Jorma Nordlin

Ranskassa presidentti huutelee vuoropuhelun perään, onko se totta vai teatteria?

Macron näytti esimerkkiä vuoropuhelusta haukkumalla kansalaiset laiskimuksiksi ja nyt keltaliivit hyökkäsivät ministeriöön. Ihmettelen mistä arvomaailmasta käsin sitä vuoropuhelua sitten oikeasti voitaisiin käydä?

Ensin haukutaan ja sitten kun painetaan selkä seinää vasten niin itketään sen vuoropuhelun perään. Ei oikein vaikuta uskottavilta nämä Macronin touhut. Ovatko poliitikot aina tällaisia, ne ovat yhteistyökykyisiä vain silloin kun ne on laitettu koville?

Menossa on kahdeksas mielenosoitusviikonloppu peräkkäin. Mielenosoituksissa osoitetaan mieltä nousevia elinkustannuksia ja Macronin hallintoa vastaan. Mielenosoitukset yltyivät presidentin uskomattoman hölmöilyn vuoksi.

"Suurin hyökkäys tehtiin kuitenkin Ranskan ministeriöön Rue de Grenelle, jossa tärkeimmät Ranskan valtion virastot sijaitsevat."

"Ne, jotka tekevät näitä tekoja, unohtavat kansalaisyhteiskuntamme sydämen. Oikeus tapahtuu. Jokaisen täytyy tehdä osansa keskustelun ja vuoropuhelun aikaansaamiseksi, Macron twiittasi."


Verkkouutiset: "Keltaliivit hyökkäsivät ministeriöön Ranskassa."

Blogi: "Aiheuttiko Macron hölmöilyllään mellakat?"
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onko Macronilla tullut hätä käteen poliittisen uransa kanssa, kun vuoropuhelun perään huutelee. Kansalaiset haluavat presidentin eroa.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Macron on liberaali globalisaation edustaja, ei Ranskan pressa.
Ylimielisiä nämä eliitti kyykyttäjät jotka eivät välitä pätkääkään maansa vähäosaisista.
Tähän ollaan tultu, onneksi Ranskalaiset näyttävät että on rajat kuinka paljon voidaan kansaa kyykyttää.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Toivottavasti demokratia toimii Ranskassa ja lopulta tämäkin saa heittoa. Ranskassa on muistaakseeni Pariisissa yksi eliittikoulu mistä nämä kaikki presidentit ovat tulleet, mikä on hyvin erikoinen ilmiö demokratiassa.

Sirpa Abdallah

Keltaliivien mielenosoitukset tulevat jatkumaan niin kauan kunnes Macron eroaa. Macronhan on jo kertonut, että valtion budjetin uudistustoimet tullaan toteuttamaan eli myös polttoaineiden hinnankorotukset tulevat voimaan kuitenkin viivästettynä. Tämä saa aikaan mielenosoituksiin osallistuvien määrän taas nousemaan uuteen ennätykseen. Niin ja myös muita uudistuksia on tulossa joista ranskalaisille ei ole vielä kerrottu uutisissa.

Samanlaisia uudistuksia on tulossa myös meillä ensi hallituskaudella ja ihan pakosta. Me suomalaiset olemme kuitenkin paljon jäykempiä osallistumaan mielenosoituksiin siinä missä etelän kansalaiset.

Katsotaan vielä miten käykään Macronin lupailemille 100 euron palakankorotuksille, sillä käsittääkseni Macron siirsi korotuksen yritysten harteille. Onnistuuko siirto? Hieman epäilen ja siitäkin seurauksena on sitten lisää mielenosoituksia. Ehkäpä kovempanakin toimena.

Kaiken kaikkiaan unioni näyttäisi olevan itsekin krisiitilanteessa monessa suhteessa. Tämä vuosi taitaa olla "näyttämötaidetta" eri jäsenmaissa.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Riittääkö keltaliiveille Macronin ero? Hänhän on vain puhuva pää. Käsittääksen keltaliiveillä ei ole johtoa. Kenen kanssa siellä vuoroon puhuttaisiin? Pullon henki on ehkä päästetty vapaaksi.

Sirpa Abdallah

Luin aamulla saksalaisesta nettilehdestä kirjoituksen, jonka mukaan ainakin yksi johtohahmo olisi eräs sairaanhoitaja nainen, joka keskittyi liikenteessä kulkevien mielenosoituksiin. Kirjoituksesta päätellen hän on vasemmistolainen koskapa oli peloissaan Le Penin suosion kasvusta. Keltaliiveillä saattaapi olla useitakin eri henkilöitä junailemassa noita mielenosoituksia.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Minulla ei ole faktaa tästä, mutta olen suhteellisen varma, ettei keltaliivit ole Ranskassa järjestäytynyt liike, vaan improvisoitu osajoukkojen kokoelma. Eiköhän tämä kesään mennessä kirkastu. Voi joukon sisälläkin johtajaksi itsensä kokeva yllättyä auktoriteettinsa puutetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset