Jorma Nordlin

Sisäministeri nosti esiin Perussuomalaisten uuden jytkyn ainekset

Suomessa on samanlaista jengiytymistä kuin Ruotsissa 10 vuotta sitten. Esimerkiksi Itä-Helsingissä näyttää pyörivän paljon sellaisia maahanmuuttajia, joiden tulevaisuus on näköalatonta pyörimistä ostareilla. Tämä ei ainoastan koske nuorisoa. Nuorempien ja vanhempien maahanmuuttajien pyöriminen ostareilla näyttää ankealta, heille ei ole mitään järkevämpää tekemistä. Rikollisjengit ovat Suomen kannalta heille huono vaihtoehto näköalattomaan tulevaisuuteen.

Suomen kulkeminen Ruotsin jäljessä samaa tietä enteilee Perussuomalaisille uutta jytkyä. Nouseeko kannatus jo seuraavissa vaaleissa, niin se jää nähtäväksi. Ulkoministeri Timo Soini liian hätäisesti julisti Perussuomalaisten jytkyjen ajan päättyneeksi.

Hallituksen rahoitusmalli ei toimi maahanmuuttajien ongelmien ratkaisemisessa. Hanketyyppinen rahoitus on lyhytjänteistä, hiljalleen ja pitkäjänteisesti kehittyvien ongelmien ratkaisuun se soveltuu huonosti. 

 

Lisätty: Ruotsidemokraattien kannatuksen nousu on seurausta syntyneistä ongelmista. Maahanmuuttajien tilanne Suomessa luo samanlaisen menestymisen mahdollisuuden Perussuomalaisille. "Ruotsidemokraatteja äänestäisi 18,5 prosenttia äänestäjistä. Puolueen kannatus on noussut peräti 5,6 prosenttiyksikköä edellisistä vaaleista."


Kai Mykkänen: Suomessa jengiytymisen merkit kuin Ruotsissa 10 vuotta sitten – riskialueille lähiöpoliisit (USU)
 

Timo Soini kuittaa Jussi Halla-aholle: ”Jytkyt on jytkytty” (USU)

 

Ruotsin suurin puoluemittaus: Ruotsidemokraattien kannatus noussut reilusti, sosiaalidemokraatit luisussa. (YLE)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Siinä sitä on elämää, on huono kielitaito ja ilman työtä pyörivät katselevat ostareilla, kun suomalaiset juoksevat kaupoissa, saatu peruspäiväraha riittää välttämättömien ostosten ja laskujen maksamiseen.

Postiluukusta putoilee erilaisia Kelan ja viranomaisten lappuja, joista ei ymmärrä mitään. Kuilu työssä käyvän suomalaisen ja työttömän maahanmuuttajan välillä on syvä, sekä leveä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Kuilu työssä käyvän suomalaisen ja työttömän maahanmuuttajan välillä on syvä, sekä leveä"

tuon kuilun kiinnikurominen kokopäivätyöllä on lyhytjänteiselle ihmiselle liian haastavaa. Huumekauppa tarjoaa nopeampaa ja helpompaa tietä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tässä maassa poliukot ja -akat kuvittelee että ongelmia ei tule ja että kyllä "me" osataan kotouttaa vaikka yksikään muu maa ei ole siinä vielä onnistunut.
Ei ole kuin muutama vuosi kun kuuli sellaista juttua että maahanmuuttajaenemmistöisiä ghettoja ei tule, tuli kuitenkin ja lisää tulee.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomi tekisi maailmanlaajuisen sensaation, jos onnistuisi kotouttamisessa. Maa olisi kansainvälisen median huomion keskipisteenä ja ulkomaiset uutistoimistot tulisivat tänne tekemään juttuja.

Tosiaan taitaa olla lähes ainoa maa, joka siinä olisi silloin onnistunut.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Jo vuosia sitten kirjoitin eräällä foorumilla, että ns. "white flight" ilmiö tulee myös Suomeen. Eli kantaväestö muuttaa pois niistä suurten kaupunkien lähiöistä, joihin alkaa kerääntymään tätä tummaa sakkia.Tätä muuttoa näin ihan konkreettisesti Tukholmassa.No minulle naureskeltiin että ihan höpöhöpöö, ei tapahdu täällä. Mutta nythän asia on jo ihan tutkittu ja tunnustettu, että tätä tapahtuu varsinkin pk-seudulla.

Kerääntyminen samoille alueille on tyypillistä juuri muslimeille, sitä on pirun vaikea estää mutta ongelmia se tietää ja se näkyy nyt Ruotsissa.

Mitä siihen kotoutumiseen tulee, niin hyvin vaikea se on kotouttaa suurellakaan rahalla jos on sellaista porukkaa joka ei halua kotoutua.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ministeri keskittyy tämän ongelman ratkaisussa poliisien määrän lisäämiseen. Moniammatillinen toimintaa ei käsitellä ollenkaan, mainintaa lukuunottamatta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Julkishallinnon rahoitusmalli on erittäin ongelmallinen tällaisten kauan ja pitkään kytevien ongelmien hallitsemisessa.

Rahoitus tulee hankkeille ja projekteille. Hanke- ja projektitoiminta on lyhytjännitteistä ja niiden resurssointi on tilapäistä. Yleensä julkishallinnossa tätä tehdään muiden työiden ohella kiireessä. Uusien määräaikaisten henkilöiden palkkaaminen hankkeisiin ja projekteihin vie resursseja ja on työlästä ja hidasta.

Ministeriö ja hallitus rahan antajina eivät ole juurikaan kiinnostuneita näistä hankkeiden tuloksista.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Eiköhän ensimmäinen edellytys kotiuttamiselle olisi, että edes saapuneen ihmisen henkilöllisyys tiedettäisiin. Ylen uutisten mukaan vuonna 2015 saapuneilta henkilöllisyys saatiin varmistettua vain 20 % ihmisistä (sisäministeriön kansliapäällikön oma ilmoitus 100% ko vuonna).

https://yle.fi/uutiset/3-10354897

Tuo enteilee sitä, että ongelmat tullaan jatkossakin ratkaisemaan pohjoismaisin perintein: palkataan rakennusmiehiä rakentamaan isompi olohuone, jotta sinne mahtuu enemmän virtahepoja. Jos virtahepo vahingossa vähän seinää kaataa, palkataan enemmän rakennusmiehiä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei Suomella ole mitään mahdollisuuksia. Nuortenmiesten syrjäytyminen on pohjoismaiden huippuluokkaa. Syrjäytyminen koskee erityisesti maahanmuuttajia. Miehen täytyy olla menestynyt saadakseen edes parisuhteen. Joten melkoinen osa heistä hankkii rahaa sitten muista paikoista, kuin hese myyjinä.
Poikien asemaa ei taas voi parantaa, koska tyttöjen koulutuspaikat vähenisivät. Se on feminismiä se.

Käyttäjän mauritem kuva
Mauri Temisevä

Sisäministeri analysoi ja teoretisoi, mutta päätökset ja toimenpiteet puuttuvat. Nyt hän haluaa lisää lähiöpoliiseja, mutta poliisien määrää hän ei ehdotä lisättäväksi. Suomessa on työssä 7200 poliisia, mikä asukasta kohti on pohjoismaiden alhaisin. Mistä hän vähentäisi poliiseja lähiöpoliisien lisäämiseksi? Lisäksi hän ehdottaa moniammatillisen yhteistyön lisäämistä. Suomessa on jo vuosikausia sosiaali-,nuoriso- ja poliisi tehneet yhteistyötä ongelma-alueilla. Kaiken lisäksi Mykkänen kieltää (haitta) maahanmuuton ja väkivallan yhteyden, joka Ruotsin kokemusten mukaan on ilmeistä. Turvattominta on Ruotsissa alueilla, joissa maahanmuuttajia enemmistö. Tottakai väkivaltaa liittyy myös nuorten työttömyys ja syrjäytyminen.
Odottaisin sisäministerin asettavan korkean tason työryhmän tekemään ehdotukset varautumisesta Ruotsin kaltaisen väkivallan tulosta Suomeen ja toimenpiteet sen estämiseksi, ei teoretisointia ja päätösten välttelyä!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Valitettavasti minkään työryhmän perustaminen ei tuo kansalaisille lisää turvallisuutta. Ei tuo myöskään lähiöpoliisit kuin paikallisesti, joka taas on pois muualta. Koska EU ja Merkel, niin mitään muutosta ei meidän päättäjät tule tekemään konkreettisesti, sillä Merkelin ja eu:n perässä juokseminen on se tärkein seikka. Viis kansalaisten turvallisuudesta. Onhan jo syksystä 2015 asti maahan päästetty vailla minkäänlaisia virallisia henkilötietoja omaavia matkaavia ja näin kaiketi on edelleenkin. Maahamme voi kävellä ihan kuka tahansa, jolla ei välttämättä ole ns. puhtaat jauhot pussissa. Miksi rajavalvonnan laittaminen länsirajalle on niin vaikea, kun toisille jäsenmaille se on päivänselvää turvallisuuden takeeksi. Näin muuten esim. Ranskalle ja Saksallekin. Suomi-pojat sen sijaan porhaltaa purjeet avoinna ja sitten ihmetellään jälkeen päin, että mitens tässä näin pääsi käymään.

Supon mukaan meilläkin jo on noin 400 jatkuvan tarkkailun alla olevaa vaaralliseksi luokiteltua "matkaajaa". Kaiketi heitä pitää saada lisää pitämällä rajat avoinna.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Sisäministeri analysoi ja teoretisoi, mutta päätökset ja toimenpiteet puuttuvat."

Mykkänen ei mitenkään eroa kahdesta edeltäjästään, kokoomuslaisista sisäministereistä. Munatonta porukkaa, kaikki tyynni.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tätä asiaa ei helpota yhtään se, että lähes joka toisen turvapaikanhakijan henkilöllisyydestä ei ole varmuutta.

"Lähes joka toisen turvapaikanhakijan henkilöllisyys jää mysteeriksi – emme varmuudella tiedä keitä tänne tulee"
https://yle.fi/uutiset/3-10354897

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niinpä. Kun ei tiedetä keitä ovat, niin ei myöskään varmuudella tiedetä mistä tulivat EU:n alueelle (se kai tiedetään, että suurin osa Ruotsista). Entäs miten käy palautusten kanssa, kun ei ole henkilön tietoja, eikä kotimaata johon voi palauttaa? Tämä on sitä Sipilän hallituksen toimettomuutta, joka olisi voitu ja voidaan edelleenkin poistaa, jos maan etu olisi ensi sijalla, rajavalvonnalla.

Katsotaan minkälaista kritiikkiä ensi vaaleissa saavat nämä puolueet, lähinnä keskusta, kokoomus ja siniset, jotka edelleen jyskyttävät rajat avoimena eteenpäin ja odottavat samanlaista turvattomuutta kuin Ruotsissa on ollut jo pidemmän aikaa. Eikö ensi merkit ole jo meilläkin havaittu?

Käyttäjän ReinoNyrhinen kuva
Reino Nyrhinen

Voisiko joku viisaampi kertoa mitä tarkoittaa turvapaikanhakija.
Vuonna 2015 "turvapaikanhakijoita"lappasi rajan yli tuhatmäärin.
Olivat selvinneet hengissä läpi turvattoman Euroopan.
Kreikka,Italia,Itävalta ,Saksa,Tanska ja Ruotsi eivät kelvanneet heille vaan turvaa piti hakea Suomesta.
Rakas länsinaapurimme järjesti oikein ilmaiskuljetukset junilla ettei hakijoiden tarvitse olla kauaa turvattomassa Ruotsissa.
Passeja eikä viisumeita kyselty rajalla kun nuorten miesten lauma vyöryi kohti luvattua maata.
Rahaa oli taskuissa ja älypuhelimet kävivät kuumina kun tulijat viestittivät saapumisestaan seuraaville tulijoille.
Miten kauan tulee rauha pysymään luvatussa maassa,jää nähtäväksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ettei vain ollut niin, että meidän hallituksessamme sisäministerinä Orpo oli hyväksynyt/sopinut Ruotsin vastaavan ministerin kanssa Suomen ottavan vastaan osan sinne saapuvista, joten ohjaus saattoi hyvinkin perustua sopimukseen. Muutoin ei ole selitettävissä Suomen hyväksyminen noin suuren määrän vastaanottamisena.

Silloin ei kyselty ja vaadittu henkilöllisyyden esittämistä vaan sai kertoa sellaisen nimen kuin halusi. Näinhän migrin johtaja kertoi tämän aamuisessa haastattelussa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Olivat selvinneet hengissä läpi turvattoman Euroopan.
Kreikka,Italia,Itävalta ,Saksa,Tanska ja Ruotsi eivät kelvanneet heille vaan turvaa piti hakea Suomesta.
Rakas länsinaapurimme järjesti oikein ilmaiskuljetukset junilla ettei hakijoiden tarvitse olla kauaa turvattomassa Ruotsissa.
"

_______________________

Monia eivät tuollaiset "turhat" seikat haittaa. He elävät tunteella eli haluavat auttaa poloisia. En auttamishalua heiltä todellakaan haluaisi kitkeä, mutta jos sinne saisi jotain rationaalista pohdintaakin liian tunteen tilalle.. auttamisen tehokkuus voisi suuresti kasvaa. Ehkä/todennäköisesti toivon liikaa.
Kun noin suurilla auttamishaluilla aidosti voisi auttaakin paljon tehokkaammin eikä pelkästään huutaa rasistifasistia kaikille niillekin, jotka ovat moisesta määrittelystä kaukana.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Näyttää siltä että Helsinki vetää näitä jengiytyviä nuoria puoleensa, kuin kärpäspaperi kärpäsiä..

Helsinki on luonut omalla kunnallispolitiikallaan siihen erittäin hyvän alustan.

Alkukesästä kävin ystäväni luona joka asuu kaupungin omistaman vuokra-asuntoyhtiön asunnossa.
Tässä taloyhtiössä asuu n.80% ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

Saapuessani kyseisen ystäväni luokse, oli erään rapun edustalle parkkeerannut iso paketti auto johon kannettiin muuttokuormaa, ystäväni jutteli erään maahanmuuttaja nuoren kanssa joka oli muuttamassa pois. Hän kertoi että viimeinenkin henkilö koko kuudenhengen solusta oli saanut myönteisen turvapaikka päätöksen ja he muuttavat Helsinkiin.

Ystäväni kysyi, kuinkas se asuminen, joko teillä on asunto?
Turvapaikan saanut nuori mies kertoi (huonolla suomenkielellä) että heille kaikille oli löytynyt asunto parissapäivässä avustajan väityksellä. Ja hän kertoi myös että he muuttavat Helsinkiin koska heidän kaikki kaveritkin asuvat siellä, ja asunnot joihin he muuttavat ovat aivan lähellä siellä jo asuvien ystävien koteja.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Helsingissä pyörii turvapaikan saaneille suunnatut pimeät asunnonvälitysmarkkinat. Se aihe jossain vaiheessa ylittää uutiskynnyksen. On sen verran erikoista asunnonvälitystä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Ja hän kertoi myös että he muuttavat Helsinkiin koska heidän kaikki kaveritkin asuvat siellä, ja asunnot joihin he muuttavat ovat aivan lähellä siellä jo asuvien ystävien koteja.
"

---------------------------

Euroopan monessa maassa tunnettu segregaatio ja slummiutuminen saapuu vihdoin Suomeenkin.. hi-li-jal-leen, mutta varmasti. Totta kai he haluavat asua samoilla alueilla kuin muut ystävänsä/tutun-oloiset. Olisi todella yllättävää mikäli eivät keskimäärin haluaisi asua noin. Ymmärrän heitä ihan hyvin. Maaseudulleko he pakkautuisivat työvoimaksi kuten typerimmät haluavat Suomessa uskoa?

Se on vähemmän ymmärrettävää että Suomi haluaa samoja ongelmia kuin monet muut Euroopan maat ovat jo kokeneet. Luulisi että jotain oppia olisi otettu, mutta ehkäpä ei ja useimmat päättäjät elävät vieläkin ihanassa kuplassaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Kela maksaa vuokrat ja as.tuet suoraan vuokranantajan tilille . Asuinpaikkaan ei haluta päättäjien taholta puuttua kun kyse on "turvapaikan" saaneista ja kohta kai paperittomista sekä "turisteista ". Näin yksityiset saa maksattaa kalliit sijoitusasuntonsa veronmaksajalla . Luulisi myös , ettei maahan tulleilla ole tuollaisia summia itsenäisesti maksaa , vaan toisaalta saattaa hyvinkin olla omilla pankkitileillään kun kukaanhan niitä ei kysy ei tarkista mistään. Kyllä totuus on se , tämä on ihan viranomaistemme hyväksymä käytäntö.

Vuokranantajat ihan luvan kanssa saa veronmaksajilta kerätyt ja tuiksi muutetut toimeentulotuen ja muut Kelan etuuden jotka kohdistetaan suoraan vuokraan ja voivat maksattaa miten rasvaisia vuokria tahansa kun sinä todellisuudessa osallistut niiden maksamiseen kaiken muun turvapaikan saavan elatuksen ohella"(Länsiväylä)

Suomessahan on nyt systeemi jossa kunnat ja kaupungit vuokraavat yksityisten jne.asuntoja ja nämä vuokrataan sitten eteenpäin näille suomeen tulleille jälleen vuokraus tuottaakin sijoittajille hyvät voitot kun mukana ovat vakuutusyhtiöt,pankit,asuntosijoittajat jne.jotka voivat kiskoa veronmaksajilta 18 neliön luukusta 1000 euron vuokraa ja muut kulut päälle.

Helsingissähän näitä luukkuja riittää ja tottakai uusia asuntoja joista on vuokrattu asuntoja näille kertomatta suomalaisille asunnon ostaneille mitään siitä että yksi kerros on varattu näiden asuttamiseen.Rakennusvaiheessa ei mitään infoa joten ostaja on kusessa loppuikänsä.Asuntojen arvo kun laskee näiden naapureiden takia.NÄIN ajattelevat siis nämä asunnon ostaneet ja muut ihan itse.

Omakotitalon omistajat pelkäsivät ja pelkäävät talonsa hinnan laskua muuallakin suomessa.Mistähän johtuu ettei ns.valtamedia kertonut mielenosoituksesta joka oli sipilän talon vuokraamishaaveen takia kempeleessä?

Ällöttävää on se,että suomessa jo olevat ja tänne tulleet maahanmuuttajat ja oikeiden syiden takia päässeet joutuvat samaan ryhmään ,kuin nämä Merkelin politiikan takia suomeen laittomasti kävelleet,joiden taustoista ei mitään tietoa tai joiden syy suomeen tuloon ei ole missään tapauksessa sama kuin lainmukaisesti suomeen otettujen ja tarkkaan syynättyjen.Heille kun oli aikoinaan psykologiset testit,pitkät selvitykset mistä ovat tulleet,lääkärin tarkistukset,"kuulustelut" jne.jne.joita ei enää ole ollut vuosikausiin.

He joutuvat syyttään joidenkin kohteiksi kun hallitus valtamedian avulla mainostaa maahanmuuttajina näitä merkelin politiikan ihmismassojen tunkeutumista eurooppaan.

Ikää ei muka pystytä nykyaikana todistamaan ,vaikka netistäkin saa selville jo ihan näiden monen taustat kuten es."17v.lapsosen" jota sipilä ja stubb kävivät tervehtimässä.jne.

300 eurolla saa ostaa matkan eurooppaan mm.irakissa ja kuulemma sipilän ja kaveriensa mainostaminen oli lupaus näille "lapsosille"suomeen tulla,ja raivokohtaukset ,mielenosoittamiset,syömälakot johtuivat lupausten pettämisestä.Suomea mainostettiin mm.kauniilla naisilla.

Suomalaisen konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative eli CMI:n rauhanneuvottelija Hussein al-Taee :

Ihmissalakuljetus Eurooppaan lisääntyi räjähdysmäisesti. Pakomatkan hinta laski 15 000 eurosta 3 000 euroon. Al-Taee tapasi irakilaisen, joka tuli Suomeen 300 eurolla.

”Salakuljettajien ei tarvitse markkinoida. Eurooppa teki sen.”Tämä kaveri tiesi jo puoli vuotta etukäteen että tänne suomeen niitä tulvii kun tilattiin,kuten muuallekin eurooppaan ja lisää tulee." Liittokansleri Angela Merkel ja pääministeri Juha Sipilä toivottivat pakolaiset tervetulleeksi. Arvatkaa, miltä se kuulostaa irakilaisista ja syyrialaisista, joiden poliittinen järjestelmä ei tarjoa toivoa paremmasta elämästä, Al-Taee kysyy.

Crisis Management Initiative

Crisis Management Initiative ry on suomalainen konfliktinratkaisujärjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee väkivaltaisia konflikteja. Rauhannobelisti, presidentti Martti Ahtisaari perusti CMI:n presidenttikautensa jälkeen vuonna 2000. Wikipedia
Perustaja: Martti Ahtisaari
Perustettu: 24. elokuuta 2000
Pääkonttori: Helsinki
Tehtävä: Conflict resolution
Yritystyyppi: Kansalaisjärjestö

Herääkin kysymys keiden etuja ajetaan,kun rahoitus tulee tahoilta joiden bisnekset ovat kiinni "rauhasta"siellä,missä heidän voittonsa riippuvat siitä.Onko rauha siis valikoitua rauhaa?

Kuluuko suomalaisten korjata tai edes puuttua näiden valtioiden ongelmiin?Ottaa suomeen massoittain ihmisiä joiden kotimaa on sisäisissä ongelmissa joiden aiheuttaja ei suomi ole.Rauhanturvajoukot menivät ennen kriisipesiin ei suomen maaperälle tuotu näitä kriisejä tai terroristeja!EIKÄ tilattu.

Kuuluko suomen korjata näiden valtioiden korruptio ongelmat mm.kehitysavun muodossa jos sen tuloksia ei näy missään?Miksi suomi maksaa näitä maksuja vuosikymmenestä toiseen kun nämä valtiot eivät kehity millään tasolla?Projektit kaatuu kun kädestä pitäjät lähtevät.Tämä siis kehitysapua saavista maista,suomi maksaa kehitysapua suhteessa enemmän kuin ne muut valtiot jotka ovat mukana "lupauksineen"erolla että ne eivät pidä lupauksiaan.Korrutio viekin rahoista suurimman osan hädin tuskin 10% menee tarvitseville.Kuolleille maksetaan palkkoja,ostellaan autoja,tuetaan hirmuhallitsijoita ja vedetään välistä.5000 kk.liksoja jolla nämä korruption osalliset ovat miljonäärejä näissä kehitysmaissa.

Työn taustalla on turvapaikanhakijoiden määrän viimeaikainen kasvu ja sen vaikutukset tilanteessa, jossa valtion tukemiin kohtuuhintaisiin vuokra-asuntoihin on jo ennalta pitkät jonot etenkin pääkaupunkiseudulla. Työryhmä luovutti tänään ehdotuksensa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk).

Ehdotuksen mukaan asukkaalle tarjottaisiin samalla tukipalvelua, jolla varmistettaisiin asumisen onnistuminen. Välivuokrausta harjoittaisi Y-Säätiö, halukkaat kaupungit sekä asumisen tukipalveluja tuottavat organisaatiot. Yleishyödylliset organisaatiot voisivat myös ostaa asuntoja vuokrattavaksi yksityisiltä omistajilta.

https://www.talouselama.fi/uutiset/nyt-tuli-uusi-e...

https://www.minilex.fi/a/j%C3%A4lleenvuokraus-ja-v...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kokoomus Pelle K.M ja kumpp. puhuvat mitä sattuu kun 2016 Risikko kehui että suurin uhka suomen sisäiselle turvallisuudelle ovat suomalaiset lapset ja nuoret,ylipäätään SUOMALAISET.Teettivät oikein "tutkimuksenkin"tätä suomalaisia halventavaa mainostaan varten.Kun poliisi jo muutama vuosi sitten sanoi ettei näistä suomeen päästetyistä tiedetä yhtään mitään ja päivi negri taas väitti aivan muuta"tiedetään niinku ,kaikkien ,niinku taustat joita suomeen tulee..",on kokoomuksen pellen vaalimainospuheet naurettavaa jargonia.

Mikä moraali tällaisilla tyypeillä on jotka sisäministeriössäkin ovat sitä mieltä että eu-politiikan takia suomeenkin rajan yli ilman mitään esteitä kävelevien tuntemattomien hyvinvointi menee suomalaisten turvallisuuden ja etujen edelle?

JO silloin kun aloitettiin varautua tähän kansojen siirtoon eu.ssa eli 2012 leikattiin suomalaisten sotaveteraanien ja muiden suomalaisten perusturvasta ja VARATTIN rahaa mm. isis-taistelijoille jotka tulivat takaisin suomeen traumaterapiaan,kotouttamiseen jne.saamaan suomalaisten veronmaksajien rahoilla hoivaa ja tukea,jotka rahat siis leikattiin ja leikataan suomalaisten lasten ja nuorten tulevaisuudesta.Huom.nämäkin lähtivät suomesta pariskuntia myöten ja KELA rahoilla joten kuka tukikaan ja mitä?Suomalaiset rauhanturvaajat eivät saa mitän traumaterapiaa tai tukea vaan joutuvat kerjäämään hyväntekeväisyyden armosta rahaa.

2015 NOSTETTIIN suomalaisten jäsenmaksua kolhoosin arvoyhteisön muuttopolitiikan takia 150 euroa per.henkilö joka piti koskea siis.vuosia 2015-2017 j aoli sekin täysi vale.Kurssipaikat jne.oli JO varattu tälle "yllätysmuuttajien" laumalle.Tätä bullshittiä ei niele enää kukaan suomalainen jolla on millä ajatella ihan itse.Näitä roikkuu ja KERJÄÄ ihan jo pikku kaupugeissakin,raiskataan lapsia jo kolme kpl.lyhyessä ajassa ja tosiaan miettiä pari kertaa lähteekö pimeässä ulos tai yksin ollenkaan enää.

Merkel ja eu-sensuuri on antanut käskyn valtamedialle lopettaa tämän eu väestön vaihtamiseen tähtäävän politiikan seurauksien uutisoinnit mm.raiskaukset,autojen poltot,muut rikokset ovat kiellettyjen listalla saksassa.EU otti 2015 käyttöön ennakkosensuurin ja sitä laajennetaan kaiken aikaa, koskemaan jokaista yksityistäkin jonka kirjoituksessa on eu:lle ikävää kritiikkiä tai poliitikoita arvostelevaa jne.jne.Kuten fiksuimmat ovat ehkä huomanneetkin.Oma kone alkaa tökkimään tai viestit eivät mene perille ynm-yhteiset sensuuri ohjeet median mielipidepalstoilla ja kommentointien kieltäminen ,moderointi joka tapahtuu automaattisesti jne.

Naurettava kun saksassa es.kouluja on erikseen näille ulkomaalaistaustaisille ja sitten on omat koulut saksalaisten lapsille.Sallittu syrjintä kukoistaa mm.turkkilaiset joutuvat sen kohteeksi koko ajan.Suomalaista koulusysteemiä vietiin joskus saksaan mutta ei enää,he päätyivät ratkaisuun paremmista kouluista ja sitten näistä "heikomman aineksen "kouluista.Oppimistulokset kun laskivat sekakouluissa kuten suomessakin on käynyt.

Kaksinaamaiset eu-poliitikot ja suomen hallituksen juoksupojat yrittävät vaalikarjaa kosiskella kun jokainen tietää jo mistä on kyse.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt sisäministeri hövelisti lupailee lisää poliiseja "tulipalon sammutukseen". Todellisuudessa poliisien määrän vähäisyys johtuu säästöistä. Ei ole varaa.

Suomi on jo nyt tinkinyt yleisestä turvallisuudesta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Maahanmuuttajien epäonnistunut kotoutus ja persujen kannatuksen nousu ovat yhtä epämiellyttäviä seurauksiltaan. Molempia asioita Suomen pitäisi välttää viimeiseen saakka. Työllistetään siis maahanmuuttajat ja pidetään ainakin persurasistit marginaalisena oppositiopuolueena. Molempi parempi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Toimenpiteet eivät vakuuta. Maahanmuuttajien matka sille tasolle, jossa Suomessa työllistytään on liian pitkä. Todellisuudessa lähes kaikille pitäisi olla julkishallinnossa työpaikka heti jo valmiina, kun heitä kotoutetaan. Se on kallis ratkaisu, muulla tavoin ei saada ongelmia ehkäistyä. Rahat siihen eivät riitä. Yksityissektori ei kykene kuin pienen määrän työllistämään, eli juuri ne, jotka tuottavat lisäarvoa yrityksille.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Onko Ruotsilla jäänyt kotouttamisen saralla joku keino käyttämättä tai joku kruunu tuhlaamatta? Siellähän kotouttaminen on epäonnistunut pahasti ja "persujen" kannatus nousee. Siitä huolimatta samanlaisia keinoja käytetään täällä.
Kotouttaminen onnistuu parhaiten silloin, kun sitä ei tehdä. Jenkkeihin kotoutuu muutamassa päivässä, muukalaislegioonaan 5 minuutissa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

totta

jostain syystä vietnamilaista, thaimaalaista jne. maahanmuuttajaa ei tarvitse alkaa paapoa ja kototutella, halu tehdä osansa ja ylikin on niin suuri että he painavat kantasuomalaista enemmän duunia

nuo tietyiltä alueilta tulevat maahanmuuttajat taas tarvitsevat jostain syystä kaikenmailman toimia ja silti ei onnistu ….

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kerro nyt ihmeessä miten kotouttamisessa onnistutaan, kun siinä on epäonnistuttu kaikissa muissa EU-maissa?

Vihreät aina lässyttävät samaa paskaa. Kotoutetaan, mutta ei pystytä esittämään keinoja kuinka. "Työllistetään" maahanmuuttajat, miksei samantien maailmanrauha?

Tiedät itsekin, että Ruotsissa ja muissa länsimaissa, joissa on paljon humanitäärisiä maahanmuuttajia tietyistä kulttuuripiireistä ei kotouttaminen ole onnistunut ja samat ongelmat kohtaavat Suomeakin ko. populaation kasvaessa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Yleisessä tiedossa ei ole kuinka pitkä matka oikeasti turvapaikanhakijalla on itsenäisesti toimeentulevaksi. Siitä pitääkin vielä kirjoittaa juttu. Minulla on asiasta tietoa ja kokemusta, kun olen nähnyt ja näen hyvin läheltä sitä. Myös saan päivittäin tietoa maahanmuuttajien kokemuksista liittyen ammatilliseen koulutukseen ja suomen kielen opiskeluun.

Samuli Karjalainen

Ja silti enemmistö ulkomaalaisista vangeista on virolaisia ja venäläisiä. Faktat eivät tue perssujen väitteitä tummien miesten taipumuksista rikollisuuteen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Vaikka oletkin kuvaton trolli, joka tuli puhumaan paskaa, niin laitetaan nyt jälleen kerran aiheesta tehty tutkimus.

https://www.polamk.fi/instancedata/prime_product_j...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Silleen hyvä nyt kokoomuslaisen sisäministerin todeta tämä, kun vuosia on poliisivirkoja vähennetty systemaattisesti ja vähäiset lisäresurssitkin on annettu nettipoliiseille.

Ettei vaalit painaisi Mykkäsen pojan takaraivossa myös. Toisaalta varmaan ihan hyvä että Ruotsin touhuista opitaan. Tästä keskusteltiin jo vuosikausia sitten kun poliiseja ruvettiin vähentämään, että jos poliisi ei näy niin sillä on vaikutusta turvallisuudentunteeseen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Juu jännä, että näin vaalien alla ruvetaan puhumaan poliisien resurssien lisäämisestä, kun ensin niitä ollaan koko vaalikausi pienennetty.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Nyky persuja ei taida jytkyt ajaa eteenpäin vaan se että saavat omia teemojaan esille.
EX-persut (Timpan gängi) taas taisivat myydä ideologianSA KUNHAN VAAN JYTKYKJÄ PUTKAHTELEE

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset