Jorma Nordlin

Liitto on tiennyt vanhusten yöherättelyistä, miksi ei ole reagoinut?

Vanhuksia herätellään yöllä pesulle henkilökunnan vähyyden vuoksi. Vanhusten herättely yöllä on yleinen käytäntö hoivakodeissa.  Ammattiliiton puheenjohtaja on tiennyt asiasta. Asia nousi julkisuuteen internetin kautta. Liitto ei ole lähtenyt julkisesti vaikuttamaan asiaan. 

Miksi ammattiliitto ei tuo vakavia heikompiosaisiin kohdistuvia ongelmia julkisuuteen, vaan vaikenee niistä? Kyse on kuitenkin myös liiton omien jäsenten työolosuhteiden parantamisesta. Liiton toiminta on erikoista.

Sosiaalialan toimintaa viedään yksityisille markkinoille ja siellä kilpaillaan myös kyseenalaisin keinoin. Jos nämä keinot eivät nouse julkisuuteen, ei julkisuuden paine pääse vaikuttamaan ja luomaan poliittista painetta ongelmien korjaamiseksi, vaan huonoilla keinoilla kilpailevat pelaavat paremmin toimivat pois markkinoilta, koska pystyvät tarjoamaan halvemmalla. Heikompiosaiset kärsivät.


"Myös Suomen lähi- ja perushoitajien liiton Superin puheenjohtajan Silja Paavola tunnistaa ilmiön. Hänen mukaansa asia nousee säännöllisesti esiin liiton asialistalla. Hoitoalalla ollaan huolissaan käytännöstä, jossa yövuorohoitajat joutuvat herättämään nukkuvia vanhuksia aamutoimille jo aamuyöstä helpottaakseen aamuvuorolaisten työtaakkaa."

IL: "Karu käytäntö huolestuttaa hoitajia: Vanhukset herätetään pesulle keskellä yötä - Täysin asiaankuulumatonta toimintaa."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Näin tehtiin Tukholmassa jo 80-lvuun alussa, kun olin hoitajan sijaisena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset