Jorma Nordlin

Kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva on sinisten silmänkääntötemppu

Sosiaaliturvan heikennys olisi todella pieni ja näennäinen, jos puolue saisi asiasta päättää. Realiteetit ajavat sinisten vaalitempun päin seinään. Sinisiin loikannut ryhmä piti huolta, ettei heikennys voi toteutua istuessaan Perussuomalaisten edustajina maan hallituksessa, kun hyväksyivät maahan suuret määrät turvapaikanhakijoita.

Sosiaaliturvan heikennys muilta kuin Suomen kansalaisilta edellyttäisi ensin massiiviset joukkokarkoittamiset, joissa poistettaisiin maasta suuri määrä henkilöitä, jotka eivät ole Suomen kansalaisia, jotta vältettäisiin heikennyksistä aiheutuvat suuremmat ongelmat. Tähän ei tietenkään käytännössä ryhdytä, joten kyseessä olisi näennäinen sosiaaliturvan heikennys, jota Siniset ajaa. Siniset eivät edes kerro sosiaaliturvan heikennyksen suuruusluokkaa mikä osoittaa, että kyse on vaalikampanjasta. Mihin äänestäjäryhmään yrittävät vedota?

Suomessa olevien maahanmuuttajien sosiaaliturva pitää ehdottomasti olla sillä tasolla, mikä edistää kotoutumista, muuten saamme vastaamme vakavia ongelmia. Poliisi on huolissaa rikollisjengien lisääntymisestä. Ostareilla pyörii maahanmuuttajaryhmiä, joiden tulevaisuus näyttää ankealta. Kannattaa olla realisti ja ottaa järki käteen, eikä lähteä uskomaan Sinisten hölmöjä vaaliheittoja, joissa ei ole mitään realismia. Sinisten toteuttama sosiaaliturvan heikennys edellyttäisi sitten lisää yhteiskuntaa turvaavia toimenpiteitä. Siniset ovat päätöksensä hallituksessa tehneet ja sitoutuneet hallituksen kotouttamislinjaan ja kannattaisivat sitä, vaikka istuisivat yksin maan hallituksessa, se on aivan varma.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Sinisillä on kova tarve saada näkyvyyttä, hinnalla millä hyvänsä.
Nythän he ovat valmiita esiintymään perussuomalaisempina kuin Perussuomalaiset itse!

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

"Suomessa olevien maahanmuuttajien sosiaaliturva pitää ehdottomasti olla sillä tasolla, mikä edistää kotoutumista, muuten saamme vastaamme vakavia ongelmia"

Vakavat ongelmat ovat jo täällä, ja syynä on maahanmuuttajille maksettavat anteliaat tuet, joita ei ole sidottu todelliseen sopeutumiseen: nopeaan kielen oppimiseen ja itsensä elättämiseen oikeilla töillä. Oikeita töitä eivät ole sellaiset tehtävät, joita ei olisi olemassakaan ilman tukea tarvitsevia maahanmuuttajia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Vakavat ongelmat ovat jo täällä, ja syynä on maahanmuuttajille maksettavat anteliaat tuet, joita ei ole sidottu todelliseen sopeutumiseen: nopeaan kielen oppimiseen ja itsensä elättämiseen oikeilla töillä."

Ja mihin todellisiin tietoihin tämä käsitys perustuu, että kielen oppiminen olisi liian hidasta? Kuinka nopeasti suomen kielen työelämässä tarvittava riittävä taso pitäisi sitten saavuttaa?

Minulla on lähipiiristä kokemusta suomen kielen opiskelusta ja myös olen jo vuosien ajan seurannut hyvin läheltä miten maahanmuuttajat opiskelevat suomen kieltä.

Onko nyt niin, että maahanmuuttajat opiskelevat liian hitaasti ja laiskasti suomen kieltä verrattuna siihen miten yleensä ihmiset kykenevät suomen kielen riittävän tason oppimaan? Jos näin on niin mihin tällainen käsitys perustuu?

Nyt jo maahanmuuttajilla on taloudellinen kannustin liittyen suomen kielen opiskeluun, sitä kannustinta käytännössä joutuvat kaikki työkykyiset maahanmuuttajat käyttämään.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Suomessa on yli 10 vuotta tukien varassa asuneita maahanmuuttajia, jotka tarvitsevat ja käyttävät edelleen tulkkipalveluita yksinkertaistenkin asioidensa hoitamisessa.

Jos kielen haluaa oppia ja viitsii itse panostaa siihen, sen oppii melko hyvin jo alle vuodessa. Tästä ovat todisteena esim. monet täällä vaihto-oppilaina olleet ulkomaiset nuoret, jotka osaavat Suomea pois lähtiessään. Siitäkin huolimatta, ettei tarvetta suomen kielen opiskelemiseen ole ollutkaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #6

Tätä vähän arvelinkin. Alle vuodessa oppii kielen, kun viitsii panostaa. :-D

Näytä meille, valitse vaikeustasoltaan suomen kieltä vastaava kieli ja opiskele työelämän vaatima taso mainitsemassasi ajassa.

Jos helpotetaan vähän ja annetaan kaksi vuotta.

Minun kokemukseni mukaan, ahkeriltakin maahanmuuttajilta menee ainakin 5 vuotta ja jopa enemmän johtuen kirjoittamisen opettelusta.

Yhden poikkeusyksilön tiedän. Hänellä meni 3 vuotta. Siinä oli erityistä kielellistä lahjakkuutta.

Suomessa on yli kymmenen vuotta asuneita, jotka osaa huonosti suomen kieltä koska myös kotouttamistoimenpiteet olivat aikaisemmin huonompia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Jorma, älä viitsi vängätä tuossa asiassa. Tiedän muutamankin tapauksen, jossa maahanmuuttajat halusivat nopeasti integroitua maahamme ja opettelivat kielen oma-alotteisesti. Olivat aktiivisia siinä omasta halustaan. Tiedätkö kuinka pian oppivat vaikean kielemme jopa tyydyttävin arvosanoin? Kirjoittamisessa vaikeutta tuottivat kaksoiskonsonatit erikoisesti. Oppivat kielemme alle puolessa vuodessa. Joten jos tahtoa ja halua riittää, niin kyllä oppii.

Vaatimuksena pysyvän oleskeluluvan saamiselle olisi asetettava vähintäin välttävän kielen hallinta. Ei ole paljon vaadittu. Max. aika voisi olla sitten vaikka tuo mainitsemasi kaksi vuotta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #10

"muutamankin tapauksen" :-D

Minulla on lähipiirissä maahanmuuttaja, tapaan siitä syystä paljon Suomen kieltä opiskelevia. Olen nyt ollut asian kanssa tekemisissä ihan eri tasolla 6 vuotta kuin tavallinen ihminen.

Minulle kantautuu asiat suoraan kielikursseilta ja maahanmuuttajille suunnatuista ammatillisista opinnoista. Esimerkiksi Helsingissä on hyvä väylä osaamispajatoiminnan kautta maahanmuuttajilla päästä kieliopintoihin ja ammatilliseen koulutukseen. Se kestää.

Turvapaikanhakijoille on nyt uusi kotoutumisohjelma, joka kestää 2 vuotta.

Näistä asioista olisikin paljon kirjoitettavaa ja kerrottavaa. Ilmeisesti pitäisi, kun osa ihmisistä on aika ulkona maahanmuuttajien todellisista realiteeteistä missä mennään.

Vaikeuksia tuottavat myös kaksoisvokaalit ja sanojen taivutukset. Työelämässä vaadittavan tason, jossa kykenee kirjoittamaan riittävällä tasolla suomen kielessä oppii noin yli 5 vuodessa. Se on hyvä suoritus. Näin se vaan menee maahanmuuttajilla. Tähän ei kannata ottaa mukaan poikkeustapauksia, ne antavat väärän kuvan tilanteesta.

Minulla on ollut mahdollisuus seurata vuosien ajan esimerkiksi Stadin osaamiskeskus ja Stadin ammattiopistossa opiskelevien maahanmuuttajien tilannetta.

Tämän lisäksi Familia club, Axxel ym...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Äkkiseltään voisi sanoa, että eiköhän me kohdella kaikkia Suomessa samalla tavalla ja tasa-arvoisesti. Se on aika pyhä periaate, Orpo sanoi asiasta kysyttäessä."

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2479303

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

... ja lapset uskoivat kuorossa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei kaikki: "Oikeastiko pöyristyneet (ks. ketju) eivät ymmärrä, että kunta/kaupunki/maa ei voi elättää yhä suurempaa määrää taloudellisilta nettovaikutuksiltaan negatiivisia ihmisiä?" -persu eilen Twitterissä

https://twitter.com/ir_rkp/status/1031601138137751552

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #7

Tie valittiin jo. On vain maksettava sen tason tuet, jolla ehkäistään ongelmia, muut ratkaisut tuskin menevät politiikassa läpi.

On myöhäistä muuttaa aikaisempia päätöksiä, jolloin otettiin paljon turvapaikanhakijoita. Nyt joudutaan rahoittamaan menot velaksi tai repimään rahat vasemmiston taikaseinästä niin kauan kuin niitä riittää.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kiteytettynä vaihtoehdot ovat tässä:

1. Heikennetään merkittävästi maahanmuuttajien sosiaaliturvaa ja hyväksytään, sekä maksetaan kulut syntyneistä ongelmista.
(Järjestyshäiriöiden, sosiaalisten ongelmien ym. lisääntyminen, rikollisuuden ja rikollisjengien määrän kasvu entisestään jne.)

2. Karkotetaan valtavat määrät ihmisiä

3. Maksetaan niin kauan kuin taikaseinästä rahaa irtoaa ja toivotaan, että joku ratkaisu löytyisi. Esim. tilanne lähtömaissa paranee, tai EU repii meille rahaa omasta taikaseinästään.

Vai onko lukijoilla lisää vaihtoehtoja?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On päivän selvää jos maahanmuuttajien sosialiturva alennetaan tasolle jolla ei
yksinkertaisesti tule toimeen tie rikollisuudelle on avettu ja samaa koskee myös kantasuomalaisia. Kohtuullinen sosialiturva kaikille on keskeinen tekijä siihen, että suomalainen yhteiskunta on varsin vakaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri tästä on kyse. Yhteiskuntarauhasta on hinta maksettava. Jos tingitään, hyväksytään seuraukset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset