Jorma Nordlin

Luottamusäänestys onnistui opposition kannalta hienosti

Keskusta ja Kokoomus napit vastakkain ja demarit puoluekannatuksessa suurin puolue. Näinhän asetelman pitikin mennä. Ei oppositio ole olettanutkaan hallituksen kaatuvan. Sitä ei Suomessa ole tapahtunut Kekkosen ajan jälkeen. Soini toiminnallaan pelasi hyvin pallot punavihreälle joukkueelle. Soini-äänestyksestä raivostuneen Juha Sipilän ulostulo: ”Olen rauhallinen mies, mutta minullakin on rajani” https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259463-soini-aanestyksesta-raivostuneen...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Oikeasti tämä oli oppositiolta heidän edun kannalta huippu suoritus ja napakymppisuoritus. Äänestys itsessään oli teatteria, niinkuin tähänkin asti perinteisesti kaikki vastaavat, eikä se ollut se tärkein asia, vaan tärkeintä on mitä tapahtuu kulisseissa sitä ennen ja sen jälkeen.

Kokoomus kipuilee ja Keskusta kiukuttelee Kokoomukselle. Erittäin hyvä asetelma oppositiolle kevään eduskuntavaaleihin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Keskustasta kiukutellaan oppositiolle, hyi ei näin saa tehdä. Tekisivät heti itse samoin oppositiossa, jos saavat saman tuloksen.

Katsotaampas minkälaisen luottamusäänestyskuvion Keskusta virittelee oppositiossa. Tottahan toki silloin kaikki on sallittua kun ei ole se väärä tekijä asialla.

Politiikka se osaa olla uskomatonta pelleilyä ja teatteria.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oppositolle hyvä ja sinisille hyvä, aika harva 1% puolue saa näkyvyyttä koko Suomen mediakentässä koko viikoksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Näkyvyys ei sinisiä auta, ei ole auttanut tähänkään asti.

Mikä on seuraava luottamusäänestys, joka opposition kannattaa järjestää?

Joku sellainen johon on koplattu mukaan Kokoomuksen menetykset Keskustalle sotessa tai maakuntamallissa. Sillä saa lyötyä lisää kiilaa niiden välille ja parannettua hallitusneuvotteluasetelmia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ihmettelen miten kehtasivat koplata nuo naisten oikeudetkin mukaan tuohon eli saivat monet tunneperäisesti mukaan - mitään naisten oikeuksia ei tuossa käsitelty elleivät naisten oikeudet ole kiinni yhden Soinin vapaa-ajallaan esitetyistä katolilaisittain oikeaoppisista hörhöistä mielipiteistä.

Ketään ei ulkomailla kiinnosta... kyse on politiikasta maamme sisällä, ja sehän on likaista.

Ihan hassua pelleilyä, johon todella monet ovat menneet mukaan. Osoittaa että ihmisryhmiä voi todellakin hämätä ja jopa kansanedustajia (heidän osaltaan tosin odotan enemmän eli ehkä he vain pelailevat omia pelejään tullakseen valituksi myös uudestaan... olisi reilusti enemmän loukkaavaa odottaa heidän olevan tyhmiä/naiiveja).

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tottakai luottamusäänestyksestä väännetään omat tulkintansa, jolla saadaan se kulisseissa ja mediassa tapahtuva sähinä pystyyn. Sillä yritetään heikentää vastustajan rivejä.

Koko jutun juurisyy on Timo Soinin toiminta ja Soini tuli näin auttaneeksi punaviheroppositiota, nyt oppositiolla on parempi asetelma.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh, eiköhän Soini ajanut omaa etuaan taas. Siinä sivussa auttoi tahattomasti myös Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja demareita ( RKP:n luvut nyt pysyvät melkein aina samoissa tapahtuu mitä vain ). Tosin menikö tuo näyttely sitten läpi kansalaisille on vähän kyseenalaista..

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vaalit lähestyvät ja ilmassa alkaa olla suuren urheilujuhlan -- vai pitäisikö sanoa sirkusesityksen -- makua...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Maahtuukohan siihen sirkukseen vielä muutama luottamusäänestys ennen vaaleja?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Varmasti mahtuu, ja ay-liikkeen lakkouhoa myös. Sitten huhtikuussa kansa valitsee edustajansa ihan vapaasti, minkä jälkeen muodostetaan sixpack 2.0 -hallitus ja valtakunnan politiikka jatkuu muuttumattomana. Sen jälkeen voimmekin alkaa odottaa sitä seuraavia vaaleja...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tätä hallitusta pitää vielä Sote kasassa. Kerkeeköhän törmäämään kunnolla perustuslakivaliokuntaan ennen vaaleja, jolloin sen jälkeen sitten sisäisesti heikko hallitus on heikoimmillaan. Kokoomukselle on jäämässä aika vähän käteen tästä hallituksesta ja puolue haluaa seuraavaan hallitukseen. Nyt sitten puolueella on kähinä päähallitukspuolueen kanssa ja sitä ennen on ollut usein kähinää sinisten kanssa.

Nää luottamusäänestykset ovat sellaisia, että niiden onnistuminen mitataan sen mukaan miten ne vaikuttavat puolueiden välisiin suhteisiin. Itse äänestystuloksella on vähemmän merkitystä, koska hallitukset eivät Suomessa kaadu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ihan selvästi vihervasemmisto-oppositio onnistui iskemäään hallitusta ja PeSuakin kipeästi. Se sitten näkyy myöhemmin, jäikö tästä iskusta mitään laariin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset