Jorma Nordlin

Asiantuntijan mielestä Oulun raiskaustapaukset ovat suuronnettomuus

Pienen kaupungin kokoon verrattuna suuren uhrimäärän vuoksi kaupungin resurssit eivät riitä ja kaupunki tarvitsee valtakunnallista apua. 

Kokoontukohan hallitus jo viikonlopun aikana kriisikokoukseen?

Traumapsykologi: "Kun uhreja tulee näin paljon, niin kyllähän tämä on eräänlainen suuronnettomuus Oulun kokoisessa kaupungissa. Eivät yliopistosairaalan ja kaupungin palvelut lasten ja nuorten perheille ja lapsille ja nuorille riitä, eikä niissä ole sellaista osaamista tällä hetkellä."

Oulussa näin pahojen tapahtumien vuoksi kansalaistoiminta aktivoituu varmasti, ellei tilanteen hallintaan saamiseksi löydy uskottavaa vaihtoehtoa.

 

Myös poliisin toiminta on vaikeuksissa koko valtakunnassa. Tämän paljasti poliisille tehty henkilöstökysely.


YLE: "Traumapsykologi: Oulun seksuaalirikokset ovat kaupungille suuronnettomuus – apua tarvitaan suurelle joukolle."
 

"Poliisin henkilöstökyselyn mukaan turvallisuutta ei pystytä enää takaamaan."

 

Lisätty

Tässä tulee käymään niin, että maan hallitus osoittaa tilapäiset määrärahat Oululle, josta rahoitetaan kriisitilanteen tarvitsema palvelujen tarve kaupungissa ja sen lisäksi Oulussa poliisi saa tilapäisesti lisää resursseja heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi. Tämän vuoksi hallitus kokoontuu kriisikokoukseen.

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

On sikäli erikoista, että lastenraiskaajat ovat kumuloituneet vain Ouluun - vai onko jotakin jäänyt huomaamatta muualla Suomessa ?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tässä nyt on kyse kaupungin palveluresursseihin nähden lyhyessä ajassa liian suuren uhrimäärän syntymisestä. Se on syy suuronnettomuudeksi luokittelulle.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kiiskiltä mielenkiintoinen kommentti, joka näyttää sen, että kotimainen versio lasten hyväksikäyttöuutisista ei paljon kiinnosta, vaikka niitä löytyy mediasta pilvin pimein. Nähdään vain maahanmuuttajia koskevat uutiset ja kuvitellaan ettei kotimaisia ole olemassakaan.

Erikoista on, että nyt kuvitellaan alaikäisiä jahtaavan vain ulkomaalaiset – vaikka se on syvään juurtunut maan tapa.

Siinä mielessä Oulun seksuaalirikollisten kotoutus on onnistunut liiankin täydellisesti.

http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267377-oulu-va...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt on kyse tämän tilanteen luokittelusta suuronnettomuustasolle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Poliisit ovat mieltä, että heitä tarvitaan lisää. Traumapsykologit haluavat lisää traumapsykologeja. Voitaisiko kysyä vielä joltakin muulta ammattiryhmältä tarvitaanko heille lisää työpaikkoja ja urakehitystä?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Eiköhän toi suuronnettomuusluokittelu nyt kuitenkin tässä tarkoita tilapäistä resurssivarausta tähän hommaan valtion toimesta, kun piemmän kaupungin omat resurssit eivät riitä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei ihan heti tule mieleen ammattikuntaa joka ei olisi tilaisuuden tullen omaa häntäänsä nostamassa. Kuka aiheesta ja kuka aiheetta.

Tuollaisesta kriisiterapiasta on jo kauan aikaa sitten tullut käsitys, että se on tärkeintä antajilleen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Poliisit ovat mieltä, että heitä tarvitaan lisää. "

Poliisit ovat tuossa oikeassa. Poliisien lukumäärä on nopeasti tipahtanut säästösyistä about viidellä sadalla muistaakseni ja mm. Kokoomus kehuu itseään kun on tuomassa 50 takaisin.... Vihapuheen (mitä aina onkaan) valvontaan siirretään porukkaa, mutta tavanomaisia rikoksia ei ehditä enää tutkia ja sen myöntävät jo. Syrjemmällä seudulla aika turha luottaa pätkääkään poliisin apuun, koska ovat kaukana kaukana. Kyllä tavan kansalainen vain kehtaa jo kovasti ihmetellä tätä menoa... ... ... Nykyistä ja muutamia aikaisempia hallituksia voi tilanteesta aiheellisesti syyttää.

Poliisit tietävät tilanteen itsekin:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c03f8632-1ed9-4...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Poliiseillahan ei ole mitään syytä käyttää mahdollisia ja etenkin kaikkein "makeimpia" sattumuksia omien resurssiensa mankumiseen. Kukapa nyt niin tekisi. Eihän rikollisuuden uhkan tai vaikka sotilaallisten uhkien t.m.s. esilläpidon intensiteetti koskaan ole seuraillut budjetinvalmistelun rytmiä.

Edellinen ei ota mitenkaan kantaa lisäresurssitarpeen olemassaoloon tai olemattomuuteen vaan vain ja ainastaan siihen miten noita tarpeita esitetään ja mihin ne liitetään sekä millä niitä perustellaan. Tarkoituksenani on siis kaivaa esiin mediakriittisyyttä. Mieleiseltäkin kuulostavaa sanomaa kannattaa penkaista syvemmältä.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Se mitä Suomessa, ja muuallakin Euroopassa nyt tapahtuu, saa varmasti Sun Tzun kääntymään haudassaan ja tokaisemaan: "Enpä olisi itsekään moista keksinyt!"

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tässä tulee käymään niin, että maan hallitus osoittaa tilapäiset määrärahat Oululle, josta rahoitetaan kriisitilanteen tarvitsema palvelujen tarve kaupungissa ja sen lisäksi Oulussa poliisi saa tilapäisesti lisää resursseja heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi. Tämän vuoksi hallitus kokoontuu kriisikokoukseen.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onkohan tämä sisäministeri ihan ääliö? Mikä rinnastus!

"Ei tässä Maamme-laulun sanoja haeta, vaan sitä, että fyysinen koskemattomuus, sukupuolten seksuaalinen tasa-arvo, puuttumattomuus, näihin pitää sitoutua."

"Sisäministeriössä on käynnistettu joulukuun puolivälissä lisätoimien selvitys. Mykkäsen mukaan nyt selvitetään esimerkiksi sitä, voidaanko kansalaisuuslain muutoksella nostaa rimaa, jolla Suomen kansalaisuuden saa. Kysymys on esimerksi Suomen kansalaisuutta hakevien henkilöiden arvojen ja asenteiden testaamisesta ja niihin sitoutumisesta."

Valtiojohto on ihan pihalla maahanmuuttajaryhmien arvoista ja asenteista ja kuitenkin tekee näihin liittyviä päätöksiä aika suvereenisti.

Arvojen ja aseteiden testaamisessa on se ongelma, kun hakija voi halutessaan valmentautua testausta varten, nyt jo esimerkiksi saavat netin kautta tietoja miten pitää vastailla oleskeluluvan hakijana kysymyksiin.

https://yle.fi/uutiset/3-10593511

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt ulkomaalaiset leimataan rikollisten tekijöinä. ;-)

Sisäministeriössä on valmistella kymmenenkohtainen ohjelma ulkomaalaistaustaisen rikollisuuden torjumiseen. Eli se on erotettuna suomalaisiin liittyvästä rikollisuuden torjunnasta.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

suuronnettomuus suvakeille ja vihervasemmistolle,onnenpotku persuille !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Joku salaliittoteoreetikko voisi alkaa pohtia tapauksien ajoitusta suhteessa tulossa oleviin vaaleihin. Etenkin tapausten julkisen esilläpidon tavat ja käytetyt rekisterit voisivat olla siinä mielessä taka-ajatuksia kaivelevalle herkullisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset