja heikentää NATOa, tarpeen vaatiessa ristiriitaisin puhein.

Pekka Kohonen

Trump antaa ns. "liikemiehille" huonon maineen. Ei hän edusta mitään yleistä "liikemiestä", jos näin ajattelee niin pitäisi katsoa peiliin, että minkälainen "liikemies" oikein on. Vahvoista lähteistä voidaan päätellä, että jos Trump olisi vain laittanut isältään perimät rahansa sijoitustilille ja hörppinyt mojitoja lopun ikäänsä, niin hänellä olisi kutakuinkin saman verran rahaa kuin nyt. Voi toki olla, että monetarisoimalla presidenttiyden hän voi aikanaan ylittää nämä odotukset. Mutta sitä kutsutaankin korruptioksi. Eli summa summarum ei hän kummoinenkaan "liikemies" ole, eli tästä ei voi pahemmin päätellä mitään.

Pekka Kohonen

Trumpin tyyli näyttää olevan ärsyttää mahdollisimman monia, varsinkin liittolaisia. Demokratian "Viholliset" eivät välitä provoista niin paljon, joten heitä mielistellään. Kuinka "liikemiesmäistä" tämä on? On kyllä totta, että Euroopalaisten pitäisi satsata puolustukseen enemmän, mutta ei se kyllä välttämättä säästäisi USA:n rahoja. USA käyttää rahaa puolustukseen joka tapauksessa sen noin 4%. Vahvat tahot pitävät tästä huolen. Jos muut käyttävät enemmän se antaa vain lisää pelimerkkejä NATO:lle.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Nato on Tupperware -rengas, jossa varustellaan yhdessä. Nyt on se vaihe, jossa pitäisi alkaa ostaa itsekin. Lisäksi hinnat ovat nousussa, koska ei haluta samanlaisia muoviämpäreitä ja kauhoja kuin 1960 -luvulla. Ja sisäpolitiikassa budjetin painotus sosiaalipolitiikasta sotilaspuolelle on usein ainoa vaihtoehto, kun kaikille menee joka tapauksessa huonosti. Jos NATO joskus todella pureutuu Suomeen, se on jopa hienompi keppihevonen kuin EU nyt. Sen taakse mahtuisi useampi virkamies piiloon.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Trump on todella arvaamaton ainakin suomalaisen politiikan näkökulmasta.

Arvaamattomuudessaan hän saattaa jopa toteuttaa äänestäjilleen antamat vaalilupaukset.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Se lupausten toteuttaminen onkin joidenkin valtuksi tulleiden kohdalla katastrofaalista. Hitlerkin toteutti kaikki lupauksensa aina Mein Kampfia myöten. Molemmat valittiin valtaan vaaleilla, mutta vähemmistön kannatuksella.

Käyttäjän mikkotrasanen kuva
Mikko Räsänen

Nyt alkaa jo lipsumaan, kun otetaan Hitler-kortti käteen. Onko niin, että lupauksien pitäminen tulkitaan fasismiksi tai kansallissosialismiksi (NSDAP)? Nyt taitaa J Kuikalla keulia aika pahasti. Sitä paitsi tuo vähemmistörankutus alkaa olla jo aika vanha vitsi. Trump ei laatinut sääntöjä USA:n presidentinvaaleihin. Juuri niiden sääntöjen mukaan hän tuli valituksi. Onko se jotenkin väärin? Olisiko ollut oikein, jos rva Clinton olisi valittu vaikka ei nyt ihan sääntöjen mukaan, mutta suomalaisten vihervassareiden mielipahan välttämiseksi kuitenkin? Ja sitä paitsi - fakta on se, että Trump ja Putin ovat vallassa ja sen mukaan pitää elää. Jos J Kuikka & Co haluaa vaikuttaa noihin asioihin, kannattaa hakeutua äänestämään Venäjälle tai USA:han.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #85

Niin, Clintonhan tosiaan sai enemmän ääniä. Olisi se joka suhteessa ollut parempi valinta. On aika yllättävää, että Amerikka oli valmis mustaan presidentiin, mutta nainen oli liikaa. Ihan tulee Saudi-Arabia mieleen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #85

"Nyt alkaa jo lipsumaan, kun otetaan Hitler-kortti käteen."

Hitlerkortti on tässä yhteydessä loistava esimerkki siitä, että aina ei suinkaan ole syytä hurrata sille, että valituksi tullut pitää lupauksensa. Oletko toista mieltä?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Ison-Britannian entinen puolustusministeri Michael Fallon katsoo, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on oikeassa, kun hän arvostelee eurooppalaisia Nato-liittolaisia siitä, että ne eivät panosta riittävästi puolustukseen. Fallon toimi ministerinä vuosina 2014–2017."

"Neljä vuotta eikä vieläkään tarpeeksi moni Euroopan maa etene riittävästi kohti tavoitetta, ja siihen niiden pitäisi pyrkiä, ja presidentin [Trumpin] kritiikki on ihan oikeutettua, hän jatkaa."

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/253611-britannia...

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Tutustukaa Donald Trumpiin, hänen arvoihinsa ja linjaasa sekä Amerikan politiikkaan, niin ei maansa etuja valvova presidentti ole teille enää arvaamaton, toisin kuin Suomen liberaalieliitin valhemedia yrittää tyrkyttää ja manipuloida käsityksiä vasemmiston ja liberaalien ahtaan sekä suvaitsemattoman maailmankuvan mukaiseksi.

Korruptoitunut liberaalieliitti valhemedioineen räyhää, kun se pelkää, että sen ideologioiden kuohukermahetket ovat ohi, ja heräsi huomaamaan, että on olemassa muitakin kuin heidän kuplassaan olijoita sekä valhemedian onnettomia aivopesukkeja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Arvaamattoman politiikan harjoittaminen oli yksi Trumpin keskeisimmistä vaalilupauksista. Mollaat häntä rajusti, jos vihjailet, ettei hän ole siinä onnistunut tai halunnut pitää lupauksiaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On muuten hassua, että jotkut ovat pahoittaneet mielensä siitä että jossain Hesarissa verrattiin Trumpia sikaan. Ainakin Päivi Räsänen, joka Ilta-Sanomissa 30.6. jeesusteli näin: "Varmasti menee Trumpin esikuntaan tiedoksi tällainen suhtautuminen." Ja toinen jeesustelija, kokoomuslinen kunnanvaltuutettu Dani Niskanen laukoi Twitterissä 29.6. näin: "Voi miettiä millainen poru olisi syntynyt, jos naispoliitikkoa olisi verrattu lehmään." Trump itse kuitenkin vertasi Yhdysvaltoihin pyrkiviä siirtolaisia eläimiin: "He eivät ole ihmisiä. He ovat eläimiä", sanoi Trump valkoisen talon tiedotustilaisuudessa 17.5. Tasan se meni. Paitsi että HS:lla ei valitettavasti ole mitään valtaa Trumpiin, kun taas Trumpilla on paljonkin valtaa maahanmuuttokysymyksissä, niin ikävää kuin se onkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Päivi Räsänen ei ilmeisesti tiennyt, että maailma on pullollaan erilaisia Trump-meemejä ja sikakuviakin on niin runsaasti, että ei niistä tuhansista enää yksi yksittäinen esille nouse.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niin ja eihän tuo ole loukkaavaa kuin sikoja kohtaan, ne on sentään ihan sympaattiisia elukoita.

Käyttäjän Jari-JukkaAnnala kuva
Jari-Jukka Annala

Kävikö lainkaan mielessä, että suurin osa Naton kalustosta on yhdysvaltalaista, joten USA hyötyy Natosta huomattavasti enemmän kuin muut Nato-maat.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Yhdysvallat panostaa eniten maailmassa aseteknologian tutkimukseen ja tuotekehittelyyn, joka puolestaan antaa sille markkinoilla etumatkaa kilpailijoihin nähden. Eipä sillä, kyllähän eräät eurooppalaisetkin yritykset yltävät huipputasolle, mutta kärki on kapeampi.

Mikähän siinä onkaan, että sotaan ei vain haluta lähteä toiseksi tai kolmanneksi parhailla aseilla ja varusteilla, jos priimaakin on tarjolla?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Yhdsyvallat osoitti melkoista kypsyyttä valitsemalla kaksi kertaa peräkkäin mustan miehen Valkoisen talon isännäksi. Hätäisimmät kun pelkäsivät että hänet ammutaan kesken ensimmäisen kauden. Jotain on siis muuttunut, Yhdysvaltain rankin rasismi on paljolti jo jäänyt historiaan, vaikka joillakin valkoisilla poliiseilla yhä on liian herkkä liipaisinsormi.

Ehkä hieman yllättäen miehet jotka vihaavat naisia ovat Yhdysvalloissa vielä yleisempiä kuin miehet jotka vihaavat mustia miehiä. Muuta selitystä Clintonin vastaisille mielipiteille on vaikea keksiä.

Suomessa ei varmaan ole vielä oikein tajuttukaan, kuinka iso juttu se oli, kun Tarja Halonen valittiin presidentiksi. Kovasti se nosti esiin tunteita ja tuoksuja. Suurin osa Halosta kohtaan osoitetusta kritiikistä oli niin irrationaalista, ettei sitä voi oikein muun kuin naisvihan piikkiin panna.

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224894...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset