Jorma Nordlin

Soinin vaikea valinta - ojaan, vai allikkoon?

Tämän paremmin omaa tilannetta kuvaavaa vaali-iskulausetta Soini ei olisi voinutkaan keksiä: "Tykkäsit tai et - Timo Soini".  Halusit tai et, niin Soini jatkaa uraansa jos niin haluaa. Näinkö tämä menee? Todellisuudessa tilanne on paljon karumpi. Soini haluaisi jatkaa politiikassa. Vaihtoehdot ovat vähissä. Sinisten galluptulos on murheellistakin murheellisempi. Perussuomaliset on kovin nousija gallupeissa ja kirivät kiinni Soinin aiheuttamaa lommoa.

Mieli tekisi jatkaa, mutta vaihtoehdot ovat huonoja: "Soini sanoo, että päätös on vaikea, sillä politiikka on osa hänen identiteettiään." Pelkää putoavansa eduskunnasta, jos asettuu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Silloin Soiniin pettyneet äänestäjät pääsisivät toteamaan, että takinkääntäjä sai nenilleen. Jos sitten saisikin kohtuullisen hyvin ääniä, niin pettyneet äänestäjät toteaisivat täysin samoin ja puolue saisi korkeintaan yhden paikan eduskunnasta.

Yhden miehen eduskuntaryhmällä on yhden paikan puoluetuella heikot edellytykset eduskunnassa. Tilanne olisi kansanedustajien suhteen sama kuin SMP:n konkurssin jälkeen. Yhtä heikot lähtökohdat ovat EU-vaaleissa. Yhden prosentin puolueen pitäisi saada edustaja parlamenttiin keräämällä koko valtakunnasta riittävästi ääniä. Nolo putoaminen eduskunnasta, tai rannalle jääminen EU-vaaleissa, niin molemmissa tapauksissa poliittinen ura saisi tylyn lopun. Uskaltaako ottaa tällaisen riskin?

Enää on noin neljä kuukautta eduskuntavaaleihin eikä ole Soinille tarjottu hyväpalkkaista valtion virkaa. Tämä on sinänsä yllättävää, suututtiko Soini niin pahasti Kokoomuksen ja virka jäi saamatta? Siltäkin osin tilanne näyttää huonolta.

IL: "Ulkoministeri Timo Soini MTV:n haastattelussa: Ei edelleenkään kerro, lähteekö ehdolle vaaleissa - Päätös on vaikea."
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini suututti bloginsa lukijat pahan päiväisesti ja joutui puolustelemaan kirjoituksiaan. Aika heikoin lähtökohdin yrittää myydä aatetta, joka on Timo Soini.

"Soini julkaisi puolustelukirjoituksen, koska sähköposti on täyttynyt vihaisten lukijoiden palautteesta. Palaute liittyy edelliseen kirjoitukseen, jossa käsitellään Perussuomalaisten nykyistä puheenjohtajaa."

http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26634...

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Soinin blogin/plokin uskonnnollis-filosofisia aforismeja-jopa saarnoja lukiessani olen huomannut kuinka takki on kääntynyt niistäkin ajoista kun kun maisterisjätkä jytkyuhosssaan heitteli että perustyömies on perjantaihömpsynsä-ja pullonsa ansainnut eikä persut persettä myy!?
...Toisaalta, laukoihan se Soinin rukousaamiaisisäntä Trumpkin, että hän on niin kova jätkä, että voi kouraista naista jalkovälistä koska haluaa...
' -Suurmiehiin ja suuriin miehiin näyttää mahtuvan paljon ja monipuolisesti "kaikenlaista?"

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt näyttää siltä, ettei Soinille ole hyväpalkkaisia virkoja tarjolla, tästä syystä harkitsee poliittisen uransa jatkamista. Aika käy poliittisten virkojen suhteen vähiin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Soini ja siniset sulavat keväällä pois samoihin aikoihin, kun lumetkin. Seuraavana syksynä sitten nähdään minne loikanneet ja pudonneet seuraavaksi loikkaavat mikäli haluja on jatkaa politiikassa.

Soinille muuten on jo olemassa "hyväveli virkoja". Niistä sitten vaalien jälkeen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mitä kautta tällaisia virkoja avautuisi? Poliittiset virkanimitykset edelyttävät hallituspuolueiden siunausta, joten virka pitäisi saada ennen eduskuntavaaleja. Siniselle tulevaisuudelleko olisi allokoitu puolueena jotain virkoja, kun kyseessä on yhden prosentin puolue?

Olisiko ainoa mahdollisus joku Sipilän kautta avautuva seurustelu-upseerin homma jonkun yrityksen hallituksessa? Mihinkään yritysjohdolliseen työhön pätevyys ei riitä mitenkään.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Vaalien jälkeen tuo paljastuu. Hallituksen pystyssä pitämisestä "kassakaappiin" laitettiin kuori.

Sitä paitsi Timo Soini itse jo tietää, ettei ole ehdolla seuraavissa ek-vaaleissa.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #7

Vähän samaa olen kaiman tapaan arvellut, että sutkina populismip0litiikan kauppa-ja pisnismiehenä Soini olisi Sipilän ja Orpon kanssa kunniallisen pelastautumispestin varmistanut...?
MUTTA esim. Kolmosen Loikkanen sai haastatellussa Soinin myöntämään, että mitään mainittavaa ei olisi luvattu, eikä miltään suunnalta tarjottukaan?
- Jotenkin puheet "politiikan ulkopuolisistakin tehtävistä" vaikuttivat haastattelussa enempi "työtarjouspyynnoiltä?"

...Taitaa olla edessä ennemminkin loistava menneisyys...?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suurlähettilääksi Pohjois-Koreaan.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #17

Klikkaa Aimo vain kerran sitä tallenna-nappulaa kun lähetät viestin. Joskus tämä systeemi tökkii ja vaikka viesti ei heti lähde, napin painallukset jäävät muistiin ja lähtee sitten kerralla koko lauma samaa viestiä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Jo ennen Perussuomalaisten hajoamista tein arvion että Soini tulee pettämään Perussuomalaiset ja sen myötä Soinin oma asema tulee olemaan vaakalaudalla. Ehkä jopa niin että Soini itse jättää politiikan. Nyt nämä tunnelmat ovat todellisuutta ja Soini punnitsee näitä mielessään.

"Mutta Soinin lähtölaskenta on alkanut. Kansansuosiota hänellä ei enää ole. Sydämessään hän tietää mille puolelle kuuluu, joten hän menee ja hirttää itsensä Brysseliin. Ja niillä hopearahoilla ylipapit tulevat aikanaan ostamaan veripellon." (18.2.2016 Perussuomalaisten Juudas)

"Nyt vain odottelemme tihkuvaksi tietoja Soinin viimeisestä matkasta Brysselin ylipappien luo ja heidän vastauksestaan toimiinsa pettyneelle Juudakselle: "Mitä se meihin koskee? Katso itse eteesi." Siinä Soinille käy, kuten Juudakselle kävi. Kaiken koetun jälkeen petoksella saatu palkkiovirkakin maistuu katkeralta ja mahdollisesti Soini heittää sen käsistään kuin hopearahat ylipappien jalkojen juureen temppelin lattialle ja lähtee pois tyhjin käsin. Juudaksiin eivät luota ystävät eikä viholliset. Hirttäytyminen Brysseliin päättää Soinin poliittisen elämän. Eikä kukaan tahdo maksaa poliittista velkaansa Soinille. Kansansuosiota hänelle ei enää tule, opetuslapseuteen hänestä ei enää ole ja hänen tilalleen valitaan joku toinen. (11.6.2017 Mestari ja Juudas)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Brysselin matkalle ovat yhtenä isona esteenä ne äänestäjät. Soinin pitäisi saada prosenttipuolueen edustajana koko valtakunnasta hurja äänisaalis. Se ei ole realistista.

Sitten toisena vaihtoehtona on joku poliittinen virka Brysselistä, siinä alkaa olla todella kiire, koska on noin neljä kuukautta vaalehin. Soini miettii nyt blogeissaan tulevaisuuttaan, mikä on todennäköisesti merkki, ettei sellaista virkaa ole tarjottu. On suututtanut Kokoomuksen pahemman kerran, eikä Kokoomukselle enää ole mitään hyötyä tarjota virkaa Soinille. Siniset hirttivät hallituspaikkansa kiinni Soiniin, joten Kokoomus on joutunut kokoajan sietämään Soinin temppuja.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Väärillä jäljillä Nordin. Soini ei enää mieti tulevaisuuttaan. Timo ei ole ehdolla. "Tykkäsit tai et".

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mutta miten hyvin toimii ärsytystaktiikka poliittisen kampanjoinnin tehokeinona, kun oma linja on kärsinyt kunnallisvaaleissa rökäletappion ja äänestäjät on petetty?

Jotenkin tuntuu järjettömältä toimintatavalta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mutta jos sossuille ja vassuille ja kaikille muillekin mukamas suvaitseville haluttaisiin kunnolla päänsärkyä, niin Jussin ja Sampon kannattaisi paiskata kättä päälle ja yhdistää puolueet. Enää ei tarvitse huolehtia hallituksen kohtalosta mitään. Se pysyy pystyssä vaaleihin. Olisko järkee vai ei...? Ajattelen lähinnä, että tavalliselle maahanmuuttokriittiselle äänestäjalle tämä olisi helpotus ja helppo palata entiseen...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mutta mistä ne puuttuvat jytkyäänestäjät maahanmuuttokriittisten lisäksi, jotka lähtivät hallituksen tiukemmaan sosiaalipolitiikan vuoksi? Siis ne, jotka kannattivat vasemmistoa ennen kuin siirtyivät äänestämään Perussuomalaisia?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Olisi erittäin järkevä päätös palata yhteen. Molemmat hyötyisivät.Mutta tämä on kepulaisen mielipide.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tossavainen osasi vastata hienovaraisemmin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kaima siellä haikailee takaisin.

Käsittämättömän typerää ajattelua. Ei politiikka saa olla tuollaista eri mielisten päänsärkemistä ja sitä paitsi eikös ne siniset nimen omaan perustellut takinkääntöään yhteistyöllä ja hallitusvastuulla?

Käden paiskaus olisi loppu myös perussuomalaisille. Järjetön ajatus. Vastuutonta populismia sinisiltä!

"Ajattelen lähinnä, että tavalliselle maahanmuuttokriittiselle äänestäjalle tämä olisi helpotus ja helppo palata entiseen..." Taitaisi olla taka-ajatuksena helpotus pelkästään loikkareille eikä äänestäjille?

Sinisten taru on loppu ja pyrkyrimmät sieltä ovat jo loikanneetkin seuraavaan puolueeseen, eikä mikään kiellä loppujenkaan tekemään uutta valintaa vielä ennen vaaleja. Luulisin, ettei perussuomalaisiin ole mitään mahdollisuuksia palata tuollaisen teon jälkeen.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Jos Soini lähtee ehdolle, niin veikkaan hänen yrittävän pelata ajoituksella ja mediatempulla, niin että kannatuksessa syntyvän pikku pompun avulla voisi huipun oikein ajoittaen maksimoida äänisaaliin. Eli pihtaa ilmoitusta osallistumisesta mahdollisimman pitkään.

Tai sitten heittää rukkaset santaan.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Timo Soini sai juuri sitä mitä itse tilasi. Ja ansaitsi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Puolueiden yhdistäminen lopettaisi sekin Sinisten rimpuilun. Lopputulos on joka tapauksessa selvä, ei taida edes kaukaisempien sukulaisten äänet Sinisiä pelastaa.

Miesmuisti on just yli neljän vuoden mittainen ja Siniset ammutaan vaaleissa upoksiin. Voivoi..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset