Jorma Nordlin

Huono populismi sai nenilleen myös Britanniassa, Farage teki Soinit

Lähtevätkö populistiset puoluejohtajat aina ovet paukkuen puolueestaan? Faragen ja Soinin tapauksissa yhdistävänä tekijänä on se, miten houkutellaan äänestäjiä laidasta laitaan ja sitten nämä äänestäjät eivät enää kelpaakaan kun menestys nousee hattuun. Soinilla oli hyvä mahdollisuus käyttää populismia hyvin ja todella ajaa äänestäjiensä asiaa, mutta petti äänestäjänsä.

Jos haluaa jonkun ryhmän kansasta kannattajakseen ja puolueensa jäseniksi, niin on myös ajettava haluamansa ryhmän asiaa. Ei tämä nyt tämän yksinkertaisempaa pitäisi olla. Mitä siitä seuraa jos haluaa, mutta ei aja? Se on jo nähty ja nyt on ainakin siitä kaksi esimerkkiä.

Farage teki samanlaisen huijauksen kuin Soinikin. Halusi maahamuuttokriittiset puolueeseen ja nyt sitten lähti ovet paukkuen puolueesta kiukutelleen maahanmuuttokriittisille. Soini tosin halusi sosialistitkin ja nyt kiukuttelee näille vähän väliä blogissaan. Kiukuttelu on narsistista kiukuttelua. Itsehän aiheutti tilanteensa ja on siihen syypää. Ääniä halusi, muuten ei saanut kuin houkuttelemalla puolueeseen sellaisia, joista ei oikeasti pitänytkään. Huijasi pitävänsä.

Perussuomalaisten entisellä puheenjohtajalla on käytännössä kaikki mennyt pieleen: epäsuosittu ulkoministerinä, kansa ei tykkää työn jäljestä, nykyisen puolueen kannatus pohjamudissa, eikä elonmerkkiä näy, lähti ovet paukkuen puolueesta ja puheenjohtajana rökäletappio entiselle puolueelleen kunnallisvaaleissa.

Edes aborttivastaisuus ei tuo kannatusta.

Syy tähän kaikkeen löytyy, kun menee peilin eteen.

 

Farage syyttää puolueensa nykyistä puheenjohtajaa: "Paljon on valitettavasti muuttunut. Hänellä vaikuttaa olevan pakkomielle islamista, ei vain ääri-islamismista. Ukipia ei perustettu uskonnollista ristiretkeä varten."

"Jätän Ukipin raskain sydämin. Se ei ole kansamme kipeästi kaipaama brexit-puolue, Farage kirjoitti kolumnissaan The Daily Telegraph -lehdessä."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Huonossa populismissa voi käydä niin kuin Soinille. On vastaan lähes kaikkia puolueensa äänestäjäryhmiä, sen lisäksi vielä on ajanut itsensä tilanteeseen jossa puolueista ainoat soveltuvat yhteistyökuppanit enää ovat Kristilliset ja Keskusta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mutta oliko soinilaisen perussuomalaisen aatteen ideologia siinä, että kun ääniä ei tule niin huijataan sitten laidasta laitaan kannattajiksi kaikki mahdollinen, ketkä tulee jotta edes pieni ydinryhmä puolueessa pääsee lyhytaikaisesti menestymään?

Hallitustaival on ollut surkeaa katsottavaa puolue kuihtui apupuolueeksi ja lopulta siitä erkaantui oma ryhmä apupuolueeksi hallitukseen. Hallituksen saavutukset ovat heikkoja. Menestyneelle entiselle perussuomalaisten puheenjohtajalle jäi käteen ulkoministerin paikka merkittävän ulkopoliittisen johtajan eli Niinistön varjossa ja käytännössä kansa on tyytymätön ulkoministerin saavutuksiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No se on aina valintakysymys, haluaako ministeriksi ja hallitukseen, vai pysyy aina oppositiossa, jossa ei ole lainkaan valtaa.

Soinin uran huipentuma, ja tuskimpa on kauhean kiinnostunut, mitä kukakin ajattelee, ulkoministerin pesti tuo tulevaisuudelle paljon eri vaihtoehtoja.

Soini porskuttaa poliittisen uran jälkeen mukavaan ja mielenkiintoiseen työhön, persut sitten jatkavat oppositiossa omaa linjaansa.

Mitä väliä jollain mielipidetiedusteluilla hänelle on.

Persuthan saivat jytkynsä Soinin taktisen silmän avulla, puolet tuli Halla-ahon kannattajilla ja puolet sitten demareista loikanneilla, jotka uskoivat pienen ihmisen puolueeseen.

Nyt jäljellä on enää Halla-aholaiset, ja siihen ei helpolla enää lisää kannatusta saada, omat on jo haalittu, uusia on vaikea saada.

Aivan samalla lailla Farage toimi briteissä, ja hyvät ovat hänenkin hommansa olleet kun puoluehommat lopetti.

Ihminen on itsekäs, ja jos äänestäjä on löperö, niin näin siinä sitten usein käy.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nykyisenlainen demokratia ei pitkälle enää pötki, jos äänestäjä ei oikeasti tiedä mitä saa. Vaihtoehto on suora demokratia, tai demokratian loppuminen kokonaan.

Ei ole mikään ihme, kun demokratia on vaikeuksissa ja puolueilla on vaikeuksia saada jäseniä. Maailma muuttuu ympärillä lopulta se pakottaa denokratian muuttumaan.

Soinille jää huijarin maine.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #4

Ei jää mitään mainetta muutakuin persujen joukossa, ja se joukko on pieni, viisi vuotta eteenpäin ja kukaan ei mitään muista.

Äänestäjän vika, jollei ymmärrä mitä äänestää.

Kokoomus on oikeistopuolue, persut ovat äärikonservatiivinen oikeistopuolue, keskusta on oikeistopuolue, demarit on sekä, että jne.

Ei vaalipuheet saa vaikuttaa, vaan se, mikä on puolueen linja ollut aina.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #6

"Äänestäjän vika, jollei ymmärrä mitä äänestää."

Se on niin kuin markkinoilla yleensä, jos tuotetta myydään mielikuvilla, eikä se vastaakkaan mielikuvia niin se on ostajan vika?

Kuitenkin politiikkamarkkinoilla useat tuotteet eivät vastaa mielikuvia, joten ostajat jättävät kokonaan ostamatta.

Miten voi olla ostajan vika? Ostaja tekee sitten omat päätökset. On turhaa itkeä jos markkinoilla sitten kokonaan kaupankäynti hyytyy, jos mielikuvat ja todellisuus on markkinoilla yleensä erilainen.

Turhaa itkeä demokratian perään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Farage syyttää puolueensa nykyistä puheenjohtajaa: Paljon on valitettavasti muuttunut. Hänellä vaikuttaa olevan pakkomielle islamista, ei vain ääri-islamismista. Ukipia ei perustettu uskonnollista ristiretkeä varten."

Ei taidettu perustaa perussuomalaisiakaan. Siniset lähtivät ja nyt lähes joka persu hokee islamista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos meinaavat kannatuspohjaa laajentaa, niin puolueen pitäisi ajaa muitakin asioita näkyvämmin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tällä hetkellä persuille näkyy riittävän etteivät entisen itäblokin maat Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari sekä NL:n liittolainen Bulgaria kannata GCM asiakirjaa ja Suomea melutaan liittymään samaan joukkoon.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

PS-politiikka on paljon muuta kuin islamin kritiikki, joka ei edes ole sallittua enää, uskunrauhan takia ja kohta CGM:n takia, joka rajaa enemmän sanavapautta asiassa. Minusta aika keskiaikainen ajatus, eikä muissa maissa käytetty.

Islam, maahanmuuttaja ja monet sanat näyttää toimivan aivopestyjen triggerinä, joka aiheuttaa henkisen ja fyysisen reaktion. Ja siksi ne sanat jää mieleen. Ja niitä triggerisanoja yritetään välttää ja osin kieltää. Ettei joku pahoita itse meiltään.

Toki Suomessa on uskonnon vapaus ja saa harrastaa uskontoaan lain puitteissa. VApaus on sellainen, joka ei riko toisten vapauksia, esim olla toimimatta toisen vaatimalla tavalla. Itse olen uskontoneutraali, ja luotettava sanomaan asiassa. Uskonnot kun on lajitelma ennakkoluuloja ja niiden päälle tehty ajatusrakennelma. Ja sisältää usein käyttäytymissäännöstön ja jossain tapauksissa jopa yhteiskuntajärjestelmän ja pyrkimuyksen laajentua ja valloittaa tilaa ja kieltää muut ideologiat. Sellainen virtuaaliolio.

Kannattaisi myös triggeröityä sanoihin valtionvelka, kaivoslaki, valtion ja kuntien monopolien myynti sijoittajille, energiaverot, Suomen vakuudet EUROn kautta, Italian pankit ja lainat ja takaamiset, EKP ja toiminta, EU uudet vaatimukset ja direktiivit, EUn keskusvallan laajentaminen ja lähidemokratian leikkaaminen, sos.kulujen räjähtäminen käsiin lisääntyneen tuettavien takia, koulutusleikkaukset, leikkaukset hyväntekeväisyysjärjestöiltä esim Hursti, omien lasten tukiopetuskiintiöiden leikkaukset, nuorisotyöttömyys, maksuirasitteet erilaisten lupalappujen hankkimiseksi, asumiskulujen kasvu verojen takia, valtion ja kuntien verojen lisäykset, kansan masentaminen ja syyttäminen ja yhteisöllisyyden murentaminen, Euroopan sisällissodista puhuminen, sisäisen turvallisuustason lasku ja terrorismiuhkat, Suomen kv-turvallisuustason aleneminen ja kylmän sodan kuumeneminen ja sotilaita ja tekniikkaa molemmin puolin rajaa ja uhkat jne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset