Jorma Nordlin

Pääministeri odottaa kevään vaaleissa Perussuomalaisille jytkyä

Sipilä on selvästi kääntynyt maahanmuuttokriittiseksi. Ruotsidemokraattien jytkymahdollisuus viikonlopun vaaleissa sai Sipilän tarttumaan mahdollisuuteen. Pääministeri ennakoi Ruotsidemokraattien voittoa. Keskustalla menee nyt huonosti ja puheenjohtaja yrittää nyt tehdä kaiken mahdollisen, jotta kannatus nousisi. Uskovatko äänestäjät Sipilän tempauksia? Pääministeri laskelmoi ja ennakoi Perussuomalaisten jytkyä ja reagoi nyt siihen, koska kevään eduskuntavaalit ovat lähellä.

Sipilä totesi Yle Ykkösaamussa, että suurin osa maahanmuuttajista on liikkeellä taloudellisten syiden takia ja suututti lausunnollaan vasemmiston. Pääministerin linja kääntyi radikaalisti. Hän hallituksensa alkumetreillä lupasi jopa talonsa turvapaikanhakijoille.

Saksan Chemnitzissä myös tavalliset ihmiset osoittivat mieltä saksalaismiehen puukotustapauksen vuoksi, josta epäiltynä on kaksi maahanmuuttajaa. Euroopasta poliittiset trendit heijastuvat Suomeen ja Keskusta on selvästi tilanteen suhteen herkkänä reagoimassa etsien äänestäjiä. Paikallisen kommentti Saksasta: "Tämä yhteiskunta on syvästi jakautunut. Aika moni täällä on turhautunut ulkomaalaisten määrään, vaikka se on pienempi kuin muualla Saksassa."

Keskusta poliittisesti ketteränä yritti aikaisemmin hakea kannatusta kaupungeista ja  yritti heittää maaseudun äänestäjät sivuun. Se ei onnistunut. Tuskin samanlainen temppu maahanmuuttokriittisyyden kanssa myöskään onnistuu. Keskusta istuisi mielellään Perussuomalaisten kanssa seuraavaan hallitukseen jos se käy Kokoomukselle.

USU: ”Nyt on syytä toivoa, että pääministeri antoi turvapaikanhakijoista väärää tietoa vahingossa”

YLE: "Ruotsidemokraattien Åkesson odottaa ruotsalaista jytkyä – mutta pääministeriksi häntä ei huolita"

Yle Chemnitzissä: "Yhteiskunta täällä on syvästi jakautunut"
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vaalikampanjat ovat selvästi käynnistymässä. Täällä Puheenvuorossa näkyy jo ensimmäisiä ehdokkaita kirjoittelemassa, jotka eivät ole pitkiin aikoihin kirjoitelleet mitään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sipilä puhuu toista kuin tekee. Jos tai paremminkin kun on todettu suuren osan olevan liikkeellä parempaa elämää hakemassa turvapaikkaa hakemalla, niin ainoa oikea johtopäätelmä Sipilällä tulee olla rajavalvonnan ottaminen käyttöön niillä raja-asemilla, joista eniten maahan on tulossa ko. hakijoita. Kaikki turvallisesta maasta, kuten Ruotsista, pyrkivät tulee käännyttää heti rajalta.

Sipilän puheet selviä vaalipuheita, pelkona PS:n vaalimenestys. Sama varmaan tapahtuu vaalikeskusteluissa ainakin kokoomuksen taholta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

On mielenkiintoista nähdä tuleeko Perussuomalaisille uusi jytky. Mahdollisuudet siihen on koska, Ruotsidemokraattien kannatus on rajusti noussut ja Saksan tilanne myös vaikuttaa.

Se olisi kova pala Soinille nieltäväksi.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jorma, jos se oli näin alunperin suunniteltukin... Siis tämä Sinisten erkaantuminen Perussuomalaisista. Pojathan ovat voineet tehdä sopimuksen, että ennen vaaleja palaavat takaisin "äitipuolueeseensa". Jää nähtäväksi. Jotain Soini kehittelee... ;)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #6

Mielenkiintoinen ajatus Soinin kannalta. Uskottavuus Soinin suhteen on äänestäjillä aika matala, jos näin tapahtuisi. Aika sujuvasti kuitenkin hän venyttelee moraalia ja linjaansa. Aborttikanta käy puoleen jos toiseen, riippuen millä saa ääniä, tai pääsee hallitukseen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Jytky on aistittavissa. Keskustalaiset nuoret, varsinkin miehet ovat saaneet tarpekseen Juha Sipilän hallituksen politiikasta. Juha Sipilä on kurjistanut eniten keskustan äänestäjiä, täällä Pohjois-Pohjanmaalla henki on sama kuin ennen 2011 eduskuntavaaleja.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Otsikkoon viitaten, ei vain pääministeri hae parempaa asemaa vaaleihin nähden, vaan myös Kokoomus viiden edustajan voimin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257709-kokoomused...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Sipilä on selvästi huolestunut tulevaisuudesta. Oli toivottamassa maahantuojat tervetuĺeiksi oikein luovuttamalla oman talonsa heidän käyttöön. Nyt sitten itkee tapahtuman kalleudesta. Tätä sanotaan takinkäännöksi. Se on nyt myöhäistä rypistellä. Tämä on nähty. Uskottavuus tuollaisessa pyörimisessä menee.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Keskusta pudonnut kannatuksessa 15,5 prosenttiin, joten Sipilällä on pieni paniikki päällä. Kokoomus on kannatuksessa toisena ja kaukana Keskustasta.
https://yle.fi/uutiset/3-10366005

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kokoomus suuntaa selvästi vihreiden kannattajien suuntaan, sieltä lisäarvoa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos Ruotsidemokraatit tekevät viikonlopun vaaleissa jytkyn, niin Suomessa kevään vaaleihin lähdetään mielenkiintoisissa asetelmissa. Maahanmuuttokriittisten voitto Ruotsissa heijastuisi myös Suomeen ja vaikuttaisi täällä puolueisiin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vasemmistoliitto Suomessa on hirttänyt itsensä liian tiukasti kiinni epärealistisen liberaaliin maahanmuuttopolitiikkaan, joka perustuu liian idealistiseen uskoon tilanteen hallinnasta riittävän tehokkailla kotouttamistoimenpiteillä. On mielenkiintoista nähdä mitä Vasemmistoliitto tekee siinä vaiheessa, kun joutuu kohtaamaan realismin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"On mielenkiintoista nähdä mitä Vasemmistoliitto tekee siinä vaiheessa, kun joutuu kohtaamaan realismin."

********

Suurin osa uskonee oman käsityksensä olevan juuri se realistisin. Oman omaksumansa kuplan ja ideologian kyseenalaistaminen on kyllä useimmilta liikaa vaadittu. Se olisi liian suuri muutos omaksuttuun maailmankuvaansa ja aiheuttaisi paljon ikävää tuumailua. Monella heistä on oma järkähtämätön "totuutensa", joka ei muutoksia kaipaa, vaan sitä että muut hyväksyisivät heidän ajatuksensa enemmissä määrin. Toki tuo nyt ei päde pelkästään Vasemmistoliittoon.

Tietenkin joutuessaan kohtaamaan ikäviä tosiasioita, tulee vastaan mm. asioiden kieltäminen ja sen lieveilmiöt. Syyllinen siihen miksi maailma ei käyttäydy kuin sen haluaisi löytyy muualta eli jostain tahosta/tahoista etsitään vihollinen/"aito-syyllinen" ja se leimataan mahdollisimman perusteellisesti. Usko omaan hyvyyteen ja ideologiaan voi säilyä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#11 Ihmettelen kovasti, mikä motiivi Vasemmistoliitolla on yltiösuvaitsevan maahanmuuton taustalla. Vihreät lienevät jo liikkuneet alunperinkin maahanmuuttajia suosivana puolueena, joten se ei aiheuta kummastusta.

Hieman taitaa SDP:n linjakin olla enemmän maahanmuuttopositiivinen kuin neutraali.
Jos vaalit käydään mm-teemalla, niin se ei lupaa hyvää vasemmistolle.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minä näen populistisen puolueen nousun, kuten Perussuomalaisten, oireeksi. Jotain tai paljonkin on vanhojen puolueiden toimin mennyt pieleen ison kansanosan mielestä. Jos nyt Sipilä ja KePu korjaisivat kurssinsa ja vika korjattaisiin, samalla Perussuomalaisten kannatus laskisi. Vaan uskottavuusongelmahan tässä on, kun Sipilä ei ole vikaa korjannut ollessaan pääministerinä, niin mitenkäpä tuohon uskoisi, että hän korjaa sen jäädessään vaaleissa vaikkapa kolmanneksi?

Populismin vastainen propaganda taas ei ollenkaan edes tunnusta mitään vikaa, vaan pyrkii leimaamaan populistit. Sipilälle ehkä piste siitä, että hän nyt tunnustaa virheensä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri tämä on suuri ongelma suomalaisessa politiikassa. Ei haluta nähdä yhteiskunnan ongelmia, vaan haukutaan poliittinen vastustaja. Se ei toimi ollenkaan. Siinä menee poliittinen uskottavuus. Politiikka on näkyvästi esillä mediassa ja internet sosiaalinen media mukaan luettuna tuo helposti äänestäjille erilaiset näkökannat puolueista. Siinä on puolueilla vaikeaa kääntää uskottavasti suuntaa.

Politiikka on muuttunut hektiseksi poliittiseksi poukkoiluksi. Sipilä vaihtaa äkkiä suuntaansa maahanmuuttokriittisemmäksi. Soini möykkää aborttia vastaan ja kannattaakin sitä hallituksessa, sekä uhkasi lähteä hallituksesta turveveron vuoksi. Kaikki käy jolla saa ääniä ja mikään niistä ei käy millä ei saa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#8 Risto, nyt onkin mielenkiintoista nähdä, miten Yle jakaa puolueiden näkyvyyttä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Enemmän taitaa Sipilää haitata keskustan mateleva kannatus, muodostanee yhdessä persujen kanssa opposition seuraavalla kaudella.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä on yksi mahdollisuus ja sitten seuraavissa vaaleissa voikin tilanne olla viiveellä sama kuin nyt Ruotsissa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ruotsin kannatukset ei ole koskaan olleet verrattavissa Suomeen, eikä kannatusten nousut ja laskut ole täällä tai siellä muuttaneet mitään.

Vihreät on yksi esimerkki, ja persut toinen, molemmat menevät vastakkaisiin suuntiin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomi ei ole mikään sulkeutunut kupla liittyen kansainvälisiin poliittisiin trendeihin.

Se olisi merkittävä maailmanlaajuista huomiota herättävä sensaatio, jos Suomi onnistuisi taklaamaan ne maahanmuuton ongelmat joiden kanssa Ruotsi ja muu Eurooppa nyt painii.

Nämä ongelmat luovat kannatuksen myös Ruotsidemokraateille ja nyt on kyse millä ne vältetään ja mikä puolue saa luotua siinä vaihtoehdon jota äänestäjät uskovat. Jos Ruotsidemokraatit menestyvät vaaleissa, niin Suomessa Perussuomalaiset saavat lisää huomiota. Puolueesta nousee eduskuntavaaleihin mediaa kiinnostava haastaja.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Maahanmuutto Euroopan laajuisena trendinä ei aiheuttaisi sellaista Euroopan laajuista poliittista trendiä, joka vaikuttaisi Suomeen niinkö?

Suomen pääministeri näyttää uskovan, että se aiheuttaa ja nyt reagoi siihen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jan Guillou: "När fascister kommer till makten så är det av historisk erfarenhet aldrig på egen hand utan alltid med hjälp av högern." - Kun fasistit tulevat valtaan, he eivät historian kokemusten valossa tee sitä yksin vaan aina oikeiston avustuksella.

"I en tid när svarta moln hopar sig måste alla demokrater gå samman." - Kun taivaalle kerääntyy mustia pilviä pitää kaikkien demokraattien pitää yhtä.

https://www.aftonbladet.se/a/A2wz4E/i-en-tid-nar-s...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Me näköjään seurataan tiukasti Ruotsin jälkiä. Nyt suurimmat puolueet meillä tiukentaa maahanmuuttolinjaansa, mutta tuuli kääntyy vaalien jälkeen. Itsenäisyyttä korostavia ajatuksia hyljeksitään ja niistä puhuvat puolueet pannaan maan rakoon. Ruotsidemokraattien sulkeminen kaiken ulkopuolelle johtaa vain heidän kannatuksensa kasvuun. Sama se tulee olemaan meillä. Perussuomalaisten ja mahdollisten muiden kansallisuutta korostavien puolueiden diskriminointi vain lisää niiden kannatusta. Italia, Unkari, Puola jne osoittaa, mitä tuleman pitää.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tuleeko Suomi tässä asiassa yhdet eduskuntavaalit Ruotsia jäljessä? Jos näin on niin joka tapauksessa seuraavan 4 vuoden aikana taloussuhdanne ja työelämä muuttuu aika paljon. Sillä on oma vaikutuksensa maahanmuutosta seuraaviin ongelmiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa ottaa ruotsalaistenkin ruotsidemokraatit hallitukseen siellä se totuus vasta selviäisi.

Mutta eivät he halua siellä hallitukseen, juurihan heidän puheenjohtaja sanoi, että ulkopuolella on helpompaa, no sellaista vastuunottoa, jota nähdää suomessakin.

Ei Halla-ahokaan pidä hallitukseen menoa mieleisenä, sillä ulkopuolella on aina helpompi esitellä katteettomia lupauksia, ja hallituksessa pitää tehdä kompromisseja, ja ne ovat persuille myrkkyä, niinkuin on nähty.

Suomessa tosin Halla-aho persuineen on siirretty jo oppositioon, riippumatta vaalituloksesta, eikä sekään kauhean kovalta jytkyltä näytä, suomalaiset ovat jo tämän nähneet ja kokeneet

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tässä ratkaisee se mihin suuntaan maahanmuuton ongelmat kääntyvät. Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset eivät ole poissuljettu hallitusvaihtoehto, mutta tuskin seuraavien eduskuntavaalien jälkeen tapahtuu, että istuvat seuraavaan hallitukseen. Mutta sen jälkeen seuraavat 4 vuotta Suomessa tilanne kehittyy liittyen maahanmuuttajiin, kyse on siitä mihin suuntaan se kehittyy. Tuskin Suomi on siinä esimerkiksi Ruotsia tai Saksaa parempi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Maahanmuuttolinjaukset näyttävät nousevan kaikissa EU maissa ykkösteemaksi.

Näin myös Ruotsissa. Syitä kannatuksen kasvuun ei tarvi pitkältä hakea. Kustannusten hallitsematon kasvu ja omien kansalaisten sivuuttaminen on herättänyt paljon negaatiota. Mm ssa jatkuva maahanmuuttajien sijoittaminen ohi asuntojonojen on saanut ruotsalaiset monessa kunnassa ja kaupungissa suivaantumaan. Pahimmillaan on annettu jopa jokaiselle muslimivaimolle oma asunto, yhteiskunnan varoilla, tottakai.

https://www.nvp.se/Arkiv/Artiklar/2017/09/ilska-ef...

Samoin epäsuorasti pikkuterrorin lisääntyminen ja asuinalueiden eriytyminen kalliista tukitoimista huolimatta, on kasvaneen turvattomuuden myötä satanut suoraan SD n laariin. Päivittäin kun saadaan lukea ikäviä uutisia.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/bilb...

Lisäksi myös EU n muuntunut rooli puhuttaa ruotsalaisia. Liittovaltio ja kruunun vaihtuminen Euroon eivät tule olemaan mieluisia ruotsalaisille, tässtä ei vielä kovasti julkisesti debatoida.

Nämä pari tekijää nostavat kevyesti SD n kannatusta. Tuskin SD menee kuitenkaan vielä hallitukseen, oppositiossa kannatus kun vielä kasvaa, vrt. Tanskan tilanne. Ruotsissa ei muiden puolueiden johto ei osaa / pysty tinkimään periaatteistaan. Koska monelle SD on natsipuolue. Tätä SD ei ainakaan puolueen johdon mielestä ole.

Sossuillehan vastaavasti rotuoppi ja sen opettaminen Uppsalassa on myös kovin hyvässä muistissa lähihistoriasta. Tätä ei Löfven toetenkään mielellään muistele.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_f%C...

Hauskaa muuten huomata, kuinka yhteiset ovat ongelmat EU ssa. Kansalaiset ajattelevat täysin itsenäisesti synteettisistä rajoista ja komentelusta piittaamatta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#22 Jouko R., Myös Suomessa kaupunkien ja kuntien asunnot menevät nyt pääasiassa.
maahanmuuttajille. Hekan asunnossa asuva on kertonut minulle, että aina, jos suomalainen muuttaa, tilalle tulee maahanmuuttaja. Yksi perhe on saanut kaksi asuntoa, toisen kerros- ja toisen rivitalosta.

Suomalaisten on turha laittaa edes hakemusta ara-asuntoihin. Määräys tullee ylemmältä taholta, sillä kotiuttaminen edellyttää asunnon ja valtio maksaa vuokran 3 -vuoden ajalta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kokoomuskin on herännyt arkipäivään. Ei se sitten ollutkaan rikkaus se rajoja ylittelevä monikulttuurisuus ?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257709-kokoomused...

Olisivat tietenkin aikanaan Kokoomuksen omat ministerit hallituksessa voineet helposti toimia olemassa olevien EU n sopimusten mukaan. Eivät kuitenkaan toimineet, koska oma business ja ahneus.

Jälkikäteen on turha typerien nysvärien piipittää itseaiheuttamaansa päänsärkyä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Joko olen missannut tai sitten Ben Z. on ollut yllättäen hiljaa. Hänhän yleensä vaalien alla kalastelee nämä äänet kokoomuksen haaviin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouko, kokoomuksen edustajilla on alkanut vaalipuheet. Tuossa linkin kirjoituksessa mm. sanotaan "Kansanedustajat huomauttavat, että täytäntöönpanokelpoisten palautuspäätösten ruuhka on vasta edessäpäin, sillä sellaista odottavista henkilöistä jo pelkästään irakilaisia on maassa useita tuhansia." Tuosta huolimatta edelleen ovat rajat avoinna ja Irakista kaikkein eniten tulijoita turvapaikkaa hakemassa. Jos kerran ovat nyt kokoomuksessakin heränneet Irakiin palautettavien vaikeuden kanssa, niin miksi ei ole otettu rajavalvontaa käytöön ja käännytetty rajalta jo turvallisesta maasta tulleet välittömästi ilman hakemuksen vastaanottamista. Niin ja varsinkin kaikki joilla ei ole matkustusasiakirjoja ja osoittaa oikeaa henkilöllisyyttä.

Itse aiheutettu ongelma, josta nyt niiskutetaan "vaalipropagandana" kansalaisille tekemättä tuon eteen yhtään mitään.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#29 Ritva, ilmeisimmin rajoja ei laiteta kiinni niin kauan, kuin joku yritys hyötyy vastaanottokeskusten ylläpidosta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #41

Mirjami, mistäs keksit siskoni nimen laittaa vastauskommenttiisi? ;)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #45

#45 Ah, sorry, vastasin toisen Ritvan kommenttiin, mutta näin sitten kävi!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Todella hienoa, että viimein kolmen vuoden jälkeen Sipilä itsekin huomaa tehneensä karkean virhearvioinnin. Jo kolme vuotta sitten kirjoitin asiasta ja rajoja vaadittiin kiinni Torniossa. http://www.ritvapuolakka.fi/412180148

Se on selvä, että Sipilän on nyt tunnustettava tosiasiat tai persut tekevät todellisen jytkyn seuraavissa vaaleissa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos SDP voittaa vaalit ja Kokoomus on kakkosena, Keskusta kolmantena ja Perussuomalaiset tekee jytkyn ja pääsevät neljänneksi, niin Sipilälle jää käteen hallitusvaihtoehto, jossa istuu Perussuomalaiset. Siinä oikeastaan Kokoomus ratkaisee pelin minkälainen hallitus Suomeen muodostuu.

Sipilällä ei oikeasti ole muuta vaihtoehtoa kuin hallitus, jossa Perussuomalaiset istuvat. Tämä on se syy miksi muutti linjansa.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

#30
Oletetaan, että perussuomalaiset saa merkittävän vaalivoiton. Mitä silloin tapahtuu, jos järjestys on SDP, KOK, PS, KESK. Vuonna 2011 selvä tendenssi oli, että perussuomalaisia ei missään tapauksessa hallitukseen. Viime vaalien jälkeen näyttäisi olleen ajatus, että luvataan perussuomalaisille heidän vaatimuksensa, mutta niitä ei toteuteta. Siitä kertoo, että perussuomalaiset eivät mahtuneet hallitukseen puoluekokouksen jälkeen, vaikka heille olisi riittänyt vain hallitusohjelman kirjausten toteuttaminen. Mitä nyt keksitään. Toisaalla puristaa populismin etenevä nousu toisaalta se, että suurimmat puolueet eivät halua taipua perussuomalaisten vaatimuksiin. Vai muuttuuko PS salonkikelpoiseksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

””Se on selvä, että Sipilän on nyt tunnustettava tosiasiat tai persut tekevät todellisen jytkyn seuraavissa vaaleissa.””

Kaatunutta maitoa ( lue miljardikuluja ) ei kannuun takaisin saa.

Sipilä jatkakoon valitsemallaan hurskastelulinjalla L postiivisten pohojalaasten kanssa ja pysyköön aina ja ikuisesti poissa politiikasta. Amen.

Ei jatkoon.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos Rinne (SDP) ei hallitusneuvotteluissa hyväksy hieman oikeistolaisempaa hallitusohjelmaa, niin Orpo tarvitsee sitten Sipilää ja todennäköisesti Halla-ahoa. Pelipaikalla tässä taitaakin olla Kokoomus.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#32 Kokoomuksella on rahaa ja vahva vaalikoneisto.

SDP saattaa olla vaalivoittaja, mutta tulee jyrätyksi, ellei ota nopeasti vahvaa kantaa maahanmuuttoon, työttömien/työllisten kurmuuttamiseen ja vähäosaisten elintilan korjaamiseen.

Myös asuntopolitiikka tulee keskiöön merkittävänä äänestäjien käyttäytymisen ennakoijana.

Kokoomuksen valtiovarainministeri Orpon suuhun laitetut viestit Rinteen ylisuurista lupauksista, mm. eläkeläisten aseman parantamiseen käytettävistä kuluista, on parasta kuitata leveällä hymyllä.

Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa!

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kyllä se on muuttamassa suuntaa kokoomuksenkin kelkka.
Ja sehän on vain hyvä asia, vai mitä?
On siis syytä iloon.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/257709-kokoomused...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomalaista "duunareita" opiskelijoita ja vähävaraisia on syytä muistuttaa millaisen hallitusohjelman persut hyväksyivät mennessään Sipilän hallitukseen ja nyt en puhu maahanmuutosta vaan "duunaria" ja vähävaraisia kyykyttävästä Sipilän hallituksen hallitusohjelmasta, jonka askelmerkit laadittiin Eteläranta 10, EK:n toimesta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini painoi hallitusohjelman puolueessaan läpi. Nyt sitten kysymys onkin siitä minkälaisen ohjelmaan Halla-aho suostuisi.

Soinin aikana eduskuntaryhmä ajautui vaikeuksiin hallitusohjelman kanssa ja lopulta kävi niin kuin kävi. Sitä ennen yksi hallitusohjelman kyseenalaistaja heitettiin vähäksi aikaa puolueesta pihalle.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#35 Soinihan petasi omaa ministerinpaikkaansa, hyväksymällä Sipilän hallitusohjelman. Ei siinä enää muistettu lupauksia, joilla ääniä kalasteltiin.

Näin kansanaitiosta katsellen ja mediaa tulkiten, on vaikea tehdä johtopäätöksiä, millaisin keinoin Sipilä sai puristettua/alistettua äänekkäät Persut omaan ideologiaansa. Minusta ainakin näytti siltä, että valitut PS:n ministerit olivat 'sulaa vahaa' pääministerin ohjauksessa.

Ja ovat edelleen, nyt vain sinistyneinä!

Ps. Ja mielenkiintoisinta olisikin ollut, jos J.Halla-aho olisi päässyt jakamaan ministeriyttä valtioneuvostossa, kuinka hän olisi tullut mankeloiduksi. Sitä riskiä Sipilä ei sitten suostunut ottamaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini viimeisimmässä blogissa:

"Minä en usko punavihreiden vaalivoittoon. Suomen kansan enemmistö ei ole vasemmistolaista. Vasemmiston arvoliberalismin omaksuminen on varma tie tappioon."

"Kyse on siitä uskaltaako keskusta- oikeisto olla keskusta- oikeisto."

"Pahin virhe mitä voi tehdä on myötäillä punavihreää agendaa. Kokoomuksessa näkyy viitteitä tästä, Kepun cityliberaaleissa myös. Tuo myötäily on kolossaalinen virhe."

"Sinisten on ehdottomasti pidettävä tässä kirkas linja."

http://timosoini.fi/

Jos ei myötäillä punavihreää agendaa, niin se tarkoittaa Perussuomalaisten nousua hallituspuolueeksi.

Sinisten sekavalla ja Soinin mielestä kirkkaalla linjalla ei ole enää mitään merkitystä. Tässä vaan käy niin, että sinisten kannatusprosenteilla ei pääse edes nykyisen kaltaista oikeistolaisempaa hallitusta rakentamaan.
Todennäköisesti seuraava hallitus joutuu purkamaan nykyisen hallituksen työttömille säätämät kepityslait, mikäli SDP istuu hallitukseen. Sen taas ratkaisee Kokoomus.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Näin voi puhua (eli laskemalla mukaan nekin, joiden turvapaikka-anomusta ei käsitelty, koska poistuivat käsittelyn aikana) vain sellaisen puolueen puheenjohtaja, jota äänesti viimeksi vain 11 % suomalaisista. On siis kiistatonta, että 89 % suomalaisista vastustaa Sipilää. #ValheEmävalheTilasto"

Markus Leikola tänään Facebookissa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset