Jorma Nordlin

Möläyttikö ulkoministeri Suomen kannan Asovanmeren kriisiin liian aikaisin

Ennen kuin asiaa edes on kunnolla selvitetty, niin ulkoministeri totesi, ettei usko tapauksella olevan vaikutusta Suomen ja Venäjän väleihin.

Vaikuttiko asiaan se kun Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on kehunut Soinia hyväksi ystäväkseen.

Kun näin nopeasti Suomen kantoja töräyttelee julkisuuteen puutteellisin tiedoin, niin voi käydä niinkin, että asia saattaa saada ulkoministerin kannalta nolon käänteen.

"Soini ei usko, että tapauksella on vaikutusta Suomen ja Venäjän väleihin."

"Meillä on hyvät ja suorat puhevälit. Sergei Lavrov nimitti minua hyväksi ystäväkseen, ei tämä ole henkilökohtaista. Asiat riitelevät, eivät miehet."

Ulkoministerin aborttisooloilu ja tällainen ennenaikainen kriisiin liittyvä venäjäkantojen töräyttely julkisuuteen osoittaa, että kansan tuomio ulkoministerin työn jäljestä on perusteltua, kansa lyttää ulkoministerin toiminnan täysin, kuten mielipidemittauksesta käy ilmi.

Ulkoministerin työ on valtioneuvostossa helpoin ministerien töistä, sen takia se annettiin uraansa väsyneelle Soinille. Pääsi työhön, jossa lähinnä toimii presidentin assistenttina ulkopolitiikan johdossa. Silti työn jälki on heikkoa.

"Ulkoministeri Timo Soini (sin.) sai sitä vastoin kyselyssä pyyhkeitä. Vastanneista 40 prosenttia piti Soinin tapaa hoitaa ulkopolitiikkaa erittäin huonona, 26 prosenttia melko huonona."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tällaista ministerin käsittämätöntä koheltamista ei ole ennen nähty. Tohuilee ihan omiaan diplomaattistatuksen turvin edustaessaan Suomea ja vastoin maan linjaa protestoi ulkomailla aborttia vastaan. Paukuttelee Suomen venäjäkantoja ennenaikaisesti julkisuuteen ja haukkuu pitkin matkaa kannatuksessa toisena olevaa hallituskumppania lyttyyn.

"Ulkoministeri haukkui hallituskumppani Kokoomuksen kovin sanoin lyttyyn."
http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26475...

Sininen tulevaisuus antaa ulkoministerin toiminnalle täyden tuen, uhkasi lähteä hallituksesta, jos ulkoministeri saa heittoa. Tämä antaa Soinille vapaat kädet omaan sooloiluun hallituksessa. Onko hallitus yhden puolueen panttivankina keikkuen sen varassa pystyssä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Soinin ystävyys S.Lavrovin kanssa lienee samaa laatua kuin D.Trump:n rakkaus Kim.J-U:iin. Kummankin tyyliin tuntuu kuuluvan isottelu. Nyt Trump lienee verrannut itseään E.Presley:in, kukahan on seuraavaksi kehunut Soinia?

Soini tajunnee itsekin, että hillotolpat on tullut töhrittyä ja ainoa mahdollisuus on saada älämölöstelyllä edes muutama paikka, vaikka vain oma, seuraavissa vaaleissa. Muulla ei ole enää merkitystä. Toivottavasti me täällä Uudellamaalla äänestävät ymmärrämme mistä on kyse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset