Jorma Nordlin

Seuraava hallitus ei voi nykyistä hallitusta huonommin toimia

Nykyisen hallituksen toiminta on pohjanoteeraus, hallitus sai aikaan remonttikunnossa olevaa kelvotonta lainsäädäntöä. Sote ei etene perustuslakivaliokuntaa pidemmälle, valiokunta ei hyväksy perustuslain vastaisia lakeja. Siitä syntyy syksyllä kiukuttelua hallituspuolueiden suunnalta, kun asiaa käsitellään perustuslakivaliokunnassa.

Poliittinen syksy on alkamassa ja puolueet aloittavat vaalikampanjoidensa suunnittelun. Kun miettii vuosien saatossa olleita hallitusvaihtoehtoja, niin kovista puheista huolimatta yksikään ei ole saanut aikaiseksi kovinkaan merkittäviä tuloksia. Suomen taloustilanteeseen on aina vaikuttaneet kansainväliset suhdanteet.

Nykyinen hallitus rehvasteli sillä, että se saa aikaiseksi päätöksiä piikkinä edelliselle hallitukselle. Todellisuudessa hallituksen päätökset ovat olleet käytännössä niin huonoja, niitä joudutaan jälkiläteen korjaamaan, koska aiheuttavat haittaa tavalliselle kansalaiselle, tai sitten ne pysähtyvät perustuslakivaliokuntaan.

Onko ensikevään eduskuntavaalit protestivaalit? Yksi hallituspuolue eli Sininen tulevaisuus voi pudota erittäin suurella todennäköisyydellä eduskunnasta. Puolueen kannatusprosentti on presidentti Niinistön sanontaa lainaten sanottuna nolla tai ei mitään. Käytännössä se on virhemarginaalissa, jolloin se voi olla oikeasti nolla. Soini tuskin lähtee vaaleihin sillä riskillä, että voi nolosti pudota eduskunnasta, kun hänellä on jo joka tapauksessa toimeentulo turvattu, eikä tarvitse tehdä päivääkään töitä jos ei halua.

Nykyinen hallitus puuttui valtion median eli Yleisradion toimintaan varsin kyseenalaisella tavalla vaientaen sen kokonaan, kun Yleisradio tutki ja käsitteli pääministerin liiketoimintaa. Tällainen toimintatapa on meille tuttua Itä-Euroopasta. Nyt suomalainen media uutisoi lähes kaiken Trumpin asioista, mutta pääministeri Sipilän liiketoimien suhteen näyttää kuin olisi määrätty sensuuri koko valtakuntaan. Maan avoimuus on selvästi taantunut.

Tämän hallituksen taipaleesta jää myös mieleen toilaileva ulkoministeri, jolle presidentti ulkopolitiikan johtajana joutui antamaan työnohjausta, kun ministeri ei ymmärtänyt olevansa ympärivuorokautisen diplomaattisen koskemattomuuden turvin kokoajan virallisessa asemassa ulkomailla. Suomalainen ulkoministeri ei voi leikkiä ulkomailla yksityishenkilöä ja osallistua vapaasti erilaisiin tilaisuuksiin mihin huvittaa.

Yleisradio teki pääministeripuolueelle mieleisen mielipidemittauksen, jossa neljä viidestä haluaa pitää koko Suomen asuttuna veronmaksajien kustannuksella. Onko tämäkin yksi merkki siitä, miten pääministeri laittoi valtion median ojennukseen?'

 

Lisätty 27.7.2018 klo 9:38

Nyt kun jotkut kommentoijat näyttävät vetävän herneen nenään kommenteissa olevasta oligarkkipääministerinimityksestä, niin lukekaapas huolella alla lainattu tekstikohta.

"Hän osti holdingyhtiölleen enemmistön valtionyhtiö Rautaruukki Oy:ltä. Rahat enemmistöosuuden ostamiseen hän lainasi myyjältä eli Rautaruukilta."

Valtionyhtiöltä rahan lainaaminen saman valtionyhtiön osakkeiden ostamiseksi ei onnistu edes Suomessa tavalliselta talaajaliikemieheltä. Edullinen lainako? Mitkä olivat vakuudet? Miksi ei hakenut lainaa yksityisiltä tahoilta?

Ei se vaan kuule käy, että sukulaisten bisnekset suoraan hyötyvät valtiojohtoa edustavan henkilön toiminnasta. Joku järjenkäyttö näissäkin asioissa on sallittua ja suorstaan toivottavaa. 

Nimitys oligarkkipääministeri tulee muun muassa esimerkiksi näistä kahdesta edellä mainitusta asiasta.

 


Krista Kiuru USUlle: Sote ei mene läpi – eduskunta ei pääse edes äänestämään
 

Ylen kysely: Neljä viidestä haluaa, että koko Suomi pysyy asuttuna – ja että valtio maksaa viulut
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Paradoksi:

Negatiivinen sanoo: "Seuraava hallitus ei voi nykyistä hallitusta huonommin toimia"
Positiivinen sanoo: "Kyllä voi!"

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Älä sure, huomenna on huonommin...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tuota, oletko seurannut mitä talousrintamalla tapahtuu ?

Suomen kaikkien aikojen surkeimmat hallitukset ovat järjestyksessä Harri Holkerin hallitus, Jyrki Kataisen sateenkaari ja Matti Vanhasen II jakovarahallitus.

Pientä realiteettia todellisuuteen nähden myös plogistille.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ennakoin kommenttisi kaltaista kommenttia ja siitä syystä kirjoituksessa on: "Suomen taloustilanteeseen on aina vaikuttaneet kansainväliset suhdanteet."

Tätä asiaa on käsitellyt täällä blogeissa esimerkiksi Matti Viren.

Hallitukset luonnollisesti haluavat ottaa kunnian, kun taloudessa menee hyvin ja kun menee huonosti niin silloin se on aina kansainvälisten suhdanteiden vika, eikä suinkaan hallituksen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuitenkin on niin, että jotkut Suomen hallitukset ovat saaneet talouden kuralle ilman mitään sidettä kansainväliseen talouteen ja sen kehitykseen.

Siåilän halöituksen aikana maan talous on lähtenyt kiistattomasti vahvaan elpymiseen ja kasvuun.

Esimerkiksi Suomen talous ei lähtenyt finanssikriisin jälkeen nousuun viimeistään v. 2010, kuten kaikkien muiden EU- ja EMU maiden talouksissa tapahtui, vaan nousua jouduttiin odottamaan aina vuoteen 2016 asti.

Suomen talous on edelleen rajusti jäljessä muiden EU- maiden tilanteesta ja kehityksestä 2008 jälkeen. Suomen BKT on nyt jota kuinkin sama, mitä se oli vielä v. 2007, joka on surkein esitys koko Euroopassa 2000- luvulla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #12

Juuri siitä ilmiöstä kirjoitin Virenin blogiin aikanaan, että hallitukset voivat kokea onnistuneensa taloudessa jos eivät ole estäneet kansainvälisen suhdanteen vaikutusta Suomen talouteen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #14

Nojaudut nyt liiallisesti Virenin kirjoituksiin, jotka ovat toki olleet täyttä asiaa.

Nyt vain kun on niin, että talouden toimeliaisuus liittyy pitkälti investointeihin, joihin ilmiselvästi tämä hallitus on luonut uutta uskoa. Investointien mukana kasvaa myös talous ja työllisyys.

Maailman talous on ollut vahvassa kasvussa jo v. 2010 lähtien, josta on nyt päästy nauttimaan meillä Suomessakin vasta v. 2016 jälkeen ja pahasti jälkijunassa.

Talouden pönkittämiseksi edes siedettävälle tasolle on jouduttu velkaantumaan n. 120 miljardia euroa, joka vastaa suuruusluokaltaan sosialistisen Ranskan älyvapaata velkaantumista vanhan systeemin ylläpidodssa. Ranskahan on velkaantunut finanssikriisin jälkeen vain 1.100.000.000.000 euroa lisää ilman tarvetta vasemmistokulttuurin uudistamiseen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mikä on Sipilän lasten osittain omistavan teknologiayrityksen Intian bisnesten tilanne nyt? Kyseinen yritys oli mukana pääministerin Intian matkalla. Asioista uutisointi on Suomessa loppunut kokonaan.

"Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) lasten osittain omistama teknologiayritys Chempolis on saanut 110 miljoonan euron projektin intialaiselta öljy-yhtiöltä, kertoo Iltalehti (siirryt toiseen palveluun)."

IL: Pääministeri Sipilä lobbasi biotalousosaamista Intiassa – lasten osin omistama yritys sai jättiprojektin
https://yle.fi/uutiset/3-9394950

HS: Chempolis-sopimus solmittiin päivää ennen Sipilän Intian-vierailua
https://yle.fi/uutiset/3-9397131

IL paljastaa taustat: Myös valtionyhtiö Neste mukana Chempoliksen pelastamisessa - eturivin poliitikkoja lobattu jo vuosia
https://www.iltalehti.fi/talous/201805022200915385...

Seura: Juha Sipilän bisneksissä tutunkauppaa ja verorahaa
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20170608220019380...

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Suomen hallitukset ovat toinen toistaan huonompia. Tai ehkä ne eivät koskaan ole hyviä olleetkaan mutta joskus muinoin hallitukset saivat jotain aikaankin.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2018/07/teologia...

Pekka Iiskonmaki

''Seuraava hallitus ei voi nykyistä hallitusta huonommin toimia.''

Vaikeaa se on, mutta demarihallitus pystyy siihen.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Tarvitaan yliopistotason koulutus, jotta pystyisit tekemään yhtä surkeaa duunia kuin demarit. Perus duunari ei pysty keksimään yhtä innovatiivisia tapoja pilata kaikki.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sama lause sanottiin ennen viime vaaleja.

Toivottavasti nyt saadaan vasemmistohallitus.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vasemmistohallitus tulee erittäin suurella todennäköisyydellä. Liikkuvat äänestäjät äänestävät demareita saadakseen Keskustan pois vallasta. Todennäköisesti myös nukkuvia heräilee demareiden taakse, koska aktiivimalli on kepittänyt nukkuvatkin hereille.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Olisi mielenkiintoista tietää miten paljon oligarkkipääministeri on onnistunut pelaamaan kulisseissa omia, sukulaisten ja kavereiden bisneksiä, kun hallitustaival on kalkkiviivoilla ja media on pistetty pääministerin bisneskuvioiden suhteen hiljaiseksi.

Jussi Säntti

Oligarkki? Sipilä on kyllä miljonääri ja ollut pienehköjen firmojen omistaja ja johtaja, pikkuliikemies.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Hallituskauden alussa naureskeltiin hallituksen tavoitteelle työllisyysasteen nostamiseksi 72%. On tainnut naureskelijoilla hymy hyytyä. Ja Nordlin, tämä surkean hallituksen aikana, eikö ole kummallista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Esiin nostamaasi asiaa on käsitelty jo pitkään ja säännöllisesti Uudessa Suomessa. Olen asian käsittelyä seurannut ja lukenut siihen liittyviä kirjoituksia. Matti Viren esimerkiksi on asiaa hyvin käsitellyt.

Hallituksen tavoite ja hallitusten toimien syy-yhteys työllisyyden nousuun ei ole niin yksiselitteinen asia, koska kansainväliset suhdanteet vaikuttavat. Tämä hallituksen hännän nosto tässä asiassa on jo aikaisemmin kyseenalaistettu. Mitään selkeää näyttöä ei ole, että tilanteen muutos johtuisi hallituksen toiminnasta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos asiaa ajattelisi noin, niin silloin Lipposen hallitus, siis demarit se kaikkein taitavin oli Suomen taloustilanteen muuttamisessa. Syntyi Nokia-ilmiö ym. ja jonot osakeanteihin.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kerrohan, mitkä ovat ne hallituksen päätökset, joiden seurauksena työllisyys on kohentunut! Kiky ei vaikuttanut juuri laisinkaan, joidenkin mukaan vaikutus oli negatiivinen. Työttömien päähänpotkiminen ei ole tuonut yhtään uutta työpaikkaa. Viennin veto on luonnollisesti työllistänyt myös työttömiä. Onko hallituksella mitään muita ansioita asiassa kuin hyvä säkä. Nousukausi osui sopivasti.

Pekka Iiskonmaki

#10
Niillä meni kaksi vuotta kompuroidessa kaljapullon korkeissa.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Haha, työllisyys noussut huimasti kun lähes 500 000 ihmistä tekee pakosta ilmaista työtä:
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-su...

Ennen työtä tehtiin, jotta saatiin palkkaa. Nyt tehdään "työtä", jotta oikeus työttömyysturvaan säilyy.
Kyllä tämä yhteiskunta tältä pohjalta vetää viimeisiään.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vaikuttaa suurelta ja valtavalta määrältä. Kunnekka huomaa noista suurimman osan olevan opintoihin kuuluvan työharjoitten tekijöitä.

Vai pitäisikö noille harjoittelijoillekin maksaa täyttä palkkaa?

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén Vastaus kommenttiin #49

Kumma yhtälö, kun työllisyys parantunut huimasti. Mutta palkkaverotulot ei niinkään, hmmm....

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sipilä II olisi varma askel kohti kansannousua ja vallankumousta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Sipilä II voi tulla vain jos Kepu on seuraavien vaalien jälkeen suurin puolue ja hän saa koottua hallituksen, jonka takana on eduskunnan enemmistö. Kansannousu ja vallankumous tarkoittaisivat siis äänestäjien tahdon ja demokratian halveksuntaa. Mutta niinhän ne useimmiten tarkoittavatkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä hallitus ole tehnyt muuta kuin tuhlannut verovaroja järjettömään ja haitalliseen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Yle valmistelee meitä tuleviin vyönkiristyksiin. Siinä siten sitä leipomaan vaan lisää talouskasvua ja viimeinen sammuttaa sitten valot.

"Viheliäiset kriisit" ovat täällä – tuhoisten maastopalojen ja hukkuvien pakolaisten taustalla on sama syy: planeetan rajat on ylitetty

https://yle.fi/uutiset/3-10310690

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Juu. Mooseksen ajan Egyptin heinäsirkkavitsauskin on Sipilän hallituksen syytä.

Pekka Pylkkönen

Hallituksen toimista voi nostaa esimerkiksi kauppojen aukioloajat, liikennekaaren, kikyn, aktiivimallin ja päivähoitomaksujen alennuksen, joilla melkoisella varmuudella on positiivinen vaikutus talouteen ja työllisyyteen.

Edellinen hallitus keskittyi siirtämään rahaa Kelan asiakkaille. Se on yleensä surkea idea.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kikyn vaikutukset ovat minimaaliset verrattuna siihen, miten paljon kansalaisia potkittiin päähän. Aktiivimallilla taas voi olla jopa negatiivisia vaikutuksia, miksi palkata uutta väkeä kun hallitus ajaa entistäkin epätoivoisempia orjia tekemään ilmaiseksi duunia ja vääristämään kilpailua?
Kauppojen aukioloajat taas on positiivinen muutos asiakaspalveluun ja yritystoiminnan vapauteen, mutta tuskin lisää tuloja. En minäkään osta kolmatta purkkia maitoa vain, koska voin tehdä sen klo 23.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Miten aktiivmalli on tuonnut lisäeuroja valtiolle tai vaikuttanut työllisyyteen? Siis kunnon työpaikkoihin joista maksetaan kunnon palkkaa niin ettei valtio tarvitse enää auttaa..

Jeo ei mitenkään.. Yhtä paskaa kuin kiky..

Muut on kyll ollut positiivista tosin olisi voineet poistaa tuon klo9 alkoholi säädöksen jne..

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kommentti: Onnea hallitus, tavoite saavutettu! Talousviisaat olivat väärässä
https://www.is.fi/politiikka/art-2000005769580.html

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Nordlin se jaksaa syyllistää erityisesti pääministeri Sipilän ja hänen lapset, sukulaiset ja ystävät todella ala-arvoisella tavalla. Nimittämällä Sipilää oligarkkipääministeriksi on jo sellainen syytös, että ei sitä voi ymmärtää. Voi tietysti olla ettei Nordlin ymmärrä, mikä on oligarkki. Helteinen kesä on tainnut tehdä tehtävänsä sitoutumattomaan helsinkiläiseen. Nordlin olisi jo korkea aika lyödä faktat pöytään kaikista Sipilään kohdistamistasi syytöksistä ja nimityksistä. Ei riitä, että lainaat muita, sinulla itsellä pitää olla faktatiedot Sipilän peleistä ja muista vääryyksistä. Jos sinulla ei niitä ole saatat olla pulassa, mikäli syytöksistäsi ja nimityksistäsi joku sattuisi tekemään rikosilmoituksen, sillä vaikka Juha Sipilä on pääministeri, ei hänen kunniaansa kuitenkaan voi loukata ihan mistä tahansa lehdistä lukemistaan jutuista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tässä nyt joitakin niistä:

"Pääministeri Sipilä lobbasi biotalousosaamista Intiassa – lasten osin omistama yritys sai jättiprojektin"
"Chempolis-sopimus solmittiin päivää ennen Sipilän Intian-vierailua"
"Myös valtionyhtiö Neste mukana Chempoliksen pelastamisessa"
"Sipilästä tuli rikas vuonna 1996. Sipilä oli vähemmistöomistajana elektroniikan komponentteja valmistaneessa Solitra Oy:ssä."
"Hän osti holdingyhtiölleen enemmistön valtionyhtiö Rautaruukki Oy:ltä. Rahat enemmistöosuuden ostamiseen hän lainasi myyjältä eli Rautaruukilta."

En nyt jaksa ihan uskoa median laajamittaiseen salaliittoon, eikä mitkään näistä olisi olleenkaan totta.

Oligarkki- Varakkaita liikemiehiä, joilla on taloudellisen vaikutusvallan lisäksi myös poliittista vaikutusvaltaa.

Ei se vaan kuule käy, että sukulaisten bisnekset suoraan hyötyvät valtiojohtoa edustavan henkilön toiminnasta. Joku järjenkäyttö näissäkin asiassa on sallittua ja suorstaan toivottavaa. Nimitys oligarkkipääministeri tulee muun muassa tästä.

Mietihän Tammela muutaman kerran uudestaan esimerkiksi tota viimeistä lainattua lausetta. Miltähän se oikein näyttää?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tammelan kannattaa tehdä rikosilmoitus ja katsoa (ja toivoa), että se johtaa ainakin syytteeseen.

Väärä ilmianto on rikos sekin. Sipilä on tyypillinen esimerkki henkilöstä, jonka kyvyt ovat riittäneet rikastumiseen kuperkeikoilla ja korttitempuilla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sipilä ei lähde tekemään rikosilmoituksia, koska silloin asiat joihin se perustuisi tulisivat arvioitaviksi ja näytettäviksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #41

Suomessa journalistit eivät kykene tutkimaan yhtään mitään. Tärkeämpää on kirjoittaa kansalle kuninkaallisista. Sipilät ym. saavat rauhassaan harjoittaa toimiaan nepotismi ja korruption parissa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #45

Tai ehkä niistä ei kirjoiteta enempää, kun luottaen ympärille ei vain löydy lihaa. Sitä paitsi vihjailu on paljon tehokkaampaakin. M. Jussilakin kirjoittaa nepotismista ja korruptiosta niin kuin ne (muka) olisivat toteennäytettyjä faktoja.

Terrafamesta, chempolis-Intiasta tai 90-luvun Rautaruukista vain ei ole löydetty mitään raskauttavaa. Vihjailua, mustamaalausta ja juoruja kyllä sitäkin enemmän,

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #50

Vaan enpä kirjoittanutkaan niin kuin väität.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #52

Kirjoitit Sipilän ja co. harjoittavan toimiaan nepotismin ja korruption parissa, Vai kiistätkö senkin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #58

Nepotismia: "Pääministeri Sipilä lobbasi biotalousosaamista Intiassa – lasten osin omistama yritys sai jättiprojektin"

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #50

Talvivaara on itsessään täysi fiasko, ei kylläkään järjettömin valtion tekemä diili jos tuo mikään puolustus olisi.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #53

Tiettävästi Sipilällä tai Sipilän hallituksella ei ole mitään yhteyttä Talvivaaran kanssa.

Valtion omistama Terrafame onkin sitten asia erikseen, mutta ei sieltäkään väitettyä nepotismia löydy.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #50

Pääministerin vienninedistämismatka, jolla yritys mukana jossa on sukulaisten omistuksia.

Tottahan toki sellainen on sallittua ja jonon ohi lähipiirin omistama yritys ja muu valtiojohto tekemään samoin, sekä virkamiehet niinkö?

Kyllähän valtionyhtiö lainaa kaikille hyville tyypeille rahat, jotta pääsevät sen ostamaan. Sekin on ihan ok, niinkö?

Kun nämä nousee julkisuuteen, niin paha media hiljaiseksi.

Nämä yritykset eivät taida olla niitä kommenteissa mainittuja.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #41

Nordlin ja Jussila, kiitos teille "loistavista" vastauksistanne.
Kyllä te tiedätte Juha Sipilän toimista näköjään niin perusteellisen paljon ettei siihen ketkään muut pysty. Suosittelen, että perustatte pikaisesti puolueettoman tutkimuskomission tutkimaan Juha Sipilän talousasioita ja ennen kaikkea sitä, miltä valtion momenteilta Sipilä on euroja itselleen, sukulaisilleen ja ystävilleen lapioinut. Sen kun selvittyä, niin vuoden tiedonjulkistamispalkinto on taattu ja kansanedustajanpaikka tulevissa vaaleissa sinetöity. Kenties jopa ministeripaikka hillotolppineen tulossa. Muistakaa sitten, ettette missään tapauksessa lapioi valtion euroja itsellenne kuten nyt väitätte Sipilän syyllistyneen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #55

Älä nyt liioittele. Nostin esiin esillä olleet asiat. Jos ne eivät ole totta niin media on valehdellut laajamittaisesti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #55

Tammela, kepulaisuus on näemmä kuin uskonlahko ja siinä tapauksessa Sipilä on kahden lahkon jäsen. Minulla on aito epäilys Sipilän henkisestä tasapainosta.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #57

Jussila, katsopas peiliin ja kysy siinä näkyvästä kuvasta, mihin uskonlahkoon kuvan esittämä henkilö kuuluu.
Vastaus ei ehkä miellytä sinua koska arvelen, että vastaus onkin hyvin yllättävä, tosiuskovaisten kepun vastaiseen lahkoon, joka täällä Puheenvuorossa ja muissa medioissa julistaa eräiden muiden uskonlahkolaisten kanssa ainoaa ja tosiasioihin perustuvaa tietoa.
Jussila, kuulun ev.lut. seurakuntaan kuten suurin osa suomalaisista. Minun ei ole tarvinnut sotkea seurakuntaan kuulumista koskaan politiikkaan, joten kehoitan sinuakin uskonkiihkossasi toimimaan samoin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #62

Jussila, kiitos vastauksestasi. Se osoittaa oikeaksi juuri sen, mitä aikaisemmin kirjoitin. Lainaan tähän entistä Ruotsin kielen opettajani toteamusta minulle, toivoton tapaus. Se jäi pysyvästi mieleeni eikä varmasti liittynyt puoluepolitiikkaan vaan aivan muihin asioihin. Ehkä se nyt sopisi henkilölle, joka toistaa kuukaudesta toiseen samaa mantraa kepun pettämisestä.
Tämä jääköön viimeiseksi kommentiksi tähän keskusteluun.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #64

"Kuukaudesta toiseen"? Sinulla on pahoja harhoja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ikäviä ovat nuo toimittajat tosiaan. Vetävät kölin ali kelpo pääministeriä Voi että sentään. Eihän uskois muuten, että kyseessä L positiivinen Kepuli ?

https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipila...

Hallitus ei palkkaa ketään, eikä edes todellisuudessa luo yrittäjille oikeita edellytyksiä palkkaamiselle. Ilmaistyövoiman määrän kasvattaminen ei ole synonyymi aidolle työllistymiselle.

Mutta joo, Julkiselle sektorille kyllä. Mukavia suojatyöpaikkoja tuhansia lisää maakuntauudistuksen myötä. Siitä pisteet.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Kymppi vetoa että SDP ottaa hallitusvastuun ja Rinne hampaat irvessä jatkaa Sipilän viitoittamalla tiellä nostaakseen työllistymisasteen 75%:n tasolle. Ja Rinne jatkaa työttömien huonoa kohtelua aivan samalla tavalla kuin nyt Sipilä tekee.

Pekka Pylkkönen

Töihin patistelu ei ole huonoa kohtelua.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen
Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

On jos palkka on orjuutta vastaavaa!!! Hikisillä riittää ruokaan tai ei oikeastaan ravitsevaan siihenkään..

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Olet optimisti. Jos Rinne saa pääministerin paikan, veikkaan veronkorotuksia, menojen lisäyksiä ja työttömyyden kasvua.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Tämä Sipilän I hallitus on ollut menestys suomen saattamiseksi taloudessa nousu uralle ja on mitattavissa monilla mittareilla.
Tuleva Sipilän II hallitus palauttaa suomen pohjoismaisten sosialidemokraattisten hyvinvoitiyhteiskuntien perheeseen.
Blogistikin voi odottaa hyvän mielen täyttymystä turvallisin mielin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tämä Sipilän I hallitus on ollut menestys suomen saattamiseksi taloudessa nousu uralle"

Bisnesmies Sipilän kyvyistä sijoittaa järkevästi ovat hyvänä esimerkkeinä Talvivaara jonne on uponnut jo miljardi veronmaksajien rahaa ja nyt uudempana kohteena Nokia johon Sipilä ovelasti sijoitti juuri keväällä 800 miljoonaa. Sipilä myy valtion tuottavia osakkeita ja ostaa tappiollisia, puolustukseksi voidaan sanoa ettei sentään omilla rahoilla vaan meidän veronmaksajien rahoilla.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Minä suorastaan toivon kepulaisena, että SDP ja Rinne voittaisivat vaalit, niin nähtäisiin mihin he pystyvät, kun nyt ovat niin viisaita neuvomaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Syntyy melkein sama tilanne kuin nyt, eli tekevätkö edes puoliakaan siitä mitä lupaavat.

Siinä sitä olisikin, jos sitten demarit perusivat lupaukset nykyisen aktiivimallin poistamisesta.

Äänestäjät tietävät, että seuraavakin hallitus pettää lupauksiaan ja kääntää takkiaan, vaihtoehtona on joko, että jättää kokonaan äänestämättä, tai sitten toivoo, että edes ne pahimmat nykyisen hallituksen teot poistetaan.

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Hallitus on saanut aikaiseksi päätöksen parkkikiekon vapauttamisesta. Kyllä siihen kannatti uhrata miljoonakaupalla rahaa.

Mikään vaihtoehto ei ole hyvä, joten sikäli mahdollisuudet ovat taas uuden idioottiporukan kansaamiselle. Kansa ei ole saanut äänestettyä hyvää hallitusta sitten Kekkosen aikojen. Poliittinen kulttuuri Suomessa yksinkertaisesti on läpimätä.

Veikkaan, että kansa äänestää taas samat idiootit valtaan. Fiilis on vähän sama kuin niillä saksalaisilla, jotka eivät kannattaneet Hitleriä, mutta joutuivat vastaamaan Hitlerin aiheuttamasta sotkusta siinä missä muutkin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi kertoo paljon maan sisäpoliittisesta tilanteesta.

Samaan tapaan Sipilän nousu pääministeriksi kertoo paljon Suomen sisäpoliittisesta tilanteesta. Valtiojohdolle sopimattomat bisneskytkökset taustalla ja on osallitunut arveluttavaan bisnekseen, jossa on ollut mukana valtion omaisuutta ja verorahoja.

Valtakunnan ykkösmedia kiinnostuu aiheesta ja alkaa tutkimaan, tutkimukset ja niistä uutisointi vaiennetaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset