Jorma Nordlin

Pääministeri teki strategisen "emämunauksen" ammattiliittojen kanssa

Mitä ihmettä pääministerin päässä liikkui, kun asettui suoraan liittoja vastaan? Se miten ammattiliittojen kanssa käy oli ennakoitavissa helposti etukäteen kuin helpomman shakkipelin siirrot. Mutta silti pääministeri halusi ajaa päin seinään, vaikka seinän näki jo kaukaa. Mitä älyä tässä on? Juuri tästä syystä pääministerin ja hallituksen toiminta on hämmästyttävää. Älykkäämpi olisi lähtenyt kehittelemään strategiaa, jolla olisi luotu olosuhteet joissa muutokset olisivat olleet mahdollisia.

Miksi hän ei hallituksensa kanssa laatinut strategiaa, millä ammattiliittojen valtaa heikennetään? Ensimmäinen askel strategian toteuttamisessa on, ettei lähdetä kepittämään äänestäjiä ammattiliittojen helmoihin suojaan. Se ei ole totta, että hallituksen kepityspolitiikka on se ainoa vaihtoehto ja Suomi on tuhon tiellä, jossa käy huonosti jos ei anneta työttömille kunnolla keppiä.

Jotta ammattiliittojen jäykistävää vaikutusta työmarkkinoihin saadaan vähennettyä, pitää suunnitella toiminta pitkäjänteisemmin miten lähdetään asiaan vaikuttamaan. Pääministeri taktiikka oli, että kertarysäyksellä muutamassa vuodessa suuremmat muutokset perustuslakia kolistellen ja hallitus saman tien ajetaan vaikeuksiin. Mikä on pääministerin "johtamisälykkyyden" taso?

 

Pääministerin ja hallituksen tilanteeseen sopii hyvin ainakin kaksi Einsteinin sanontaa.

"Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia."

"Ensin sinun täytyy oppia pelin säännöt ja sen jälkeen pelata paremmin kuin kukaan muu." 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sipilän hallitus lähti vääntämään samalla tavalla AY-liikkeen kanssa odottaen jotain uusia tuloksia. Samalla tavalla kuin kaikki muutkin hallitukset, jotka ovat ajautuneet vaikeuksiin odottaen eri tulosta toiminnastaan.

"Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia."

Miten onkaan järjetöntä toimintaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten ihmeessä diplomi-insinööri ei osannut olla yhtään innovatiivinen toiminnassaan ay-liikkeen kanssa?

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Mitä ihmettä pääministerin päässä liikkui, kun asettui suoraan liittoja vastaan? Se miten ammattiliittojen kanssa käy oli ennakoitavissa helposti etukäteen kuin helpomman shakkipelin siirrot. Mutta silti pääministeri halusi ajaa päin seinään, vaikka seinän näki jo kaukaa. Mitä älyä tässä on? Juuri tästä syystä pääministerin ja hallituksen toiminta on hämmästyttävää. "

Mitähän tapahtui Britanniassa 70-80 luvulla ?

Muistan vieläkin TV:stä massiiviset, väkivaltaiset mielenosoitukset...

Olen siinä käsityksessä, että siellä `liitot´ kävivät silloin Taistoon ymmärtämättä, että nyt olikin kysymyksessä se kuuluisa " Viimeinen Taisto" , siis ammattiliittojen osalta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013040816874109...

"Pääministeriurallaan Thatcher murskasi talouskasvun jarruna pitämiään ammattiliittoja."

(Tämä ei ole mielipiteeni tai toiveeni tai vastaava vaan historiallisen asian esille tuominen.)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Keväällä on vaalit ja SDP on nyt suurin puolue, joten esimerkkisi kaltaisesta viimeisestä taistosta tuskin on kyse.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eihän sitä tarvii kun pääministerin sanoa ay-liitoille, tehkää mitä haluatte me teemme tämän lakimuutoksen ja piste!

Ei kukaan Suomessa rupea väkivaltaa tekemään , ei edes mielenosoitusta jossa olisi tuhatta ihmistä.. Tai ehkä saavat sen rapian tuhat! Kun hommaan vaatisi puolisen miljoonaa!!

Toivon edelleen että pääministeri pitää pinnan ja ajaa asiaa paikasta johon hänet on äänestetty!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei näytä noin onnistuvan. Hallituksen kehityspolitiikka on nostanut SDP:n suurimmaksi puolueeksi ja ay-liike järjesti suuren mielenosoituksen kehityspolitiikkaa vastaan. Nyt sitten edessä on poliittisia lakkoja.

SDP on Rinteestä huolimatta suurin puolue. Se jos mikä kertoo siitä miten huonoksi äänestäjät kokevat tämän hallituksen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Miksi ei toimis? tuskin ihmiset edes jaksavat muistaa kokoasiaa.. Mitä pitempää nyt hallitus kärvistelee sitä enemmän menettää kannatusta

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mikä on pääministerin "johtamisälykkyyden" taso?"

Pääministerin mielestä työntekijöiden oikeudet ovat nyt suuremmat kuin mitä kansantalouden kannalta olisi hyväksi. Tavallaan tämä onkin näin ja on hyvä että ryskyttää vähän niitä työntekijoiden oikeuksia, niitä portteja joita liitot vartioivat. Vain sillä tavalla voi saada jotain aikaan.

Kiky- sopimus oli hyvä ratkaisu, vaikka se ei sillä tavalla olekaan taloutta elvyttänyt ja työllisyyttä parantanut kuin mitä hallitus yrittää nyt uskotella, vaikka toki siitä on vaemasti hyötyä ollut.

Irtisanomissuojan heikennys, koskien pieniä työnantajia, on sensijaan vikatikki siksi että se koskee vain osaa työntekijöista, on siis puolueellinen, eikä se muutenkaan tunnu järin oikeudenmukaiselta. Palkkatason yleinen jäädyttäminen tai alentaminen on eri juttu kuin tämä tällainen hiostuspolitiikka.

Kyllä työtä tekevät tarvitsevat jotain turvaa ja vakautta työnsä jatkuvuuden suhteen, jos sitä heikennetään on ihmisen elämä ja tulevaisuus varsin epävakaalla pohjalla.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

"Mikä on pääministerin "johtamisälykkyyden" taso?"

Tässähän se nähdään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset