Jorma Nordlin

Natsiliput ovat tulleet suomalaiseen itsenäisyysjuhlintaan jäädäkseen

Tämä äärivasemmistolainen ilmiö, joka on karu muistutus äärivasemmiston tekemistä joukkomurhista on kansainvälinen ilmiö, jolle ei Suomessa viranomaiset mahda mitään. Samaan tapaan vastaavia lippuja heilutellaan muuallakin Euroopassa. Poliitkot kilpailevat siitä kuka näkyvämmin heti tuomitsee kyseisen lipun heiluttelun.

Käytännössä oikeasti ilmiö vastenmielisyydestään huolimatta ei uhkaa yhteiskuntaa. Se vain muistuttaa missä menee äärilaidat joita edustavat hyvin pienet marginaaliryhmät. Päättäjien möykkä yleensä kertoo mikä on vähemmän merkityksellinen asia, silloin kun tapahtuu jotain oikeasti vakavaa ja merkityksellistä, niin se yleensä "hyssytellään" hiljaiseksi ja sitä vähätellään.

Missä vaiheessa poliittisen propagandan historiassa tapahtui se hetki, jolloin holokausti leimattiin oikeistolaisen aatteen syyksi? Sehän todellisuudessa on nimenomaan äärivasemmistoa edustavien aikaansaannos. Kävikö tässä niin, että koska Neuvostoliitto kuului II maailmansodan voittajiin ja ilman tämän sosialistisen suurvallan apua ei Saksaa olisi saatu kukistettua, niin holokaustin syyllinen haettiin sitten oikealta ja vääristeltiin tietoisesti historiaa?

Totta kai on olemassa myös äärioikeistolaisia ääri-ilmiöitä. Mutta poliittisesti aroista aiheissa yleensä vaietaan, esimerkiksi äärioikeistoa korostetaan mutta ollaan hyvin hiljaa siitä, että natsit tarkoittavat oikeasti sosialisteja kysehän on alunperin Saksan kansallissosialistisesta työväenpuolueesta.

Vai mitä mieltä olette, jos olisikin uutisoitu, että pääminsteri tuomitsi äärivasemmistolaisen lipunheiluttelun?

Pääministeri: "​ Natsiliput eivät kuulu Suomeen eikä muuallekaan. Ne eivät edusta millään tavalla suomalaisen yhteiskunnan arvoja."

 

 

IL: "Hakaristilippu heilui Helsingissä itsenäisyyspäivänä – näissä Euroopan maissa natsisymboleja ei päästetä kadulle"

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos ja jos.

Natsiliput herättävät veteraaneissakin vihaa, eivätkä ne kuulu sivistysvaltion kadulle.

Mitä sitten on äärivasemmiston lipun symboli, aika harvalle varmaan aihettaa mitään, kun ei edes tiedä mistä on kyse.

Nyt on kyse natsilipuista, turha silloin on miettiä mitä jos...

Tapaus kerrallaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kyse on siitä, että nostetaan äärioikeisto esiin täysin vääristäen mitä kyseinen lippu oikeasti edustaa. On hyvin erikoista, että sosialistisesta lipusta tehdään yleisesti oikeistolaisten symboli. Tämä jos mikä on propagandaa, koska siinä tietoisesti vääristetään historiaa.

Propaganda
https://fi.wikipedia.org/wiki/Propaganda

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nordlin kirjoitti: "Kyse on siitä, että nostetaan äärioikeisto esiin täysin vääristäen mitä kyseinen lippu oikeasti edustaa. On hyvin erikoista, että sosialistisesta lipusta tehdään yleisesti oikeistolaisten symboli."

Nyt ei taida kaiman aatehistorian tiedot olla ihan kohdallaan.

Ei pidä sotkea sosialismia ja vasemmistolaisuutta kansallissosialismiin. SNatsit aikoinaan ihan tarkoituksella ottivat työkalukseen Deutsche Arbeiterpartei:n (DAP) ja rakensivat siitä NSAPD:n käyttäen tarkoituksella vasemmistolaista symboliikkaa. Vasemmistolaisuudesta ei natsismissa ole häivääkään vaikka molemmilla on e.m. syystä tunnusvärinään punainen.

Kyseessä on samanlainen hämäys kuin P.Koreassa jossa sikäläistä feodaalista klaanihallintoa pystytettässä ottivat silloin n.s. "hyvässä huudossa" olleita realisosialistisia symboleita käyttöönsä. Aatteen sisältö oli sielläkin ihan muuta kuin sosialismia.

Natsismi oli ja on edelleenkin kapitalismiin kuuluva ilmiö jota kapitaalien omistajat tietynlaisissa olosuhteissa käyttävät oman valtansa ja omistustensa pönkittämiseen. Valtion rooli on siinä kapitalistisen valtion rooli väkivaltakoneistona (~VAMOKAP). Nykyinen sen esilläpito liittynee siihen, että "hiillosta pidetään lämpimänä jos vaikka tulta pian tarvitsisivatkin".

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #25

"Vasemmistolaisia elementtejä ovat sääntelevä valtiovalta, työnarvon antikapitalistinen korostus ja pyrkimys rajoittaa plutokratiaa sekä koron ja ulkomaanvelan vaikutusta kansallisessa talouselämässä. Suunnitelmatalouden suuntaan Saksan kansallissosialismissa viittasivat nelivuotissuunnitelma, samoin kuin se, että vuodesta 1934 alkaen Saksa yritti saada vaihtotaseensa tasapainoon kiintiöimällä maahantuonnin ja suosimalla niitä maita, jotka vastavuoroisesti ostivat Saksasta. He käyttivät siihen tavaroiden vaihtokauppaa, jolloin rahan käyttäminen kaupankäynnissä syrjäytettiin. Filosofisesti työnarvoa korosti kansallissosialismissa keynesiläinen elvyttäminen julkiseen rakentamiseen, kuten maanrakennustöihin."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallissosialismi

Noo sosialismia jokainen sitten määrittelee haluamakseen. Kyseisen sosialistisen työväenpuolueen tarkoitus on tietenkin jo määritelty nimessä. ;-)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Itse asiassa natsit eivät halunneet rajoittaa plutokratiaa kuin juhlapuheissaan. He olivat rahoituksensakin kautta kapitalistien asialla. Mutta siinä suhteessa kansallisten kapitalistien (toki juutalaisten pankkiirienkin rahat kelpasivat).

Vaihtotaseen tasapainottaminen ei ole erityisen vasemmistolainen tavoite. Samoin vastavuoroisuus ulkomaankaupassa oli tuolloin yleismaailmallinen hyve. Siihen pyrki myös Suomen hyvinkin kapitalistinen johto, m.l. Suomen pankin johtajana R.Ryti, jota ei voine sosialistisuudesta tai vasemmistolaisuudesta syyttää. Natsi-Saksassa se oli sidottu koko aikansa sodan valmisteluun jossa pyrittiin itseriittoiseen varusteluun ja sotatalouteen.

Työnarvon korostaminen filosofisena asiana ei ole myöskään erityisen vasemmistolaista tai sosialistista. Se toki on hyvin tärkeä ja keskeinen kansantaloustieteellinen käsite selitettäessä erilaisten talousjärjestelmien ja tuotantosuhteiden käyttäytymistä. Natsismissa sillä oli kuitenkin merkittävä rooli korostettaessa kuuliaisuutta ja velvollisuutta tehdä pyyteetöntä työtä eliitin, s.o. valtioksi liimatun natsieliitin ja kansallisten kapitalistien hyväksi.

Valtiovallastakin sosialistisessa teoriassa puhutaan johtavan luokan vallan välineenä ja tunnustetaan se hyväksyttäväksi vain ja ainoastaan silloin kun valtio on työväenluokan käsissä. Silloin valtio voi olla yksi, mutta vain yksi, mahdollinen elin jonka kautta tuotantovälineiden hallintaa harjoitetaan. Tavoitteena on kuitenkin kommunismi jossa valtio on jo kokonaan kuoleentunut tarpeettomana pois. Näin siis teorian mukaan.

Sen sijaan natsit eivät pyrkineet missään vaiheessa saattamaan tuotantovälineitä niiden käyttäjien haltuun eikä laajentamaan demokratiaa kattamaan kaikki yhteiskunnan alat. He eivät myöskään pyrkineet tasa-arvoon eivätkä rauhaan. Ne ovat kuitenkin sosialismin ja siihen nojaavan vasemmiston kaikkein keskeisimpiä juttuja.

P.s. Ei pidä ottaa ihan kaikkea todesta mitä Wikipediasta löytää. Vähintäänkin kannattaa verrata erikielisiä mutta lopullisesti luottaa useasta lähteestä kerättyyn informaatioon.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #40

Olivat kapitalistisen talousjärjestelmän vihollisia, eikä heidän sosialismi ollut marxilaista sosialismia.

"Puolueen 25-kohtaisessa puolueohjelmassa esitettiin kymmenen sosialismille ominaista vaatimusta, kuten tulot muusta kuin työstä on lakkautettava, kaikki yritykset on kansallistettava, sotavoitot konfiskoidaan, suurten yritysten voitot jaetaan, laajennetaan eläkkeitä, maareformi). Hitler julisti: Me olemme sosialisteja, me olemme nykypäivän kapitalistisen talousjärjestelmän vihollisia, mutta hän korosti, ettei hänen sosialisminsa ole marxilaista sosialismia, jota hän vastusti. Hitlerin puheita on pidetty ristiriitaisina ja tilanteeseen ja yleisöön sovitettuina."

On syytä ottaa huomioon, että puolue oli vallassa hyvin vähän aikaa, joten ei päässyt kunnolla edes toteuttamaan puolueohjelmaansa. Ensin tarvitsi yhteistyötä "rahaeliitin" kanssa, jotta löytyi se maksaja. Myös Lenin teki yhteistyötä saksalaisten rahoittajien kanssa ja sai rahoitusta toiminnalleen. Ilmeisen arkana asiana kansallissosialisteista halutaan "pestä" punaista väriä pois.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #42

Ei-marksilaista sosialismia --- siis vähänniinkuin työväenpuolue ilman sosialismia tai S.Niinistö työväenpresidenttinä. Muistelen myös S.Milosevic:n julistautuneen vakaumukselliseksi sosialidemokraatiksi.

Ei kannata sekottaa vaalipropagandaa todellisiin aikomuksiin. Natsismin todellisempi luonne selviää m.m. Mein Kampf:sta.

Tosin sosialismi ei ole kaikki marksilaista mutta aina ja kaikkialla sen oleellisia piirteitä on tuotantosuhteet joissa tuotantovälineet ovat niiden käyttäjien hallussa ja yhteiskunnan kaikilla aloilla vallitsee demokratia unohtamatta tasa-arvoa ja rauhaa. Jos ne eivät ole mukana, ollaan jonkun muun kuin sosialismin äärellä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #43

Lenin siivosi demokratian pois heti kun järjestivät vaalit ja hävisivät ne. :-D
Tämä sosialismi on saman tyyppinen kuin islam, määrittelijöitä löytyy valtavat määrät joista jokainen kertoo mikä on se oikea tulkinta.

Oleellista on, että olisi syytä lakata käyttämästä ääiroikeistotermiä sekoittamassa aatteita, joita sekoitellaan erilaisilla määritelmillä. Varsinkin kun taustalla on usein erilaista poliittista kampanjointia suuntaan jos toiseen.

Tyypillisesti marginaali-ilmiöiden noustessa yhteiskunnassa ison haloon kohteeksi on syytä kysyä mitä sillä halutaan peitellä ja mistä halutaan siirtää huomio toisaalle?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #45

Lenin ei "siivonnut" mitään pois vaan toimi pragmaattisesti ammattivallankumouksellisena. Hän kuitenkin lisäsi puolueteoriaa sekä saattoi ajantasalle imperialismiteorian. Kysymys kuuluu syntyikö k.o. vallankumouksesta sosialismia vaiko ei. Jälkiviisaana voi todeta, että ei syntynyt.

Sosialismin määrittelijöitä on todella paljon eikä ole olemassa yhtä dogmikokoelmaa Raamatun tai Koraanin tapaan josta lukea lopullinen ja oikea totuus. Siitä on kuitenkin kirjoitettu melkoinen määrä teoriaa johon tutustumalla voi rakentaa itselleen melkoisen selkeän kuvan siitä mikä on sosialismia ja mikä ei.

Äärioikeisto terminä on vallan osuva kuvaamaan aatteellista keitosta joka saadaan sekottamalla keskenään aimo annokset nationalismia, militarismia ja rasismia. Maustamiseen voi käyttää patriotismia, uskontoa ja rodullista eriarvoistamista. Jokaisella kokilla on tietysti oma tapansa valmistaa keitos, sekoitussuhteet ja omat salaiset kikkansa sekä ryytinsä. Ja kun soppa keitetään riittävän kuumaksi, saadan ihan ääliöoikeistoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #43

"Ei-marksilaista sosialismia --- siis vähänniinkuin työväenpuolue ilman sosialismia"

Hitlerin Saksa oli ristiriitaisuudessaan vähän kuin EU jossa veronmaksajat maksaa pankkien ja sijoittajien tappiot ja ottaa velkaa näiltä samoilta pankeilta voidakseen maksaa näille. Hitlerikin tiesi ettei ikiliikkujaa ole olemassa siksi piti lähteä hakemaan elintilaa ja rahaa muista maista, mutta mistä EKP lähtee rahaa hakemaan?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kansallissosialismi sisälsi/sisältää elementtejä niin vasemmalta kuin oikealtakin. Se vastustaa niin kapitalismia kuin marxismiakin. Määrittely itsestäänselvästi äärivasemmistolaiseksi on turhan yksinkertaistettu.

"Totta kai on olemassa myös äärioikeistolaisia ääri-ilmiöitä."

Jos uusnatsit ovat äärivasemmistoa, keitä äärioikeistoon kuuluu?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Jos uusnatsit ovat äärivasemmistoa, keitä äärioikeistoon kuuluu?"

Tuo on muuten hyvä kysymys, varsinkin jos sitä katsoo ilman päivänpoliittisia intohimoja. Oikeiston tunnusmerkkejähän ovat laissez-faire kapitalismi ja valtion tehtävien rajoittaminen lähinnä järjestyksenpitoon. Tällaisia valtioita ei taida nykyisin juurikaan olla, mutta Napoleon III:n Ranska oli aikoinaan aika lähellä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olisikin mielenkiintoista jos äärioikeisto heiluttelisi Ranskan trikoloria itsenäisyyspäivämarsseillaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

Jep. Mutta se olisi silloin kyllä kovasti toinen porukka kuin nämä hakaristien heiluttelijat.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Laskisin ehkä Ayn Randin äärioikeistolaiseksi, anarkokapitalisteihin törmää myös joskus netissä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ei natsi-Saksan lippu sovi mielestäni Suomessa pidettävän kulkueen kärkeen. Ei sen puoleen sovi kommunistien lippu tai jihadistienkaan lippu. En tiedä, tarvitaanko lainmuutosta, mutta jotenkin tuollaiset liput pitäisi jättää museoiden kellareihin tai vastaaviin paikkoihin. Historiaahan ei tule kieltää tai pyrkiä muuttamaan nykyajan arvoihin.

Kaikista parastahan olisi, ettei Suomessa kenelläkään olisi halua moisia lippuja liehutella. Liehuttelutarve viittaa jonkinlaiseen tyytymättömyyteen tai pahaan oloon.

Tässä aika lähellä on omakotikiinteistö, jossa on näkynyt merirosvolippu lipputangossa. On liehunut joskus liputuspäivänäkin, mikä on aiheuttanut minulle lievää mielenpahoitusta. Toisaalta, jos laki määräisi, ettei liputuspäivänä saa vetää tankoon kuin siniristilipun, sekin olisi jotenkin ihmisten vapautta rajoittavaa, ehkä turhaa rajoitusta. Vaikkei moinen laki minua haittaisikaan.

Mitä tässä pyörittelen, on ilmaisunvapaus ja loukkaantuminen. Siitähän ei tulisi mitään, jos ilmaisunvapaus rajoitettaisiin vain loukkaamattomaan ilmaisuun. Ammattiloukkaantujiakin kun löytyy. Jopa loukkaamistarkoituskin on vähän epämääräinen käsite. Esimerkiksi kristillinen julistaja voi olla hyvinkin tietoinen, että hänen sanomansa loukkaa antikristillisiä, mutta pitää julistusta kuitenkin tärkeämpänä kuin loukkaamattomuutta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

R.J:"En tiedä, tarvitaanko lainmuutosta, mutta jotenkin tuollaiset liput pitäisi jättää museoiden kellareihin.."

Aika monesti ollut kommentoija Jääskeläisen kanssa samaa mieltä ja kyllä tässäkin kohtaa näin käy. En oikein myöskään ymmärrä, että miksi joku haluaa marssia jonkun natsilipun perässä, mitä se toimittaa? Olen toki hieman konservatiivinen tässä natsiasiassa, eli esim. jokainen persu ei ole automaattisesti natsi, vaikka niin tunnutaan tänä päivänä oletettavan, vaan itselleni natsit olivat niitä kun kaasutti ja uunitti joskus vuosikymmeniä sitten juutalaisia yms.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Lapsellisista ja typeristä natsilipuista aiheutuva moraalipaniikki ja hysteria on myös sekin kiinnostava ja paljastava ilmiö, jos sitä jaksaa pohtia vähän rauhallisemmin.
Poliisi toimi lippujen poisotossa pätevästi ja ammattitaitoisesti. Mauttomat ja provosoivat liput oli syytä ottaa pois. Oli silti hyvä, ettei koko mielenosoitusta peruttu.
PVL sai kierolla tavalla oman viestinsä läpi eli lietsottua moraalipaniikin.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kannattaa huomioida mielenilmauksista ja yleisistä kokouksista seuraavat laista löytyvät seikat:

10 §
Kokouspaikkaa koskevat rajoitukset

Jos samassa paikassa ilmoitetaan järjestettäväksi samanaikaisesti useita yleisiä kokouksia eikä niiden samanaikainen järjestäminen ole mahdollista, etusija on kokousilmoituksen ensimmäisenä tehneellä järjestäjällä, jollei kokouspaikan perinteisestä tai sopimukseen perustuvasta käytöstä muuta johdu. Poliisi voi tällöin osoittaa yhteyshenkilöiden kanssa neuvoteltuaan muut kokoukset siirrettäviksi toiseen ajankohtaan tai toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Jos yleisen kokouksen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta, aiheuttaa huomattavaa haittaa ympäristölle tai vahinkoa omaisuudelle, häiritsee kohtuuttomasti sivullisia tai liikennettä taikka valtiovierailuun tai julkisyhteisön järjestämään kansainväliseen kokoukseen kuuluvaa tai suojelun tarpeeltaan niihin rinnastettavaa tilaisuutta, poliisi voi yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan osoittaa kokouksen siirrettäväksi toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Poliisi voi lisäksi liikenteen sujuvuuden sitä vaatiessa ja yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan määrätä kulkueen reittiä muutettavaksi ottaen kuitenkin huomioon, ettei reitin muutoksella vaaranneta kulkueen tarkoitusta.

Poliisi voi ryhtyä tässä pykälässä mainittuihin toimenpiteisiin ilman neuvottelua yhteyshenkilön kanssa, jos yhteyshenkilö ei ole tavoitettavissa.

11 §
Kokousvälineet

Yleisessä kokouksessa saa käyttää julisteita, tunnuksia, äänenvahvistimia ja muita tavanomaisia kokousvälineitä sekä tilapäisiä rakennelmia. Järjestäjän on tällöin huolehdittava siitä, etteivät ne aiheuta vaaraa tai kohtuutonta haittaa osanottajille, sivullisille tai ympäristölle.

Lähde:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990530

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Poliisihan käytti keppihevosena hakaristilippujen pois ottamisessa sitä, että ne kiihottivat kansanryhmää vastaan.

Siinä poliisi lienee ollut oikeassa, että yllättävän moni kiihottui muutamasta pahaisesta kankaanpalasesta.

Suomen lainsäädännössä ei ole hakaristilipun käyttökieltoa.

Sivistymättömyys, huonot käytöstavat ja huono maku eivät nekään ole rikoksia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olipa keppihevosena mikä vaan, niin poliisi toimi hienosti.

Tietysti aina löytyy se pieni vähemmistö, jonka mielestä tämä kuuluu sananvapauteen, koska sitä ei ole kielletty.

No kaikkia asioita ei tarvtsekaan kieltää, sillä valtaosa kansasta osaa ajatella.

Jokaisessa maassa on varmasti se pieni osa, jonka pitäisikin olla holhouksenalaisia, mutta on hyvä, että virkavalta sitten viimekädessä näyttää näillä ääliöille kaapin paikan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Julkinen tekopyhä paheksunta natsilippujen ympärillä vain lisää niiden heiluttelua, koska se vain osoittaa, että heiluttelusta on joillekin selvästi hyötyä, se herättää reaktioita. Näiden lippujen heiluttelua ei pystytä mitenkään estämään, vaan poliisi sitten kerää niitä joka kerta pois.

Itsenäisyyspäivässä on heiluttelun lisäksi toinen vastenmielinen ilmiö tämä kärkipoliitikkojen "jeesustelukilpailu". Sillä kukin poliitikko kilpailee huomiosta mediassa.

Suomen poliittinen eliitti on erittäin kaksinaamaista porukkaa. Halonen jakeli Suomen korkeinta kunniamerkkiä hyvin arveluttaville henkilöille. Jos Hitlerin tapainen henkilö eläisi nyt, niin olisikohan jakanut hänellekin, kun sen on saanut Bashar al-Assad, Nursultan Nazarbajev ja Saudi-Arabian kuningas Abdullah. Eli se siitä Suomen maineesta ihmisoikeusvaltiona. :-D

"Presidentti Halonen jakoi Suomen arvokkaimpia kunniamerkkejä hirmuhallitsijoille - näille johtajille Niinistö on antanut suurristejä"

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/presidentti-hal...

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Suomen valkoisen ruusun ritarikunta ei todellakaan ole mikään pelkästään puhtain kilvin puhtaan asian puolesta koottu joukko. Sieltä löytyvät sellaiset "suurmiehet" kuin Hermann Göring, Joachim von Ribbentrop, Bashar al Assad, Nicolae Ceausescu, Gamal Abdel Nasser, Erich Honecker, Kliment Voroshilov, Mohammed Reza Pahlavi ym joten kaipa sinne yksi Hitlerkin olisi saattanut putkahtaa jos Stalingradissa olisi käynyt toisella tavalla.
Hermann Göringin nimi listassa on vielä ymmärrettävä, hän oli lapsellisen innostunut kunniamerkeistä ja titteleistä, mutta kenellä viirasi niin paljon että von Ribbentropile piti antaa tuo kunniamerkki. Voroshiloville, joka talvisodan aikana johti joukkoja Suomea vastaan niin taitamattomasti että hänen joukkonsa kärsivät lähes 200.000 miehen tappiot, tuon kunniamerkin antaminen voidaan perustella että hän auttoi omalta osaltaan toteuttamaan talvisodan ihmettä. Mutta millä perusteella Bashar al Assad sai sen, vuonna 2009, paitsi että hän oli Suomen kannalta melko merkityksettömän arabivaltion päämies?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Valkoisen_Ruu...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Poliittinen eliitti takaa käytöksellään sen, että natsilippujen heiluttelu jatkuu sitten ensivuonna itsenäisyyspäivänä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen siniristilippu on ainoa oikea lippu Suomen itsenäisyyspäivänä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ensimmäinen kerta koko Puheenvuorossa oloni aikana, kun olen samaa mieltä Makkosen kanssa! Ihmeiden aika ei ole ohi :D

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ilmankos Markus Mustajärvi osallistui "Suomen Kansa Ensin" -liikkeen miekkariin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/266506-suomi-ensi...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Vasemmistoliittokin siirtynyt tukemaan natseja....natsipuolue!

Mihinhän joukkoon sitä seuraavaksi siirtyisi....noh...odottelen suuren mentorini ohjeita :D

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mustajärvihän on oikeastaan aina ollut paitsiossa vasemmistoliiton johdon taholta. Hän on oikeastaan kommunisti, mutta kun kommunisteille ei ole sellaista puoluetta, jonka kautta tulisi valituksi, niin pitää sinnitellä vasemmistoliitossa, vaikka ei siitä oikein pitäisikään. Vasemmistoliitto kannattaa EU-jäsenyyttä, euroa sekä nykyistä pakolaispolitiikkaa siinä missä muutkin ei-persupuolueet. Mutta mustajärveläisten linja näissä asioissa on hyvinkin yhtäläinen natsien kanssa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #21

Voi olla että joutuu tekemään ensi vaaleissa Tennilät.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Jälleen kerran sisältö ohitettiin kun Mustajärvi rohkeni mennä vastustajien tilaisuuteen kertomaan mielipiteitään.

En ainakaan Uuden Suomen uutisen perusteella saanut käsitystä hänen tukevan natseja tai natsien häntä. Hän puhui siellä erimieltä olevana ja käsittääkseni jäi erimieliseksi kaikista muista asioista kuin Suomen pysyttelemisestä puolueettomana. Sitä taisivat nuo äärioikeistolaiset ja Mustajärvi molemmat tukea.

Pisteet taitavat ropista Mustajärvelle sekä rohkeudesta että esittämistään sisällöistä. AInakin US:n uutisen perusteella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Älä vähättele yhtäläisyyksiä:

"Suomen Kansa Ensin -ryhmä vaatii rajojen sulkemisen lisäksi muun muassa Suomen sotilaallista puolueettomuutta ja euro- sekä EU-eroa."

Kaikki nuo neljä kohtaa ovat myös Mustajärven agendalla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Luin tuon Kuikan lainaaman kohdan niin, että puolueettomuus, Euro- ja EU-ero olisivat heitä yhdistäviä. En ole havainnut Mustajärven vaativat "rajojen sulkemista" mitä se nyt kenellekin tarkoittaa.

Nuo kolme yhtäläisyyttä löytyvät myös torviseitsikolta, kapuleilta sekä pariltakin kommunistipuolueelta ja muutamalta muultakin ryhmittymältä. Niiden kautta on vaikea saada rakennettua ideologisia, arvo- t.m.s. yhteyksiä yhteistoiminnasta puhumattakaan.

Mustajärvi on aiemminkin osoittanut n.s. poliittista rohkeutta antautumalla keskusteluihin hyvinkin paljon erimieltä olevien kanssa. Minusta se on kunnioitettavaa eikä sitä pitäisi käyttää mustamaalaukseen, jota ääliöoikeisto"yhteyksien paljastaminen" väistämättä on.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #28

Surkeaa sarkasmia minulta....my bad.

Minullekin jäi kuva että tolkkua m-järvi yritti luoda.
Mutta omiensa piirissä ei taidettu ihan näin ajatella.
Siksi löyhä heitto Tennilään.

Sitäpaitsi eihän viestin sisältö ole merkinnyt enää miesmuistiin...se millä on merkitystä on KUKA sen viestin kertoo.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #31

Totta, vassuleilla on joukossaan koko historiansa ollut sellaisia jotka vasemmistolaisen nähdessään alkavat pöyristellä kouristuksenomaisesti. Luulin kuitenkin, että siitä taudista olisivat olleet pääsemässä kun S-A.Siimes ja M.Viialainen poistuivat takaoikealle mutta vieläkin siellä joku kokee jokaisen hiemen vasemmistolaisemmin ajattelevan olevan porvaria suurempi vihollinen. He myös kovin helposti saavat porvarillisen viestinvälityksen puolelleen. Ehkä siksi satiiri jäi minulta tunnistamatta jolloin vika tietysti on minun.

Tennilällä oli aktiivisina aikoinaan edessään tuo sama ongelma joten ei heitto ihan huono ollut. Kertoo vain historiallisesta jatkumosta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #34

Pukataan tähän alkukielellä natsipuolueen perusagenda:

-allgemeine Arbeitspflicht
-beschaffung des arbeits- und mühelosen Einkommens“
-rechung der Zinsknechtschaft“
-inziehung aller Kriegsgewinne“
-erstaatlichung aller (bisher) bereits vergesellschafteten (Trusts) Betriebe“
-ewinnbeteiligung an Großbetrieben“
-Ausbau der Altersversorgung“
-Schaffung eines gesunden Mittelstandes und seine Erhaltung“
-Kommunalisierung der Groß-Warenhäuser und ihre Vermietung zu billigen Preisen an kleine Gewerbetreibende“
-ine unentgeltliche Enteignung von Boden für gemeinnützige Zwecke“
-bschaffung des Bodenzinses und Verhinderung jeder Bodenspekulation“.

Myyryläinen osannee saksaa siinä määrin, että pystyy hyvin löytämään listasta varsin useita sosialistisia ulottuvuuksia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #38

Tokikin osaan sen verran, että tolkkua tuosta saan vaikka peremminkin pitäisi osata.

Tokihan NSDAP liitti itseensä asioita joilla se kalasteli samoja äänestäjiä kuin vasemmistokin, eläkkeistä ostoshelvettien purkamiseen. Niinhän tekee "työväenpuolue ilman sosialismiakin".

Mutta aika moni noistakin "unohtui" kun alettiin toteuttaa tavoitteita. Silloin oli rahoittajien kontinsuu lähempänä eli pyrkivät nimen omaan kansallisten kapitalistien etujen varmistamiseen. Ja rahahanat pysyivät auki kun tarjolla oli halpoja raaka-aineita ja kurissa pidettyä työvoimaa sekä markkinoiden piti aueta saksalaisessa "neuropassa" ja laajemminkin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

”Olen nähnyt aika paljon aikaa ja vaivaa äärioikeiston perseilyjen penkomiseen. Kun sitten näät oman puolueen kansanedustajan puhumassa jossain Suomen Kansa Ensin -miekkarissa, niin pettymys on aika iso. Tästä toivottavasti luvassa toimenpiteitä, asiaa ei voi jättää tähän”, Lehtonen kirjoittaa."

Kuulostaa kovin suvaitsevalta ihmiseltä tämä Lehtonen. Minkänlaista rangaistusta ehdottaa, julkinen kivitys?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Uudelleenkoulutus leirille.... eikös jo perinteet velvoita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #22

Olisi kiva kuulla Petteri Ritalan analyysi kun kerran arvopohjaakin löytyy.

Petteri Ritala on nimittäin kertonut olleensa aikaisemmin persuäänestäjä, mutta nyt ainakin seuraavissa eduskuntavaaleissa aikovansa olla vasemmistoliittolainen.

P.S. Onko Petteri itse asiassa mustajärveläinen ?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kaikki iltapulut muisti mainita useasti että 612 kulkue oli äärioikeistolainen koska natsit.

Harri Happari

Olisikohan poliisi ryöstänyt mielenosoittajien liput, jos he olisivat heilutelleet EU:n tähtilippuja? :)

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

EU ei ole natsien organisaatio. Etkö tätä ole tiennyt??

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Blogikirjoitus on pelkkää oikeistolaisille ominaista tietoista vääristelyä. Blogistin määrittelyillä mitään äärioikeistoa ei ole olemassa.

Natsiaate on sosialismin täysi vastakohta. Natsien politiikkaan kuului valtiontalouden yksityistäminen ja vallan siirtäminen poliittiselle eliitille ja armeijalle. Ei kuulosta järin sosialistiselta. Sosialistit puolestaan ovat aina vastustaneet tällaista. Korporaatioiden, autoritaarisuuden, armeijan ja vahvan valtiovallan ihannointi on aina kuulunut oikeiston politiikkaan, mikä Suomessa on näkynyt mm. asevelvollisuuden ja muun pakkotyön kannatuksessa, ja nämä olivat Natsi-Saksassa vaikuttaneita voimia.

Neuvostoliitto ei ollut myöskään sosialistinen valtio, vaan se oli itse asiassa kaikista vähiten sosialistisia maita maailmassa. Valtion tuet jollekin taholle ei ole synonyymi sosialismille. Sosialismin perusidea on se että työntekijät hallitsevat tuotannonvälineitä, ja tämä toteutui mm. 1930-luvulla Espanjassa. Neuvostoliitto, fasistit ja lännen "liberaalit demokratiat" puolestaan hyökkäsivät tuota järjestelmää vastaan, koska yksikään näistä kolmesta ei hyväksynyt työntekijöiden järjestäytymistä.

Ns. laissez-faire -tyyppistä markkinataloutta, josta Adam Smithin kaltaiset historialliset henkilöt ovat puhuneet, monet oikeistolaiset väittävät kannattavansa, mutta tosiasiassa kannattavat ainoastaan valtiokapitalismia ja korporaatioiden valtaa. "Vapaa markkinatalous" on suurimmaksi osaksi huijaus. Joku, joka on oikeasti lukenut Adam Smithiä huomaa että Smith oli enemmän antikapitalisti kuin mitään muuta.

Smith kannatti markkinataloutta joka toteutuu täydellisen vapaassa ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, mutta tuo ei ole sitä mitä valtaosa oikeistolaisista ajaa. Propagandassa kuka tahansa saattaa toki väittää kannattavansa mitä hyvänsä. Neuvostoliitto oli hallituksen propagandan mukaan sosialistinen valtio, mutta se oli propagandan mukaan myös demokraattinen ja vapaa maa. Kukaan ei kuitenkaan syytä demokratiaa ja vapautta Stalinin hallinnon rikoksista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Vasemmistolaisia elementtejä ovat sääntelevä valtiovalta, työnarvon antikapitalistinen korostus ja pyrkimys rajoittaa plutokratiaa sekä koron ja ulkomaanvelan vaikutusta kansallisessa talouselämässä. Suunnitelmatalouden suuntaan Saksan kansallissosialismissa viittasivat nelivuotissuunnitelma, samoin kuin se, että vuodesta 1934 alkaen Saksa yritti saada vaihtotaseensa tasapainoon kiintiöimällä maahantuonnin ja suosimalla niitä maita, jotka vastavuoroisesti ostivat Saksasta. He käyttivät siihen tavaroiden vaihtokauppaa, jolloin rahan käyttäminen kaupankäynnissä syrjäytettiin. Filosofisesti työnarvoa korosti kansallissosialismissa keynesiläinen elvyttäminen julkiseen rakentamiseen, kuten maanrakennustöihin."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallissosialismi

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Aika näppärästi sinä Jorma takerrut yhteen kohtaan kun pitää todistella että äärivasemmistoahan ne. Omasta linkistäsi, jonka olet "unohtanut" lainauksesta:

"Kansallissosialismi on tyypillisesti luokiteltu äärioikeistolaiseksi politiikaksi. Aate käsittää kuitenkin sekä vasemmistolaisiksi että oikeistolaisiksi miellettyjä elementtejä."

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #37

Olivat kapitalistisen talousjärjestelmän vihollisia, eikä heidän sosialismi ollut marxilaista sosialismia.

Puolueen 25-kohtaisessa puolueohjelmassa esitettiin kymmenen sosialismille ominaista vaatimusta, kuten ”tulot muusta kuin työstä on lakkautettava”, ”kaikki yritykset on kansallistettava”, ”sotavoitot konfiskoidaan”, ”suurten yritysten voitot jaetaan”, ”laajennetaan eläkkeitä”, ”maareformi”).[3] Hitler julisti: ”Me olemme sosialisteja, me olemme nykypäivän kapitalistisen talousjärjestelmän vihollisia”,[4] mutta hän korosti, ettei hänen sosialisminsa ole marxilaista sosialismia, jota hän vastusti. Hitlerin puheita on pidetty ristiriitaisina ja tilanteeseen ja yleisöön sovitettuina.

Pekka Pylkkönen

Nyt on kyllä Pyy vetänyt överit miestä vahvemmasta. Mustan valkoiseksiselittämisen yritys oli niin täyttä kuraa ettei se ollut edes hauska. Jonka nyt pitäisi olla vähimmäisvaatimus.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Herra Pyy taas kertoo mikä on oikeaa ja mikä ei ole oikeaa sosialismia. Mikään olemassa olevista tai olleista sosialistiseksi nimitetyistä järjestelmistä ei hänen näkemyksensä mukaan tunnu olevan sosialismia ja toisaalta, sellaista oikea sosialistiosta järjestelmää ei ole ollut olemassakaan (kuten ei todennäköisesti myöskään taivasten valtakuntaa). Toki tuo Espanjan tapaus tuli mainittua, mutta näyttöä sen toimivuudesta ei ole. On ainoastaan lyhytaikainen illuusio, jonka todellisuus ei edes sinä lyhyenä aikana vastannut esitettyä kiiltokuvaa. Venezuelan kokeilu viittaa vahvasti siihen suuntaan, että sellainen systeemi toimisi ehkä vuoden tai kaksi ja sitten edessä olisi talouden syöksy ja diktatuuri.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Jos haluaa nimetä joitakin reaalimaailman juttuja joillakin nimillä, kannattaa tutustua aiottujen nimien takana oleviin teorioihin josko ne vastaavat tuota aiottua kohdetta. Pelkillä anti- ja sympatiolla leimakirvestä heilutellessa tulee useinmiten vain huteja, joskus pahojakin ja pahimmillaan saattaa osua omaankin kinttuun.

Toinen vihje: kannattaa tarkastella eri kysymyksinä sitä mitä tai mikä jokin on ja toimiiko se (kenenkin kannalta) ja minkä ehtojen vallitessa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #51

#51:
Hyvä resepti. Juuri sen mukaan olen toiminut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Oikeastaan kaikki Suomen itsenäisyyspäivää viettävät ovat natseja. Onhan vihervasemmiston jumala ja Suuri Mestari Merkel sanonut että Suomen itsenäisyys on hävitettävä ja alistuttava Brysselin/Berliinin alaisuuteen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Makkosen kirjoitukset kirjoitetaan todennäköisesti Niuvanniemen suljetulta osastota.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt on osa poliitikoista alkanut keulimaan kunnolla hakaristin kanssa. Saas nähdä milloin tulee se hetki kun sen poistamista vaaditaan ilmavoimien lipusta.

Ehkä huomenna tämä lippusähinä on ohi ja ensivuonna sitten keulitaan taas.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jos natsiliput kielletään, tulee perustuslakiakin muuttaa, koska 6 § sanoo yhdenvertaisuudesta mm. näin (1. ja 2. mom.):

"Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

---

Pitäisi siis määritellä, mikä on hyväksyttävä peruste kieltää natsiliput? Osaatko sinä asiallisesti määrittää tuon perusteen, rikkomatta perustuslain 6 §:ää?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tässä taannoin osattiin ottaa vassulinuorilta lipputangotkin pois joten en usko väkivaltakoneistoilta puuttuvan tarvittavaa innovatiivisuutta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset